Keresés

Részletes keresés

Fődhözragatt Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6319
Korábban habzottam, hogy beírjam-e ide Kernspecht (szerintem) érdekes idézeteit, amelyeket karate-könyvekből vett át, végül úgy döntöttem, beírom.
3 ilyen karate-idézete van, naponta egyet leferdítek és beirkálok ide, persze az eredetivel együtt.

Az alábbi idézet Kono T. és E. v. Oehsen "Karate" c. könyvéből való. Kono Teuro 7. vagy 8. danos Wado-Ryu mester (egyik helyen így, másik helyen úgy írja Kernspecht), 8. danos Shinto Yoshin-Ryu Ju-Jitsu kempo mester, európai vezetőedző.

"Van azonban egy alapvető probléma, amikor a karatét önvédelemre használják: a karatét sportként ismerők és gyakorlók közül nem mindenkiben fejlődik ki szükségszerűen az az attitűd, ami egy kíméletlen küzdelem megvívásához kell. Sok karatéka jócskán túlértékeli önmagát ebből a szempontból, mert aki nem gyakorol rendszeresen számára szokatlan technikák ellen, az túlságosan rabjává válik a karatés megközelítésnek, és rendszerint rosszul fog reagálni másfajta technikákra, mint pl. a köríves ütésekre és horgokra."

"There is however a basic problem when Karate is used as a means of self-defence: not everybody who understands and practices Karate as a sport will necessarily develop the attitude which is requirde to confront an unscrupulous thug, for example, as this is not the aim of sporting Karate. Many karateka overestimate themselves considerably in this respect, for anybody who does not regularly practice against unfamiliar techniques will be too bound up in the karate approach, and will usually react wrongly to other techniques such as roundhouse punches and hooks."

Erről már volt szó ezen a fórumon (cross-training), tulképpen nem újdonság ez az akkori hozzászólásokhoz képest, inkább csak megerősíti azokat. A holnapi idézetben - azt hiszem - több újdonság lesz. Nézzenek bennünket holnap is! :-)

praclee Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6318
Szerintem haggyad az egészet.Én is így vagyok.A harcműv. aug. száma:Ueshiba
a szept. száma:Uyeshiba
Aztán az újságban Eskrima a tetején majd Eskima csak úgy a szövegben.
Én mán nem tudom mit higgyek:-)))
Előzmény: BLaca (6311)
praclee Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6317
DLaLa
Nerm itt hanem itt!Mármint Debrecenben!
Mert én itt lakom.És ha te ide jöttél akkor jó lett volna hogy szólj.

JC és LT között a kapcsolat.Szerintem nagy!Mert Jackie Chan ahogy én tudom most tanulja és LT a tanítója!Egyébként a mostani Harcművészek újságon is Jc meg LT van!

Előzmény: DLala (6309)
praclee Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6316
jajaj Piztu

Azóta mán rájöttem hogy hülyeséget írtam.Mert amit én láttam az a kékes futás volt nem pedig a maratoni!
Pedig szivesen láttam volna a jópofa arcotokat.

Előzmény: Pitzu (6308)
praclee Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6315
Gemini
Én már megszolktam!
éln is kérdeztem hogy ki jön Kecskemétre aztán csak néhány ködfolt.Konkrét válasz sehol.Egyszer régen megkérdeztem ki hol lakik.Sehol senki.
Előzmény: Gemini (6306)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6314
:-)
Előzmény: hiryu (6313)
hiryu Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6313
Vitazni?
Annyi mint mint eloterbe eroszakolni a sajat egonkat.
Mint en itt most, lsd negativ peldat.
Előzmény: Fődhözragatt (6312)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6312
Gemini,

Nem tudom, sikerült-e világossá tennem az érveimet, gyanítom, hogy nem egészen. A "hogy jövök én ahhoz" nem arra vonatkozik, hogy hogy jövök én ahhot, hogy az "elöl-hátul doktor" PP-vel vitába szálljak, ugyanis magam is "elöl-hátul doktor" vagyok, tudományos fokozatom egyenértékű PP-ével. A szakmai önéletrajzom semmivel sem rosszabb, mint az övé volt ilyen idős korában, sőt bizonyos szempontból még jobb is (és történetesen ugyanabban a kötetben/CD-n olvasható, mint az övé, amit bemásoltam). Én azt próbáltam büfizni: ahhoz hogy jövök, hogy képviseljem a harcmesterséget tanulók közösségét önjelölt prókátorként. Ki hatalmazott föl rá? Senki. Márpedig aki odamegy hozzá - úgymond - beszélgetni, az mindnyájunkat képviseli, ha akarja, ha nem. Mert PP nem Kukuruzsnyák Rémust pocskondiázta le, hanem mindannyiunkat.

Ha valaki azt írja egy cikkben Kalányos Vendel becsületes, törvénytisztelő roma honfitársunkról, hogy tolvaj, csaló, megrögzött bűnöző, és K. V. ez ellen tiltakozik, akkor a saját nevében teszi. De ha ez a képzeletbeli felelőtlen firkász azt írja, hogy minden roma tolvaj, csaló, megrögzött bűnöző, és K. V. ez ellen tiltakozik, akkor ezt már nem a saját nevében teszi, hanem az összes roma nevében teheti csak, mivel a rágalom az összes romát érte, nemcsak őt. Aki PP-vel e cikk ügyében szóba áll, az ezt nem tudja a saját nevében tenni, mert nem őt sértették meg, hanem mindnyájunkat, így automatikusan és kizárólag mindnyájunk nevében beszélhet vele. Kitől van erre felhatalmazásod/felhatalmazásotok?

PP megeszi reggelire azt, aki nem elég felkészült, és ezzel a lelkes amatőr tiltakozó rengeteget árt nekünk. Majd ha a kellően felkészült (pl. aikidos klinikai szakpszichológus, vagy az a bizonyos karatés emeritusz professzor) reagál, mint szakmabeli, és azt mondja, hogy talán ismerkedjen meg velünk, akkor én is ott leszek - ha tudok - azon a beszélgetésen. Ők a szakmájuk, a tudomány nevében léphetnek fel, mellettük mi lehetünk az "illusztráció". De csak mellettük, felkészült, hozzáértő emberek, PP méltó vitapartnerei mellett! A másik lehetőség, hogy valamelyik szövetség vagy valamelyik stílus vezető mestere vagy legalább is magas rangú, elismert mestere emel szót, mert ő automatikusan jogosultnak tekinthető a képviseletünkre (azért szövetség ill. vezető mester). Tehát vagy a pszichológia tudományát, vagy a harcmesterséget művelőket kell képviselni annak, aki szót emel. Stílusvezető mester ill. szövetség-ügyben a magam részéről megtettem, amit megtehettem és kötelességemnek éreztem. Majd ők eldöntik, mi legyen.

Nem tudom, sikerült-e világosabbá tennem a véleményemet, és ha világosabb lett, akkor vajon meggyőzőbb is lett-e. Én - ismerve téged - azt hiszem, értem a szándékodat, tisztelem is, de nem értek egyet a módszerrel, amit tervezel. Várjuk ki a szakavatott válaszokat! És ha azután szükség lesz "illusztrációra", hidd el, én is ott leszek!

Előzmény: Gemini (6306)
BLaca Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6311
Capoiera vagy capoeira? A honlapon van ilyen is, olyan is...
Előzmény: bout (6310)
bout Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6310
Asszem én leszek a fórum capoeira felelőse. :-)
violator, mint bennfentes ezt az URL-t hagyta meg: www.capoeira.ini.hu

bout

Előzmény: Sátánmaci (6307)
DLala Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6309
Orltran,
jó, akkor nem majomfogás.
Parasztvakítás.
Amúgy nem értem, mit hadoválsz össze vallásokról.
Van a szájtomon egyetlen egy ár is? Hivatkoztam CN-ra? (az legalább igaz)
Nem tudom, kihez írtad amit írtál.

Ja igen, a plakát. Valóban JC szerepel rajta, fülig ér a szája. Látszik, hogy csak reklámbeállás a fabábuhoz. A háttérben LT somolyog. Egymáshoz kb. annyi közük van, mint amennyi a reklámügynökség által LT felé benyújtott számlán szerepel.
Mint PR jó. Engedtessék meg, hogy nekem ne tetsszen. Ugyanis jó az orrom. A parasztvakítást messzirol megérzem.
Bár aki filmsztárokhoz akar hasonlítani az úgysem nálam csapódik le tanítványként... Úgyhogy mind1.
Amúgy ha a népek tudnák, JC mit edzett össze, hányszor törte darabokra magát, azonnal fordulnának ki az ajtón. Talán elobb olvassák el a könyvét.

praclee,
mi van??? Én általában minden nap itt vagyok.

Előzmény: Törölt nick (6305)
Pitzu Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6308
Szia Praclee!

Mivel 2100 induló volt, annak a valószínűsége, hogy rajta vagyunk a képen, 1-((1-(n/2100))^3), pontosabban 1-((1-(n/2100))^2), mivel Wazull biztos, hogy nem volt ott. (n, a képen szereplő emberek száma). Bár a "jópofa alak" javít az esélyeken. :-)
Kösz az infót, sajnos az újság nem jár nekem, de megpróbálok utánajárni, hátha mégis benne vagyok. Tegnap jött meg a 'Spuri' futóújságom (ez itt a reklám helye), abban nem vagyok benne.
Vagy, ha gondolod, küldök egy képet, s nézd meg.

Pitzu

Előzmény: praclee (6302)
Sátánmaci Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6307
Szevasztok! Ha valaki tud címet mondani nekem, ahol kapuera-t oktatnak, az írja meg nekem erre az emil címre: satanmaci@freemail.hu ! Ha valaki csak azt tudja megmondani, hogy hol járhatnék utána, hol tudnám megkérdezni, az is írjon! Előre is kösz a segytséget!

Sátánmaci

Gemini Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6306
Kedves Fórumlakók, különösen Földhözragatt,

Nem gondoltam volna, hogy javaslatom, miszerint jöjjünk össze beszélgetni PP-vel, majdnem akkora vihart kavar, mint PP cikke... különösen abban nem értek veled (Földhözragatt) egyet, hogy miszerint "...hogy jövök én ahhoz...".

Szerintem a hülyeség hülyeség akkor is, ha elöl-hátul doktor mondja. És ha az mondja, annál fontosabb felhivni a figyelmét rá, természetesen kellő tisztelettel és tapintattal, hiszen akkor jobb az esély rá, hogy megérti. Különben is, minél okosabb és tekintélyesebb valaki, annál nagyobb kárt okoz, ha téved, mert annál többen hisznek neki.

Itt a fórumon sok szó esik a tiszteletről. Azt hiszem, gyakorlatilag mindenki ismeri, átérzi a tiszteletet, de éppen a sok flame mutatja, hogy a tisztelet nem azonos a tekintély előtti hajbókolással, hogy csak azt tisztelitek valójában, akinek a magas szinvonaláról meggyőződtetek, és ez szerintem teljesen helyes.

VALLJATOK SZINT:

Érdemes-e becserkésznem a profot, vagy csak az időmet fecsérlem: irja meg, ki hajlandó eljönni egy találkozóra, és ha már konkretizálunk, ki-ki irja meg, mikor jobb az alábbi kategóriák szerint: hétköznap-hétvége, ha hét vége, akkor szombat vagy vasárnap.

Nem akarom erőltetni, meg nem is biztos, hogy sikerül...

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6305
Dlala,

wow, te talaltal egyet?:)))
Nekem van itthon belole, de az uccan nem lattam egyet sem:)))) Kulonben meg igen, errol szol. En nem akarok konfucionista vagy taoista lenni, meg a budo meg annyira se teccik. Mindenbol max egy pici. Dehat ha a budo utjat jarod, akkor vagy jarod szivvel-lelekkel, vagy sehogy. Buddhista harcmuveszetet tanulsz, akkor csinalod szivvel-lelekkel, vagy nem csinalod, nem?
Nade ha egy tok materialista elkezd teszem azt aikidozni, mert 20 ev mulva hajigalni akarja az emberkeket, kell a mozgas es tok szepek a mozdulatok, es ragaszkodik a materializmusahoz, akkor mi van? Ugyanott vagyunk, mint amirol az a plakat szol, nem?
Majomfogo, rendben. Akkor en asszem majom vagyok,
egy olyan majom, aki kiprobalta a buddhizmust, a taoizmust, a keresztenyseget, stb. Megprobalta megerteni mindet, majd rajott, hogy mind igaz is, meg nem is, de egyiksem teljesen az o utja. Kiskora ota elkapraztatott a harcmuveszetek altal. Megnezte a japanokat, vendegul is latott parat, laktak nala. Nem teccettek a modszereik, nem az o utja volt egyik sem. Megnezte a kinaiakat. Nagyon tetszett neki. Es most egy ilyen majomfogos helyen van, ahol tokjol erzi magat.
Kulonben mar nem jc van rajta, asszem:))
Szoval nem ertem, miert nehez azt elfogadni, h nem mindenkinek tokeletesen fekszik az az eletforma, amit egy harcmuveszet megkovetel. Es ennyi erovel nem lehet egy szava, csak par embernek, mert asszem a nagytobbseg ugyanugy hajt, es nem elegszik meg egy kis vizzel es egy kis rizzsel, mint mas.

Hiryu,

Jo, Robert Lyons biztos nem a legpapabb shaolin-pap. Es? Miert kell am megis minden egyes szavaban megkeresni, hogy mibe lehetne belekotni? Ha meg nincs, akkor csinalni egyet?

Azert szetneztem mostanaban egy rakat websiteon. Nalunk legalabb nem lehet kapni udvozlokartyat, meg kituzot, meg 10000 ft-os polot. Vagy ez lenne a nagy tradicionalis hozzaalas? Az ugynokoke biztos. Elso menupont: products.

Na, most yol kiirtam magambol sokmindent, de en nem latom be, mi ertelme annak, hogy mindenki szid mindenkit, es hangoztatja, o az egyeduli jo.
Ugyanez megy a vallas-filozofiaban is. Mindenkinek vallasa tokeletes, de csak az ove.
Kozben ott ugyanaz megy, legfeljebb kicsit kevesbe. Mindenki itt ugyanannak a fogyasztoi tarsadalomnak a tagja. Es ezt nehez lenne cafolni. Eleve, minek nekunk internet?

Na, udv, es ecci ne szivjon senki mellre semmit. Ne haragudjatok, ha barmi rosszat szoltam.

Orltran

Előzmény: DLala (6293)
praclee Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6304
DLaLa

nem tudtál volna szólni???:(((((
Ha már 1szer itt voltál????

Egyébként miért voltáél itt?Mikor jönnél lehközelebb??

Előzmény: DLala (6293)
praclee Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6303
én tudom.Beee.

Megmondjam???:))))
Na jó mert olyan jóban vagyunk

www.angelfire.com

ja és én is akarok a könyvben lenni.

Pl.Praclee az okoskodó címen:))))

Előzmény: nemkell (6282)
praclee Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6302
nemkell,Wazull,Pitzu

Jár nektek a Harcművészek újság?Mert akkor biztos benne vagytok.Ugyanis az újság végén van egy kép a maratonról meg egy két jópofa alak(ha ti vagytok)

Választ várok

Jaj de be vagyok lassúlva!!Izé a gép.

Előzmény: nemkell (6266)
praclee Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6301
nemkell,Wazull,Pitzu

Jár nektek a Harcművészek újság?Mert akkor biztos benne vagytok.Ugyanis az újság végén van egy kép a maratonról meg egy két jópofa alak(ha ti vagytok)

Választ várok

Előzmény: nemkell (6266)
praclee Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6300
Orltran
csak képletesen.mentünk volna csetelni de nem jött össze.van mádsk címem rumci@egon.gyaloglo.hu
De ott csak vásáros ünnepeken vagyok!és az index-es cím már jjó.Te meg 1 tel.számot adj!!
Előzmény: Törölt nick (6243)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6299
bout

"Popper prof cikkét utólagos engedelmetekkel megosztottam egy másik - csak aikido-s - körrel is. Van köztük egy klinikai szakpszichológus aikidoka, aki tervbe vette, hogy szakmai cikkben válaszol rá."

Erről van szó! Ez nagyon jó hír. Pontosan ezt büfiztem.

Előzmény: bout (6265)
praclee Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6298
Az nem mind1 hogy én itt küldöm el az adatoknál névtelen üzenetként vagy a saját levelezőrendszerembőL?
Előzmény: madjoe (6241)
hiryu Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6297
Komolyan gondolod hogy, hogy a népi Kína, ami szinte egyedülálló módon cenzúrázza az internetet is, odaengedne bárki külföldit, ha abban a kolostorban lenne valami komoly? Tschikos-gulasch-party
Előzmény: Törölt nick (6280)
hiryu Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6296
Ja! Egyeni stílusodat ismerve, féltem ettől a szövegtől, de ez így ahogy van tetszik.

Bosócs, de nem tudom honnan az idézet:

"Nincs veszélyesebb annál, aki nyitott szemmel álmodik."

Előzmény: Kijo (6286)
hiryu Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6295
Honnét a fenébe tudná szegény tanuló, hogy hova jár, ha nem látott még életébe valódi budót.
Egy példa: Beleugrok egy kicsit a jitsuba, aikidoba, karateba, csinálok egy saját stíluskeveréket. Meghívok öt riportert, oszt már sztár is vagyok. Esetleg pusztakézzel kitekerem néhány birka nyakát. Ja, és ha valaki azt mondja szemetet csinálok, nem ismerem el, hanem közlöm, ő a hülye meg mindenki más, mert én csinálok igazi, ősi karatét, mer azt ugy emindenki tuggya, a régi karatéba voltak dobások, fogások, oszt az vót ám az igazi, mert az még vérre ment, nem a levegőt ütötték. Szóval én vagyok a király aki nem bírja, az meg gyenge, mennyen máshová.
Célszerű még szamovárkardot, sztaniol lándzsát Rázni, fényképezkedni turista balfácánoknak szánt kolostotba tanulmány kirándultatni a kétlábú birkákkal, téglát fejelni a főtéren, de kamerák előtt. Bomba üzlet.
Előzmény: BLaca (6292)
BLaca Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6294
JC harcszinész van a plakáton?
Előzmény: DLala (6293)
DLala Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6293
Kóklerek.
Nagyon sok az igazság abban, amit Joruto ír, és mindazok, akik tényleg authentikusak, nagyon sokat szenvednek emiatt.
Az megint egy más kérdés, hogy ki gondolja magát authentikusnak és ki az, aki valóban az.
És az is nagyon igaz, hogy nem kell minden kókler után azonnal kapkodni, hagyni kell, hogy saját maguk alatt vágják a fát.
Viszont, mivel az átlagemberek fejében igen nagy a káosz a témával kapcsolatban, ezért ha van olyan médiaszemélyiség (akinek a véleménye sokakhoz eljut és hisznek neki), akinek a fejében rendet lehet tenni, hogy legalább a hülyeséget ne propagálja, szóval ebbe energiát fektetni szvsz megéri.

A hétvégén Debrecenben jártam. A város tele van ragasztva egy nagy piros plakáttal.
Stílustól függetlenül, ez az a tipikus plakát, ami a majomfogó, azokat célozza meg, akik csak felületes tudása vágynak. Szó se róla, azt meg is kapják.
Akit érdekel, elküldhetem mailben.

BLaca Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6292
Kijo

Nagyon sajnálnám ( néhány más topictársammal ellentétben ), ha megfosztanál bennünket a véleményedtől és visszavonulnál. Ezt minden szmájli nélkül a legkomolyabban mondom. Szerintem azokból a hozzászólásokból lehet legtöbbet tanulni, amelyek ellentétesek a mi álláspontunkal, illetve nem teljesen azonosak. A habitusodat ismerve szerintem nem fogod tudni megállni beleszólás nélkül. ( :-)) itt már van szmájli )

Ami shihan Kelemen Istvánt illeti ( nem tudom, van-e a topicon más is rajtam kívül, aki 15 éve a mesterének tekintheti? ), amikor 1996 decemberében lemondott a Magyar Ju-Jitsu Szövetségének elnöki posztjáról, a számos indoka közül az egyik éppen az volt, hogy úgy érezte, a szövetségben mások nem igazán akarják a 'kóklerek' elleni harcot, egyedül marad ebbéli szándékával. Őszintén megmondom, én is azok közé tartozom, akik úgy gondolják, a 'kóklerek' ellen nem kell különösebben harcolni, előbb-utóbb a klubjuk kimúlik magától. Megosztanám Veletek is érveimet:

1. Habár Orbán Viktor nem tartozik a legnagyobb kedvenceim közé, de úgy vallom én is: ’A sas nem kapkod legyek után.’ Egyszerűen a ’kóklerek’ fontosságát, munkájuk súlyát mi hangoztatnánk, ha nagyszabású harcot kezdenénk ellenük.
2. Kis hazánkban nagy szabadság uralkodik harcművészeti klubok beindításának és működtetésének engedélyezése ügyében ( ha egyáltalán kell engedély ). A tisztviselők általában nincsenek tisztában a stílusokkal, szövetségekkel, ezért aztán nem is igazán akarnak foglalkozni vele. Tehát adminisztratív területen nem igazán támadhatók a ’kókler’ klubok.
3. Amennyiben valamelyik ’kókler’ mester egy ismert szövetséghez tartozónak mondja magát, akkor már lehet valamit tenni a szövetségen belül. Könnyű lenne ellenőrizni a tagnyilvántartását, stb. Ezért ez nem is következik be. Az ilyen mesterek azzal kezdik, hogy kilépnek az ismert szövetségből és külön utakon járnak.
4. Marad tehát az az állapot, amikor valaki az ismert szövetségektől függetlenül saját módszert oktat. Ez ellen nem tehetünk semmit. Tegyük fel, hogy sehogy nem bírom letenni a Magyar Ju-Jitsu Szövetség szabályzata alapján a kék öves vizsgát, kevés vagyok hozzá, de már két éve gyakorolom a ju-jitsut mondjuk Kecskeméten, ragadt rám valami. Elköltözöm egy másik városba, ahol Hinno-ryu ju-jitsu néven klubot nyitok és mindenkitől függetlenül oktatok. Ebbe egyszerűen nem lehet belekötni.
5. Nézzük tehát ezt az esetet: a közeli városban egy ’kókler’ ju-jitsut oktat ( vagy esetleg Kecskeméten, közvetlen konkurenciát adva nekem ). Fordítsuk meg a nézőpontunkat: tényleg konkurencia ő nekem? Tud ő valami olyat, amit én nem? Jobbak a tanítványai, mint az enyémek?
Első eset: Jobbak a tanítványai is és jobb ő is. Ebből az következik, hogy nem ő a ’kókler’, hanem én.
Második eset: Nem jobbak. Akkor meg miért idegesít ő engem? Örülnöm kellene, hogy itt van mellettem, közvetlen összehasonlításnak minden látó és értő ember számára. Ha nem lenne itt, senki sem láthatná ilyen tisztán, mennyivel jobbak a tanítványaim, mint az övéi.

Összegezve a személyes véleményem: Az ugrik neki a ’kókler’ mestereknek és kluboknak, aki nem biztos a saját tudásában.

BLaca

Előzmény: Kijo (6286)
sexmachinehead Creative Commons License 2000.10.16 0 0 6291
Na MadJoekam aranyerem jatekos! Paros formagyakorlatban leigaztunk mindenkit!
Előzmény: madjoe (6264)
Lui-GHOST Creative Commons License 2000.10.15 0 0 6290
Hi Kijo,

Leküzdhetetlen vágyat érzek, hogy véleményt nyilvánítsak leendő "alkotásodra".
Sz'al továbbra sem lehet téged kellő komolysággal fogadni. De hát, ahogy a művelt japán mondaná: C'est la Vie! (Namerthogy azért művelt, mert tud franciául.)

Azért egy jó nagy kalappal a "nagy műhöz". Vagy inkább Kína összes sz...rát! Legalább nem fog közte az "irományod" sem nagyon kiütni.

Lui-GHOST

P.S.: Egyébként részletes véleményem a készülő "Kókler Bibliáról" már régen megírtam az Ezt neked! c. művemben.

Előzmény: Kijo (6286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!