Keresés

Részletes keresés

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.08.11 0 0 92117

nekem MUM van, és tényleg hiányzik az aprító (volt külön kézi habverő-kézimixer-aprító kütyüm, de annak bedöglött a motorja, most gondolkodom a megoldáson)

 

az eredeti MUMhoz vettem fagyikeverőt, de az nekem nem jött be (le kell fagyasztani előtte egy nappal, nem úgy csinálja, ahogy én elgondoltam)

 

amiket eddig kihasználtam: habverő, zöldségreszelő (mindegyik kése jó), húsdaráló (gyümölcshöz), turmix-feltét, és hiányozna egy paradicsom-passzírozó és egy emlegetett aprító, de lusta vagyok utánamenni :-))

Előzmény: Tiaraa (92116)
Tiaraa Creative Commons License 2014.08.11 0 0 92116

Kiegészités :) 

Általános gond, hogy az apritók edényei túl nagyok, ha meg van hozzá másik is, az meg aprócska. Na most ez a gond fennáll a MCM tipusnál is :S (egyébként nem tudja valaki mekkora a kis apritó? se leirásban se használatiban nem emlitik)

Lehet mégis MUM-ot kellene választani, és vagy az apritó feltét vagy egy külön apritó? Nade az ember azért vesz ekkora gépet hogy ne 5 félét kelljen tárolni... 

Egyre nagyobb a kavar a fejemben :S

Tiaraa Creative Commons License 2014.08.10 0 0 92115

Sziasztok! 

Sok-sok-sok éve olvastam itt tippeket konyhai robotgépekhez, és mint mindenhol máshol itt is főleg a Bosch MUM volt a favorit. Most eljutottam odáig, hogy beruháznék egy komolyabb darabra, és hát még mindig a MUM-okat dicsérik mindenhol.

 

Egy néhány dolog viszont kérdéses maradt a fejemben, és nem találok rá választ sehol. 

A MUM gépeknél (4655, 52120 katehűgória) hiányolom az apritó késes elemet alapfelszereltségként. Ugyanakkor látom hogy kiegészitő elemként megvásárolható, de ahhoz adják azt a 3 forgótárcsát, ami amúgy alapfelszereltség szinte mindenhol. Ráadásul elég borsos áron. Esetleg erre van jó megoldás? 

Részben emiatt most épp az MCM gépek felé hajlok 68861 tűnik befutónak. Itt viszont felmerül a kérdés, hogy az a dagasztó "penge" valóban képes egy kelttésztát összerakni? Sajnos erről az MCM 6-os szériáról alig találni érdemi infot, már túl vagyok az angol, német, lengyel oldalakon is. 

 

Harmadik kérdés, Philips robotokról van tapasztalat? Egy ismerősöm dicsérte nagyon a Jamie Oliver névvel fémjelzett tipust... van benne jó pár praktikus dolog, de azért kevesebbet tud mint egy hasonló árfekvésű Bosch. Úgyhogy egyelőre kizártam. 

 

Örülnék bármilyen tapasztalatnak, javaslatnak :) 

 

Köszönöm előre is!

Csimpolya Creative Commons License 2014.08.10 0 0 92114

Még nem próbáltam, de idáig anélkül is rengeteget termett. Viszont ki tudja?

Előzmény: Bubo.Bubo. (92112)
beetee Creative Commons License 2014.08.09 0 0 92113

Röviden: de!

Előzmény: Bubo.Bubo. (92112)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.08.09 0 0 92112

? nem az ilyeneket kell megverni, hogy kötődjenek? (nézz át szaktopikba, ott olvastam :-))    )

Előzmény: Csimpolya (92111)
Csimpolya Creative Commons License 2014.08.09 0 0 92111

A cukkinis tippet köszönöm, tavaly rengeteg volt, de idén nem lesz az. A túl sok eső rosszat tett nekik, csak virágzik, de alig-alig van terméskötődés. Remélem, még javulni fog a helyzet.

Előzmény: Iszka (92110)
Iszka Creative Commons License 2014.08.08 0 0 92110

Sziasztok!

 

Saját bevált receptjeim.

 

Ha sok cukkinid van, cukkinis tócsni:

 

http://zoldsziget.blog.hu/2014/07/14/cukkinis_tocsni_762

 

Ha rengeteg a paradicsomod és ennél valami nagyon egyszerűt, sült paradicsom:

 

http://zoldsziget.blog.hu/2014/08/04/sult_paradicsom_939

 

Rakott tészta mángolddal:

 

http://zoldsziget.blog.hu/2013/05/06/rakott_teszta_mangolddal

 

Jó étvágyat!

Boszorka Creative Commons License 2014.08.08 0 0 92109

Saját kútfőből, a krumplit hasábra vágom, megszórom fűszerkeverékkel és ráöntök egy kis olajat. Jól összeforgatom, majd tűzálló tálba teszem és megsütöm. Olyankor csinálom, mikor valami amugy is sül a sütőben, rendszerint egymás mellett jól megvannak a húsétellel, külön tálban persze. Nekünk izlik. Igazi fench fritest vendéglőben szoktam enni.

Előzmény: nagypapi51 (92108)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 92108

French fries-t ritkán sütök, inkább negyedbe v. kockára vágom.

Bedobom 2-3 percre forró vízbe, szikkasztom, zacskóban összeforgatom 1 ek. olajjal, és tepsiben sütöm.

Ez a héjas-vajas jó ötlet, persze most meg már nincsen újkrumpli. :)

Előzmény: ZsuR (92106)
ZsuR Creative Commons License 2014.08.08 0 0 92107
Előzmény: ZsuR (92106)
ZsuR Creative Commons License 2014.08.08 0 0 92106

Anyosom elo szokta fozni - nem volt mikro neki.

 

Most lattam egy masik krumpli otletet.

Felbevagott hamozatlan apro krumplit vagott resszel lefele serpenyobe tenni vizzel (alaple is johet), vajjal es soval.  Anyi legyen a viz, hogy derekig erjen a fel krumpliknak.

Fedo alatt parolni - aztan felig puha utan fedo nelkul elfozni a vizet.

A vagott fele csodalatosra sul a vajban - es az ize csodalatos, nem lesz a krumpli agyonfozott kemenyitos...

Meg nem csinaltam meg.  De... hasonlo keppen szoktam az egesz apro krumplit is, sot a vegen radobok sok vagott petrezselymet.

Előzmény: nagypapi51 (92105)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 92105

Most olvastam, de csak annak lehet érdekes, aki így süti:

A hasábra vágott krumplit a bő olajban való sütés előtt tegyük a mikróba 3-4 percre, ez idő alatt a saját nedvességétől megpuhul kicsit. Így garantáltan kívül ropogós, belül puha sült krumpli lesz a végeredmény.

 

Boszorka Creative Commons License 2014.07.28 0 0 92104

Na ugye!:-)

Előzmény: Caipi (92103)
Caipi Creative Commons License 2014.07.28 0 0 92103

Jut eszembe, most voltam a Lidl-ben, itt a hűtőpultban Knöpfle is van. :)

Előzmény: Boszorka (92101)
Caipi Creative Commons License 2014.07.28 0 0 92102

Gondolom, a háromszögszendvicset úgy szoktam csinálni, sajttal és sonkával. 

Előzmény: Boszorka (92096)
Boszorka Creative Commons License 2014.07.28 0 0 92101

A műfaj csúcsa a kuban szendvics, sajnos már megszünt a gyártója.:-(

Előzmény: ZsuR (92099)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.28 0 0 92100

...sot. parosan!

 

Előzmény: ZsuR (92099)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.28 0 0 92099
Előzmény: nagypapi51 (92098)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 92098

...Tegyél még egy szelet sonkát is bele. Nagyot fog dobni rajta pozitiv irányba...

Ettől kezdve legyen a neve Kőbánya-felső Croque Monsieur

 

Előzmény: Boszorka (92096)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.28 0 0 92097

Oh, en szeretem a vekony hagymaszeletet is benne... sok fugg a sajttol is! Martha Stewart meg party foodot is csinalt belole... nem rossz otlet!

Előzmény: Boszorka (92096)
Boszorka Creative Commons License 2014.07.27 0 0 92096

Tegyél még egy szelet sonkát is bele. Nagyot fog dobni rajta pozitiv irányba.

Előzmény: Caipi (92094)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.27 0 0 92095

Hat lehet sokfelekepp erelmezni - nalunk ez a neve, ez a jelentese.  Nekem mar a rantott sajt is sok... grillre meg nem is gondolok... igazibol az olvasztott sajtot szeretem.  Ha valamennyi kicsurog a szendvicsbol, ropogosra sul, eppen eleg...

Előzmény: Caipi (92094)
Caipi Creative Commons License 2014.07.27 0 0 92094

Hát abban igaza van nagypapinak, hogy ez grillezett (sajtos szendvics), és nem (grillezett sajtos) szendvics. :) De biztos jó, ki is fogom próbálni. 

Előzmény: ZsuR (92093)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.27 0 0 92093

Grilled cheese sandwich a hivatalos neve.  Csak a sajt nekem gyomorrontasos...

Előzmény: nagypapi51 (92092)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 92092

...Igy szoktam a sajtot grillezni - kenyer kozott...

Ez így csak meleg sajt piritóskenyér közt, ettől még finom.

 

Előzmény: ZsuR (92082)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.26 0 0 92091

Hosszu tavu energia...  el leszek foglalva ma, ki tudja mikor eszem ujra....

Előzmény: ketyo61 (92090)
ketyo61 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 92090

Jo reggeli otletet adtal.;-)

Előzmény: ZsuR (92089)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.26 0 0 92089

Előzmény: ZsuR (92088)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.26 0 0 92088

Soha nem rontottam meg el... nagyon finom mindig... :)

Előzmény: H_G (92087)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!