Keresés

Részletes keresés

Boarhunter. Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5586

Ezt a sonkamatematikát a pácolási meg szárítási idővel előadtam már párszor így szezon végén, de le lettem ugatva.

Előzmény: pétero56 (5580)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5585

Senki nem tudja, de mindenki JOBBAN TUDJA, mit kellene csinálni. Balfaszok. Pláne az, aki belép a rácsba, hogy megszúrja a disznót...

Előzmény: Molnarjozsef95 (5584)
Molnarjozsef95 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5584

Ma láttam youtube-on, érdekes egy megoldás.

Előzmény: Molnarjozsef95 (5583)
Molnarjozsef95 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5583

pétero56 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5582

Nagyon szívesen! Légyszives írd meg,hogyan döntöttél,és hogy sikerült.

Előzmény: minifarm (5581)
minifarm Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5581

Köszönöm a választ!

pétero56 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5580

Úgy látom,hogy "minifarmnak" senki sem válaszolt, így megteszem én. Ilyen enyhe időben megfontolandó sonkát füstölni házilag! Kolbászt és stifoldert lehet, az nem rizikós. Bele kell számítani a pácolás időtartamát és félő,hogy jó időben kerül sor a sonka füstölésére. Persze,ha csak nem valamilyen speciális füstölőd van. Egy 120 kg-os sertésből,ha sonkát és tőkehúst is szeretnél hagyni,netán szalonnát ,ne számíts sok kolbászra. A vágóérték megitélésénél a színhús aránya a meghatározó,de ezt sertés fajtálya válogatja.A vágási veszteség egy ekkora setésnél 23-25 % értéket mutat. A színhús objektív mérése, pedig megköveteli a kicsontozást. Az értékes hús hazai sertéspopulációnál kb.50-55%. A fehérárú: szalonna,háj. kb.30 % alatti, ami már jónak mondható.Persze a paramétereket a fajtajelleg és kondíció is meghatározza. A húsboltban 900-.Ft/kg egy kiló kolbászhús, melyet arányosan állítanak össze és le is darálják,/reméljük,becsülettel/ és lehet formázott sonkát,lapockát , szalonnát is venni igény szerint. Ez a kényelmesebb megoldás, de nem a jobb! A magad kivéreztetett,tisztított,feldolgozott sertésnél jobbat nem tudok elképzelni. Remélem,tudtam segíteni,ha egy kicsit hosszasan is. Jó munkát és finom terméket kívánok!

Előzmény: minifarm (5560)
oldci Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5579

:-))))))))

Előzmény: zsoltheni (5578)
zsoltheni Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5578

az egy táp amit tengeri és árpa darával vegyitünk

Előzmény: oldci (5566)
oldci Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5577

Nem mértem, de a JP4 nem nehezebb?

 Vadászboltban 44e. Ft áron láttam a JP4 et.

Előzmény: Andor0006 (5576)
Andor0006 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5576

A blitz-kerner tényleg rúg vissza, ezt a JP4 esetében nem tapasztaltam. A blitz-ben valamivel vastagabb a tagló szeg, és nincs benne zsákfurat, mint a JP-ben, csak be van süllyesztve a taglószeg vége.

 

Ez a visszarúgás lehet attól is, hogy nem olyan jó a blitz fogása, mint a JP4-nek. A JP4-es stabilabban, biztosabban lehet tartani, és elsütni.

Andor0006 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5575

Szia !

 

A JP4 esetében  70 EUR nettó ár, erre jön 19% Áfa, és cca 5000 Huf postaköltség, valamint a banki utalás sincs ingyen. 30 000 Huf alatt nem lehet megúszni, ha a gyárból rendelsz.

Előzmény: kisszati (5574)
kisszati Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5574

Üdv!!!

Az tény, hogy ez a puska nem egy finom szerkezet. EZZEL NEM AKAROK SENKIT MAGBÁNTANI!! Én csak azt írom amit tapasztaltam,  láttam anno és amit mondanak. Volt nálamkb 3 éve egy BLitz-Kerner pisztoly, adták hogy próbáljam ki és mondjam el a véleményem mielött megvenné a koma. Szerintem az is ,,durvaságot,, tekintve ez a kategória. Elég nagyot rúg hátrafelé. Bár szerkezetileg meg jobb.  Az esetet én se nagyon értettem, pedig mechanikailag rendben volt a cucc.

A JP4 est már 70 € ért lehet online rendelni a gyárból (kb 21000 pénz), ha arra még jön a postaköltség kb ott vagy 25 körül.

hor34 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5573

Rendben, köszönöm az infót. Már áztatom is be.

Előzmény: Boarhunter. (5572)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5572

Szalonnát, sonkát, csülköt...

Mindent.

Előzmény: hor34 (5571)
hor34 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5571

Akkor szerdán kezdjük füstölni azon már nem múlik. Mindent áztatni kell vagy csak a szalonnát?

Előzmény: Boarhunter. (5570)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5570

Ha kedden megy füstre a cumó, akkor már rég be kellett volna áztatnod tiszta vízbe.

Minimum egy nap áztatás tiszta vízben és utána legalább egy éjszakát lógatod, hogy kicsöpögjön. Ellenkező esetben hamar ki fogja ütni a só a szalonnákat.

Előzmény: hor34 (5569)
hor34 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5569

Tényleg ha már itt írogatok had kérdezzek valamit. Szerintetek füstölés előtt a maradék sót lemoshatom vízzel a szalonnákról és a sonkáról vagy hagyjam rajta? A böllér jó alaposan besózta és nem szívta be mindet a hús. Kedden mennek füstre a cumók és addig szerintem már nem is fognak annyit felvenni.

hor34 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5568

Kicsire vannak vágva a szalonnák, olyan 20*20-as darabokra, mert szoktam vinni a rokonaimnak akiknek nincs spejz és hasonló helyük fellógatni hanem a hűtőszekrényükben tárolják. Számomra ez bizonyult az egyszerűbb megoldásnak mint mindig mikor viszek valakinek feldarabolgatni a nagyobbakat.

Előzmény: nenyét (5567)
nenyét Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5567

Te egy varázsló vagy. Hogyan jött ki egy 120kg-os disznóból annyi szalonna vagy mekkorára vágod?

Előzmény: hor34 (5564)
oldci Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5566

a pigi az pietrin?

Előzmény: zsoltheni (5565)
zsoltheni Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5565

árpa tengeri és a sono takarmánytol a pigi nem hizok kocák voltak eljárt feletük az idő!

Előzmény: oldci (5563)
hor34 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5564

Szia

Mint amatőr műkedvelő próbálok válaszolni a kérdésedre. Mi januárban vágtunk egy 120kg-os sertést 450ft/kg áron vásároltuk. Mellé vettem még nagyjából 30kg húst kolbásznak, szaláminak és 10kg tüdőt, vesét, fejhúst, májat hurkának 25.000ft-ért. Ebből lett nagyjából 4kg szajmóka, 15kg szalámi, 15kg kolbász. A hurka olyan 15-20kg között lehetett, de csak becsülni tudom, mert azonnal fogyasztottunk belőle és kaptak belőle a segítők is. A spejzba még 40kg-nyi füstölendő árú várakozik: 1 sonka, 1 angolszalonna, 3 kolozsvári szalonna, 3 csülök és vagy 10 kisebb táblányi szalonna. A húsokat amit a sertés adott mind elraktuk a fagyasztóba csak ami nagyon nyesedék volt az ment a kolbászba. Azt, hogy mennyi hús van a fagyasztóba sajnos nem tudom, mert nem mértem le. Az egész disznóvágás 110.000ft-ba került. Ebben minden költség benne van böllér, disznó, füstölés, húsok, fűszerek és némi folyékony pulóver a hideg ellen. Remélem tudtam segíteni

Előzmény: minifarm (5560)
oldci Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5563

Akkor azok sok húslisztet kaptak

Előzmény: zsoltheni (5562)
zsoltheni Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5562

Sokszor vágok 300 kg os vagy a fölötti disznokat s van amejknek agyomrában kézilabda nagyságu szorcsomo vlt! Kő kemény! bika gyomrába bál madzag!

Előzmény: oldci (5561)
oldci Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5561

Ezen a videón szépen látszik a belsőség vizsgálata.  A minap egy szakmabeli ismerősömmel vágtam. Meglepődve tapasztaltam semmit nem néz meg.

Pedig én sokszor találok ezt azt :-)))) A májban sokszor találok galand féreg petét. De találtam már cisztát stb. 

Ti szoktátok e nézni? Ki mit talált eddig?  Mit néztek meg?

Előzmény: disznóöl (5558)
minifarm Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5560

Sziasztok!Segítséget szeretnék tőletek kérni!Saját célra szeretnénk kolbászt,sonkát készíteni.Az érdekelne ,hogy mi éri meg jobban ha vennénk egy egész sertést ami 100-120kg-os, 420ft/kg áron vagy megvenni a húst a kolbásznak,sonkának.Esetleg ha valaki megtudná mondani ,hogy egy ekkora disznóból kb.mennyi minden jön ki azt nagyon megköszönném.Üdv! Ibi

bobo77 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5559

Én 35000 ft-ért tudok vadi új Dick pisztolyt !!

:))

Ha kell, rendelésre meghozom !!!

Előzmény: Tor I. (5557)
disznóöl Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5558

Tor I. Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5557

Igazad van annyiért tényleg sok lenne,az új áruk 12-18 ezer forint közt mozognak!!! Használtan hozzá lehet jutni 5-10 ezer forint között!!!!!!!De a jp.4 lövők 35-40 ezer forint közt mozognak,sőt a Német Blitz 42 ezer most egyik másik mezőgazdasági üzletben!!!!!!A puska amiről most is szó van nagyon hasonlóak a Német Blitz - el!!!!!

 

                   http://www.allattartas.hu/?mod=termeklap&id=62831

Előzmény: albinolynx88 (5556)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!