Keresés

Részletes keresés

ercsibe Creative Commons License 2003.03.12 0 0 449
Sajnálom.... :((((((((((
Előzmény: Shrine (448)
Shrine Creative Commons License 2003.03.12 0 0 448
pedig mar biztos voltam hogy meggyogyul..
igergettuk is neki, hogy ha meggyogyul,kap nagyobb ketrecet, meg egy hejes fiukat maga melle... olyankor mindig evett.
mostmeg nem birta tovabb szusszal...
Őrület hogy ilyen rövid idő alatt mennyire az ember szivéhez tud nőni egy ijen kis jószág.. :(
Shrine Creative Commons License 2003.03.12 0 0 447
jajjistenem!!

elkiabáltam/tuk.... most telefonált anyu....meghalt a madárka....szep csendben elaludt szegényke...most bőgök... :'''''((((

Shrine Creative Commons License 2003.03.12 0 0 446
haho :))
ha minden jolmegy holnap felteszem a képeket a madárról!! cimet majd megadom :)))
Hisztike Creative Commons License 2003.03.12 0 0 445
Ercsibe! Csak két napja? Hisztike mindent elrág, ami a csőre ügyébe kerül, de legjobban a régi színeseimet szereti, olyankor még a csőre is tobzódik a színekben, kék meg zöld meg mindenféle. A díszlécet még a gyalogolós korszakban ette le, mire észrevettük, hogy gyanúsan sokat időzik egy helyen, és különben is, honnan jön ez a zaj, már egy kisebb kupac fűrészpor volt a szőnyegen... Amióta repül, ilyen földhözragadt dolgok nem érdeklik :) A kalit rácsát nem rágja, viszont hangszernek használja: valami "piuu"-ként leírható hang kíséretében pergeti a csőrét két kalitkarúd közt, kellemes pengés jön ki belőle.
Farktolla nincs, illetve most a vedlés után kinőtt egy, de szinte biztos vagyok benne, hogy hamarosan el fogja törni. A csonkok alapján (nincs szívünk kitépni őket, pedig talán akkor újak nőnének neki) a régiek sárgák meg szürke-fehérek voltak. A madár amúgy szürke, fehér szárnyszélekkel, sárga fejjel és bőbitával, fehér gallérral.
Ami a társas viselkedést illeti, ha egyedül marad, hamar szól: pitty? piitty?? csirip! CSIRIP!! És ha erre sem válaszol senki, vagy elkezd telefonálni, vagy elindul az emberek után. Csillárra még sose repült, szekrény tetejére is csak ha eltévedt. A függönyön szeret tornázni, egyszer, amikor még nem tudta rendesen felmérni a távolságokat, pár centivel előbb összecsukta a szárnyait, mint odaért volna...nagyon meglepődött, amikor az ablakpárkányon kötött ki. :)
Előzmény: ercsibe (444)
ercsibe Creative Commons License 2003.03.12 0 0 444
Nem tudom mi ütött beléjük. Két napja folyamatosan rágnak. Az odu szétszedése a fő cél, de a kalit rácsa is nagy kihívás. Mi a fenétől lehet ez? Nálatok is rágnak a nimfák? Hisztike, neked csak úgy rohamszerűen rágta le a polcszélet? Vagy ez normális? Eddig soha nem rágtak.

Ja, és még egy. Kriszti: Ki szoktad engedni a madarad? Vagy ki fogod? Ha elsőre kudarc is lesz, később nem lesz belőle probléma. Első alkalommal (hazahoztuk, és másnap) nagy riadalom volt, majd összetörték magukat, és párom úgy tudta betenni őket, hogy megfogta, Csipet -nevéhez hűen- "hálából" kicsípett egy elég nagy bőrdarabot Norbi kezéből. Mostanra a kalit állandóan nyitva van (szellőztetésnél csukva, akkor beterelem őket -már ez is egyszerű: állandóan a kalit tetején punnyadnak, szóval csak lemásznak -természetesen a rácson :) -, és benn is vannak. (Persze a hullámosaim nem ilyen egyszerű esetek. Ha kinn vannak, akkor -ha lehet- még hangosabbak, a szemetet az egész lakásban képesek termelni, és persze a csillárrágás a leg-cool-abb dolog, no meg a villnykörte-nyalogatás. "Hogyan ehetnénk meg a volfram szálat?" Azok nagy bohócok...)

ercsibe Creative Commons License 2003.03.12 0 0 443
Hisztike! A morzézés nálunk is műxik!

Kriszti! Szerintem ne aggódj a faroktoll miatt, ki fog nőni és az meg mitől törne le?! Nálunk is a rácson-közlekedés-faroktolltámasszal a sikk, néha, ha megzargatom őket, hogy repüljenek má' akkor kiszámítják a legrövidebb utat (mit nekik gráfelmélet!) a kalit teteje és az ajtó közt, és annyi. Lusta disznók.
A kommunikációhoz viszont gratulálok, ez szerintem egyértelmű haladás! Ha egyedül marad, akkor általában adnak ki magasabb füttyögő hangot, amúg meg nem nagyon csipognak-legalábbis nálunk. Nálad jobb lesz a helyzet, mert neki Te vagy a társa, nálam meg ugye párban vannak, szóval jó úton haladtok affelé, hogy igazi párbeszéd alakuljon ki. Mióta is van nálad pontosan? :)
És még mindig el vagyok ájulva az almaevéstől. Tudom, ez így normális, de a mi nimfáink, is 1/2 illetve 1 évesen kerültek ide, szóval előtte lágyeleség, meg alma meg ilyenek azok jutottak le zuzába, de amióta nálunk vannak, nem... :((
Szín: Ahogy leírod, olyan lehet, mint Para. Rajta is erős a narancssárga, de a sárga kevesebb és halványabb...Édes!
Azt imádom, amikor néha kitárjáka szárnyukat és a farktollukat legyezőszerűen (nem a nyújtózkodásra gondolok), és úgy állnak. Nem tudommiért csinálják ezt, de gyönyörűek. Először azt hittem, hogy csak akkor, ha éppen egyensúlyoznak, mert ugy a rácson közlekedés az fejjel lefelé már kevesebb,és néha biza potyogtak le, vagy legalábbis ez mentette meg őket a pottyanástól... :) De néha a kalit tetején is csinálják. Mi lehet ez? Többieknek is csinálja ezt a madara?

Üdv: Erika

Előzmény: tzne (439)
Ilycsin Creative Commons License 2003.03.11 0 0 442
Ja persze oda kell figyelni, hogy a fa ne legyen permetezve.
Ilycsin Creative Commons License 2003.03.11 0 0 441
Hello.
Nimfa faroktores: bar en nem tartottam eddig nimfat de nem teszek javaslatot amig meg nem irod, higy mekkora a madar kalitja.
Mas. Ülőrúd? Hat amire en eskuszom az a termeszetes normal faag, ercsd oszevissza valtozo vastagsagu durva, elagazo, kéreggel egyutt berakott faag, aztan hogy gyumolcsfa-e, akac, fuz vagy dió szerintem mindeggy en evente cserelem es eddig ezek mind bevaltak hullamosnal, olyannyira, hogy a kormeiket en men soha nem vagtam, pedig megvannak mar egy ideje, a labuk pedi tok jo kondiban van :)
tzne Creative Commons License 2003.03.11 0 0 440
Köszönöm a javaslatokat az ülőrúdra, már tettem is be neki szőlő venyigét, de sajnos nem elég vastag az sem. Minden esetre jobb, mint a műanyag rúd.
De még az őszibarackfát megkérdezem a Parrotland-on, mivel az pont megfelelő vastagságú lenne... Hátha lehetne belőle ülőrúd...

Kriszti

tzne Creative Commons License 2003.03.11 0 0 439
A nimfám szürke, azt hiszem kb. a standard szín, A csőre környéke sárga, a pofája élénk narancssárga, a bóbitája még elég kusza, de főleg a szürke dominál benne, egy-két szál sárgával, a feje teteje meg inkább szürke. Az összecsukott szárnyának az alsó harmada pedig fehér.
A Parrotlandon található nimfa képhez képest a sárga rajta kevesebb, és fakóbb, viszont a narancssárga nagyon erős, élénk. De még nem ivarérett, állítólag akkor élénkebbek lesznek a színei. De így is nagyon tetszik (nekem legalább is).

Az almaszeletből elég sokat megevett, végül le is rágta a cérnáról, amivel felkötöttem a kalitra.. A kedvenc játék lett viszont a megmaradt cérna :) megfogja a tövénél, és apróra végigrágja.. Ez volt tegnap.
Ma viszont a berakott almaszeletre szinte egyből rávetette magát, alig mentem arrébb pár lépést. És az orrom előtt falatozott belőle jóízűen... Legalább nem szégyenlős :)
De a banánkarikához hozzá sem nyúlt :(
A gyümölcsevés valószínűleg azért nem probléma neki, mert elég sokat látta a többi papagájt enni, és ő azért már nem olyan nagyon fiatal. Biztos már csak megszokásból is megeszi az almát...

Erika! A te nimfáid is állandóan a rácson közlekednek? Az enyém, ha éppen nem ül leskelődve a rúdon, akkor mászkál körbe-körbe. Ráadásul a farkát használja támasztéknak, ami igen csak rövid jelenleg, és így lehet, hogy ki sem nő, ha meg mégis, akkor rövid idő alatt valószínűleg újra eltörnek a tollak. Nincs valami ötleted, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy farka is legyen hosszú távon?

Újabb lépés? a barátkozásban: már nem csak dobhártyasértő hangerővel fütyült a mai napon, hanem halkabb madárhangon "beszélt", főleg amikor éppen nem figyeltem rá, mintha szólni akart volna, hogy vele foglalkozzam, vagy csak én gondolom így? Ha meg kimentem a konyhába, többször utánamfütyült :) Nem tudom mi lesz ebből...

Kriszti

Előzmény: ercsibe (434)
Hisztike Creative Commons License 2003.03.11 0 0 438
Sziasztok!
Katyi nagyon aranyos!!
Ercsibe, a kopogtatás miatt ne aggódj, Hisztike is csinálja, sőt, ha visszakopogok neki, néha veszi a lapot, és elmorzézgatunk. Már lebarkácsolta az egyik polc széléről a díszlécet...:(
Előzmény: ercsibe (434)
Veritka Creative Commons License 2003.03.11 0 0 437
Sziasztok Mindenkinek!!))))

Az én gyönyörűséges Katyim tényleg 1 hím Katalin papagáj.Tusolni hetente szoktunk,azt Katyi mindíg jelzi, olyan formán, hogy azt az édes kis seggét
próbálja beleszuszmákolni, az itatójába.Az ötlet,
onnan jött, hogy hiába tettem fel a puccos fürdőszobát, nem volt hajlandó belemenni.
Neki mindíg van belógatva fűzfavessző, amit igen
nagyon szeret, előszőr a rügyeketm najd a kérgét csócsálgatja.Így nem rágcsálja az ülőfáját ill. a fűzfavessző nagyon egészséges,amit olvastam valahol.Szakirodalom a bodzára esküszik ülőfának,
de azt is írja, hogy üreges ami melegágya a különböző bogarak megtelepedésének.Én a barkácsboltban "köldökcsapot" vettem bordázott
felülettel ez kemény fából van nem nagyon tudja
kikezdeni.Ezt különböző méretekben lehet kapni,
Katyinál bevált.Bár a kanáris könyvben olvastam.))))
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: ercsibe (434)
Greylupus Creative Commons License 2003.03.10 0 0 436
Sziasztok,

Nekünk körtefa ág volt benn a hullámosoknál, majd a rózsás törpénél is.. Jó vastag volt, nem tudta egyik sem átérni. Sokat rágták a kérget is, de nem lett baja egyiknek sem. Persze ez a körtefa soha nem volt permetezve.

Kriszti

plimplin Creative Commons License 2003.03.10 0 0 435
Tzne: A szőlő-venyigét a Csicseri is csipkedi (egyik kedvenc játéka), úgyhogy az kipróbált, garantáltan jó. A tuját én semmi esetre nem adnám, mnert gyantás. (Gyanús, hogy mérgező is, de hogy beleragad, az meg biztos.)
A hibiszkuszban nem biznék (gyógynövény, hatóanyaga van), a gyümölcsfákat ilyen szempontból nem ismerem.
Szóval a leirtak közül nekem a szőlő a biztos nyerő, és az almát merném még kipróbálni.
Előzmény: tzne (430)
ercsibe Creative Commons License 2003.03.10 0 0 434
A szívem összeszorult örömömben, hogy olvashattam más tollából az egyik szemem fényének a nevét... :)) Ezek szerint olvasod a topicot. Jól esett köszönjük... :))

Tegnap Katyi képe alapján fellelkesültünk, és beálltunk a zuhany alá. Először fullra rájuk eresztettema zuhanyt (általában permetezni szoktam csak őket, még csak egyszer volt zuhany), majd az egyik ülőrúdra folyattam a vizet, és vártam mi lesz. Drágáim odaálltak az ülőrúd szélére, lelkierő-merítés, és átrohantak a másik oldalra (persze a víz alatt), aztán egy kis tollrázás és vissza. Szóval ott rohangáltak a víz alatt vagy 2-3 percig (mivela vízművek nem szponzorál, elzártam...). Állati édesek voltak. Ilyenkor sajnálom,h ogy nincs videokamerám...

Kriszti! Sajnálom Lórit, ha bármikor ilyesmi lesz, hogy rá kell valakire bízni egy ideig a papagájt (akár nyaralás is), szólj, mert én szívesen elvállalom. A mostani nimfád hogy néz ki? Para a sima szürke test, sárga fej kompozíció, Csipet meg szép szabályosan pöttyös (nem foltos), külföldi honlapokon ezt nevezik Pearl Cockatiel-fajnak, én még magyarul nem hallottam, hogy gyöngy-nimfa, de jó pap is holtig tanul. Viszont mostanában Para jön ki elsőnek a kalitból, sőt ha odakap, akkor is csak icipicit lehet érezni. Csipetet meg meg lehet fogni. No persze csak akkor, ha ő is úgy akarja, és persze nem áll kézre, de ha felveszem (mint egy tyúkot... :) ), akkor hagyja. :) Ja, meg néha beveszi a csőrébe az ujjam, és nem csíp, csak a nyelvével végigtapizza. Tök száraz nyelvük van a nimfáknak! :)
Kaptak odut. Persze eszük ágában sincs bemenni. Csipetet már beraktam kézzel, de egyből kimászott. Az egyetlen dolog, amit csinálnak az az, hogy rágják, harapják, megpróbálják szétszedni. (van nekik benn létra, Fressnapfban vettem nekik 216 Ft, azt kb egy hét alatt megeszik...) Ja, meg skizofrénia jelét is mutatják, ugyanis úgy csinálnak mint egy harkály. Állnak, majd elkezdenek kopogtatni pl odu tetjét, létrát, kalitot stb. Ez mi lehet? Valami bajuk van?
Ja és az almában talált csőrnyomokhoz gratula. Itt sok olyan papagáj van, aki nem eszik almát, meg egyéb egészségest hiába még az álnok magba keverés is... Jó fej madarad van!

Előzmény: tzne (431)
plimplin Creative Commons License 2003.03.10 0 0 433
Shrine: Hajrá a kismadárnak! Most már biztos nem lehet baj!
Greylupus: Katyi - úgy tudom - katalin-papagáj.
Előzmény: Greylupus (429)
Shrine Creative Commons License 2003.03.09 0 0 432
jelentem alássan, a madárka hasmenése enyhülni látszik-és rettentő nagy örömömre rajtakaptam, hogy végre iszik!! ilyen jódos specko vizet kap, áll.kereskedésben vettük, doki javasolta. sok fürtöskölest is kap a gyomornyugtató hatása miatt, puffasztott kölest, és most adtam neki egy kis apróra szeletelt tojásfehárjét, hátha megkóstolja. remélem rendbejön, szurkoljatok!!
tzne Creative Commons License 2003.03.09 0 0 431
Még annyit a nimfáról, hogy eddig minden közeledésre fúj, és ha egészen odahajolok a kalitkához, akkor meg remeg. Remélem nem lesz annyira félős, mint Para..

Kriszti

tzne Creative Commons License 2003.03.09 0 0 430
Szia Erika!

Az előző papagájunk hullámos volt, de sajnos csak nagyon rövid ideig volt nálunk. Semmi rossz nem történt vele, csak sajnos nem várt kiküldetés jött közbe. 2001. szeptember elején vettük, és kb. egy hónap múlva megtudtuk, hogy többször több hetet kell külföldön töltenünk, és nem volt senki, aki erre az időszakra gondját viselte volna, főleg, hogy akkor még nem is tudtuk, hogy mennyi időről is van szó. Végül 8 hónap lett belőle, ami idő alatt ő már biztosan el is felejtett volna minket...
Így egy kereskedésben kötött ki, ahol mindig sok hullámos volt, de gyakran cserélődtek, és úgy láttuk, hogy ott jó kezekben lesz, amíg új gazdára nem talál...
Amúgy nagyon édes volt, kék színű, fiú, aki a Lóránt névre hallgatott, de röviden csak Lórinak hívtuk. Szelíd nem volt még igazán, de az ujjunkra már rálépett a kalitban.
Kép sajnos nincs.
Hát ennyi.

A nimfa meg lassan megbarátkozik új környezetével. Néha még hangosan füttyög, gondolom hívja a társait... De ma már rendesen evett is nem csak ivott, és még a fellógatott almakarikát is megcakkozta. Az túlzás hogy nagy mennyiséget megevett volna belőle, de 8-10 csőrlenyomatot benne hagyott. A fürtös kölesnek meg persze nem tudott ellenállni.

Lenne egy kérdésem: milyen fa ágát tehetem be a nimfának, ami nem mérgező? A kerti lehetőségek: magról kel őszibarackfa, amit tervezünk kivágni, Hibiszkusz bokor, szőlő vessző, valamiféle nagyra nőtt tuja... Esetleg szert tudnánk még tenni Idared almafa ágára, ha majd metszik.
Azért lenne erre szükség, mert a jelenlegi ülőrúd a hullámoshoz volt méretezve, a nimfának meg szemmel láthatóan kicsi.

Kriszti

Előzmény: ercsibe (428)
Greylupus Creative Commons License 2003.03.09 0 0 429
Sziasztok:)
Kriszti vagyok és örülök, hogy találtam egy papagájos topicot:)
Nagyon régóta van papagájom - mindig is hullámosok voltak - volt olyan, hogy a már meglévő mellé nyáron berepült egy másik is:))) Onnantól kezdve párban tartottuk őket mindig (persze két fiút, mert nem akartuk szaporítani őket, de így is nagyon jól kijöttek:)
Aztán megörököltem egy rózsás fejű törpét és azóta teljesen odavagyok értük:)
Sajnos mivel elköltöztem otthonról és a párom nem igazán szereti a papagájokat, így anyuéknál kellett hagynom Butykost, "aki" nagyon hiányzik:)
Nagyon tetszik Katyi:) ő milyen papagáj?

Udv.

Kriszti

ercsibe Creative Commons License 2003.03.08 0 0 428
Szia Kriszti!

Üdvözöllek a papagájosok táborában. Nekem is van 2 nimfám (is), Csipet és Para.
Hogyhogy újra van papagájod? Mi történt az előzőkkel?
Ha van róla képed, várjuk!

Naggyon édi Katyi! :)

Erika

Előzmény: tzne (426)
Veritka Creative Commons License 2003.03.08 0 0 427
Katyi tusolt!!!))))
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
tzne Creative Commons License 2003.03.08 0 0 426
Sziasztok!

Már régóta olvasom a hozzászólásaitokat, de eddig nem nagyon volt mirol írnom.
Viszont most végre van! A rossz hírek után egy jó: ma hoztuk haza az elso nimfapapagájunkat.
Korábban már volt hullámosunk, de most túl a költözködéseken végre újra van papagáj!

Szegény még nagyon fél, és szerintem már rég aludna, ha mi nem lennénk ébren.
Szabadban tartották, most kb. 5 hónapos (októberi kelés), állítólag fiú, neve még nincs. A nem megállapítása azért kérdéses, mivel a farktollai elég rövidek, ugyanis hullámosok közül mentettük ki, és állítólag ok is ludasak a dologban. Amúgy nagyon virgonc.
Remélem hamar megbarátkozik velünk.
Kriszti

ercsibe Creative Commons License 2003.03.06 0 0 425
:(

Sajnálom. Csupa rossz hír mostanában a papagájos topicban.

Előzmény: patuha (424)
patuha Creative Commons License 2003.03.05 0 0 424
Nemrég elhunyt kis papagájom tesója/párja ma elrepült tőlünk és vissza se nézett:-(((Szegény kismadár,már a második körénél megkóstolta valami ragadozó madárféle:-((
A ketrece most üresen tátong,várja,hogy visszajöjjön a lakója,a kis sándorpapagájom meg egylábon szundikálgat és a szomorúság tükröződik a szemében.Egy darabig nem pucolom ki a ketrecet,hátha visszajön.Bár sok esélyt nem látok rá.Túl rövid ideje volt nálam:-(
Shrine Creative Commons License 2003.03.03 0 0 423
hátjó. csak gyógyuljon meg nkem...
holnap megyek felvételizni a pótnapra, szóval most lesz időm rá. 2től rendel a doki, nyitásra igyexünk odaérni..hozzáteszem ittvan a rendelő a másik uccában, hehe :)

Hát nemtudom, szegényke nagyon tiltakozik, főleg az antibiotikum ellen. hacsak a ketrece felé megyek már idegeskedik :/

Előzmény: plimplin (422)
plimplin Creative Commons License 2003.03.03 0 0 422
Shrine: VAN!!
A Csicseri (szintén hullámos) is beteg volt a múlt évben, és én kúráltam (fecskendőből antibiotikum). Nagyon utálta, lyukat fúrt szegénykém a kezembe, csakhogy szabaduljon, mig diktáltam bele az életmentő folyadékot. De meggyógyult, és egy darabig ő is úgy nézett rám, mint a véres rongyra, meg kerregett stb. De aztán rájött, hogy már nincs mitől félni, és már rég elfelejtette az egészet.
(Azt viszont a Diszmadár Magazinban olvastam, hogy a nagypapagájok közel sem iyen "feledékenyek"...)
Előzmény: Shrine (421)
Shrine Creative Commons License 2003.03.03 0 0 421
jah,más. a kis tlált papagájunk, akit mellesleg Astoriának neveztünk el(ilyen huje nvet életemben nem hallottam:P) tulajdonképpen semmi jelét sem mutatja a javulásnak :(((
ugyanúgy erős hasmenése van, gyenge, egésznap alszik. pedig tömjük antibiotikummal, fecskendőből itatjuk mindennap, nehogy kiszáradjon. nemtudom milesz vle, ma felvételi után megyek vele a dokihoz...
a másik az, hogyha túléli, felépl, akkora biztosan megfog gyűlölni mindnekit, főlem engem, hiszen én tömködöm a csőrébe mindennap azt a rosszízű vackot meg a vizet amit uccse kíván... ;(
van nála esélyem mindezek után???
Shrine Creative Commons License 2003.03.03 0 0 420
nayo, először elhülyéskedtem a dologt de mostmár komolyan próbálok beszélni.
Ember,ha utálod a madarat, egy idő után egyszerűen NEM LESZEL KÉPES megfelelően gondoskodni róla. "ááá,majd holnap kiengedem repülni,áááá,van elég kajája." "minek engedjem ki repülni ugyis mindent összepiszkit.." egy idő után neked is bűntudatod lesz, a madá addigra pedig már annyira kezelhtetlenné válik, hogyha akarnál sem tudnál vele semmit csinálni. Szerintem is sürgősen vidd el valakihez, aki ÉRT hozá.
más. rmélem eztacsikosmokus-hullámospapagály-akrium dolgot pojénnak irtad. ugye??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!