Keresés

Részletes keresés

tom_jbm Creative Commons License 2006.09.17 0 0 492
Tescoban jártam hét közepén (Fogarasi út). Van egy cipőbolt kivűl, ahol óriási leértékelés van dec-ig. Scholl fa magassarkú papucs 5.900.
A Lehel piac oldalában, ahol autók mennek Duna-part felé, a sarkon van egy cipőbolt, ott is 9ezer körül van a fa pescura citrom, narancs, ki tudja milyen festett talppal.
Metróban akcióban volt ugyanez 11.000 körül. Megnéztük elég furcsa, nagyon vékonyka lett a bőrpánt anyaga. Szlovákoknál még mindig 1.000 korona ugyanez Esztergom túloldalán.
cloggersl Creative Commons License 2006.08.22 0 0 491
A kép lemaradt...
cloggersl Creative Commons License 2006.08.22 0 0 490

Hello Csali42,

 

 

Próbálok majd nekik majd írni ey levelet hogy hol lehet itt a közelben ilyet kapni mert nekem nagyon tetszik. Ilyen klumpát próbáltál már mert most jön a szezonja... Én imádom és nagyon jó és különleges....

Előzmény: Csali42 (489)
Csali42 Creative Commons License 2006.08.19 0 0 489

Sanita fatalpúak Dániából, sok-sok férfiaknak valóval.

Bocs, ha volt már.

Csali42 Creative Commons License 2006.08.19 0 0 488
Jaj fiúk, miért is irigyeltek?
Szerintem, ha egyébként a stílusukba belefér, miért ne hordhatnának a pasik is klumpát! Igaz? :)

Vácott láttam egy Paris típusú piros papucsot, egy bolt kirakatában, jövő héten becserkészem, hátha a szezonvégre való tekintettel olcsóbban adják;) (Persze, hogy Berkemann:))
Itt a télire való tervem:
Elvileg forgalmazzák nálunk is, remélem azért megfizethető! Utánajárok ennek is.

A régi klumpáim egyáltalán nem fotogének, nem is csinik, csak kényelmesek, bocs...

Ja, és a tavaly vett Shollról most jött le a sarok-gumi. Megy a cipészhez. Na, ezért nem a kedvenc márkám.

A körúton levő boltról eg jót nem tudok mondani, sajnos. Az eladók csak értetlenül néztek rám, mikor elmondtam, mit is szeretnék. Nem is tudtak arról, milyen sokféle fatalpú létezik!

cloggersl Creative Commons License 2006.08.16 0 0 487

Kedves Csali42.

 

Én is irigyellek téged, hogy ilyen viszonod van a fa talpú cipőkkel. Én fiúból vagyok de én is imádom a klumpákat, és hordom is. Mostanában egyre többet nézegetem a német web lapokat hogy hol is vannak a közelben jó kis klumpás boltok mert szivesen utaznék oda egy-egy jó klumpáért. Nekem a Scholl klumpa is bejött és nagyon szeretem.

klumpás Creative Commons License 2006.08.14 0 0 486
Irigyellek Kedves Csali! Sajnos amikor én voltam gyerek, akkor nem volt divatban a klumpa, főleg nem fiúkon, úgyhogy elég nagy hátránnyal indultam. Első emlékeim, hogy igencsak megbámultam utcán azokat a hölgyeket, akik az akkor divatos (most retronak mondott) magassarkú-fatatalpú, esetenként vastag fa-parafa talpú lábbelikben kopogtak, klaffogtak el mellettem az utcán. A 80-as évek közepén-végén jelentek meg tanárnőim a jellegzetes svéd klumpákban. Elég újnak látszottak, de néha jól agyonhasznált darabok is előkerültek. Egész pontosan három tanárnőm hordott ilyet, de nekik személyenként is 2-3 pár volt. Ebből arra következtettem, hogy ha valaki kipróbálta, annak valószínűleg "bejött". Mivel pasin sosem láttam, cikinek tartottam, magamnak sem tudtam megmagyarázni a vonzódásomat. Óra alatt is csak a papucsaikat tudtam bámulni, pláne amikor az énektanárnő azzal kopogta a ritmust!
Aztán amikor a családunk két hölgytagjának is lett, akkor magam is kipróbáltam. Persze titokban otthon, ha egyedül voltam. Ilyenkor néha kimerészkedtem a kertbe is. Érdekes új élmény volt a puha talpú sportcipők után a kemény fa talp és a kemény bőr felsőrész ami "megzabolázta" a lábamat, járásomat.
1994-96 között ismét divatba jöttek, a svéd fazontól egészen a teljesen extrém kreációig mindent lehetett kapni. Persze a férfiak megint kiestek a szórásból...
Amikor már ismét kiment a divatból, akkor szereztem be magamnak svéd fazont, valószínűleg a Komáromban gyártottak közül maradt még raktáron a cipőboltosnak. A Kedvezményes ruha és cipővásáron jutottam hozzá úgy 5-6 éve. Kedvesem sajnos nem tartja elég férfiasnak, na meg a szomszédokat sem akarom riogatni úgyhogy ritkán veszem fel.

Távolabbi tervek Berkemannal? A Körúton az Üllői út és a Petőfi híd között volt egy üzlet emlékeim szerint, de nem tudom megvan-e még... Igazából Berkemann még nem volt a lábamon, nem tudom milyen viselet. Abból a svéd fazonra pályáznál, vagy inkább nőiesebbre? Ha jól tudom van pl. Peggy néven emelt sarokkal, nyitott orrésszel.

Írtad, hogy vannak régebbi darabjaid, amik még nincsenek teljesen elnyűve. Esetleg, ha megoldható küldhetnél róluk fényképet a mailcímemre: klumpaboy@freemail.hu, nagyon örülnék neki!
Csali42 Creative Commons License 2006.08.10 0 0 485
Már 14 éves koromban klumpában jártam nyaranta, meg télen persze otthon:)
Azóta csak(majdnem) néhány év telt el, de hogy az az első Sholl klumpámmal mi lett, sajnos nem tudom. Pedig, az igazán divatos lenne ma: magas sarok, szép bézs felsőrész... Kb. 2 hónapon át könyörögtem érte a felmenőknek:)
Nagyon kényelmes volt, erre emlékszem még.
Aztán valamiért sokáig nem volt klumpám, csak alacsony sarkú fapapucsom, otthoni használatra.
Amikor elkezdtem tanítani, égre-földre klumpát kerestem, akkor a svéd, felül hasított bőr volt elérhető, abból volt két párom, azokat tíz évig hordtam, de olyan extrém körülmények között is, hogy nyári gyerektáborban a hegyekben, kiránduláson. És soha semmi baleset nem ért benne, mindenki csak bámult, és hülyének néztek, pedig, ha tudnák...:) Aztán vidékre költöztünk, és a folyamatos kinti használatot nem bírták tovább:(
Kerestem kb. 5-6 éve utcai viseletre "normális" papucsot, Shollból fatalpút nem találtam, vettem egy műanyagtalpút (először és utoljára), kb. két viselés után a talpa belsejéről lemállott a festék, vagy a bevonat, már nem emlékszem pontosan. Abban a szezonban elhordtam...
Aztán három, vagy négy éve egészen véletlenül láttam meg egy Berkemann klumpát, egészen nevetséges áron (5000 forintért). Ő kb. két évig annyira kiszolgált, hogy nemigen látszott viseltesnek. De... megérkezett a kutyánk, kicsi volt és rettenetesen lopós, meg a fogát is váltotta, és a klumpának olyan jó gazdiszaga volt... Folytassam? :((( Sok könny hullott érte, és sok "rossz kutya" hangzott el:(

Tavaly nyáron kerestem magasabb sarkú, divatos, de márkás, (gondoltam ez a minőséget is jelenti) fatalpút. Nagy nehezen találtam, Scholl, jó felépítésű, kényelmes, de, a sarkánál, belül a talprészen kagylósan kihasadt a fa:( Ezért mondtam, hogy a Sholl nekem nem vált be.
A Berkemannal semmi baj nem volt, a céggel meg csak az, hogy itthon nem az a választék, mint másutt.

Vannak még más klumpáim is: egy ősrégi, névtelen fehér, kemény, de tartós, aztán egy rózsamintás felsőrészű svéd, de a felsőrésze kissé viharvert már, és a legújabb szerzemény egy gyönyörű, hófehér, könnyű talpú, de nagyon merev felsőrészű darab, ezt egy fóti cipőkészítőtől rendeltem. Még szokjuk egymást:))

Vannak távolabbi terveim is:)), de csak Berkemann, hosszabb távra, tartós viselésre.
Előzmény: klumpás (484)
klumpás Creative Commons License 2006.08.04 0 0 484
Sziasztok!

Hozzászólva az elkezdtett diskurzushoz megjegyezném, hogy mindenkinek igaza van :-)

Egyrészt a korábbiakat nézve... Sok a "retro" stílusú fapapucs az utcákon, amiknek nagy része valóban új kiadású, többségében nem is fa talppal. Néztem én is az üzletekben és nagyon megtévesztőek ezek a szinte tökéletes fautánzatű műanyagok.
Viszont látni azért igazi 70-80-as évekből származó lábbeliket az utcán. Feltételezem, hogy akik nem annyira állnak jól anyagilag, de valamennyire követik a divatot most előhalászták a sufniból a régi darabokat.

Másrészt Csalinak is igazat adok, mert a Scholl-ok elég durva árakon tudnak megjelenni, ha egyálatlán megjelennek... Az első exercise-t még ausztriában vettem kb. 14000,- Ft-nak megfelelő Euro volt, de mivel itthon kapni sem lehetett szinte boldogan adtam ki rá a pénzt. Persze most már itthon is van, szerintem olcsóbban (bár nem néztem boltban) Viszont néztem a kifutó Scholl-os üzletben és a Premier outlet-ben, 4000-5000 Ft körül mozgott, ami viszont nem annyira sok.
A tartósságukban nem értek azért egyet. A svéd fazonú Schollokat a Dokik, tanárnők szakadásig hordják és ez bizony több év is lehet.
Bár tetszenek az ilyen darabok, a strapabíróságuk gyengéjét abban látom, hogy a felsőrész lyukacsos. Úgy láttam itt kezdenek el szakadni, a gagyik és a Scholl-ok is (persze a gagyi korábban) Az igazi, ami sajnos itthon nem kapható, csak lábon láttam nagyon elvétve az a keménybőr teli felsőrésszel készült Scholl-ok. Svéd fazon, igazából semmi extra. Egy díszpánt rajta, azon is csak nyomva van arany színnel a Scholl logo. Na azok tuti bírják és biztos ugyanolyan kényelmesek, mint amiket most kapni. A fa talp tartóssága biztosan függ a fa fajtájától is, de ebben nem látok különbséget a márkás és a márkátlan között. Főleg, hogy ha valaki becsüli a klumpáját, akkor elviszi megtalpaltatni amikor elkopik rajta a gumi és nem hagyja, hogy már a fa menjen tönkre.
Nálunk az exercise is eléggé bírja... a márkátlannak (La halle-ban vásárolt) 3 éves napi munkahelyi használat után kopott el a gumitalpon túl egy kicsi a fa részéből is és a felső részén megrepedezett a bőr. Igazából még bírja, de már kicsit "ciki" ilyen kopottban lenni. A Scholl kb. 4 éves, olyan, mintha most hoztuk volna ki a boltból, igaz pár utcai csattogáson és nyaraláson kívül csak a lakásban lett hordva.
Érdekes módon az 1995 körül divatba lendült vastag fatalpú klumpákból fel lehet lelni használtpiacon és használt cuccokkal foglalkozó weboldalakon nagyon jó állapotúakat. Ezekre én is azt hittem, hogy "egyszezonosak" de baromi jól bírják. Kicsit behatóbban tanulmányozva őket megállapítottam, hogy olasz gyártmányúak, illetve olasz címkékkel ellátott magyar gyártmányok. Nagy sajnálatomra viszont alig látni belőlük az utcán, mivel fazonra nem annyira divatosak, pedig elég kényelmesek.
Az újak, amik műanyag talpúak viszont a jelenlegi divatnak köszönhetően óriási sikerűek, de baromi kényelmetlenek.

Ebből következően szerintem sajnos csak divatból hordják és nem azért mert hozzánk hasonlóan "imádják". Persze ez is, mint minden egyénenként változik, nem lehet általánosítani.
Én is szeretném azt hinni, hogy figyelemfelkeltésből vesznek fel egy-egy csodás darabot a hölgyek, de valószínűbbnek tartom, hogy ez csak ábránd. :-(

Csali42, megkérdezhetem, hogy mikori és milyen klumpáid, fapapucsaid vannak?

Üdvözlet mindenkinek, hordjatok fatalpút minnél többet és írjatok!

Csali42 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 483
Sziasztok!
Teljesen újként szeretnék hozzászólni.
Nem követem a divatot, tehát biztosan nem divatból hordok fatalpú papucsokat. Sőt, ha követném, se nagyon sikerülne minőségi darabok híján. Legalábbis ami kis hazánk piacán szerepel, az kritikán aluli.
És amit nekünk akarnak eladni pl. Berkemannék, szintúgy. De mondja már meg valaki: miért???
A Scholl esetén pedig én nem tartom megfelelőnek az ár-érték arányt. Sajnos az a tapasztalatom, hogy inkább egyidényes papucsok ezek.
A többi, "egyéb" fapapucs meg számomra hordhatatlan, általában rémesen kényelmetlenek.

Ebből is kitűnik, hogy inkább kényelmi szempontból választok, de nem mindegy a minőség sem, és ráadásul nézzen is jól ki:)
Na, ilyen paramétereknek megfelelőket inkább tőlünk nyugatabbra találni.

Ja, és imádok fapapucsban csattogni, télen-nyáron:)

Előzmény: Klumpas (482)
Klumpas Creative Commons License 2006.07.10 0 0 482
Sziasztok!
Gondoltam egy jó kis diszkurzussal feldobhatnank a lassan csordogáló forum életét..

Egyrészt válaszolva Tom elöttem lévő levelére ahol azt irta milyen megdöbbentő,hogy mennyi igazi régi fapapucs van az utcan.Hat igen vegre hozzánk is begyuruzott az ami par eve mar kint is van.De sajnos nem eredetiek hanem modern utanzatok.De mindenesetre jó látni őket.
Kérdésem az lenne hogy szerintetek a fapapucsok(peggy stb) hogy lehet hogy csak nekunk tunnek fel mint a legerotikusabb lábbelik?Illetve hogy szerintetek akik most hordják azok szerintetek csak divatból hordják vagy a hölgyeknél van valami kimondatlan üzenete annak ha valaki kopog csattog egy igazi fapapucsban?Mert ugy erzem van e mögött valami plusz kifejezés a divaton túl..vagy semmi csak én látom igy?Esetleg csak kényelmi vagy megszokási okokból hordanak ilyen papucsot?
HÖLGY ÉS FÉRFI SORSTÁRSAIM IRJATOK :)

UI:Hol lehet itthon berkmann peggyt vagy hasonló Schollt kapni?

tom_jbm Creative Commons License 2006.06.30 0 0 481
Rég irtam ide. Ügyeletes vagyok hétvégén és kaptam egy laptopit itthoni használatra.
E-bay-en vadászok fapapucsot egyik hölgytagunknak. Gyurcsány et újbóli trónra lépése miatt 360-ről 400 fölé ment a GBP/HUF árfolyam, ami agyamra megy. A városban többször láttam az elmúlt kánikulai napokban csattogó papucsokat. Megdöbbentő mennyi régi kiadású igazi scholl fapapucsot hordanak a nők.
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.30 0 0 480
hehehe...írtam a Scholl Costumer Service-nek, hogy hol találhatnék pescura heel-t férfi méretben. Ilyesmit filmek és családi fotók tanulsága szerint régen hordhattak férfiak is, egy állítólag sokkal prűdebb világban.   Az hagyján, hogy ma már eredetileg nőknek szánt termékeket is vásárolnak férfiak, és gyártanak is nekik, mint a harisnyanadrág, a smink vagy szőrtelenítő, de a fapapucs mégsem melltartó, hogy férfiak ne hordhatnák. Emellett arra hivatkoztam, hogy a férfiméretben egyedül kapható flat nem olyan kényelmes, és egyébként is randa a színválasztéka. Mire azt a választ kaptam: sajnálják, hogy nem találtam megfelelő színt, és továbbítják panaszomat a marketing osztályra! Mégis mire számítottam? Tiszta szocializmus, itt egyedül fürdőlepedő, vizibicikli és felfújható gumimatrac bérelhető...
Klumpas Creative Commons License 2006.06.12 0 0 479

Hihetetlen hogy a jó idő milyen érzékenyen hat a papucs hordásra.A mai nap a rossz idők után alig gyöztem kapkodni a fejem a sok kopogás és szép klumpák,fapapucsok után!!
Szerintem már a hölgyek is alig várták hogy felvegyék!Bárcsak mindig sütne a nap!!! :).....
Klumpas Creative Commons License 2006.06.10 0 0 478

Ez érdekes kérdés...Bennem a klumpa és a fából készült papucsok mind a női nemhez tartozó dolgok.Ezért lettem klumpás :)Megörülök a női lábakon lévő fapapucsokért,csattogásért....
Mindez egy fiúnál....nekem ezért furcsa, de az olyan fiúknál akik nem famániásak,szerintem ezcsak(hogy klumpában látnak) ugyanaz mintha strandpapucsban mennél az utcára.."Hm a srác papucsba nyomja az utcán..hm"de kész.

A dolog szerintem tök ugyanaz mint amikor egy fiut hajpántal látsz : nézel egyet ,gondolkozol mégegyet utána pedig azt mondod : miért ne?! Ez a fiuknak is kényelmes nemcsak a csajoknak.Ugyanez klumpánál is.
Szoval nyugodtan hordjad ha csak parázás miatt nem hordanád!

UI HÖLGYEKNEK!:Minnél több csattogástcsattogástcsattogást!!!klumpát,fapapucst hordjatok az a legszexibb!!!
Előzmény: cloggersl (477)
cloggersl Creative Commons License 2006.06.07 0 0 477

Hello Tutte Storie,

 

Nos én fiúból vagyok és szívesen hordok klumpát az utcán is sőt igen rég óta teszem ezt. Csak bátorság kell és semmi más. Ne zavarjon a kopogás mert úgyis csak te hallo, egy idő után megszokod, de akár fel is foghatod polgárpukkasztásnak is. Egyesek tetkókat csináltatnak mások piercinget a harmadik ember pedig extrém frizurát csináltat magának. ki a fiúkat ki a lányokat szereti. Én speciel a lányokat szeretem sőt feleségem is van bár ő nem szereti annyira klumpákat de az utcán nyugodtan hordhatom.

 

 

Sok sikert és kitartás ami tetszik és kényelmes azt kell hordani és nem azt amit mások is.

Előzmény: Tutte Storie (476)
Tutte Storie Creative Commons License 2006.06.05 0 0 476

Sziasztok! Néhány hete vettem egy régi, klasszikus sötétbarna Scholl faklumpát. Az állapota kiváló, igaz használtan vettem Angliában. Hozzá illő sötét nadrággal rendkívül jól mutat. Fiú lévén eddig jobbára csak otthon hordtam, lány ismerőseimnek még nem mutattam. Gondoltam, először kipróbálom az utcán is. Természetesen mezitláb hordom, úgy lehet érezni igazán a talpnak a fával való érintkezését. A baj csak az vele, hogy mivel bükkfából készült, meglehetősen kopog. Hamisítatlan klumpa hangzása van. Lányok, szerintetek milyen dolog az, ha egy fiú kopogós, de ugyanakkor szép formájú, ízléses klumpában jár? Ez gáz? Persze lehet, hogy a klumpát kedvelő lányoknak ez bejön, de vajon a többség szemében ez mit jelenthet? Azért bátran hordom, bár inkább a fiúk nézik meg. Persze lehet, hogy ők is szívesen hordanák, ha több fiún látnák az utcán. Ki tudja.

cloggersl Creative Commons License 2006.05.15 0 0 475

Hello Mindenki Hello Klumpás!

 

PRégen jártam itt de mostmár lehet az utcán is klumpát viselni mert végre jó az idő. Bár mostmár végre van egy ilyen klumpám is és így a klumpa hordási időm jelentősen kitolódott. Mintha azt venném észre hogy megint kezd divatbe jönni A fa talpú papucsok korszaka! Nemde? Lehet hogy jön vissza a klumpa divat is?

karandas Creative Commons License 2006.05.08 0 0 474

érdekel ez a folki papucs, melyik promod, váczi utza?

én jászain vettem egy narancsos scholl fapapucsot, nagyon boldog vagyok vele.
kár hogy ilyen hideg lett, mert egy kicsit életveszélyes harisnyával kombinálva:)

Előzmény: hovámésztekisnyulacska (472)
Monesz78 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 473

Szia!

 

A Rákóczi úti üzletben az Astoriától nem mesze, de szerintem bármelyik Scholl üzletben meg lehet nézni.

Előzmény: azona02 (471)
hovámésztekisnyulacska Creative Commons License 2006.05.05 0 0 472

Tudom, hogy nem az igazi, de - becsszóra - nagyon jó klumpát vettem a Promodban.  Barna szövet, és folklóros-beütésű színes virágmintázattal büszkélkedhet.  Nagyon boldogok vagyunk egymással!

Ez a hetedik klumpám.  És jelen pillanatban a kedvencem.

azona02 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 471
Én olyan tűsarkút szerettem volna, de lemondtam róla és végül vettem egyet, más márkából... Most vmi laposra pályázom a Schollok közül, de még abból se láttam az üzletekben. Te hol láttad?
Előzmény: Monesz78 (470)
Monesz78 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 470
Én már láttam ilyet itthon is.
Előzmény: azona02 (468)
Klumpas Creative Commons License 2006.05.04 0 0 469
Szia Cloggers!

Reg beszeltunk mar..Most milyen cimen lehet teged elerni?Tamás
azona02 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 468

Szia,

Próbáld meg így: www.schollshoes.co.uk  

De szerintem, ezeket még nem nem lehet itthon kapni:-((

 

Sucofine bocs, hogy belekotyogtam

Előzmény: karandas (467)
karandas Creative Commons License 2006.02.17 0 0 467
nemjó a link, meg tudnád még egyszer próbálni?
Előzmény: Sucofine (462)
karandas Creative Commons License 2006.02.17 0 0 466
jójó, látom, Pólus...hát az kicsit odébb van, de majd elzarándokolok. egyébként van már egy hagyományos scholl fapapucsom, azt éppen Rómában vettem :) 
karandas Creative Commons License 2006.02.17 0 0 465

hahó sziasztok...nekem pont ilyen papucs kell!! hol lehet ezt üzletben kapni??

Sucofine Creative Commons License 2006.02.14 0 0 464

Valentin napi papucs + tavaszváró papucs

 

 

 

Sucofine Creative Commons License 2006.02.14 0 0 463
2006

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!