Keresés

Részletes keresés

Melyonen Creative Commons License 2014.08.14 0 0 92147

Igen, én is ilyen babból akarom csinálni, és ezt a fajtát így tejfölös-tejszínesen vagyhogyan szeretem, csak én még soha nem csináltam ilyet, ezért bénázok vele. Köszi neked is az infót:)

Előzmény: flabi (92145)
Melyonen Creative Commons License 2014.08.14 0 0 92146

Tejfölt akartam írni, na:) Hogy milyen márkát meg hogyan van ez:) Csehországban nőttem fel, Magyarországon meg nincs az a fajta tejföl (?), amit ott használtunk, ezért nem tudom, mit vegyek a bablevesbe, mert nem mindig csak sima rántással szeretném csinálni. Nekem meg a tejszín-tejföl egykutya:))

 

Köszönöm az infót, majd veszek piacon, nem boltban, és megkérdezem ott, hogy mi kell bele szerintük:)

Előzmény: ásítósmacska (92136)
flabi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92145

  Ilyenből:PPP

 

 

Előzmény: flabi (92144)
flabi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92144

Csinos, rózsaszín pöttyös nagyszemű babból:))))

Előzmény: Vének Tanácsa TM (92142)
flabi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92143

Közben keresgéltem, és megtaláltam, hasonlót szoktam főzni:

 

http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/levesek/3473-toszkan-bableves-recept-.html

Előzmény: Vének Tanácsa TM (92142)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92142

Azám! Pont akartam írni, hogy a nyári, fejtett bableves tejszínesen, hmmm...  és bizony, nem paprikás, hanem "fehér". Jaj, de jó, és de régen főztem már :)

Előzmény: flabi (92139)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92141

Naaaa, ez most miéééér'?

 

(Hoztam anyámtól fosóka szilvát. És nincs vörösborom, kénytelen leszek venni.)

Előzmény: ásítósmacska (92135)
flabi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92140
Előzmény: flabi (92139)
flabi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92139

Való.

A nagyszemű fejtett babból főzött leves nem füstölthússal, hanem csak kevés zöldséggel, lestyánnal, fehérborssal ízesítve, tejszínnel habarva kitűnő. Érdemes kipróbálni.

Érdekes párhuzam lehet a gesztenyével, ha ettetek hidegen gesztenyelevest, akkor el tudjátok képzelni.

El kell vonatkoztatni a pirosan berántott, füstölttel főzött, hagyományosabb típusú bablevestől.

Előzmény: ásítósmacska (92136)
Caipi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92138

Nem hiszem, hogy fontos lenne, hogy szerintetek avagy szerintünk mibe mi való, ha ő tejszínnel szereti. :) 

Előzmény: ásítósmacska (92136)
Caipi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92137

DEttó. 

Előzmény: beetee (92129)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92136

Lehetőleg friss (poharas) tejszínt, és csakis a 30%-osat használd. A Lidl-ben is lehet kapni.

 

Az UHT (dobozos) sem teljesen ördögtől való, de azért a friss az igazi. :)

 

De csatlakozom az előttem szólókhoz: bablevesbe nem való.

 

 

Előzmény: Melyonen (92134)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92135

Vörösboros szilva-rösztert nem szoktál csinálni? Kis fahéjjal, szegfűszeggel...  Jól jön császármorzsához, tejberizshez, vagy nudlihoz is...

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (92121)
Melyonen Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92134

Akkor tejszínt milyen fajtát? Teljesen mindegy, ki mit használ, csak érdekelne, hogy milyen márkát és ha százalék fel van tüntetve, akkor hány százalékosat?

Előzmény: beetee (92129)
ZsuR Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92133

Nem tul sokat hasznalsz fel hozza, de kituno cobblert lehet belole sutni, es nagyon egyszeruen... helyettesitsd a barackot szilvaval...

 

(Peach) Cobbler

Recipe courtesy Kristina Williamson, Schooner Ellida, Rockland, Maine

Melegitsd elo a sutot 425 F / 220 C fokra

Vajazz ki egy tepsit (9x13 inch, vagy 20x30 cm) alaposan.

Rakd bele a 4 cseszenyi szeletelt gyumolcsot .

Szorj a tetejere az alabbi kevereket:

1/2 csesze cukor

1 kkanal fahej

1 kkanal vanilia

1 ekanal liszt

Keverd ossze, es susd 10 percig.

 

Mig sul, keverj ossze:

1 csesze lisztet

1 kkanal sutoport

1/2 kkanal szodabikarbonat

3 ekanal barna cukrot

4 ekanal aprora vagott vajat

2/3 csesze tejet

A teszta nokedli teszta surusegu legyen.

 

Vedd ki a sutobol a megsult gyomolcsot, kanalazd ra a tesztat, nem baj ha nem takarja be teljesen.

Szorja a tetejere fahejas cukrot, es susd amig a gyumolcs lathatoan sul a tepsi szelen - es a teszta aranybarna.

Talald tejszinhabbal, creme frech-sel, tejfollel melegen.

Előzmény: Bubo.Bubo. (92121)
H_G Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92132

Az egy létjogosultság nélküli termék, ebben szerintem itt nincs vita.

 

Előzmény: beetee (92131)
beetee Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92131

Igaz. Csak a főzőtejszínre kaptam fel a vizet. Mert ugye lánykorában az is nagy zsírtartalmú tejszín volt, csak hígítják, adalékolják és közel hasonló áron értékesítik, hogy nagy legyen a nyereség...

Előzmény: H_G (92130)
H_G Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92130

De egyáltalán, bablevesbe tejszínt?? Abba tejföl való.

 

beetee Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92129

Nálam a főzőtejszín, mint olyan száműzve vagyon.

Mindenhez habtejszínt, az ízesítetlent.

Előzmény: Melyonen (92127)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92128

Főzőtejszínt semmi esetre sem. 

Ugyanaz, mint a sima tejszín, csak van benne némi guargumi is.

Előzmény: Melyonen (92127)
Melyonen Creative Commons License 2014.08.13 0 0 92127

Sziasztok! Habart bableveshez milyen főzőtejszínt használtok (százalék, márka)? 

Tiaraa Creative Commons License 2014.08.12 0 0 92126

Köszi! Ma pont azon agyaltam hogy a turmix kiváltja-e a botmixert... Férjem dob egy hátast ha az egy nagy gép elmélet - amihez már csatlakozott egy külön apritó is ugye - még botmixerrel is kiegészül... 

 

Viszont a botmixerem szombat óta alig használható. 

Előzmény: Törölt nick (92125)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.12 0 0 92125

Én a MUM 4-el dagasztom a kenyeret évek óta. Bírja. Most vettem hozzá passzírozót, ha az alapgép megadná magát (kb 12 éves), akkor is ugyanilyet veszek, úgyhogy ez így OK. Egyedül a gyorsdarabolót hiányolom, arra és a botmixerre van külön gépem, de jobb lenne mindent egy helyen letudni:)

 

Előzmény: Tiaraa (92119)
beetee Creative Commons License 2014.08.12 0 0 92124

Őszbarack dettó.

Előzmény: beetee (92123)
beetee Creative Commons License 2014.08.12 0 0 92123

Én kármentésként rostos ivólevet készítettem ringlóból egy kis szilvával.

Lepasszíroztam a Bosch MUM passzírozóval :D , adtam hozzá egy kis vizet, mert alapból túl sűrű, utána cukroztam egy minimálisat, egy picike citromsavat tettem bele, hogy ne barnuljon, összerottyantottam,  majd kidunsztoltam, és ment a polcra.

Szilvából is működik. Ha nagyon rostos fajta, akkor kicsit előfőzném.

Előzmény: Bubo.Bubo. (92121)
ketyo61 Creative Commons License 2014.08.12 0 0 92122

szilvasgombocot is csinalhatsz egy reszebol. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (92121)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.08.12 0 0 92121

mihez kezdjek a fölösleges szilvával? (tudom, főzzek belőle pálinkát :-))    )

 

de most komolyan, lekvár még annyi van 2-3 évvel ezelőttről, hogy évekig azt esszük, de sajnos kiváló hashajtó, úgyhogy nem lehet nassolásként megenni

 

? befőtt? gondolkodtam az aszaláson, de az néhány kilónak megoldás, 20-30 kilót nem tudok úgy eltenni láb alól - legalábbis az én viszonyaim között?

 

? nem kell valakinek egy kis szilva? (kelet-pesti környék)

Tiaraa Creative Commons License 2014.08.11 0 0 92120

Ha már belebotlottam, akkor itt a passzirozó MUM4-hez

http://www.bemutatoterem.net/Termek/bosch-muz45fv1-p73563.html

Előzmény: Tiaraa (92119)
Tiaraa Creative Commons License 2014.08.11 0 0 92119

Felhvtam délelőtt a Bosch ügyfélszolgálatot, és a készséges hölggyel közösen megállapitottuk hogy gáz (ő mondta) hogy az apritó kiegészitőhöz ugyanaz a 3 tárcsa jár, ami minden szettnek is része. Amúgy az az apritó csak fél literes...3 felesleges tárcsával...20-30ezer forintért. Szóval vicc. Sajnos. 

 

Viszont ha már kell vennem egy külön apritót, 6-7e körül van a Boschnak 8 decis apritója, ami szerintem pont korrekt, akkor ismét meggondolandó hogy MUM vagy MCM. 

 

Az MCM féle dagasztó "pengével" nincs tapasztalatotok? Tartok tőle, hogy nem visz el egy kenyértésztát... szóval hogy csak kever, de nem dagaszt. 

 

A MUM-hoz van passzirozó kiegészitő, bár lehet csak az 5-höz!  :) 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (92117)
ZsuR Creative Commons License 2014.08.11 0 0 92118

Nekem is ez volt a gondom... marmint a fagylalttal... az elozo napi edenyes fagyasztas.  Kb ket eve van es egyszer hasznaltam....

 

Eddig.  Most ujra elovettem, es lehiggadt fejjel :)), finomabbnal finomabbakat csinalok... igazi gyumolcsbol, igazi tejbol, tejszinbol... nem sok meregetessel, egyedul az osszeallitott anyag mennyisegere kell vigyazni, mert a tul sok sok.

 

Melyhutott gyumolcsot is hasznalok - igy a fagylalt/sorbet azonnal fogyaszthato.

Elofozom forrasig melegitek tejszint, tejet, cukrot, vaniliat es lehutom.  Jo elozo nap csinalni.

Osszeturmixolok gyumolcsot.

Beleteszem a gepbe, 30 percig keveri - es be a melyhutobe...

 

Vagy...

Cukorszirupot fozok (fele cukor, fele viz), es lehutom.

Osszeturmixolok gyumolcsot.

Beleteszem a gepbe, 30 percig keveri - es be a melyhutobe...

 

Nagyon finom!!! Hasznalok mindenfele gyumolcsot.

Legutoljara az oszibarack oszver lett, gyumolcs, szirup - es mivel nem volt eleg, keves nyers tejszin... hat jo lett.

 

Most a citromos sorbetet fogom probalni, kicsi tejszinnel - a kozeli farm keszit ilyent, es nagyon szeretjuk.

Előzmény: Bubo.Bubo. (92117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!