Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 0

Még néhány hasznos információ a Samsung Support-tól:

 

A fejhallgató és a Tv hangszórójának egyideju használatára sajnos nincs lehetoség.

No ezt annyiban cáfolnám, hogy Scart-RCA átalakító segítségével lehet egyszerre hallgatni, mivel a Scart csatlakozókon folyamatosan ott van az AV jel. Fontos azonban megjegyezni, hogy időbeli csúszás van a Scart csatlakozón lévő jel és a TV hangszórón lévő hang között (a Scart siet kábé fél másodpercet) mindenféle hang postprocessing miatt.

 

A Magyarországon vásárolt Samsung készülékeket nem csak a Samsung Electronics Magyar Zrt. forgalmaz, elképzelhető, hogy egy készülék más országból lett importálva, ezt a modellkód utolsó 3 betuje árulja el. Ha XEH, XXH vagy XEC a Model Code végzodés, akkor azt jelenti, hogy Magyarországon lett forgalmazva.

Hát igen. Van néhány cég, mint pl. a 220V (cenzúrázva :)), akik szürkeimportos termékeket árulnak, pl. Írországba/Nagy Britanniába szánt termékeket. Ezekkel probléma nincs, leszámítva, hogy az automata óra funkció csak Írországi/Britt időt tud mutatni, ha manuálisan állítjuk be, akkor pedig elcsúszik az EPG...

Az alábbi linken találhatóak a formátumok, amelyeket lejátszik a TV készülék: 68-02329E-00L02-0522.pdf Ha olyan formátumot kíván lejátszani, ami nincs a listában, akkor ezt videokonvertáló program segítségével teheti meg. Az egy fontoskritérium a Media Play lejátszáskor, hogy a lejátszani kívánt fájlok egy mappában szerepeljenek.

A készülék a VIDEO_TS, AUDIO_TS (tehát IDX, VOB) stb fájlokat le tudja ugyan játszani, de elég kényelmetlen úgy filmet nézni, hogy az állandóan megakad. Erre valóak a DVD Rip programok, amik AVI-t, DIVX-et stb. tudnak generálni a DVD videókból.

A Time Shift esetében nincs maximális méret, amit kezelne a TV, a minimális az 2 GB. Viszont csak 90 percig képesfolyamatosan rögzíteni a készülék. Külso HDD esetében a lényeges, hogyLinux XFS formázású legyen és legalább 5400 rpm sebességu. A rögzítettvideók csak ugyanezen a TV-n játszhatóak vissza. Pendrive-ra is rögzít a készülék, de minimum 2 GB méretu kell legyen.

Hát... csak nekem nem sikerült megfelelő pendrive-ot találnom :) Amúgy pedig lásd az előző hozzászólásom.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Ezt a topikot azért nyitottam, hogy a Samsung LCD és LED TV-k technikai kérdéseit megbeszélhessük. Itt elsősorban kicsit "elvontabb" használat során felmerülő problémákat szeretnék megtárgyalni, mint pl. a TimeShifting (megállítható, visszatekerhető adás), az AllShare (hálózati eszköz, telefon stb. kapcsolódása a TV-hez WiFi-n vagy hálózaton keresztül), AnyNet stb.

De természetesen jöhet bármilyen kérdés, 3D tévézés, bármi.

 

Ami a topikot magát elindította: nekem sokáig nem működött a TimeShifting funkció. Kipróbáltam soksok pendrive-ot, volt köztük 4GB-os, 16GB-os és 512MB-os is, ez utóbbival azért nem működött, mert a 2GB minimum kell neki. Sorra írta ki, hogy nem megfelelő... Ennek nagyrészt az eszközök nem megfelelő sebessége volt az oka. Utána kipróbáltam egy 2GB-os (!) merevlemezzel (USB HDD), azzal sem működött, jelenleg egy 20GB-os Maxtor HDD-vel tökéletesen működik.

 

Remélem, hogy a későbbiekben megszűnik az a feltétel, hogy csak digitális adásoknál működik a TimeShift. Ez roppant bosszantó ugyanis, mivel gyakorlatilag lehetetlenné teszi ennek a funkciónak a használatát pl. T-Home TV előfizetés mellett nem HDMI kapcsolat esetén.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!