Sziasztok!Segítséget szeretnék tőletek kérni!Saját célra szeretnénk kolbászt,sonkát készíteni.Az érdekelne ,hogy mi éri meg jobban ha vennénk egy egész sertést ami 100-120kg-os, 420ft/kg áron vagy megvenni a húst a kolbásznak,sonkának.Esetleg ha valaki megtudná mondani ,hogy egy ekkora disznóból kb.mennyi minden jön ki azt nagyon megköszönném.Üdv! Ibi
Igazad van annyiért tényleg sok lenne,az új áruk 12-18 ezer forint közt mozognak!!! Használtan hozzá lehet jutni 5-10 ezer forint között!!!!!!!De a jp.4 lövők 35-40 ezer forint közt mozognak,sőt a Német Blitz 42 ezer most egyik másik mezőgazdasági üzletben!!!!!!A puska amiről most is szó van nagyon hasonlóak a Német Blitz - el!!!!!
A puska dolgot amúgy nem értem, mert a gépész agyammal végiggondolva (tény, nem egy finom szerkezet), amit kell elvégzi. A patron el nem sütést nem tudom elképzelni hogyan mehet végbe, de ha így van, így van...
Tervezek esztergálni egy sajátot, csak hogy "legyen egy minőségi" darab is. Még nem jutottam vele semmire, de méretarányos rajzot kaptam már fórumtárstól, amit ezúton is köszönök neki!
Tor I. - én vaterán vásároltam 12.000,- Ft-t még tavaly. 25.000,- Ft szerintem postával is sok érte.
Én nem tudok rosszat mondani erre a puskára,nekem is van egy ilyen de még soha nem volt gondom vele!!!Gondos karbantartás melett hű társa lehet a szakiknak!!!!Persze nem egy jp.2-4 de ugyanaszta munkát elvégzi mint a többi csak olcsóbb vagy huszonöt ezer forintal!!!Szerintem aki évente vág tíz disznót,annak száz évig kitart!!!!!!!!
jobb klikk - szerkesztés - ( itt beadja nálam a paintet, másnál lehet hogy mást) kép - nyújtás/döntés - a vízszintes és a függőleges nyújtási értékeken változtatsz addig amíg el nem éri a kívánt méretet. Remélem jól írtam. Én is innen a fórumról tudom.
Jók a cuccaid!!! Sok szép munkát hozzájuk!!!! A puskáddal akkor nagy szerencséd van!!! Lehet kifogtál egy jobb darabot. Sok böllér ismerősömnek ilyen van és a francba kívánja. Van hogy csak a nagy patront süti el, van hogy azt se:)
Üdvözöllek Benneteket kedves Kollégák és minden disznóvágást kedvelő amatör,érdeklődő! Már jó ideje látogatom ezt a fórumot és sok érdekeset olvastam,tapasztaltam. Annak ellenére,hogy régóta művelem a szakmát, felfigyeltem pár dologra és némelyet ki is próbáltam. Munkámra kritikák még nem jöttek /eddig/, és az újításokat is elfogadták. Nosza, vágjunk bele és beszélgessünk! Holnap megyek egy nagyon jó barátomhoz,aki böllérkedik, de a töltelékeket én készítem,remélem,hogy megint finomra sikeredik a jó "baranyai stifolder" és más egyéb töltelék. Aki szintén "disznólkodik,: Jó munkát!
Ha valaki szeretne 1 praktikus Dick késtartó táskát venni az nálam érdeklődjön !!
3 féle van!
1.
Dick késtartó táska.20 db kés + acélok+ kis bárd + apróságok férnek bele ! Az összes késnek megvan a tartója + tépőzárral lehet rögzíteni ! Tuti nem mozdul el a helyéről ! Ára 10000 ft.
2.
Dick késtartó, 11 részes, mosható.
7500 ft/db.
3.
Késtartó Dick 6 részes, mosható.
5000 ft/db
Így néznek ki a táskák összecsukva !
Mind a 3 táskába még a 10"-os (26cm) kés is kényelmesen belefér !!
A kések csak kiegészítők !!
Nincsenek benne a vételárban !!
Ha valakit érdekel ez a Dick kés készlet , nálam érdeklődjön !!
A tartály, a cserélhető csőr, az anya mind rozsdamentes anyagból készült. A hajtóműn két fokozat van. A lassú fokozattal szoktam tölteni, gyorssal pedig üresben visszatekerni. A képekről hiányzik, de a bakelit "dugattyú" peremén van egy "O" gyűrű tömítésként. Még nem volt olyan ami kifogott volna a szerkezeten.
Ezt '97 óta használom. 280kg-os disznó volt eddig a legnagyobb amit kihúztunk vele. Sokan mondták, hogy "férfias", mert rövid a szára és közel a disznó pofája.
Ezen a pisztoly is látszik, ami jugoszláv gyártmányú:
Élesben még nem használtam, viszont elsütöttem vele 50db patront MDF lapokra, telefonkönyvre. Én nem láttam problémára utaló jelet, de ugye a puding próbája az evés...
Van még rénfa, de ezt nem szoktuk használni, mert inkább asztalon bontanak. Másom nekem igazából nincsen. Vagyis van, de ezek általános dolgok: üstök, hackstock (ha jól írom), stb.
Igen, ami nagyon fontos még, egy házi készítésű zsírnyomó. Ez 2db tányér formájú rozsdamentes lap, kifúrva, szita szerűen. Ezeken hosszú karok és a tányérok szélén egy könnyen akasztható-oldható fül szerűség. Az alsóval ki van merítve egy jó adag kisült töpörtyű (tepertő), a felső beakasztva majd összeszorítva a kettőt gyönyörűen kipréselve. Háklis vagyok arra, ha sz.rul van kipréselve. Sok helyen láttam krumplinyomóval csinálják, vagy sima szűrőben nyomkodják. Amit én használok, ennél nem "pukkad" szét.
Ha a temperatura nem nagyobb mint 10 fok és be vann fűszerezve a hús akkor nem lesz baj.
Van egy kuncsaftom aki 11 napig érleli befűszerezve a húst és utánna kell betölteni.
Eddig nem volt semmi próbléma a száraz áruval, sajnos nekem azóta kétszer kell mennem hozzá. De mindig a kuncsaftnak van igaza és aki fizet az pötyögtet.
Lehet már nem voltak szomjasak ha egy ekkora kört levágtak az ugvarban!
A másik az hogy a kutyákat nem jo dolognak tartom ilyenkor a közelbe engedni legalábbi nállunk mindig megkötjük vagy becsukjuk a házba...De hát ez mindenki magadönti el:D