nyilván aki ilyet szeretne annak nem sok. ez tök szubjektív.
ahogy leírtad nálunk pont úgy van, bár nem rönkházunk van. a villanykapcsoló faerezetes műanyag, mert fára sajnáltuk a pénzt. a sötétbarna színe jól megy a sötétbarna radiátorokhoz. radiátort is fábol akartunk de nem volt :)
ha esetleg ellensúlyozni kéne ezt a sok fár arra a textíliák sztem elegendőek.
eredetileg belül gipszkartonban gondolkodtunk de aztán voltunk egy ilyen full fába és utána már azon gondolkoztunk, hogy lehetne minél kevesebb giszkartonnal-csempével megúszni.
Én imádom a fát és a fából készült dolgokat. DE! Nem sok egy picit, a ház belsejében, hogy minden fa?
Láttam olyan házakat, amelynek belselyében látható volt a gerenda, lambéria, hajópadló sőt...még a villanykapcsoló és a konnektor is fából készült. Nekem ez picit már sok.
Persze nem nyaraló tulajdonosokra gondolok, hanem családi házra.
Veresegyház, Őrbottyán térségében körül néztetek már???
Szerintem tök jó helyek. Igaz ugyan, hogy Veresegyház már nagyon drága, de Őrbottyán még megfizethető.
A közlekedés itt is hasonló mint a többi agglomerációs településen.
Pl. Őrbottyánból a vonat 45 perc alatt van a nyugatiban. A busz kb ugyan ennyi idő alatt jut el Újpest központig.
Őrbottyánban a telekárak (pl. Szentenréhez viszonyítva) még megfizethetőek, bár rohamosan emelkedik. Ennek az-az oka (szerintem), hogy Veresegyház már nagyon drága, ezért itt keresnek inkább ingatlant., de a növekvő kereslet emelkedő árakat generál. Őrbottyán és Veresegyház között 1 km a távolság.
Szerintem, ha felkeresed az ŐRBOTTYÁN fórumot, akkor találsz embereket akiknek van eladó telkük.
szia. mi szántó minősítésű külterületi telekre kaptunk az fhb-tól állami kamattámogatásos hitelt lakóház építésére. minden lehetséges, csak "kicsit" uátna kell kaparni. xanax legyen kéznél azért... :))
Hát Csobánkáról a tömegközlekedés nem egy leányálom, Pomázról meg attól függ, hol laksz. Ha közel a HÉV-hez, akkor jó, ha nem, akkor nem jó. De attól tartok jó fekvésű telket nem nagyon kapsz 6-7M-ért sajna...
Pomáz amúgy infrastrukturálisan nagyot fejlődött az utóbbi években, de azért messze még a kánaán. Nomeg ki tudja a rezsimváltásnak milyen hatása lesz...
Igen, láttam, hogy Érdnek vannak szép részei, parkváros pl. ilyen, de mi most nem találtunk 6milla alatt telket inkább 6,7 fölött indultak. Sajna nem tudunk az autós közlekedésre alapozni, mert a párommal ritkán végzünk a munkahelyen egyszerre, tehát vagy valaki várakozik a másikra, vagy egyikünk vonattal/busszel jön haza. Ez nem túl bíztató, mert az olcsóbb telkektôl rettenetesen messze van a buszmegálló. Érden a helyi buszközlekedés még gyerekcipôben jár ahogy én láttam. Most Gödön nézelôdünk és a túlparton Pomáz és Csobánkán (ezek sem tökéletesek közlekedési szempontból, dehát ...). Szentendre már drága nekünk. Azt figyeltem meg, hogy a Vác-Pest szakaszon nagyon kultúrált és gyors a vonat. Gyakran jár sok a zónázó járat, több mint Érd felé. Más téma: tudtommal támogatott lakáshitelt csak lakóépület minôsítésû házra lehet felvenni. Namost, vannak telkek amik pl. zártkerti, vagy nyaraló besorolásúak, de ha elég nagyok lehet rá építeni családi házat. Ilyen esetben ha van egy zártkerti/nyaraló telkem, amire van családiház tervem, arra kapok lakáshitelt? Vagy csak belterületi, lakóövezeti telekre építendô házre adnak? Még nem voltam bankba érdeklôdni, elôtte kicsit szeretnék kiokosodni.
és ez a fűtésszámlánál mit jelent? Azt értem, hogy így a szép, de nincs valami olyasmi, hogy érdemesebb vastagabb rönköt tenni, így a hőszigetelés is jobb lesz és ez x év múlva majd megtérül?
Köszönöm a választ! Persze, mindenképpen keresek egy gyakorlott tervezőt, ez csak skicc a részemről. Mondjuk mi igen nagy valószínűséggel szigetelt gerendaházat fogunk építeni, és ha jól vettem ki itt a topikban, akkor ez esetben nem olyan szigorúak a kötöttségek, mint a rönköknél (javítsatok ki, ha nem így van).
Itt van egy nagyon hasonló alaprajz, ami egy már megépült érdi gerendaházé. Ez kis módosítással jó is lenne nekünk, ha plusz egy szoba lenne elöl. A nappalit nem csinálnánk kiugróra, illetve a WC és a mosdó közé biztosan nem tennénk ajtót, de ezeken kívül megfelel. Erről a tervről mi a véleményetek? Mennyire árulkodik a gerendaházak tervezésében jártasságról, hozzáértésről vagy hozzá nem értésről?
Mi már 3 éve lakunk egy 22 cm átmérőjű rönkökből épült házikóban, és - azon túl, hogy csodálatos itt és így élni - csak a rönkök között van szigetelés. Kívülről ugyanaz látszik, mint belül, vagyis nincs plusz hőszigetelés, pedig ahol a rönkök találkoznak, mindössze körülbelül 10 cm a falvastagság (a rönkök íves volta miatt).
Szóval valóban igaz, amit fakeco írt: rönk esetén 18 cm átmérő alatt szükséges csak a külön belső hőszigetelés. Volt már -20 fokos, viharos szeles zord idő is, amiből mit sem éreztünk. Szerintem az pont elveszi az egésznek a szépségét, hiszen nagyon szép látványt nyújt, ha belülről is azok a rönkök láthatóak, amelyek kívülről is!
Sanya! A tervrajz amit feltettél szerintem igényel még egy megbízható tervezőt!
A nyílászáróid néhol túl közel vannak az egyes kereszteződésekhez és csapolásokhoz. De ezt egy jó tervező gyorsan helyre rakja!
Valaki írt a fenti fürdő aljzat betonozásáról. Nehogy eszetekbe jussson! Nálunk a réteg a párnafák felett: egy réteg OSB és arra rárögzítve impregnált zöld gipszkarton. Tökéletesen lehetett rá járólapot rakni.
A masik ceg gerendabol epit es amikor a falszerkezetet beszeltem vele, akkor mondta, hogy Ok azert csinaljak 15cm-re a szigeteloreteget a szokasos 10 helyett, mert a mostani 25cm-s minimalis falvastagsag 29-re fog noni es igy 15+2cm lamberia+10cm gerenda+2cm legres eppen annyi.
Kaptam egy ajanlatot 22-es borovira (ronk) kulso/belso falak egyarant. Eddig ugy hallottam, hogy 25-tol felfele alkalmas szigeteles nelkul a ronk. Szerintetek 22-es elegendo? A masik problemam, hogy egy masik kivitelezo elultetett egy bogarat a fulembe, ami valami minimalis falvastagsagrol beszelt, ami 25 vagy 29 korul volt, alatta allitolag nem adjak meg a lakhatasit.
Mi Érden lakunk (felső parkvárosban) kifejezetten a halál micsodáján:-) Azaz az M7 feletti részen, gyakorlatilag érd-parkváros legszélső utcája vagyunk, köztünk egy bazi nagy mező+levendulás+fenyves, aztán túloldalt már Sóskút. Azt nem mondanám, hogy a mi környékünkön olcsók a telkek, egy 700 nm körüli teljesen üres telek ára 6 milkó körül van...
Az infrastruktúra hiánya engem speciel nem nagyon izgat, mivel mindketten Pesten dolgozunk, igy mindenféle ügyeinket is itt intézzük.
Közlekedni csak kocsival tudunk, de a legrosszabb esetben is bennvagyunk reggel a csúcsidőben 1 óra alatt. Kb 2x annyi időt tökölünk el a városi dugóval, mint az m7-en amig a városba érünk... Hazafele pedig általában az én tempómmal kb 20-25 perc:-)
Bár tényleg sokminden hiányos még a megyei jogú városunkban, én minden egyes napon a világ legboldogabb embere leszek, amikor lehajtunk az m7-ről... Bár mi tényleg Érd egyik legjobb, legszebb és legújabbab belakott környékén lakunk, a mi utcánk féligmeddig még üdülőövezet:-)
Talajmechanikai szakvéleményt mi csináltattunk, de nekünk muszály volt, mivel hogy eléggé sziklás a talaj, tudnunk kellett, hogy egyáltalán hova tervezhetjük a házat. Volt ahol 50 cm-nél megállt a furóeszköz, volt ahol több méterre is lement. Mondjuk nincs is pincénk:-DD
Pont ezért írtam a zárójeles mondatot, csak lusta voltam visszakeresni, hogy kit érdekelt ez a téma. A rétegrend a vizes helyiségekben lentről felfele: 10 cm vasalt térbeton, 4 mm-es bitumenes lemez, 5 cm lépésálló nikecell, építési fekete fólia, 5 cm beton. A fóliát a nikecell lerakása után beterítettük, felhúztuk az oldalfalakra. Kialakult egy tepsi, amibe a nem nagyon híg beton (azt hiszem KK a jelzése) ment kötésgyorsítóval. Két nap múlva a fólia körbevágva a beton és a fal találkozásánál. A műszaki ellenőrünk is jóváhagyta.
Egy kis kétszobás házat béreltem nekik. Minimál bútorzat, egy pici konyha, fürdő. Igazából nem sok időt töltöttek ott, mert hétfőtől szombatig reggel fél 7-től este 6, fél 7-ig dolgoztak. Vasárnap nem, dolgoztak. Akkor pihentek, templomba mentek, szétnéztek a környéken. Napi egyszeri meleg étkezést kellet biztosítanom. Ez egy étteremben előfizetéses menű volt. Itt nálunk az egészet megúsztam kb. 120 eFt-ból.
"Le lettek betonozva a vizes helyiségek. (Hogy ne ázzon el a fa a betontól a lépésálló szigetelésre fólia került, felhúzva a széle a falra!)"
Pont erről kértem némi infót itt a fórumon. Leírnád a padló - gondolom földszinti vizes helységekről van szó - rétegrendjét, meg hogy milyen anyagokat használtatok?
Szia, Érden, Etyeken, meg a környékbeli kisvárosokban, községekben mi is körülnéztünk, egyikben sem találtunk megfelelő ár/érték arányú telket. Kicsit meszzebb, Bicske mellett találtuk meg a megfelelőt. Autópálya pár percre, onnan kb. 20 perc alatt Pesten lehet lenni.
szimpatikus felallas... kerdes: a szallast hogy tudtad biztositani? (gondolom azert kb 5-6 ember dolgozott az ugyon...) Bereltel valami hazat? vagy kontener?