Ha a temperatura nem nagyobb mint 10 fok és be vann fűszerezve a hús akkor nem lesz baj.
Van egy kuncsaftom aki 11 napig érleli befűszerezve a húst és utánna kell betölteni.
Eddig nem volt semmi próbléma a száraz áruval, sajnos nekem azóta kétszer kell mennem hozzá. De mindig a kuncsaftnak van igaza és aki fizet az pötyögtet.
Lehet már nem voltak szomjasak ha egy ekkora kört levágtak az ugvarban!
A másik az hogy a kutyákat nem jo dolognak tartom ilyenkor a közelbe engedni legalábbi nállunk mindig megkötjük vagy becsukjuk a házba...De hát ez mindenki magadönti el:D
2 hete kérdeztem, hogy eláll e a kolbász füstölés nélkül ha szombaton csinálom meg és csak csütörtökön tudnak nekiállni füstölni. Akkor még nem nagyon ment a nappali hőmérséklet 2-3 fok fölé, de sajnos most már 10 fok körül jár csúcsidőben. Szerintetek be merjem vállalni a dolgot? Mit tanácsoltok hova tegyem az elkészült terméket, hogy ne romoljon meg? Illetve az lenne még a kérdésem, hogy körülbelül mennyi idő alatt lehet kisütni 10kg zsírszalonnát és mennyi vizet kell alátenni az elején? Előre is köszönöm a választ.
Az autolsó képen egy konzervdoboz lezáró gép van. Szoktam eltenni pástétomot, főtt húst, kolbászt, és disznósajtot, hurkát kozervdobozba. Két órát abálom, és utána két évig fogyasztható. Nincs sem ízfokouó, sem tartósító szer benne, úgyhogy ez az igazi konzerv.
A k911 -hez szólnék hozzá, az a baj hogy ezt eredetileg földgáz üzeműre készült aminek a nyomás értéke lényegesen kevesebb mint a PB ért. földgáz nyomása max 2 bár ez az ipari. A lakossági viszont 0.5 bár. A PB palackban eltérő nyomás uralkodik ez nagyban függ a próbán hányadtól plusz mi még meleg vizzes fürdővel emeljük a nyomást.
Itt jegyezném meg PRIMAGÁZ palackjánál találkoztam már nyomás csökkentős szeleppel el látott gázpalackkal egy isten verése ezzel való próbálkozás.
Tapasztalatom szerint 1.5 es fúvóka tökéletes a lelángolóhoz.
Van egy Dick Finecutom, eddig ezzel nyomultam (le a kalappal előte hogy eddig bírta), de most jött el az a pillanat, hogy a flexi késemet pl (szerencsére csak 1 van mert útálom mint a s..art) nem viszi. A fél flexit és a többit azt még viszi mint állat. Ezért keresek egy olyan acélt amit elég sokáig lehetne megint használni. A Multiról mi a véleményed?
Kicseréltem benne én is a fúvókát 2mm re de nem sokat javult . Ha a kart félig húzom szép kék lángal ég de ha rányitom leljesen, át megy sárgába. Nem kap elég levegőt!?
Attól függ, mire szeretnéd az acélt. Általános acélbnak a piros dickoron-t venném. A dick egyébként úgy ajánlja, hogy piros dickoron+ kék polish. Ha frissen köszörült a késed, a polír acélt használod, ha már nem hozza vissza az élét, akkor meg a dickoronnal fened a kést. Utána jön ismét a köszörülés, vagy még lehet Dick titan, Dick diamant, vagy Isler PX88-at használni. Ezek a botot is élesre fenik, de a köszörülést nem lehet helyettesíteni velük egy idő után már.
A jelenlegi setupom Dick combi hygienic + Isler PX88 (köszi Bobo77) , egy álom velük a munka. :)
Szeretnék venni egy új fenőacélt, a piros Dickoron valamint a Multicut között vacillálok. Ti melyiket ajánlanátok (tudom a Multit)? Melyiknek mi az előnye, hátránya? Megnéztem a dick katalógust is de ott nem ír semmit a Dickoron ról. A Multiról meg csak azt hogy 7 az 1 ben. Vagy ha a Dickoron helyett tud valaki valami másik ,,jó húzású,, dick acélt szívesen veszem a véleményét!!!