Megint jön a hideg s megint az élesztők hidegtűrése :-)
Snapszmesternek maximálisan igaza van :-)
Csak egy kis adalék a hűtőben tárolt ribizli lé (szűrt) minden élesztő nélkül erjedésnek indult láthatatlanul - mikor egy hónap múlva kibontottam mint a pezsgő úgy ment veszendőbe a fele kifutott - akkor a maradék tökéletes hidegtűrő oltóanyag is lehetne ? :-)
Szerintem újraoltás,15 fok alatt ne legyen a cucc(hacsak nem hidegtűrő az élesztő). A szabadban erjed a jonagoldom,öreg szőnyeg,plédekkel körbebugyolálva,rá fólia és 4 napja gyönyörűen ketyeg.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
...szerintetek mennyire életszerű az, hogy a 69-éves fazon, megengedi az újságírónak, hogy leírja az ajándékozást, meg az eladást is...ennyire tán nem ment el az esze...ha meg nem járult hozzá, hogy a cikk így megjelenjen, akkor be kéne perelnie...lehet, hogy nem is tud róla??...
Hűtőben tárolom az élesztőket ( pl. Mosott sörélesztőket is) és még hónapok múlva is vígan dolgoznak megfelelő körülmények között. (cukros lé, legalább 14-15 fok hőmérséklet) :)
Köszi, akkor holnap kiderül, hogy beborul-e. Tegyük fel túl hideg helyen van, átteszem melegebb környezetbe. Újra kell játszani az élesztős folyamatot, vagy túlélik? Hogy is van ez?:)
Nekem általában aznap este már kotyog, de másnap mindenképp be kellene indulni. De a kotyogónak ne higgy feltétlenül, jobb gyufával megnézni, hogy hol alszik el a láng.
"A módosítások fontos pontja továbbá, hogy a magánfőzésben előállítható párlat mennyiségét a korábbi 200-ról 100 liternyi tiszta szeszre, azaz körülbelül 50 liter pálinkára korlátoznák."
Komolyan mondom, normálisak ezek???? Az újságíró 6 elemit végzett 10 év alatt??? vagy csak fröcsögjön az írás, úgy sem érti a magyar?