Lehet már nem voltak szomjasak ha egy ekkora kört levágtak az ugvarban!
A másik az hogy a kutyákat nem jo dolognak tartom ilyenkor a közelbe engedni legalábbi nállunk mindig megkötjük vagy becsukjuk a házba...De hát ez mindenki magadönti el:D
2 hete kérdeztem, hogy eláll e a kolbász füstölés nélkül ha szombaton csinálom meg és csak csütörtökön tudnak nekiállni füstölni. Akkor még nem nagyon ment a nappali hőmérséklet 2-3 fok fölé, de sajnos most már 10 fok körül jár csúcsidőben. Szerintetek be merjem vállalni a dolgot? Mit tanácsoltok hova tegyem az elkészült terméket, hogy ne romoljon meg? Illetve az lenne még a kérdésem, hogy körülbelül mennyi idő alatt lehet kisütni 10kg zsírszalonnát és mennyi vizet kell alátenni az elején? Előre is köszönöm a választ.
Az autolsó képen egy konzervdoboz lezáró gép van. Szoktam eltenni pástétomot, főtt húst, kolbászt, és disznósajtot, hurkát kozervdobozba. Két órát abálom, és utána két évig fogyasztható. Nincs sem ízfokouó, sem tartósító szer benne, úgyhogy ez az igazi konzerv.
A k911 -hez szólnék hozzá, az a baj hogy ezt eredetileg földgáz üzeműre készült aminek a nyomás értéke lényegesen kevesebb mint a PB ért. földgáz nyomása max 2 bár ez az ipari. A lakossági viszont 0.5 bár. A PB palackban eltérő nyomás uralkodik ez nagyban függ a próbán hányadtól plusz mi még meleg vizzes fürdővel emeljük a nyomást.
Itt jegyezném meg PRIMAGÁZ palackjánál találkoztam már nyomás csökkentős szeleppel el látott gázpalackkal egy isten verése ezzel való próbálkozás.
Tapasztalatom szerint 1.5 es fúvóka tökéletes a lelángolóhoz.
Van egy Dick Finecutom, eddig ezzel nyomultam (le a kalappal előte hogy eddig bírta), de most jött el az a pillanat, hogy a flexi késemet pl (szerencsére csak 1 van mert útálom mint a s..art) nem viszi. A fél flexit és a többit azt még viszi mint állat. Ezért keresek egy olyan acélt amit elég sokáig lehetne megint használni. A Multiról mi a véleményed?
Kicseréltem benne én is a fúvókát 2mm re de nem sokat javult . Ha a kart félig húzom szép kék lángal ég de ha rányitom leljesen, át megy sárgába. Nem kap elég levegőt!?
Attól függ, mire szeretnéd az acélt. Általános acélbnak a piros dickoron-t venném. A dick egyébként úgy ajánlja, hogy piros dickoron+ kék polish. Ha frissen köszörült a késed, a polír acélt használod, ha már nem hozza vissza az élét, akkor meg a dickoronnal fened a kést. Utána jön ismét a köszörülés, vagy még lehet Dick titan, Dick diamant, vagy Isler PX88-at használni. Ezek a botot is élesre fenik, de a köszörülést nem lehet helyettesíteni velük egy idő után már.
A jelenlegi setupom Dick combi hygienic + Isler PX88 (köszi Bobo77) , egy álom velük a munka. :)
Szeretnék venni egy új fenőacélt, a piros Dickoron valamint a Multicut között vacillálok. Ti melyiket ajánlanátok (tudom a Multit)? Melyiknek mi az előnye, hátránya? Megnéztem a dick katalógust is de ott nem ír semmit a Dickoron ról. A Multiról meg csak azt hogy 7 az 1 ben. Vagy ha a Dickoron helyett tud valaki valami másik ,,jó húzású,, dick acélt szívesen veszem a véleményét!!!
Csúnya ez a kopasztott disznó. Voltam disznóvágáson Szabadkán is, meg Rozsnyón is, mindkét helyen így csinálták, szóval nem szlovák szokás ez.
Anyósómék viszont 5 km-re laknak a szlovák határtól délre, náluk már a perzselés megy.
A láncos emelő viszont zseniális, ilyet még nem láttam. Anyósoméknál pont azért lett mindig a leemelt kamra ajtón fektetve feldolgozva a disznó, mert nem tudtuk rendesen felemelni. Pedig csináltunk olyan hinta-állványt, ami alul csapozva volt azért, hogy lefektethető legyen, hogy a disznó hátsó lábait rászúrva egy-egy kampóra, felállítható legyen. Csak éppen 4 markos ember kellett a felállításhoz, az meg általában nem volt.
Anyósomnak 2 lánya van, anyósom testvérének szintén 2 lánya, szóval kaparó lányokból volt elég, csak az állvány visszaállításhoz nem volt ember :-((
Velemenyeket kernek az alabbi masinarol. 5 literes, allo kivitelu tolto, 24 kg az egesz szerkezet. Sajnos hianyoznak hozza a csorok, illetve a csavar, amivel azokat a toltohoz lehetne fogatni. A henger sargarezbol van az elado allitasa szerint. Nem maszek gyartmany, nemet gyari cucc. Megerne ez 30-40 ezrest?
Vagy ennyiert kapok jobbat is??? A toltocsorok es a hozzajuk valo csavar legyartasa nem egy negy ugy vagy rosszul gondolom???
Elore is kosz. Szep napot, sikeres vagast mindenkinek.
Úgy három éve, egy kocsmába latvány vágást csináltam. Alapjába véve fiatalok voltak, lányok fiúk vegyesen. Az egyik srác kóstolgatott folyamatosan. Hogy ők az apjával ezt így azt meg úgy szokták csinálni.
Egyszer megkérdeztem tőle: Miért nállatok ki csinálja a disznót? Bekapta és rávágta én ,meg apám!
Mondom erre : Nálunk a kan! Az összes csaj hahotázva nevetett.