Keresés

Részletes keresés

Topacsenkó Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3099

Ja igen szögvas, most latom, az kicsit más tészta, kevesbe massziv mint a zártszelvény.

Előzmény: Topacsenkó (3098)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3098

Az acel pedig ennyire nem nyúlós anyag. Nincs a kapunak masik összetevője, ami elmozdulhat? Oszlop nem dől pl? Lehet hogy a zsanéroknál kellene alátétezni, mert a vasból sokat nem lehet csiszolni, 2-3mm a falvastagság.

Előzmény: pingvin (3097)
pingvin Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3097

Igen, próbáljuk modernizálni a kaput, több-kevesebb sikerrel.

Topacsenkó Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3096

Gondolom, hogy a kapu szorul, nem a kerítés. Arról van szó amiről az első hsz-ban a képet feltetted?

Előzmény: pingvin (3095)
pingvin Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3095

Sziasztok,

Adott egy vaskerítés, ami a hűtágulás miatt nyáron szépen beszorulgat.

Mit szokás ezzel csinálni? Párszor már flexel egy kicsit csiszolgatták, de valahogy pár nap múlva mindig kitölti a rendelkezésre álló teret.

pingvin Creative Commons License 2018.06.01 0 0 3094

A napokban szerelték a kapunkra a memóriás elektromos zárat, viszont egykét nap alatt elvesztette a "memóriáját". 

Azaz csak addig nyitható, amíg nyomjuk a kiengedő gombot és a zár berreg. Amikor felszerelték, akkor egy rövid gombnyomás után addig nyitott állapotban maradt a zár, amíg újra be nem csukták.

Tudja esetleg valaki, hogy mit/hogy lehet állítani a záron, hogy ismét memóriás legyen?

Mr O Creative Commons License 2018.06.01 0 0 3093

Köszönöm!

Ezekkel a dolgokkal nem vagyok tisztába...Ami a kapuhoz volt abból nem is lehetett kivenni és így a másik feléből vágtunk.
Köszi!

Előzmény: halaloszto (3092)
halaloszto Creative Commons License 2018.05.31 0 0 3092

nem azonos. a négyszögtengelyt ki lehet venni, és méretre lehet vágni. általában kell rövidíteni. spéci esetben kell venni extra hosszút, lehet kapni külön. van 6-7-8-9-10es vastagságban, még hézagolólemezt is árulnak, amivel mondjuk a 7-es tengelyre fel lehet tenni a 8as lukú kilincset

Előzmény: Mr O (3091)
Mr O Creative Commons License 2018.05.31 0 0 3091

Még egy kérdésem lenne.
Ez a hossz mindegyik kilincsnél azonos?
Ha veszek egy másik kilincset akkor az vajon jó lesz bele?
Semmi leírást nem találtam...

Köszönöm!

Előzmény: Topacsenkó (3090)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.05.31 0 0 3090

Gondolom a kilincset nem ők gyártották, hanem az jött a kínaiaktól, aztán lehet, hogy mást kaptak mint szoktak. Ilyen dolgok előfordulnak, meg kell oldani, ahogy tetted is.

Előzmény: Mr O (3087)
Mr O Creative Commons License 2018.05.30 0 0 3089

Annyi kimaradt,hogy van benne egy műanyaglapka amibe belefúrja magát a hernyócsavar.De ugye hogy most levágtuk a végét nem tartja benne semmi szinte.
Azt csináltuk fúróval megfúrtuk és csavartunk a végébe egy pici csavart és most fogja a lapkát és a hernyócsavart ameddig tudtam becsavartam.

Előzmény: korzo (3088)
korzo Creative Commons License 2018.05.30 0 1 3088

Te jó ég... Ezeknek fogalmuk sincs, hogy hogy működik, amit gyártanak?

 

Most, azután hogy levágtad, igazából már csak egyet tehetsz szerintem:

Vedd ki a hernyócsavart, rakd össze kilincset, hogy jól álljon, majd egy filctollal a hernyócsavar furatán keresztül jelöld meg, hogy az hol ütközne fel a vason. Ezután a kilincset kivéve egy 3-as (esetleg 4-es?) fúróval fúrd meg a jelölésnél a négyszögtengelyt egy picit, igazából már egy fél-egy milliméteres süllyesztés is elég a fúró hegyével (célszerű lenne oszlopos fúróval, de egy satu is elég lehet. kézből ne próbálkozz, mert kemény az anyag és el fog mászkálni rajta a fúró). Így lesz annyi váll a jó helyen, amibe meg tud kapaszkodni a hernyócsavar.

Hátránya az, hogy nem tudsz utána állítani a kopásoknak, viszont működni fog.

Előzmény: Mr O (3087)
Mr O Creative Commons License 2018.05.30 0 0 3087

Sziasztok!

Érdekes dologban kérném a tanácsotokat.
Adott egy kapu amit a kerítéshez csináltattam.
Hasonló,mint a linken ,de nagyobb meg picit másabb mert egyedi mérteket kapott stb.
Össze is szereltük,de a kilincs része egyáltalán nem jó.Maga a vas hosszabb és hiába tesszük rá a kilincset nem passzol.
Így néz ki:



Két napja levelezek a gyártóval akik azzal kezdték ,hogy minden kaput ezzel szerelnek és jónak kell lennie.
Lefotóztam elküldtem erre ma addig eljutottunk,hogy a koptatógyűrűt toljam beljebb és vágjak le a kilincs vas végéből akkor jó lesz.Érdekes tegnap még azt írták,hogy nem lehet baja.
A kiskapunál le is vágtunk,de akkor meg nem tud megakadni a kilincs és most jelenleg lecsúszik a kilincs a vasról.Hiába csavartuk be a csavart a kilincsen.


Utoljára ezt a levelet küldték.Akkor most mi nem értünk valamit?!Annak a bevágásnak is van szerepe nem vétlenül lehet ott...

"Még elcsíptem a gyártásvezetőt.
A végét le lehet vágni mert a bevágás a vas végén nem függ a kilincs megakadásától.
A csavart kell teljesen becsavarni a koptatógyűrűnél és az fogja a kilincset."



Topacsenkó Creative Commons License 2018.05.15 0 0 3086

A csavar problémát én pl önfúróval orvosoltam, így ha esetleg cserélnem kell egy-egy deszkát, akkor sem kell átmennem  szomszédhoz. Természetesen a szép fele néz felénk, ha már én fizettem... Csavarvégre megoldás a csavarkupak, ha már ennyire óvni kell a gyerekeket. (Halkan jegyzem meg, hogy mi is túléltük a gyerekkorunkat csavarkupakok nélkül is.)

Előzmény: Pompiere (3085)
Pompiere Creative Commons License 2018.05.15 0 0 3085

viszont a vas és a csavarok felénk néznek, én úgy tudom, hogy mindig a szomszéd felé kell nézzen a "szebbik rész" legyen akár drótból vagy másból.

 

Ezt hol hallottad?

Most őszintén: ha egy telken a magadra eső kerítésrészt kellene megépítened, akkor szomszéd felőli oldalára tennéd pl. a kerítésléceket és neked maradna a "hátulja"? Biztos vagyok benne, hogy nem! 

 

 

És a tereprendezés miatt sem mindegy, ha ő renoválni akarná, zokszó nélkül kitaposná akármit is ültettem oda.

 

... és mégis miként. Ha a saját oldalára vannak felrakva a palatáblák és mondjuk leakarja festeni a saját oldalát, akkor hogyan került a te oldaladra?

 

 

Telepíthetek a saját térfelemre közvetlenül az ő kerítése mellé én is kerítést, vagy sövényt?

 

Egy másik kerítésnek nem sok értelmét látom. A sövény már jobb választás. Arra érdemes figyelni, hogy legyen annyi távolság, hogy a kerítés és a sövény közé be lehessen menni.

Ha a csavarvégek izgatnak, akkor erre is van megoldás: úgy hívják, hogy zárt fejű anya. Ezzel csak annyi a macera a kerítésépítő szomszéd részéről, hogy a csavart pontos méretre kell vágni mert egyébként nem lehet meghúzni rajta a csavaranyát.

Előzmény: B.Bogár. (3083)
Szyre912 Creative Commons License 2018.05.13 0 0 3084

Üdv Mindenkinek! Kerítésépítés előtt állok, szeretnék tanácsot kérni. Kb. 60 m a telek három oldala, amit be kell kerítenem. A fém és beton kerítésoszlopokon gondolkodunk dróthálóval. Tapasztalatok szerint melyik a gazdaságosabb, erősebb, tartósabb? Betonozni az alját, vagy nem betonozni? Melyiket könnyebb telepíteni? Aztán kell kiskapu és nagykapu. Hol érdemes beszerezni? Kótaji kerítésről tapasztalatok? 

Előre is köszönöm a válaszokat.

B.Bogár. Creative Commons License 2018.05.13 0 0 3083

Sziasztok!

Picit témába vágó kérdésem lenne....

A szomszéd a saját drót kerítését palára cseréli, viszont a vas és a csavarok felénk néznek, én úgy tudom, hogy mindig a szomszéd felé kell nézzen a "szebbik rész" legyen akér drótból vagy másból. A környezetünkben minden drót és tömör kerítés a szomszéd felöli oldalon van.

Kisgyerekek vannak, és tartok tőle, hogy az éles vágott csavarral ,felsértik a kezüket lábukat. És a tereprendezés miatt sem mindegy, ha ő renoválni akarná, zok szó nélül kitaposná akérmit is ültettem oda.Annyit kértem, hogy  legalább a csavarokat firdítsa a saját térfelére, de nem hajlik.

Telepíthetek a saját térfelemre közvetlenül az ő kerítése mellé én is kerítést, vagy sövényt?

Van ennek valami törvényi szabályozása? 

Köszönöm

Előzmény: Mr O (3050)
Mr O Creative Commons License 2018.05.05 0 0 3082

Szia!

Én is őket tudom ajánlani,mint krozo.
A témában keresgéltem,de nekem drótháló pont nem jó,de kaptam tőlük ajánlatot.
Bemásolom a téged érintő részt.

"Köszönöm megkeresését. Levelében foglaltak alapján tájékoztatom, kerítések építését mi is vállaljuk betonoszlopokkal és dróthálózattal, minimum 75 métertől. 50 és 75 méter között is tudunk építeni felárral...
Drótfonataink 1,8, 2,0 és 2,2 mm-es, hegesztett hálóink 1,6, 2,0 és 2,2 mm-es, míg vadhálóink 1,6, 1,8, 2,0 és 2,2 mm-es huzalvastagsággal készülnek. Válassza ki a legszimpatikusabbat, adja meg a kerítés hosszát folyóméterben és az építés helyét, és elkészítem részletes árajánlatunkat építésre vonatkozóan. 

Tudunk biztosítani kétféle kaput is, amit mi gyártunk..."

Szóval náluk érdemes próbálkozni,talán.


 

Előzmény: .tnm (3080)
korzo Creative Commons License 2018.05.05 0 0 3081

Nem ismerem még őket, csak nekem is kéne egy kb. 60m-t felhúzni, akkor akadtam rájuk:

http://kerites.hupont.hu/11/kerites-epites

 

Előzmény: .tnm (3080)
.tnm Creative Commons License 2018.05.05 0 0 3080

Sziasztok,

 

Egy építési telket kéne sürgősen körbekerítenem. A legolcsóbb megoldás érdekel, esztétika nem számít, még kapu sem kell, ha viszonylag egyszerűen megbontható egy-egy elem. Nincs semmi értékes, ami védendő lenne, csak arra kéne, hogy véletlenül ne kószáljanak be a balesetveszélyes területre a gyerekek/részegek/whatever.

Talán csak az egyetlen kritérium, hogy mivel nem lakik ott senki, jó lenne, ha maga a kerítés nem lenne túl csábító, pl. fémtolvajoknak. (Egy pár éve apám eldeszkázta az igazán veszélyes részeket, hát az kb. ez első telet bírta ki...)

 

Az nem igazán opció, hogy megveszem a dróthálót, meg a cölöpöket és magam húzom fel, viszont nem igazán találok a neten ilyesmire ajánlatokat. (Konkrétan egyet találtam csak.) Igazából azt se tudom, hogy hívják azt a szakit, aki ilyesmivel foglalkozik. :(

 

 

A telek Budapesten, a 16. kerületben van.

 

Válaszokat, tippeket előre is köszönöm.

korzo Creative Commons License 2018.05.05 0 0 3079

Akkor én azt csinálnám, hogy a felső kitámasztó felső pontját venném fixre, azaz elfordulóra de nem kiemelhetőre (ledugni a csövön, és egy anyát ráhegeszteni a végére, vagy kevésbé drasztikusan kontraanyával fixálni). A hosszát/szögét úgy belőni, hogy nyitáshoz a kapu mellé tudd fordítani, míg becsukott kapunál éppen érje a földet. Ha belülről is nehezíteni akarod a nyitás, akkor simán egy lakatot a "földre", ha elég csak azt megakadályozni, hogy kívülről ne legyen nyitható, akkor valami bedugós-ráhajtós kampót rá. Azt úgy képzeld el, hogy vízszintesen egy pici cső a földre, amibe a támasztó pöckét befordításkor bedugod, majd erre ráhajtasz egy olyan meghajtott lemezt, ami megakadályozza, hogy a pöcköt kihúzzák anélkül, hogy a lemezt felhajtanák.

Ha ezt sikerül frankón belőni, akkor az alsó bedugót is ki lehet váltani egy rúddal, ekkor kvázi egy háromszöget kapsz kitámasztónak.

Előzmény: pingvin (3078)
pingvin Creative Commons License 2018.05.05 0 0 3078

Mindenképp a felső rudat kellene rögzíteni, mert elektromos zárat akarunk szerelni, és fontos hogy a szárny stabilan álljon.

Teaway Creative Commons License 2018.05.05 0 0 3077

Én olyan láttam, hogy az alsó L pálcát nem lehet se elfordítani, se felhúzni, ha a kiskapu szárny be van csukva.

Előzmény: halaloszto (3076)
halaloszto Creative Commons License 2018.05.04 0 0 3076

egy lakatolható tolózár a tetejére.

 

de az alsó lemenő pálcát szokás megoldani, hogy L alakú, leszúr, befordít egy ütköző alá, és a rövid szárát egy lakat nem engedi visszafordítani.

Előzmény: pingvin (3073)
cinyoka Creative Commons License 2018.05.04 0 0 3075

Ja, ez nem lesz jó, mert akkor a kiskaput sem tudod használni :D

Előzmény: cinyoka (3074)
cinyoka Creative Commons License 2018.05.04 0 0 3074

Ahol a két kapu összezár, a szögvasat megfúrnám, lakat bele "oszt hali"...Én valahogy így csinálnám... a munkahelyemről nem tudok képet feltölteni, sorry.

Előzmény: pingvin (3073)
pingvin Creative Commons License 2018.05.04 0 0 3073

 

 

Sziasztok,

A két szárnyú kerti kapunk nagyobbik szárnyát szeretném valahogy úgy rögzíteni, hogy ne lehessen a hátsó kitámasztó rudat leemelni és ezáltal kinyitni a kaput.

Szóval a kitámasztó rúd végére kéne valami lakat vagy megoldás, hogy csak kulccsal vagy legalább csavarral rögzítve legyen.

Van valakinek ötlete erre?


 

*Steve Creative Commons License 2018.05.02 0 0 3072

Tudnàm minek kínlódsz ennyit? A te oldaladon azt raksz fel amit akarsz ès el is takarja ha màsnem akko futónövèny azt befutja....

Előzmény: Mr O (3071)
Mr O Creative Commons License 2018.05.02 0 0 3071

Erre én is gondoltam.Mármint simán elhúzni vagy picit megkalapálni a térköves oldalról a palát,de a mellé ásás jó ötlet.Arra nem gondoltam.Lenne helye mozogni talán és nem feszülne be az egész.
Nézegettem pont tegnap,hogy maga a pala mozog picit.Csak kérdés lent mennyire tartja.Nagyon nem akartam rángatni. :D
Nem értek hozzá.Vajon mennyire foghatja lent?Egyáltalán mivel tehették oda a térkövet a másik felén?!
Van egy 4-5 méter ahol nem tette hozzá,majd mielőtt felteszik az új kerítést majd ismerős jön és azt a részt azért leszedjük és maximum megpróbáljuk a térkövezett részt is.Meglátjuk mennyire engedi.
Ha nem jön akkor marad fent.

Előzmény: Topacsenkó (3070)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.05.01 0 0 3070

Most nezem ha felőled kicsit melléásol, nem lehet egyszerűen elhúzni a térkőtől? 

Előzmény: Mr O (3050)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!