Keresés

Részletes keresés

malvin82 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 9120

Itt a fórumon összeverbuválhatnál egy jó kis csapatot ki- bepakolásra! :-)

Komolyra fordítva a szót, nehezen hiszi az ember ezeket a pszichésen kialakuló fájdalomérzeteket. Nekem pl. máig nem sikerült ezt bemagyarázni, én hitetlen vagyok ezzel szemben. Pedig akikre most bízom magamat(Országos Gerincgyógyászati Központ), ők is beletették a műtétre felkészítő, ismertető brosúrájukba ezt az elemet, mint fontos tudnivalót.

Fájdalommenteset!

Előzmény: real_geri (9119)
real_geri Creative Commons License 2011.11.04 0 0 9119

úgy látszik igaza van annak, aki azt írta anno, hgy a stressz, idegi terheltség is okozhatja a gerincbántalmakat.

elég komoly idegi terhelés ér 2 hónapja, fizikai kevésbé, és fájogat is a derekam, de ma hirtelen felhúztak ebéd közben, és mikor felálltam, csontra beállt a derekam. királyság. ez kellett még :(

jövő héten Budatranspack kiállításra kellene menjek a kiállító céggel.... űberkirály.

rokkon Creative Commons License 2011.11.03 0 0 9118

szia. tudod nekem a hegesedéstől egyensúly zavarom lett műtét után pár hónapra és az állandó fájdalom elég sok bajt hozott magával.

Előzmény: similis (9116)
fistic Creative Commons License 2011.11.03 0 0 9117

Urak !

 

Reggeli nyakfájásra, merevségre mi ajobb ? Memóriahabos párna vagy tönkölypárna ?

similis Creative Commons License 2011.11.03 0 0 9116

A hegesedés 100 féle lehet, nem lehet összehasonlítani őket. Nekem is van, de elvagyok vele, tul. képp mindent tudok csinálni.

Igaz én voltam a Rácz drnőnél ezen a hegoldó katéterezésen. De azért előtte se volt halálos, pedig nagy hegem van az mr szerint.

Előzmény: rokkon (9114)
LBM Creative Commons License 2011.11.02 0 0 9115
Nekem nincs hegesedésem mert nem műtöttek még a servemmel, de két napja én is szenvedek rendesen . Biztos,hogy az időjárás kavar be. Jobbulást.
Előzmény: rokkon (9114)
rokkon Creative Commons License 2011.11.02 0 0 9114

Sziasztok,had kérdezzem meg a hegesedés nálatok is produkál hasonló fájdalmakat?Mert én iszonyúann szenvedek.alig tudok fent lenni a fájdalomtól 1-2 napja.Időjárás változásra nagyon érzékeny vagyok.

Előzmény: rokkon (9113)
rokkon Creative Commons License 2011.10.29 0 0 9113

Sziasztok.Hát már jó régen nem írtam.Ha még emlékeztek 4 éve volt gerinc merevítésem azóta még mindig erös égő fájdalmaim vannak a műtéti területen és 3éve állandó fejfájásom van elég régóta a nyaki csigolyáktól indul ki a fájdalom zsibbad a ball lábam és hónapok óta a ball kezem ja és egyensúlyzavar miatt támbottal járok. Pánik  beteg lettem orvos szerint az állandó fájdalom okozta ha rámjön  a pánikroham, izzadok elfogy a levegő és erös nyomást érzek a mellemen, enyhe tényleg minimális halálfélelemmel párosul de ezt épp elég ilyenkor elviselni.Idézek idegorvosivéleményből:jelenleg olyan műtéti kezelési lehetőség,melynek javulásától a beteg állapotának egyértelmű és tartós javulása várható lenne,véleményem szerint nincsen.Szép kilátások ugye? Áprilisba voltam bizottság elött 43ról-46ra emelték a százalékot ugyhogy csodás az élet.gyógytornán a jobb könyökömbe ideg becsípödésem lett most a kezemet sem tudom kinyújtani ez még hiányzott.Sziasztok ja ha kérhetlek benneteket egy véleményt kérnék ha nem gond.jobbulást minden kinek.nehezen hiszem el,hogy egy hegesedés ennyi gondot tud okozni.

LBM Creative Commons License 2011.10.28 0 0 9112

Ka-la!

 

Nagyon sok sikert hozzá, drukkolok neked is, és remélem minél előbb lehet majd olvasni itt a fórumon a jobbulásodról.

Előzmény: ka-la (9110)
LBM Creative Commons License 2011.10.28 0 0 9111

Hát ez már úgy látom nem egy egyszerű sérvműtét lesz, de ahogy visszaolvastalak, nagyon rád fér egy kis enyhülés. Mikor az egész topikot végig olvastam, láttam, hogy nehéz döntés, "a műtét, vagy nem műtét" téma. Neked meg még választásod sem nagyon volt a kiszakadt sérveddel. Az ember arra vágyik, hogy a műtét után majd minden úgy lesz mint rég, legalábbis fájdalmak nélkül, és aztán még évekig szenved, vagy még rosszabb lesz. Nagyon drukkolok neked.

Nekem is van egy kisfiam, és én a kevésbé súlyos sérvemmel, még ott tartok, hogy legyen úgy ahogy régen, mert fogócskázni akarok vele, meg birkózni, vagy ha elalszik a nappaliban, akkor a karomban átvinni a saját ágyába, meg ilyen kis pici, de nagyon fontos dolgokat. Pár hete amikor sokkal jobban szenvedtem, simán bele mentem volna egy műtétbe, ha azzal kecsegtetnek, hogy minden úgy lesz mint ezelőtt. Már nem tudom. Nekem most szereztek egy nagyon jó neurológust, TB alapon, aki egy egész órán keresztül vizsgált, úgyhogy hiszem, hogy az általa ajánlott kezelés segíteni fog, és a jövőhéten 3.-án befekszem a kórházba. Ezt csak azért emelem ki, mert 3-5 perces kivizsgálásokkal ott tartok, hogy lassan két és fél hónapja vagyok betegállományban, és tulajdonképpen még csak 4 napja derült ki, az is hogy mi pontosan a bajom. Csak azért említem meg, mert sokatoknak itt a fórumon, köztük pont te vagy az egyik, akkora lelkierővel rendelkeznek, mint egy ház, mert én már a hatodik héten iszonyú türelmetlen voltam, és akartam hogy máris "javítsanak" meg, és nem tudom, hogy bírnám pl.: a te 5 éves, fájdalmakkal teli tortúrádat. Fájdalomkezelés, fürdők, infúziók, újabb vizsgálatok, majd pedig ugyanezek előlről kezdődve... A lényeg, hogy le a kalappal előtted, és remélem a műtét jól sikerül, az életed pedig könnyebb lesz. Bocs, ha kissé hosszú, vagy nem egészen megfelelő megfogalmazású a bejegyzésem, de most így sikerült.

Ha meg van az időpont jelezd, hogy lélekben veled legyünk itt a fórumon. :-)

 

ka-la Creative Commons License 2011.10.28 0 0 9110

Fájdolom mentes szép napot minden kedves olvasónak. 2011.11.01.sikerült be kerülni azOrszágos Gerincgyógyászati központba 2.-án műtét kiveszik a csavarjaimat amiket már 14-éve használok.Biztosan jobb lesz, és nem kell a fájdalom csillapítóval jól laknom.

 

Üdv mindenkinek Csak pozitívan.

malvin82 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 9109

Köszönöm a jó kívánságot! Bizony rám férne egy erős állaptváltozás! 5 évvel ezelőtt azt hittem, hogy a rutinműtétnek mondott porckorongsérv- műtétből lazán, szövődménymentesen felépülök. Aztán leszálalékolás lett belőle... Nagyon nem hiányzott, se a lelkiállapotomnak, se a pénztárcámnak. Aztán már egy kicsit elegem van abból is, hogy lakás- rendelő- kórház körforgás az életem. Meg persze(minden jó oldala ellenére) elegem van az állandó otthonlétből. Habár az utóbbi hónapokban nemes feladat, gyermeknevelés az itthoni teendőm, de nem is erre gondolok. Arra, hogy még kb. 20 évig jó lenne, ha újra mehetnék dolgozni. Most persze a műtét előtt minden kavarog a fejemben. Milyen lesz utána? Ki tudja! Reméljük jó munkát végeznek és a szervezetem is jól reagál- akkor nem lehet gond!

Előzmény: LBM (9108)
LBM Creative Commons License 2011.10.28 0 0 9108
Köszönöm ikoko a felvilágosítást, azért remélem ez a gerincszuri nem fog kelleni. Nagyon nem vágyom rá... Malvin neked sok sikert a műtéthez,remélem jól leszel utána.
malvin82 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 9107

Üdv!

Túl vagyok a belgyógyászon- hasi UH volt, de semmi probléma. Viszont simán hazaküldtek: tessék várni a telefont! Asszem tényleg az lesz a legokosabb, ha összekészítem a szükséges holmit. Még jó, hogy nem vagyok izgulós. Bár a fene tudja, most azért már várom azt az időpontot.

Előzmény: Kris3 (9095)
angelina111 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 9106

Adok itt egy kreált mail cimet..

sarahedek@gmail.com

Előzmény: luci71 (9104)
angelina111 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 9105

Szia!Röviden az történt hogy 14 éves korom ota egy ponton mindig voltak ilyen becsipödés jellegü fájdalmaim,de sosem vizsgálták ki,ápr-ban itt pesten voltam egy Rheumás orvosnál aki megállapitotta!!!!!!!,hogy ez nem is gerincfájdalom hanem nögyógyászati probléma!Nem is irt fel semmit elküldött ez péntek este volt aztán szombaton én mentem vissza Bécsbe már a buszuton azt hittem betojok!Hazaértünk én még elkezdtem fözni aztán a félig kész kajánál mondtam a páromnak csinálja tovább mert nagyon rosszul vagyok !Leültem tüsszentettem egyet és ordítva összeestem....hát ez volt aztán korház de nem csináltak kint MR-t visszajöttem kb 3 hét mulva pestre na itt kezdödött egy iszonyu fájdalom a lábamban  azt hittem  megzavarodok,3 korház mütét,na nagyjábol ez volt mail mcimet küldök priviben!

Előzmény: luci71 (9104)
luci71 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 9104

Az igen,egyik napról a másikra?A nappali kórházba most néztem 1000.-/nap ez vagy délelött vagy délutáni kezelést jelent 15 napig.de naponta be kell járni.Ebbe benne van minden amit a szakorvos felír kezeléseket.Gyógytorna,masszázs,fizikó,tangentor,súlyfűrdő,szénsavas fűrdő tehát minden olyan kezelés amit kaphatsz a műtét után.De ide reumatologus tud csak beutalót adni.De otthoni gyógytornára nem kaptál javaslatot,a műtő orvostól?2x14 alkalmas torna jár műtét után.amit körzeti orvossal kell intéztetni ő tudja kérni és házhoz jár a gyógytornász.De ha pesti vagy van esetleg mégegy lehetőség de az ha érdekel azt csak emailbe írom le.

Fájdalommmentes szép napot!

Előzmény: angelina111 (9103)
angelina111 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 9103

Jaj bocsi LIV-V kiszakadt sérvvel mütöttek már majdnem lebénultam!Mennyibe kerül ilyen nappali fürdökorház???Hogy müködik?Tehát mindenért fizetni kell????

Előzmény: luci71 (9101)
angelina111 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 9102

Szia!

ÁÁÁÁÁÁ én teljesen kivagyok ettől!Ez az ország tényleg ott tart,hogy akinek nincs pénze az dögöljön meg!Sajnos én a jelenlegi 28 e ft-os segélyemböl nem tudok az orvosnak fizetni ezért ez van akár meg is pusztolhatnék!  8-án megyek vissza az orvoshoz aki mütött de mar nem akarok ebbe a korhazba menni kértem a Budai klinikán idöpontpt de csak dec.adtak!És gyogytornaszt is keresnem kell muszály hogy összeállítsanak egy személyre szabottat mert mas tornaja nem biztos,hogy nekem jó!Hiába egy helyen volt sérvünk más torna kell mindenkinek!Itt lattam hogy van aki kérte tölem a tornat de nem is tudnam elküldeni mert nem tudom rátenni a gépemre!Én sem csinálom hanem összeállítatok egyet mert egy rossz tornával nagyobb bajt csinálhatok mint hasznot!Nekem pl ülöpárnához is volt dvd-m de sosem csináltam hiába gerinctorna az én mütött hátamnak nem biztos hogy jó!Remélem a nyakam nem kell müteni,mert nem vagyok jol lelkileg még egy mütéthez!:-(((Mindenkinek javulást kívánok!

Előzmény: luci71 (9101)
luci71 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 9101

Szia angelina111!

Mivel műtöttek?Bocsánat ha írtad valahol de nem vettem észre.Én úgy tudom ha műtött vagy elvileg javasolni kell a rehabot a műtö orvosnak és lehet neked kell utána járni hova tudsz menni.Héviz stb.De ezt biztos jobban tudják akik már ilyen cipőbe járnak.Viszont ha járni tudsz,tehát nem szorulsz segítségre  akkor nappali fűrdőkórházi kezelést kérhetsz.Reumatalogus orvos tud oda beutalót adni.Pesti vagy?Ha igen tudom ajánlani a Gellértfűrdő nappali kórházát,én nagyon megvagyok vele elégedve.Sajnos fizetős, van orvos aki kiírja a megfelelő kezeléseket.Én az idén nem voltam,de tavaly 1x,és mellette rehabilitációra is járok.Engem még nem műtöttek,ezzel húzom az időt.

Fájdalommentes napot kívánok!

Előzmény: angelina111 (9083)
Zo72 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 9100

h

ikoko2 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 9099

Ne hagyd magad! Ha a tündéri orvosaid nem világositanak fel, nyugodtan hivjad fel az

EÜ. Minisztérium illetékes osztályát és kérdezd meg, hogy törvény szerint mi jár neked ebben az állapotodban. Műtét után szerintem igen sok minden. Főleg, ha aktiv dolgozó vagy.  Nem fognak megenni, garantáltan nem. 

Előzmény: angelina111 (9083)
ikoko2 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 9098

A doktornőd vagy gyógytornászod ezek szerint egy szörnyeteg.  Ne add fel! Próbáld ki az ágyat, a Nuga Best-et, mert ez kiméletesebb, mint irtam. Egy kis fájdalmat ki kell birni, aztán egyre jobb lesz. Hangsúlyozom, hogy nekem egy igen hires gerincsebész mondta, hogy masszázs!!!  És már engem is műtöttek. Ha még viszonylag fiatal vagy nem fog mindjárt jönni a következő, ha 5o fölött leszel, majd akkor, de az sem tuti. Hát ez az ágy pont masszirozó ágy. Fel is állhatsz, nem kötöznek oda, de az szamárság. Ha még kiméletesebbre akarod venni a dolgot, akkor ne csak 2 lepedőt vigyél /alulra-felülre/ hanem pl. 3-at és akkor kettőt tehetsz magad alá és már az is lefogja egy kicsit.

Próba szerencse!  De legalább 15-2o alkalom kell, hogy eredményt érezz!

Előzmény: angelina111 (9079)
ikoko2 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 9097

Napi fél óra torna,  elég sovány kaja,  napi kb. fél óra infúzió, és heti 2-3 injekció a csigolyák közé.

Semmit nem érzel és hat. /Egy darabig/ Azért megéri, mert - persze korodtól függ - mivel valószinüleg fiatal vagy, utána kb 2 hónapig egészen türhetően leszel. Közben persze mindenféle vizsgálatok, ha van más problémád is. Ha más nincs, akkor örülj neki.

Előzmény: LBM (9096)
LBM Creative Commons License 2011.10.25 0 0 9096
Fájdalommentes szép napot mindenkinek. Sajnos visszaestem a rossz állapotba. Meg van az MR is, tényleg sérv. 3.-án fekszem be a kórházba, mert a doki szerint ott rámszabott konzervatív kezelést kapok,meg infúziót, illetve a csigolyák közé fecskendeznek valamit. Ez utóbbi nem igazán van ínyemre, úgyhogy majd meglátom... Tudja valaki mi történik egy ilyen műtét nélküli kórházi kezelés során, pontosan ? Bizom benne,hogy ezután minden olyan lesz mint régen. Bocs ha hosszú voltam, de gondoltam,hogy talán van aki felvilágosítást tud adni. Köszönöm élőre is,és mindenkinek jobbulást kívánok.
Gica te hol vagy, mi van veled,hogy alakul az állapotod?
Kris3 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 9095

szia Malvin82! azt hittem már túl is vagy a műtéten. nekem a monogram alapján kapásból beugrotta a doki. (mikor most műtőttek Ő ügyelt hétvégén :) )

mikor mész a kontroll belgyógyász vizsgálatra? nem biztos hogy közlik, mikor műtenek, majd előtte telefonálnak. én csütörtöki nap telefonáltam h negatív a várt leleltem, és akkor mosnta a csaj h csüt-ként értesítik azokat akiket a következő héten műtik. erre másnap, pénteken du-n telefonált, hogy hétfőn menjek, kedden műtenek. (tehát célszerű menetkészen lenni.. )

 

 

ka la téged hol fognak műteni? drukkolok hogy jobb legyen. elég sokáig bírta benned a fém :) nekem most vették ki, 6 hete a fémeket, ami 9 évig volt benn. lehet hogy én vagyok telhetetlen, de én jobb eredményt vártam. jól sikerült a műtét, bár a derekam még mindig be van gyulladva (és egy helyen még mindig nem gyógyult be a seb:( ) és zsibbad továbbra a lábam, bár annak örülök, hogy nem lesz érzéketlen mint műtét előtt.

és a házidoki közölte hogy ennyi műtét után ez már szép eredmény.. köszi :( örüljek ha ennyivel megúsztam

 

amit szeretnék kérdezni, hogy 1 hete lehet h hülyén fogalmazok, de mintha kattogna a derekam.. nem tudom másképp megfogalmazni, ahogy lépek vagy vmi mozgást végzek mintha kattogna .. már poénkodtam férjemnek, hogy lehet h be kéne olajozni.. (és fáj is ! tehát nem csak hülye érzés de fáj is)

még 2 hét mire eljutok a dokimhoz, mert most nincs itthon (ezért megyek hozzá 8 hetesen.. ) de én azt hittem h november végén már dolgozhatok...

 

 

Előzmény: malvin82 (9094)
malvin82 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 9094

Szia ka- la!

 

Amint azt írtam az előbb, a porckorong elfogyott a csigolyák közül. A Gerincgyógyászati Központban lesz a műtét- eddig úgy néz ki, nov. közepén. Várom a hívásukat. A műtételőkészítő vizsgálatok már megvoltak, még egy belgyógyászati kontrollra hívtak vissza. Gondolom aztán már megmondják a pontos idejét is a műtétnek, A doki egy fiatalember, nem írnám ki a nevét, hátha nem ildomos. Dr. Cs. T.- a honlapjukon be lehet azonosítani.

 

Jobbára a panaszaim a sérvműtétet megelőzőhöz hasonlóak: fáj a derekam és fáj, zsibbad a bal lábam.

Előzmény: ka-la (9093)
ka-la Creative Commons License 2011.10.24 0 0 9093

Szia malvin 82 .Olvasom soraid kérdezhetem-e mitörtént miért kell a csavar,hol operálnak és ki. Most jól lerohantalak így ismeretlenül-bocs- fájdalom mentes szép napot továbbra is.

Előzmény: malvin82 (9092)
malvin82 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 9092

Kedves ka- la!

 

Remélem volt a 14 év alatt jobb(fájdalommentes, vagy csak kevésbé rossz időszak) is! Ugyanis én éppen a csavarozásra várok(5 évvel ezelőtti porckorong sérv- műtét után " elfogyott" a maradék porckorong), már kevesebb, mint egy hónap van hátra addig és nem túl vidító ilyeneket olvasni előtte. Persze nem ígért az orvos örökké tartó fájdalommentességet, de azzal biztat, hogy a mostani állapotnál(ami évek óta tart) csak jobb lehet! Ja és a megbeszélésen azt mondta, hogy nem tervezik a csavarokat később kivenni. Ez akkor változhat a később esetleg bekövetkező bonyodalmaknál?

Előzmény: ka-la (9091)
ka-la Creative Commons License 2011.10.24 0 0 9091

Fájdalommentes Szép napot sorstársak. 4 gerinc műtéten vagyok túl csavaroztak -heg eltávolítást végeztek ,mégis nagy fájdalmaim vannak zsibbad a jobb lábam lasugárzik a fájdalom. Most készülök az 5.-ik műtétre kiveszik a 14 éve berakott csavarokat,és biztosan sokat fog "segíteni "- a fájdalmaim megszünnek és nem kell a könyök mankó sem.... 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!