nekem MUM van, és tényleg hiányzik az aprító (volt külön kézi habverő-kézimixer-aprító kütyüm, de annak bedöglött a motorja, most gondolkodom a megoldáson)
az eredeti MUMhoz vettem fagyikeverőt, de az nekem nem jött be (le kell fagyasztani előtte egy nappal, nem úgy csinálja, ahogy én elgondoltam)
amiket eddig kihasználtam: habverő, zöldségreszelő (mindegyik kése jó), húsdaráló (gyümölcshöz), turmix-feltét, és hiányozna egy paradicsom-passzírozó és egy emlegetett aprító, de lusta vagyok utánamenni :-))
Általános gond, hogy az apritók edényei túl nagyok, ha meg van hozzá másik is, az meg aprócska. Na most ez a gond fennáll a MCM tipusnál is :S (egyébként nem tudja valaki mekkora a kis apritó? se leirásban se használatiban nem emlitik)
Lehet mégis MUM-ot kellene választani, és vagy az apritó feltét vagy egy külön apritó? Nade az ember azért vesz ekkora gépet hogy ne 5 félét kelljen tárolni...
Sok-sok-sok éve olvastam itt tippeket konyhai robotgépekhez, és mint mindenhol máshol itt is főleg a Bosch MUM volt a favorit. Most eljutottam odáig, hogy beruháznék egy komolyabb darabra, és hát még mindig a MUM-okat dicsérik mindenhol.
Egy néhány dolog viszont kérdéses maradt a fejemben, és nem találok rá választ sehol.
A MUM gépeknél (4655, 52120 katehűgória) hiányolom az apritó késes elemet alapfelszereltségként. Ugyanakkor látom hogy kiegészitő elemként megvásárolható, de ahhoz adják azt a 3 forgótárcsát, ami amúgy alapfelszereltség szinte mindenhol. Ráadásul elég borsos áron. Esetleg erre van jó megoldás?
Részben emiatt most épp az MCM gépek felé hajlok 68861 tűnik befutónak. Itt viszont felmerül a kérdés, hogy az a dagasztó "penge" valóban képes egy kelttésztát összerakni? Sajnos erről az MCM 6-os szériáról alig találni érdemi infot, már túl vagyok az angol, német, lengyel oldalakon is.
Harmadik kérdés, Philips robotokról van tapasztalat? Egy ismerősöm dicsérte nagyon a Jamie Oliver névvel fémjelzett tipust... van benne jó pár praktikus dolog, de azért kevesebbet tud mint egy hasonló árfekvésű Bosch. Úgyhogy egyelőre kizártam.
A cukkinis tippet köszönöm, tavaly rengeteg volt, de idén nem lesz az. A túl sok eső rosszat tett nekik, csak virágzik, de alig-alig van terméskötődés. Remélem, még javulni fog a helyzet.
Saját kútfőből, a krumplit hasábra vágom, megszórom fűszerkeverékkel és ráöntök egy kis olajat. Jól összeforgatom, majd tűzálló tálba teszem és megsütöm. Olyankor csinálom, mikor valami amugy is sül a sütőben, rendszerint egymás mellett jól megvannak a húsétellel, külön tálban persze. Nekünk izlik. Igazi fench fritest vendéglőben szoktam enni.
Felbevagott hamozatlan apro krumplit vagott resszel lefele serpenyobe tenni vizzel (alaple is johet), vajjal es soval. Anyi legyen a viz, hogy derekig erjen a fel krumpliknak.
Fedo alatt parolni - aztan felig puha utan fedo nelkul elfozni a vizet.
A vagott fele csodalatosra sul a vajban - es az ize csodalatos, nem lesz a krumpli agyonfozott kemenyitos...
Meg nem csinaltam meg. De... hasonlo keppen szoktam az egesz apro krumplit is, sot a vegen radobok sok vagott petrezselymet.
Most olvastam, de csak annak lehet érdekes, aki így süti:
A hasábra vágott krumplit a bő olajban való sütés előtt tegyük a mikróba 3-4 percre, ez idő alatt a saját nedvességétől megpuhul kicsit. Így garantáltan kívül ropogós, belül puha sült krumpli lesz a végeredmény.
Hat lehet sokfelekepp erelmezni - nalunk ez a neve, ez a jelentese. Nekem mar a rantott sajt is sok... grillre meg nem is gondolok... igazibol az olvasztott sajtot szeretem. Ha valamennyi kicsurog a szendvicsbol, ropogosra sul, eppen eleg...