Keresés

Részletes keresés

szilvakukc Creative Commons License 2014.10.15 0 0 105312

A kifolyócsövön a salátalevél, az milyen célt szolgál?

Előzmény: bezzeg Jani (105311)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105311

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZRGszVmRkS2x6WFE/view?usp=sharing

 

Van itt még más is, a páradómon is van víz, és nem kevés.

Ez épp 40 liter vilmoskörte cefre egy menetben (kísérlet)

Hideg vízzel fel öntve  a páradóm és a pisztoriusz, beöntéskor.

Indulás 1,5 óra múlva, a vizet nem pótoltam, és 4 óra alatt le párologtatta magáról a vizet. 30tf%-ál zártam el. Így 73tf%-os lett a középpárlat.

Aki kóstolta pálinka hibát nem tapasztalt.

 

Előzmény: kupeci (105274)
Tucso69 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105310

Nem értek egyet!

Azért kell semlegesíteni az ecetet, mert a maradék alkohollal etil-acetátot képez.

Jó pálinka biztosan nem lesz belőle, de ha nem önti ki, hanem lefőzi, nagy hiba benne hagyni az ecetet.

Előzmény: szilvakukc (105297)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105309

Akkor, jó.

Előzmény: szilvakukc (105307)
nebamun Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105308

A teteje beecetesedik a kevés levegőtől is, de jó eséllyel lejjebb már teljesen rendben van és nem okoz gondot. A szőlő beleszagolva nekem is enyhe ecetszagú volt minden légmentesítés ellenére, fölkeverve aztán elmúlt. Nem javít rajta hogy ilyen, de lehet csak kevés képződött. Szerintem se csinálj vele már semmit 3 napig. 

Előzmény: kornel8 (105291)
szilvakukc Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105307

De!

Előzmény: Feeriba51 (105305)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105306

Az már igaz a darazsaim meg voltak részegülve. Majdnem meglehetett simogatni, a makró fotózás sem érdekelte.

 

 

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZOWR6ek5oTV9BYWM&usp=sharing

 

Előzmény: zsorsz (105278)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105305

Véletlenül nem vagy Te székely?:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: szilvakukc (105295)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105304

A zümmögőst tudom ajánlani.

 

Előzmény: körte51 (105288)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105303

Ürítéskor felugrik, és 1,8-nál behorpad a palást, igaz 1,5-ös lemez, átmérő 45 cm.

Előzmény: vasbogre (105293)
körte51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105302

Annyi . 0,25-1 liter tej / 100 liter pálinka.

Előzmény: hevezoli64 (105300)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105301

,,A kultúra
úgy hull le rólam, mint ruha
másról a boldog szerelemben"

 

József Attila

 

 

 / NAGYON FÁJ /

Előzmény: szilvakukc (105295)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105300

Én kölcsönadtam az enyémet...))

Előzmény: körte51 (105299)
körte51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105299

Sólyom könyvben ennyi van, de megnézem még egyszer, egy hete csináltam.

 

Előzmény: hevezoli64 (105298)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105298

Szia!

Nem sok az egy kicsit? Nem emlékszem a tankönyvi adatra, de a tejes túlderítés kellemetlen.

Előzmény: körte51 (105292)
szilvakukc Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105297

Semmit! Az már ecetes. Még fogsz olyan tanácsot kapni, hogy semlegesítsd ezzel-azzal, még lehet, hogy iható pálinkád is lesz, de kiváló, már biztos nem. Nekem van egy barátom, aki minden évben elhozza a barackját, hogy főzzem le, minden évben ecetes(úgy is van benne a telefonomban, hogy ecetes Attila), és minden évben röhög rajtam, hogy tök jó a cucc. Neki ízlik, és az a lényeg.:DD

Előzmény: kornel8 (105291)
körte51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105296

Felénk van házi tej , felforraltam be a hűtőbe , másnap le lehet kanalazni a tetejéről a tejszínt . Normál tej legyen ne uht   ,az szerintem jó az 1,5 ös ,de rakd a hűtőbe azt is le tudod fölözni. Benne hagytam 1 napig ,néha megmozgattam ,majd kávéfilterrel kiszűrtem .

Előzmény: jani&999 (105294)
szilvakukc Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105295

"Itt a kultúra, és a kulturálatlanság harca folyt le! És a kultúra győz! Mert a kultúra arra való, hogy felibe emelje az embert mindazoknak, akik, a természet egyszerű igazságában élnek!"

Móricz Zsigmond

 

Előzmény: Feeriba51 (105265)
jani&999 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105294

És a Lefölözött zsírszegény tej a bolti 1,5%-os tej?

Előzmény: körte51 (105292)
vasbogre Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105293

Köszi!

A 105076-os hozzászólásomban a nyomással kapcsolatos félelmeimet már leírtam. Egyébként a cefre súlya alatt nem ugrott fel 1 bar-nál!

Előzmény: atís48 (105289)
körte51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105292

Igen a tejes derítés kiszedi a rezet ! Lefölözött zsírszegény tejet kell használni .      2,5 dl-1liter tej / 100 liter pálinka.

Előzmény: jani&999 (105290)
kornel8 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105291

Sziasztok. A segítségetekre lenne szükségem, mert van egy kis gondom az alma cefrémmel. Az almát 2,5 hete daráltam, tiszta hordókba mentek, előtte kétszer átmosva, pektinbontó, borélesztő hozzáadva. A mai napon már nem láttam párát a hordó tetején, de enyhe ecetszag csapta meg az orrom. Lezártam légmentesen a tetejüket, mit lehetne még tenni főzés előtt? 3 nap múlva főzetem. Előre is köszi.

jani&999 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105290

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Tisztázás után a pálinka kékes színű lett. Az alszesz rendes volt nem tudom, hogy mi lehet az oka. Tejes derítéssel javítható? Vagy mivel lehetne javítani?

atís48 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105289

 

Ha ezt a módszert kipróbálod akkor,elsősorban arra figyeljél,hogy a lehető legkisebb mennyiségű vízzel működtesd a rendszert,de ahol a gázzsámoly lángja közvetlenül éri a fém felületet  ott okvetlenül legyen  egybefüggő vízfelület.Egyrészt jó hatásfok így érhető el,másrészt viszont megelőzzük, hogy a túlhevített fém károsodjon.....ezenkívül azt javasolnám,hogy legyen egy megbízható  nyomásszabályzó szeleped és mellé egy mérő óra.Hogy nálad a dupla fenék milyen nyomást bír el azt csak Te tudod,szerintem elég a 0,5 bar ami 110C°.Lehet e fölé is menni szerintem max.1bar- ig ami 120C°.(Hanem vagy biztos a nyomásállóságban és le akarod tesztelni ,akkor CSAK VÍZZEL gáz és gőz kizárva)

Előzmény: vasbogre (105252)
körte51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105288

Eljátszottam a gondolattal ,hogy az itt olvasottak alapján kinek a pálinkája keltette fel a  legjobban a figyelmemet ! Háromra piszkosul kíváncsi vagyok ! golyós, Ferba51, bezzeg Jani.

körte51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105287

Az arány akkor hasonló ,nála 16l a 100 l üsthöz és az közel annyi snapszmester 80l 400 literes üsthöz is.

Előzmény: norris53 (105285)
körte51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105286

Egy mozdony felénk is működött jó pár éve. Most is jó pálinkája van ,de nagyon.

 

Eddig eszembe sem jutott hogy direkt növeljem a kozmaolaj szintjét a pálinkámban!:-)

Előzmény: bezzeg Jani (105132)
norris53 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105285

Nem kell vissza olvasnom :-) (emlékszem rá)

Mikor pár éve azt írtam 50 perc a felfűtési időm a dupla falú vizes főzőm- nél akkor mintha azt írták volna "atommal fűtök "

 Az 50 perc minden hókuszpókusz nélkül elérhető !! -persze nem 40 liter víz van az 50 literes főzőben ( csupán 8 l  ) jól kell méretezni a főzőt :-)

 

Előzmény: körte51 (105284)
körte51 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105284

Biztos elkerülte a figyelmedet 105115  atís48 hozzászólása .Ajánlom visszaolvasni!

Előzmény: norris53 (105273)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.10.14 0 0 105283

Szép estét!

 

Rég írtam már ide, csak olvasgatok minden este.

Ezt a gőz mizériát én sem értem, miért kell ennyire bonyolítani.

Ez már lassan valami egyetemi fakultációs adok-kapokra hasonlít.

Miért nem öntitek ki azokból a főzőfazekakból a vizet, aztán olajat bele?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!