Keresés

Részletes keresés

Fődhözragatt Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6207
nemkell,
Ennyi OFF szerintem elmegy a Kultúra rovatban. És már korábban kiderült, hogy itt mások is szeretik a verseket. Azért nem gondoltam indiszkréciónak közzétenni, mert - honlap lévén - nyilvános, azért van, hogy olvassák. És szerintem tök jó. Ennyi "reklámot" igazán megérdemel a költészet is, és a honlapod is.
Előzmény: nemkell (6206)
nemkell Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6206
Földhözragatt:

UPSZ! A verslapot, többek között teljesen off topic jellege miatt, szándékosan csak privátban villantottam fel azoknak, akikről feltételeztem, hogy örömüket lelhetik benne...

Ezek szerint Neked tetszett, ennek örülök!

n-e-m-k-e-l-l

Előzmény: Fődhözragatt (6200)
nemkell Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6205
hi-ryu:

Bár nekem "elfelejtettél" válaszolni, a kérdésem egy részére megkaptam a választ. A másik részét esetleg megválaszolhatnád, ha nem esik nehezedre. Úgyértem elsöprő stílusod alá is tudod támasztani konkrétumokkal.

Részemről még annyit, hogy ha a vallási hátteret mellőzzük, akkor a filozófiai háttér még megmarad(hat). Vagy ez annyira szétválaszthatatlan szerinted? (bocs, már megint kérdeztem...)

n-e-m-k-e-l-l

Előzmény: hiryu (6202)
hiryu Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6204
Bocs de az idézet Basho /-200valahány év/
:-))
Előzmény: Rorimack (6141)
hiryu Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6203
Nézd szerintem aki itt irogat, magam alapján, rendelkezik egy jókora adag öntudattal, több kevesebb exhibicionista hajlammal. Szóval nem az volt itt valójában a baj, hogy PP, abba a fene nagy narcisztikus lelkünkbe bele páros lábbal?
Szóval valójában szeretjük e a budot, vagy csak túl érzékenyek vagyunk? Ki kért meg minket, hogy hordozzuk a véres kardot?
Nem háborodott fel senki, hogy vasárnapi Blikkben adócsaló Stadler barátunkkal üzletel, a Nagy Magyar Szamuráj, és Ötletgaza, aki a tévében szeretne Friderikusz fején almát kettévágni.
Kép: Vicsorgás öltönybe, karddal a kézbe...
Na ezt hivják nálunk " utcasarki nehéz altest munkát végző személynek"
Érdekes, erről nm írt senki.
Bocs PP helyében mondjuk eléd tenné egy ilyen cikkgyűjteményt, vagy csak elvinnélek néhány "edzésre".
Vagy csak egy gyerekversenyre, ahol az apuka vidáman biztatja a gyermekét: "Üsd má agyon, bazmeg"
Vagy mit szólsz egy olyan aikidoedzéshez, ahol az edző akciófilmből idézget....
Röhögni sincs kedvem.

,

Inkább küldjetek barátunknak egy adag cikket arról, ami álláspontjának az ellenkezőjét bizonyítja. egy udvarias levél kiséretében.
megköszönve azt, hogy elgondolkodtatott titeket.
Végül is ezzel jót tett nem igaz?
Szóval beszélgessetek nyugodtan, de ne karatéról,
vagy pszichopatalogiáról, hanem olyanról, amihez mindketten értetek::-)
utóirat: nem öreg egy kicsit hozzád?:-)))

Előzmény: sister moon (6199)
hiryu Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6202
Shin gi tai.
Azt tudom javasolni, járj utána egy kicsit, gondolkodj el rajta és ha még mindig nem érted, mit akartam mondani, kerss meg újra.
/Kijo biztosan lefordítja, ha megkéred/

A témához ajánlom a Világ nagy vallásai c. kötetet. Alapfokon már elég jó betekintést nyújt.

Egyébként az utolsó kérdés jó volt.
Bármi is legyen: aikido, karate, kungfu, ju-jutsu,
abban a pillanatba, amint csak a technikai részre koncentrál valaki, ahol ezt helyezik előtérbe, már semmiben sem különbözik, a box-tól stb.
Ha ezt a tanítód még nem magyarázta el neked, ott már komoly baj van.
Bocs, de ez a helyzet.

Előzmény: Törölt nick (6172)
hiryu Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6201
Kedves Shingitai.
Oké, stílusom legtöbbször a rejtjelezett távirat, elismerem. De pár tőmondatot leírtam már róla.
Bármily furcsa, a fent említett újság nekem nincs meg. Annyira gyenge színvonalunak tartom szakmailag, hogy sajnáltam rá pénzt kidobni.
Csak végignéztük edzőtársaimmal, és egyből rendeztünk egy "ki talál több hibát" estet. Első nekifutásra 7-8 jöhetett össze.
Tehát úgy döntöttem, én nem fogok most visszamenőleg újságot venni, izzadó homlokkal listázni stb.
De ha már annyira megesz a kivácsiság, tegyél érte valamit: azaz juttass el nekem egy fénymásolatot, scanneld fel, stb, szívesen válaszolok, akár itt a nagy nyilvánosság előtt. Ha pedig azt hiszed csak a szám járt, ahhoz jogod van, de ne haragudj, nekem ettől még nem lesznek álmatlan éjszakáim.
Persze lehet mondani, az se volt szép dolog, hogy más hibáit lessük. Dehát aki vállalta a nagy nyilvánosságot, egy szakmai értékben zéró újságban, az biztos végiggondolta, mi jár majd vele.
Na meg itt a hiba alapba: miért kellett mutogatnia magát.

Ja mellesleg ugyanabban a számban szerepelt egy danvizsga képekben. Az ott látható magyar azóta a maga egyéni, amerikás stílusában már eléggé ismert kezd lenni kis hazánkban.
Problémám csak annyi, hogy az illető sajaát bevallása szerint azt az első fokozatát 17 hónap altt érte el. Amerikában. Most pedig saját egyaktatáskás szervezetével terjeszkedik kis hazánkban. No comment.

Hogy szeretek-e egy iskolát, vagy sem, az teljesen lényegtelen. Azt se tudom melyik iskola.
Egyszerűen csak arról van szó, ha egy "magas" fokozatú tanítójuk így ad elő egy katát, az már rég nem shotokan. /Félve írom le, tán már nem is karate/

Előzmény: Shingitai (6183)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6200
sister moon

OFF

"a Brecht-idézet nagyon tetszett!"

Ennek örülök, mert a kedvenceim közé tartozik. De ez nem idézet, hanem a teljes vers. Ennyi az egész. Szerintem attól is jó, hogy csak ennyi.

Apropó vers: láttátok már nemkell verslapját? A költészet kedvelői csemegézhetnek benne. Ki hitte volna, hogy egy WT-stől ilyesmi is kitellik? ;-)))

ON

Előzmény: sister moon (6140)
sister moon Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6199
Bassman,
most hogy ezt leírtad, kérdeznék valamit. Augusztusban, amikor a kissé kapkodósra vett „bemutatód" alanya voltam, történt valami nagyon érdekes: amikor elmentetek (kb fél óra múlva) vettem észre, hogy dagad a könyököm belső oldala (na ez hülyeség, mert a könyököm kívül van, de fogalmam sincs, hogy híjják ezt; könyökhajlat?). Nem is hagyta abba, amíg egy lúdtojásnyi kék duzzanattá nem nőtte ki magát, és mellesleg elég fájdalmas is volt. De nem ez zavart. Hanem az, hogy NEM BÍRTAM RÁJÖNNI, HOGY MIKOR ÉS HOGYAN KÖVETTED EL! Nem emlékeztem, hogy megütöttél vagy megfogtál, megszorítottál volna. Fel tudod idézni, hogy mi történt akkor? Megütöttél? Mivel?

Fődhözragatt,
szerintem ez a hozzáállás csak növeli a különbséget a magukat félistennek tartók és a két lábbal a földön járók között (mellesleg arra nem gondoltál, hogy a nagy PP-nek esetleg mások, hasonló okból kifolyólag nemes egyszerűséggel szintén nem mertek szólni, hogy hülyeséget írt a TM-el kapcsolatban és tán ki kéne javítani?). Sajnálom, hogy nem tudtalak meggyőzni.
10. Nincs több hozzáfűznivalóm:-)

hyriu,
én nem vitáról, hanem beszélgetésről brekegtem mindvégig. A beszélgetésnek van néhány jellegzetessége: kell hozzá alsó hangon két ember, egy téma, és az sem árt, ha végig bírod hallgatni a másikat és nem érzel már a második mondata után ellenállhatatlan kényszert, hogy leugasd. Valamint az sem, ha válaszolsz a hozzád intézett kérdésekre. Ha csak egy ember beszél, a többi pedig hallgat, az valami más: monológ...
20. goto 10.

sm

Előzmény: Bassman_ (6192)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6198
DLala, ugord át, mert ving csun! :-)

Lágyság/keménység Yip Chun nagymester szerint, a „Wing Chun Martial Arts” c. könyvéből.

„Úgy gondolom, a Wing Chun nem „lágy”, hanem „kemény” kung fu stílus. Mégpedig azért, mert amikor megütsz valakit, energiát, más szóval erőt kell felhasználnod. Másképp az ellenfelednek nem fog fájni, és csak egy szúnyogcsípést fog érezni. (…) Nem lenne jó, ha úgy éreznéd, hogy a Wing Chun „lágy”. A Wing Chun valójában „kemény”. Amikor egy ütés betatál, kemény, mint a szikla. Ha egy ütés lágy, amikor betalál, hogyan okozhatna fájdalmat az ellenfélnek? Egy lágy ütés hasznavehetetlen a küzdelemben.”

„I don’t think that Wing Chun is a ’soft’ style Kung Fu but a ’hard’ style of Kung Fu. This is because when you are hitting someone you’ve got to use energy, in other words, force. Otherwise your opponent wont’t feel the pain and it will seem like a scratch. (…) You should not feel that Wing Chun is ’soft’. Wing Chun in fact is ’hard’. When a punch is landed it is solid as a rock. If the punch is soft when landed how can it inflict pain on the opponent? A soft punch is useless in combat.”

A Bassman-féle "engedékenység" szóhasználat szerintem is pontosabban érzékelteti, miről van szó.

stempi Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6197
Taviratstilust veszek fel:
Irtam boven, de lefagyizott a qrva windozom.
Laja san: melozok reggeltol edzesig, igy nagyon nehez ratok neznem, de azert vagyok, viszont muszaly melozni, mert 1 hete eljegyeztem magam, igy feszekrakasra lassacskan gyujteni kell a penzt.
Bassman: asszem te irtad a harcmuveszrol azt a jo kis elmelkedest par hozzaszollassal elobb. Nagyon tetszett.
Na ennyit taviratstilusban: legyetek jok ha tudtok: stempi
U.I.: koszonom a batorito/vigasztalo hozzaszolasotokat. A hozzaallasom ezekhez az emberekhez: a dojom neve: Heiwa-se es nem Atjarohaz. Vissza mar nem fogadom oket, persze minden harag nelkul.Szerintem ez igy normalis. Nem?
toserve Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6196
Koszonet erte!!
DLala Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6195
toserve,
Újpalota, Kontyfa utcai Általános Iskola. Hátulról kell bemenni, ahol a fitnessközpont vagy mi a fene felirat van, meg a büfé. Ott rögtön a szemközti ajtón ki vannak írva az edzésidopontok.

Topiclakók!
Nem uncsi egy kicsit ez a vcs téma? Nekem mondjuk már eléggé lerágott csont. Nincs valami más, ami lekötne? :)

Előzmény: toserve (6193)
Pitzu Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6194
Szia toserve!

Esetleg nézd meg a Kobudo-Iaido egyesület hivatalos honlapját:
http://home.tvnet.hu/~budo/
Az előbb néztem meg futólag. Edzési címek is vannak rajta, meg ha jól láttam, még Szabó András mobilszáma is.

Pitzu

Előzmény: toserve (6193)
toserve Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6193
Cibet:

En is tudom. A teljes neve kobudo-iaido. Fel evet jartam az iskolaba, Gyorben, es most ide kerultem Pestre. Ugyhogy, legyszives, ha tudsz, irj meg edzesidopontokat es helyeket. Es a tobbiektol is kerem ugyanezt. Az eredeti kerest ld 6164.
Koszonet

Előzmény: Cibet (6187)
Bassman_ Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6192
Orltran

Igy van, ami a laza izomzatot illeti. Jo technikaval, egyetlen `klasszikus ertelemben vett` megfeszitett izom nelkul is, olyat lehet utni, hogy leeg a haja az elszenvedonek. :)))

Igen am, de az utofeluletnek ki kene birni az utest valahogy. Ezert azt azert meg kell edzeni kicsit. Nem kell tulzasba vinni persze, de ne torjon szilankokka, ha mar ugy esett, hogy beesett.

Előzmény: Törölt nick (6191)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6191
Szia Lui,

Biztos ugy gondolta a holgy, hogy nem a meret a lenyeg. Nos, egen, elofordulhat nemi bizonyitasi vagy egyesekben:) Kivancsi vagyok, kiallt volna e telleg.

Kulonben nalunk telleg nem szoktak olyan nagyon kemenyre venni a figurat, en is csak neha kapok par pofont, szoval nem egymast szoktuk legyakni. Pont ezert a bemutatonkon meg en is csak figyeltem, hogy huha, ez durva.

Lagysagrol:
Szerintem nem attol lagy egy stilus, hogy nem utheted meg az ellenfeled. Nekem olyan dolgok is eszembe jutnak errol, h az utest is pl laza izomzattal csinalja az ember, nem merevvel.( Az egy dolog, hogy ettol meg az illetonek aki kapja nem lesz valami jokedve.) Szemet is ki lehet nyomni egy lagy mozdulattal:) Akkor egy lagy harcmuveszeti stilus mar azt jelentene, hogy a gyakorloi nem tamadnak? Szoval ez szerintem egy ilyen relativ dolog, de nem tartom magam szagertonek:)

(Ja, es az instruktorod miert nem az igazat mondta, ha mar kerdeztek?:))))

Előzmény: Lui-GHOST (6179)
Bassman_ Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6190

Van egy nagyon regi baratom. (persze tobb is) Nevezhetjuk muvesznek, bar o megsertodne ra. (a harc szo emlitesetol is libaboros lesz a hata)
Naszoval, ez az emberke azt mondta, hogy
1. a muveszet csak azok szamara `nagy` dolog, akik nem muvelik, mert nem tehetsegesek, nincs hozza kedvuk, vagy akarmi. Szoval akik nem csinaljak. Ennek ellenere, ezek az emberek emelik a muveszetek muveloit valami furcsa magassagba. A muvesz, marmint aki nem szallt el magatol, erre azt mondja, az is csak egy mesterseg. Nincs benne semmi kulonos.
2. a muveszetben nem a CEL a lenyeg, mert az csak egy ROPKE PILLANAT, hanem maga a FOLYAMAT. O szemely szerint azt elvezi, hogy kikiserletez valamit, elszoszmotol valamin, vegigjarja azt az utat, amit masok mar biztosan vegigjartak. O abban talal elvezetet, hogy ezt csinalhatja. Ha a kitaposott utakat kovetne, akkor unalmas lenne az elete.

Tegyuk at ezt a harcmuveszetekre. Azt hiszem, nem kell kulonosebben magyarazni itt a dolgokat. A sok-sok gyakorlas utan, NEKED semmiseg lesz megcsinalni valamit, mig egy kivulallo akar felistennek nezhet emiatt. Persze vannak, akik elszallnak tole, es felistenkent is szeretnek tetszelegni. Termeszetesen szalka a szemukben az az ember, aki nem ugy gondolkodik, mint o. Ezek az emberek, barmennyi evet is toltottek el tanulmanyaik soran, valahol megrekedtek az elejen, es vegtelen ciklusba kerultek.

En szemely szerint, azt a folyamatot elvezem, ahogy haladok elore egyre tovabb, apro leptekkel, es nem az lebeg a szemem elott, hogy egyszer majd en leszek A Legyozhetetlen.
Mert mi lesz utana???

There can be only one!
MacLeod

Should there be only one?
Bassman :))))

Bassman_ Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6189
Cibet

Milyen kez- (lab) feluleteket hasznalnak tamadasra a Tai-chi-ban?

Előzmény: Cibet (6187)
Bassman_ Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6188

VCS lagysag-kemenyseg:

Azt kell tudatositani, hogy a vedekezesben mindenkeppen lagy(nak kell lennie)
hiszen akkor hogyan lennel kepes a sulycsoportbeli kulonbsegeket kompenzalni.
Ezt a lagysagot is inkabb `engedekenyseg`-re modositanam. Ez helyesebb
kifejezes.
A visszatamadasnak viszont tobbnyire kemenynek kene lenni, hiszen - foleg tobb tamado eseten - abszolut gyozelmet kene aratni.
Ezt azert mondom, mert lagyan is lehet tamadni, csak az ellokes ill. ehhez hasonlo
dolog lesz, ami jo dolog lehet, ha pl. nem akarod az illetot lehentelni ill. intenziv osztalyra
beutalni.

Cibet Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6187
toserve:
Szabo Andras nem iaido-t oktat, hanem kobudot. (Ok nem csak a levegot szelik a pengevel, hanem egymas fejet is utik a tokban levo karddal.)
Előzmény: toserve (6171)
nemkell Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6186
Shingitai:

:)) Bocs, de ez a híd ásás nagyon magas labda :))
(Megyek, megásom az elsőt...)
Jó éjt!

n-e-m-k-e-l-l

Előzmény: Shingitai (6183)
nemkell Creative Commons License 2000.10.12 0 0 6185
Igen, így is lehet érteni, igazad van.
Előzmény: Wazull (6184)
Wazull Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6184
nemkell,

"A miskolci cikkből: "Ez egy olyan kínai autentikus harcművészet, mely annak aki már régóta foglalkozik vele filozófiát és vallást jelent"

Sifu a napokban ennek az ellenkezőjét mondta, hasonló szavakkal: "Sijo-nak szerencsés lépése volt, hogy a Wing Tsunt megszabadította a vallási háttértől..." "
Biztosan en ertettem felre, de a "filozofiat es vallast jelent" az nem jelenti azt, hogy az illeto harcmuveszetnek barmi kozenek kellene lenni barmifele vallashoz is. Inkabb mint egyfele potvallaskent emlitik ebben a cikkben. Van egy nagyon kedves baratom (praclee: o egy masik nagyon kedves baratom...), aki egyszer azt mondta a Kendo-rol, hogy olyan mint egy filozofia, vallas. Ez en ertelmezesemben az idezett cikkben eppen ugyanezt mondta a leanyzo...

Előzmény: nemkell (6163)
Shingitai Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6183
Erröl a WT vs VC és egyéb vitáról beugrott nekem valami. Anno a 80'as években a Shotokan és a Kyokushinkai volt az egyetlen (vagy Kettetlen ?) karate stílus Magyarországon. Mikor megjelent a többi karate iskola :Goju, Wado, Shito .... Nagyon sok Shotokános azt terjesztette, hogy csak JKA Shotokan az igazi, nehezen viselték el a szellemi konkurenciát, Hidak helyett árkokat ástak, Mára változot a helyzett, a normális emberek mindenüt elismerik egymást stílustól függetlenül, persze azért ma is vannak olyanok,aki szeretnek viszályt szítani.
Egy két éven belül a ving csun iskolákban is konszolidálódni fog a helyzet, reméljük :-)

Jó kis vihart kavart a Popper cikk, mi ?

Ha már a viszálynál tartunk: Hiryu, még nem válaszoltál arra, hogy mi rosz Nánai katájában, Ha eztán sem teszed, kénytelen vagyok azt hinni, hogy nem is tudod, csak irigységből kötözködtél vele ( nem szereted az iskoláját )

Előzmény: Lui-GHOST (6179)
Wazull Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6182
praclee,

belekotni? Te is legalabb annyira tudod, hogy szo sincs belekotesrol...
:-)))
Vagy megis?
;-)))

Előzmény: praclee (6148)
Wazull Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6181
OFF
praclee,

tudod, eletemben most eloszor mondta valaki ram, hogy begyepesedett vagyok :-(((
30 evet kell jarnom eloadasra, hogy megertsem?
Meg nehez felfogasunak sem titulalt senki :-(((

Attila-Atilla
Szemelyesen kevesen beszeltek kozulunk a nagy hunnal, hogy is ejti (irja :-))) ) a nevet. Gyanitom, a kozeleben sincs egyik valtozat sem az eredetinek...
ON

Előzmény: praclee (6147)
Wazull Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6180
praclee,

a "nagyon kedves barat" termeszetesen egy nagyon kedves barat. Ha begyorsulok, akkor tenyleg eleg tiz perc egy kolostor elfoglalasahoz :-)))

Előzmény: praclee (6146)
Lui-GHOST Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6179
Hi Orltran,

Hát mifelénk is hangsúlyoznak ezt-azt. Hogy lágy is, meg nem is. Én részemről nem foglanék állást, mert hogy őszinte legyek, nem sorolnám a lágy stílusok közé teljes mellszélességgel. Namerthogy amíg könyökkel frontálisan belemászhatok a másik képébe, meg kinyomhatom a szemét, addig nem tenném a havi fizetésem a lágyságra. :)))
Egyébként csak amiatt jegyeztem meg, mert eszembe jutott, hogy a nyáron összeakadtunk egy gyereknapi bemutatón egy WT-s hölggyel. (Nem írnám meg merre, mert esetleg minősítésnek tűnhetne az ottani WT-s klubbal szemben, amit nem akarok és nem is ez a célom, csak példálózok egy sztorival. Mellesleg igen figyelemreméltó jelenség volt a leány. :))
Aki (mielőtt látta volna a bemutatónkat) kissé túlzott magabiztossággal véleményezte az instruktorunkat, aki mellesleg egy kb 90 kilós kigyúrt fickó, ergo ránézésre is elgondolkodtató. Sz'al a hölgy kicsit fura hangnemben azzal nyitott, hogy köszönés után megkérdezte, hogy: "Tudod-e mi az a chum kil?" Na már ettől elkerekedett a szemünk. Mi lesz itt, vingcsun továbbképzés jön? :)) De instruktorunk belement a játékba (lehet, hogy illetlenség volt?) és azt mondta, hogy hallotta már mi az. Aztán a hölgy másodikra azt kérdezte, hogy instruktorunknak hanyadik fokozata van? Na erre újabb beszólás: mondjuk 5. (Na persze, hogy nem annyi.) Erre jött a hideg víz, hogy a leányzó vigyorogva és megnyugodva csak annyit szólt, hogy: "Akkor jó, akkor bármikor kiállnék Veled, mert nekem is 5 van."
Na erre most mit lehetne lépni? Te nyitnál ilyen dumával egy tök vadidegen fószernél, pláne, ha még nem is vagytok egy súlycsoportban? :)) Lehet hogy még poénból sem. Csak azt nem értem, hogy a leányzó mi az ördögért kattingatta olyan marhára a fényképezőgépét és kapkodta a levegőt és sápadozott, amikor fullban lenyomtunk egy kis orrbaveregetést és földhözcsapkodást a haverral (no meg a többiek is) és a hangfalak is épp hogy csak megúszták a színpadon a cécót.
Tegyük hozzá, volt vér a pucájában a lánynak és a végén odajött és (immáron valóban földreszálltan) őszintén gratulált a csoportnak, hogy ilyen sót még nem igazán látott. Ja és megjegyezte, hogy náluk azért nem szokták ennyire keményre venni a dolgokat, meg sok mindent máshogy csinálnak és nem is tudta, hogy a vingcsunban ilyesmik is vannak. Erre mondtuk, hogy nem is csoda, hogy nem tudja, mert ő Wing Tsun-t tanult és nem Wing Chun-t.
Persze, ettől még nálatok is biztosan vannak "harcosabb szektatagok", akik kissé keménybben látják a vingcsunt, nem? :))

Egyébként a sztori vége az, hogy a végére korrekt lett a lány, csak az indítás volt kicsit túl gyors. Ami szerintem fura volt, de legalábbis idegen és annyira érződött belőle, hogy valahogy "túlkondícionálták" lelkileg. De lehet, hogy csak emberi sajátosság volt és csak egy kirívó esetnek lehettünk részesei. Azért tanulságos volt és a másik tanulsága is volt az esetnek, történetesen, hogy emberileg így is, úgy is hozzá lehet állni a világ dolgaihoz. (Periférikusan a Popper-féle cikkhez is kötném az esetet.) Ennek ellenére azt mondom, hogy (1-2 kivételtől eltekintve) a neten eddig elég jó WT-s arcokkal akadtam össze itt is és más fórumon is. De az életben sokszor találkoztunk már másmilyenekkel is sajnos. És ez olyan, mintha minősítené is az iskolát, az irányzatot, nem? Bár legfőképp magát az embert. Azért ilyenkor jó lenne, ha valahogy a visszacsatolás is működne, magyarán, hogy a tök normi WT-sek is hathatnának a többiekre és akkor talán áttételesen is kevesebb vihar kavaroghatna a házatok tájékán.
Most erről a gondolatmenetről az jutott az eszembe, hogy nem lehet, hogy más vingcsun ágak is felelősek azért, ha esetleg valamelyik ágnál "zűrök" vannak? Esetleg élőben és nem csak a neten nem lehetne egy fórumot létrehozni a vingcsunosok között? Bár lehet, hogy ez csak utópia... :)))

Na üdv:

Lui-GHOST

Előzmény: Törölt nick (6174)
Lui-GHOST Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6178
Hi Nemkell,

1. A stílusért bocsi. Kicsit álmos voltam, mire átnyálaztam az utóbbi x száz hozzászólást. :))

2. A többiben egyébként tök igazad van. :))

3. De szerintem semmi olyat nem mondtam, ami esetleg bármiféle tisztletlenségről árulkodna Sijo Yip Man-nal kapcsolatban. Ha esetleg úgy tűnt volna egyeseknek, akkor bocsi, lehet, hogy csak rosszul fogalmaztam. Tudd be a késői hozzászólásnak. :))
Egyébként csak igyekeztem tárgyilagos és elfogulatlan maradni. És attól még emberileg sem ítéltem el (jogom meg ehhez semmiképp nincs), mert esetleg ezt-azt magához vett anno vagy úgy élt, ahogy. Hiszen ő is emberből volt. Az összes jó és esetleg gyarló vonásával együtt. Nagy ember volt, elévülhetetlenek az érdemei a vingcsun történetében. De azért nem volt isten. Csak egy ember, akinek eléggé kijutott mindenből: a jóból, mert naggyá tette a vingcsunt, ami nélküle esetleg ma egy tök ismeretlen dolog lenne, legalábbis a világ innenső felén, és a rosszból is, mert az élete olyan volt, amilyen, mert a világ körülötte is olyan volt, amilyen.
Röviden a képe nálunk is kinn van a falon, és minden alkalommal tisztelettel adózunk emlékének. Én is épp úgy, mint a többiek. Mert megérdemli.

Üdv:

Lui-GHOST

Előzmény: nemkell (6177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!