Keresés

Részletes keresés

bezzeg Jani Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106190

Ha a ribizlibort lefejted a seprőről, a seprő több mint tökéletes hidegtűrő oltóanyag.

És  metilt is kevesebbet termel, viszont (hidegben) kell erjeszteni.

Előzmény: norris53 (106188)
bujukcekmece Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106189

Az máris egy szelektált törzs. Míg nem voltak boltban kapható szelektált élesztők, addig a hűtőszekrényben válogattam az arra alkalmasakat:)))

Előzmény: norris53 (106188)
norris53 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106188

Megint jön a hideg s megint az élesztők hidegtűrése :-)

Snapszmesternek maximálisan igaza van :-)

 Csak egy kis adalék a hűtőben tárolt ribizli lé (szűrt) minden élesztő nélkül erjedésnek indult láthatatlanul - mikor egy hónap múlva kibontottam mint a pezsgő úgy ment veszendőbe a fele kifutott - akkor a maradék tökéletes hidegtűrő oltóanyag is lehetne ?  :-)

 

 

zsorsz Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106187

2% ,de igen erősen vaciláltam hogy napfény nélkül csinálom.

Előzmény: naivkezdo (106185)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106186

20 C fokon 20- 25 centitől nem kell több általában. 

Reklamáld meg a terméket. 

Nekem 16 C fokon indította a vadélesztő a körtét, igaz habos egy kicsit.

Előzmény: naivkezdo (106182)
naivkezdo Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106185

napfény ügyben hány %-ot tettél?

Előzmény: zsorsz (106184)
zsorsz Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106184

170l-es hordó erős 3/4ig van.

Előzmény: zsorsz (106183)
zsorsz Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106183

Meglepően nyugodt,max.10cm emelkedés volt.

Előzmény: naivkezdo (106182)
naivkezdo Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106182

egyébként az alma mennyire hirtelen? Nagyot emelkedik erjedésnél, felhabzik? Mennyi helyet hagytál?

Előzmény: zsorsz (106176)
naivkezdo Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106181

egyébként 3 félét cefréztem, külön jonagold, külön braeburn, és a kettő együtt vegyesen. Kiváncsi leszek, lesz-e érezhető különbség.

naivkezdo Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106180

na nekem nincs fagytűrő élesztőm, csak hidegtűrő uvaferm danstil, ami elvileg 10től megy.

csak tegnap este beesett már 10 fok alá ahol van, átteszem máshova, és várok akkor.

Előzmény: snapszmester (106175)
zsorsz Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106179

Igazad van inkább 20-25fok.

Előzmény: bezzeg Jani (106177)
zsorsz Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106178

Hopp, a Mester beelőzött:)

Előzmény: zsorsz (106176)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106177

Ha hidegben van minek oltod újra? 

Én először is betenném 20-25 C fokra.

A kelt tészta sem kel meg 15 C fokon.

Előzmény: naivkezdo (106174)
zsorsz Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106176

Szerintem újraoltás,15 fok alatt ne legyen a cucc(hacsak nem hidegtűrő az élesztő). A szabadban erjed a jonagoldom,öreg szőnyeg,plédekkel körbebugyolálva,rá fólia és 4 napja  gyönyörűen ketyeg.

Előzmény: naivkezdo (106174)
snapszmester Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106175

A konzerváló ipar vért izzad hogy megőrizze a terméket az erjedéstől, te meg nem tudod megerjeszteni? Szerintem áruld a technológiát.

Ha a gyümölcs le van darálva és megfelelőek a körülmények, megindul az erjedés. Ha még élesztő is van benne a csoda sem menti meg tőle. 

Nekem az udvaron van az almám és már szépen dagad, igaz fagytűrő pékélesztő van benne.

Előzmény: naivkezdo (106174)
naivkezdo Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106174

csak azért kérdeztem, mert a megakadt erjedésnél mindenhol újraoltást olvasok.

Előzmény: Babar66 (106170)
sogi01 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106173

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (106150)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106172

Elég szürrealista alkotás.

Előzmény: rézműves1 (106171)
rézműves1 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106171

...szerintetek mennyire életszerű az, hogy a 69-éves fazon, megengedi az újságírónak, hogy leírja az ajándékozást, meg az eladást is...ennyire tán nem ment el az esze...ha meg nem járult hozzá, hogy a cikk így megjelenjen, akkor be kéne perelnie...lehet, hogy nem is tud róla??...

Előzmény: hevezoli64 (106164)
Babar66 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 106170

Hűtőben tárolom az élesztőket ( pl. Mosott sörélesztőket is) és még hónapok múlva is vígan dolgoznak megfelelő körülmények között.  (cukros lé, legalább 14-15 fok hőmérséklet)   :)

Előzmény: naivkezdo (106169)
naivkezdo Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106169

Köszi, akkor holnap kiderül, hogy beborul-e. Tegyük fel túl hideg helyen van, átteszem melegebb környezetbe. Újra kell játszani az élesztős folyamatot, vagy túlélik? Hogy is van ez?:)

Előzmény: Babar66 (106168)
Babar66 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106168

Nekem általában aznap este már kotyog, de másnap mindenképp be kellene indulni. De a kotyogónak ne higgy feltétlenül, jobb gyufával megnézni, hogy hol alszik el a láng. 

Előzmény: naivkezdo (106167)
naivkezdo Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106167

mi a maximum türelmi idő, amikorra be kell indulnia a zajos erjedésnek élesztőzés után? Vagy legalább annyira csak, hogy kotyogón halljam/lássam?

Cipurró Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106166

Az Origo már csak ilyen. A lényeget azért ki lehet szűrni. 

Előzmény: hevezoli64 (106164)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106165

jav: 4 elemi

Előzmény: hevezoli64 (106164)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106164

"A módosítások fontos pontja továbbá, hogy a magánfőzésben előállítható párlat mennyiségét a korábbi 200-ról 100 liternyi tiszta szeszre, azaz körülbelül 50 liter pálinkára korlátoznák."

Komolyan mondom, normálisak ezek???? Az újságíró 6 elemit végzett 10 év alatt??? vagy csak fröcsögjön az írás, úgy sem érti a magyar?

http://www.origo.hu/gazdasag/20141106-elbukhat-a-magyar-palinkaforradalom-valtozik-a-torveny.html

Feeriba51 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106163

Ajajjjj, ez a lufi már komoly előrelépés az én szemeteszsákomhoz képest!:-))))

Vajon ez a csapott evőkanálnyi cukor elegendő ahhoz, hogy felálljon a lufi:-)))

 

Jó nedűt!!!!

Előzmény: bezzeg Jani (106160)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106162

Írhatsz nekem az ugy515[kukac]freemail.hu email címre is

Előzmény: dorogszu (106133)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106161

Érdekelne nagyobb darabszámú üveg, kérdés hogy merrefelé vagy található?

Előzmény: dorogszu (106133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!