A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Meg vagyok elégedve vele, de inkább csak akkor részletezném, ha eldöntötted, hogy ilyent szeretnél, nehogy bárki azt gondolja, hogy rá akarlak beszélni.
Ez egy PL91T modell, egybeépítve egy 38mm-es kúpos őrlővel. Ha a hely engedi, mindenképp külön kávégépben és őrlőben gondolkodnék. Nekem is 91T gépem van, ha érdekel valami, szívesen segítek.
Brikka (4szem.) tulajok segítségét kérem. Elhagytam a súlyszelep alsó menetes részét (a képen a 10-es):(
Esztergáltatnék rozsdamentesből újat, mert venni ahogy nézem sehol nem lehet. Lefényképezné nekem valaki 2-3 szögből? Továbbá a méretekre is szükségem lenne.
Igen, jól gondolod, a "jobb a rosszabb". :-) A jobb oldali az új verzió, de mintha azon nem látnám a 3-járatúfém lefújócsövét hátul bal oldalon. De hidd el az otthoni használatban igazából a 3járatúnak nincs is jelentősége, a régi Gaggia Classicokban persze megvan ez az amúgy vendéglátóipari célokat szólgáló alkatrész.
Simi és Lali.hu (a Prohardver fórumon Fragola) fórumtársak a Gaggia szakértők, hozzájuk bátran fordulhatsz.
Annak idején itt a Gaggia Classis - Iberital őrlő volt "A" klasszikus páros, de olyannyira, hogy pl. az Expolygonban direkt így is árulták ezeket, "pariban", tehát ha tényleg OK (azért használtan az őrlő vásárlás szerintem nagyobb rizikó, mint a Gaggia megvétele, habár ezeknél a kis kúpos őrlőknél sincs talán annyira nagy rizikó) ez a daráló is, akkor érdemes lehet neked ebben a vételben gondolkodni. (...de keress rá itt oldalt az Iberital szóra, és ki fogja adni a fórumos találatokat, abból is tudsz meríteni magadnak) Ja, ami az első fotón volt, akkor az is benne van az árban?
Belépő, de jó minőség. Hátrányai, hogy hangos és hogy a finomságállításhoz nagyon sokat kell tekerni.
A régi és új GC-t könnyű megkülönböztetni ránézésre, az eredetinek valódi billenőkapcsolói vannak, mint az Ikarus-buszoknak, az újaknak puha nyomógombjaik, és a kifolyócsőr műanyag, míg a régieké fém.
Ha jól látom, akkor az általam kinézett gép '15 előtti a felirat alapján. Az alábbi képen jól gondolom, hogy a jobb oldali az újabb modell?
Írtad a szervizelését a gépnek. Ez otthon nem végezhető el? Szeretek szerelni, szerszámaim is vannak. Úgy láttam elég sok videó és leírás megtalálható a neten. De ha azt mondjátok, hogy inkább szakember végezze, akkor elfogadom a tanácsot.
A szett így egyben eladó, nem hiszem, hogy külön olcsóbban megkapnám, egészségügyi okokra hivatkozva szeretne megválni tőle az eladó.
A szettben szereplő őrlőről még nem esett szó. Nagyon belépő szintnek számít?
Nagyjából meg is válaszoltad saját magad a feltett kérdéseket. :-) Más pl. az újaknak a felirata, az újakban acélos bojler van (amire pl. nem is tudom, hogy lehet-e bármilyen házi tuningot alapozni?) az újaknak gyengébb az opv-je, annak anyagminősége, a 3-járatút nem tudom, az valszeg van a legújabb GC-ben is, de ez utóbbinak igazán nincs is különösebb jelentősége, és ahogy itt lentebb írták: Saeco (mostani Saeco!) a belvilága ezeknek az új Gaggiáknak, irreális áron.
80 ezerért már el lehet gondolkodni az általad kérdezett páros megvételén, de ismétlem: az a zacctartó nem létkérdés, ha ezzel is lehet még csökkenteni az árat, ha megveszed a gépet, javasolnám szakival átnézetni, olcsón lehet a Gaggiákhoz, lényegében bármilyen alkatrészt venni (a Danettit és az Expolygon Kft-t javasolom neked is, most is alkatrész ügyben, ez a két cég megbízható, ügyfélbarát!)
Külsőleg ugyan az a régebbi és az újabb modell? Mik a fő különbségek? Más a bojler? Van mindegyikben OPV, és háromutas szelep? Rosszabb a felhasznált anyagok minősége?
Az ára ~80e Ft körül van a képen látható dolgoknak.
Elsőre azt mondom, hogy ebben a párosításban van fantázia, én javasolnám azzal, hogy az a zacctartó páncélkazetta talán nem is kellene szerintem, de mennyi amúgy az ára ennek a kombónak? A 2015-2016-tól gyártott román "Gaggia-Dáciákat" nem szoktuk javasolni azoknak, akik már eleve a tuning-ban gondolkodnak.
Szeretnék vásárolni egy Gaggia Classicot és ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni. A régebbi és az újabb modell között mi a főbb különbség? Mindegy melyiket választom, vagy van preferált? Melyik évjárattól van az új modell?
Szeretném majd PID-elni a gépet első körben. Melyik alkalmasabb erre?
A képen látható szettel szemezgetek. Mi a véleményetek róla?
Kezdő vagyok a témában, de érdekel a kávézás világa.
Sajna belemart a bronzba is, a tömítést is kettévágta. Ezek szerint a bronz-acél kombó ennyire össze tud gyógyulni. Persze egy csomó fajtához van külön szelepház, csak a Gaggiához valókhoz nincs.
Ha csak annyi a baj, hogy az O gyűrű a sérülés miatt nem tömít, akkor a Loxeal-nak van kenhető tömítése, a Cremina gőzcsapjához vettem egy tubussal és eddig bevált. Kb 6 óra alatt éri el a max szilárdságot, hő és nyomásálló stb. Az Expolygonnál 3000 ft alatt volt, ha jól emlékszem. És megmaradt a tubus 99,99%-a, ha később lenne szükség szilikon tömítésre bárhova.
Köszi. Ma semmi sem jön össze.. Délután megpróbáltam a Classicot beüzemelni, nyáron félretettem, mert csövet kellett rajta cserélni. Azzal szembesültem ma, hogy az asszony vízzel együtt tette el... Ezt is szétszed, kazán, 3 járatú kitakarít (ez a fajta meg simán szétjött), összeszerel, erre a fejen először kicsit gyengén jön a víz, majd semmi... A gőzölőcsövön szépen jön, meg a visszafolyó ágon is. Mi lehet a gond? A kazánból kitöröltem az aljáról a darabos szennyet, létezik, hogy a szelep vagy a vízterítő felé menő járatban maradt még kosz? A 3 járatúnál lehet a csatlakozókat rosszul feltenni, számít, hogy melyik melyikre megy?