A teteje beecetesedik a kevés levegőtől is, de jó eséllyel lejjebb már teljesen rendben van és nem okoz gondot. A szőlő beleszagolva nekem is enyhe ecetszagú volt minden légmentesítés ellenére, fölkeverve aztán elmúlt. Nem javít rajta hogy ilyen, de lehet csak kevés képződött. Szerintem se csinálj vele már semmit 3 napig.
Semmit! Az már ecetes. Még fogsz olyan tanácsot kapni, hogy semlegesítsd ezzel-azzal, még lehet, hogy iható pálinkád is lesz, de kiváló, már biztos nem. Nekem van egy barátom, aki minden évben elhozza a barackját, hogy főzzem le, minden évben ecetes(úgy is van benne a telefonomban, hogy ecetes Attila), és minden évben röhög rajtam, hogy tök jó a cucc. Neki ízlik, és az a lényeg.:DD
Felénk van házi tej , felforraltam be a hűtőbe , másnap le lehet kanalazni a tetejéről a tejszínt . Normál tej legyen ne uht ,az szerintem jó az 1,5 ös ,de rakd a hűtőbe azt is le tudod fölözni. Benne hagytam 1 napig ,néha megmozgattam ,majd kávéfilterrel kiszűrtem .
"Itt a kultúra, és a kulturálatlanság harca folyt le! És a kultúra győz! Mert a kultúra arra való, hogy felibe emelje az embert mindazoknak, akik, a természet egyszerű igazságában élnek!"
Sziasztok. A segítségetekre lenne szükségem, mert van egy kis gondom az alma cefrémmel. Az almát 2,5 hete daráltam, tiszta hordókba mentek, előtte kétszer átmosva, pektinbontó, borélesztő hozzáadva. A mai napon már nem láttam párát a hordó tetején, de enyhe ecetszag csapta meg az orrom. Lezártam légmentesen a tetejüket, mit lehetne még tenni főzés előtt? 3 nap múlva főzetem. Előre is köszi.
Tisztázás után a pálinka kékes színű lett. Az alszesz rendes volt nem tudom, hogy mi lehet az oka. Tejes derítéssel javítható? Vagy mivel lehetne javítani?
Ha ezt a módszert kipróbálod akkor,elsősorban arra figyeljél,hogy a lehető legkisebb mennyiségű vízzel működtesd a rendszert,de ahol a gázzsámoly lángja közvetlenül éri a fém felületet ott okvetlenül legyen egybefüggő vízfelület.Egyrészt jó hatásfok így érhető el,másrészt viszont megelőzzük, hogy a túlhevített fém károsodjon.....ezenkívül azt javasolnám,hogy legyen egy megbízható nyomásszabályzó szeleped és mellé egy mérő óra.Hogy nálad a dupla fenék milyen nyomást bír el azt csak Te tudod,szerintem elég a 0,5 bar ami 110C°.Lehet e fölé is menni szerintem max.1bar- ig ami 120C°.(Hanem vagy biztos a nyomásállóságban és le akarod tesztelni ,akkor CSAK VÍZZEL gáz és gőz kizárva)
Eljátszottam a gondolattal ,hogy az itt olvasottak alapján kinek a pálinkája keltette fel a legjobban a figyelmemet ! Háromra piszkosul kíváncsi vagyok ! golyós, Ferba51, bezzeg Jani.