Keresés

Részletes keresés

névtelen Creative Commons License 2001.08.21 0 0 414
Ja: tavaly bedugult orral, fulladásra ébredtem, a kimerültségtől és dühtől az ágyat rugdostam.

Idén: vannak tüneteim, de nem vészes.

Jövőre azért még észreveszem az allergiát.

Azután már meggyógyulok.

Így döntöttem és kész.

Előzmény: névtelen (413)
névtelen Creative Commons License 2001.08.21 0 0 413
A Clariteine humánusabb szer.
Rögtön hat.
Lehet rá alkoholt inni.
Engem nem álomosít. Pontoabban: nem tűnt fel, hogy álmosítana.

Én most: Rinochort naponta 2x, ha kell kalcium tabletta, s ha kell, akkor Claritine. Most kb. 2-3 naponta kell 1 tabletta az utóbbiból, s gyakorlatilag tünetmentes vagyok.

Előzmény: Clea (409)
Clea Creative Commons License 2001.08.20 0 0 412
A dobozára az van írva, hogy "pollantinum". Gondolom, most okosabb lettél :-)
Csak nagyon halvány fogalmaim vannak arról, hogy hogyan hatnak ezek a szerek, nem csak az számít, hogy mi van benne, hanem az is, hogy mennyi. A számok azt hiszem, ezt jelentik.
Be kell vallanom, eddig nem szántam rá magam a homeopátiás gógymódok tanulmányozására, mert nagyon idegesít a sok hókuszpókusz, amivel leöntik. Ennek ellenére használ.

Üdv? Clea

Előzmény: Gyedmaroz (411)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.08.20 0 0 411
Csak azt jó lenne tudni, hogy mi is ez a Pollens akárhányszor 5. Pár hozzászólással lejjebb valaki dícsérte az allium cepa -t, mint homeopatikus gyógyszert, de heveny biológiai ismereteim szerint ez nem más, mint a vöröshagyma rendszertani neve, deákul.
Előzmény: Clea (409)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.08.20 0 0 410
Mentél innen, te szégyene az allergiásoknak!!! :-)))
Előzmény: Herbie_ (408)
Clea Creative Commons License 2001.08.20 0 0 409
" Homeopátiás és természetgyógyász módszerekben nem hiszek, marad az antihisztamin (jelenleg Zirtec), szemcsepp, orrspray, nameg némi tengerparti, s magashegyi megkönnyebbülés. Plusz kaszálás ezerrel, s baszogatása rendkívűl agresszíven mindazoknak, akik ezt elhanyagolják."

Gyedmaroz, a homeopátiás szerekben az a jó, hogy akkor is hat, ha nem hiszel benne, erre én vagyok az élő példa.
Miután a tüdőgondozóban megállapították, hogy mi mindenre vagyok allergiás, felírtak egy rakás gyógyszert (pl. Zyrtec-et, amiről mondtam a dokinak, hogy már nem használ, csak nagyon álmos vagyok tőle). Megnyugtattak, hogy ezt február elejétől novemberig folyamatosan szednem kell.
Ettől eléggé kiakadtam, a recepteket ki sem váltottam.
A gyógyszertárban aztán ajánlottak egy homeopátiás szert (Pollens15 vagy 5). Ezzel egész jól elvagyok. Az a legjobb, hogy nem köhögök, pedig tavaly már nagyon aggasztó volt a helyzet.

Clea

Előzmény: Gyedmaroz (365)
Herbie_ Creative Commons License 2001.08.20 0 0 408
s szégyellem magam.

Van is miért :-))

Előzmény: Gyedmaroz (407)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.08.20 0 0 407
Nem reagálok, azt is csak fehér alapon fehérrel, s csak annyit, hogy igazad van, s szégyellem magam.
Előzmény: Törölt nick (401)
bedoke Creative Commons License 2001.08.20 0 0 406
Kedves klubbtagok!
Úgy két hete vettem egy euphorbium... nevű homeopátiás orrsprét ami használt is de nem annyira mint a rhinocort vagy a flixonase. Mivel azonban nem szivesen kezelem magam hormonokkal gondoltam kiegészítem még az általatok ajánlott bogyókkal. El is mentem egy patikába ahol foglalkoznak homeopátiával csakhogy az írástudó kollegina épp szabin van és így csak annyit tudtak segíteni, hogy amit kérek azt adják de tanácsot nem tudnak adni. Ekkor derült ki, hogy az általatok is ajánlott pollinil a legjobban keresett viszont már hónapok óta hiánycikk és talán október táján lessz újra. (de akkor meg minek?) Tudtok -e esetleg olyan helyet ahol mégis kapni még ilyet vagy ajánlani valamit helyette a spray mellé? Előre is köszi a segítséget.
Herbie_ Creative Commons License 2001.08.17 0 0 405
Azon nevettem, milyen jól néznénk ki, ha ez a topic összejönne egy talira: csupa piros orrú, szemű, tüsszögős, köhögős tagból állna. Jól mutatnánk együtt!!! :-)

Főleg ha előtte beállnánk egy parlagfű-erdő közepére egy fél órára.

Előzmény: Krista (404)
Krista Creative Commons License 2001.08.16 0 0 404
Kb. én is hasonlóan jártam a vizsgálaton, azzal a kivétellel, hogy én a gombafélékre is allergiás vagyok. Viszont az állati eredetű szőrökre, tollakra nem! Mehetek hozzád ápolónéninek?! :-)))
Lehet, kipróbálom az általad említett szemcseppet, mert az Opticromtól szőrnyen ég a szemem, és ugyanolyan piros, és véreres, mint a használata nélkül, ráadásul a viszketés sem csillapodik! Az általános álomkór rám is érvényes, szerintem mindenkire, aki ezeket az "allergiamentesítő" szereket szedi. Kár, hogy a hatékonyságuk nem ilyen nagymérvű!!!
Én szept. 2-től 1 hétre megyek a tenger mellé (Töröko.), remélem, mire visszajövök, már nyoma sem lesz az allergiának!
Azon nevettem, milyen jól néznénk ki, ha ez a topic összejönne egy talira: csupa piros orrú, szemű, tüsszögős, köhögős tagból állna. Jól mutatnánk együtt!!! :-)
Előzmény: whisper (395)
brennie Creative Commons License 2001.08.16 0 0 403
Na, látom kavart némi vihart a telefonszám az adatvédelemmel. Megmondom őszintén, én már jelentettem ott be, az önkormányzat intézkedett is, eddig lekopogom, nem bántott senki. Csak az a baj, ez májusban volt, júliusban lekaszálták a füvet, mostanra megint jól kinőtt. Szóljak megint?

Gyógyszerek: az idén még nem használtam semmit, pedig már érzem a tüneteket, utálom a gyógyszereket és a mellékhatásaikat, pedig nekem is fölírták a Zyrtecet, a Flixonase-t. Már tavaly is csak hébe-hóba szedtem be, mert mindig álmos lettem tőle. Egy darabig szedtem a Fenistil 24-et is. Viszont találtam egy homeopátiás szert, amit szopogatni kell, mert iszonyúan viszket a szájpadlásom, torkom. Coryzalia a neve, 4-600 forint körül van. És az allergológus dokinő mondta, hogy javasolja a sós vizes öblögetést, orrba és szájba/garatra is. Először nagyon szokatlan és öklendezel tőle, de kimossa a nyálkahártyát.

Előzmény: Herbie_ (396)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 402
Máig tünetmentes voltam :-((((
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 401
Kedves Gyedmaroz, mint a topic elején írtam, hosszú ideig aktívan küzdöttem a parlagfű ellen, megkerestem a parlagfűtermelő cégek gazdáit, kértem, majd fenyegettem őket, elmentem önkormányzathoz, TB-hez (hiszen TB kasszából fizetik a gyógyszereket). Mondhatom, volt kellemetlenségem ebből a tevékenységből, könnyen a munkámba is kerülhetett volna. Sajnos a tüdőgondozóban is voltak olyan benyomásaim, hogy értek retorziók olyanokat, akik a parlagfű elleni küzdelmet felvállalták. Aztán próbálkoztam ebben a topicban, de nem hemzsegtek a vállalkozó kedvű fórumtársak. Ezért nem tartom megalapozottnak, hogy a félelmei miatt megtámadsz valakit itt a topicon, azt pedig mindkettőtök részéről elítélendőnek tartom, hogy személyeskedésbe fordítottatok egy célirányos és hasznos topicot. Remélem, erre már senki nem reagál, csak a tárgykörre.

(P.S. A ferihegyi repülőteret működtető énviszonttommilyen céggel is volt dolgom és tapasztalatom. Nem jó.)

Előzmény: Gyedmaroz (348)
AsztalosB Creative Commons License 2001.08.16 0 0 400
Az egy olyan cuccos, mely létezik sprében és szemcseppben is. Jelenleg én ezeken élek...
Előzmény: Herbie_ (399)
Herbie_ Creative Commons License 2001.08.16 0 0 399
Tudatlanságomat leleplezve.
Ammegmi?
Előzmény: AsztalosB (398)
AsztalosB Creative Commons License 2001.08.16 0 0 398
Sziasztok Sorstársak!

Kinek mi a tapasztalata a Taleum-mal kapcsolatban?

whisper Creative Commons License 2001.08.16 0 0 397
Az üröm helye teljesen elmúlt, a parlagfű meg szerencsére nem viszket, csak olyan kellemetlen a helye. Ha megnyomkodom, akkor viszket, de nem vészesen 8-)
Egyébként a karom úgy néz ki, mint egy kábitószeresé: 27 kicsi piros szúráshely, nagy részük épp a vénák fölött. 8-)
Előzmény: Herbie_ (396)
Herbie_ Creative Commons License 2001.08.16 0 0 396
A flixonase szerintem jó, egyenlőre.
A Spersallerg is bevállt már évek óta. Az idén vasárnap viszketett először a szemem, azóta minden reggel cseppentek és szerencsére némi vaksiskodás után minden rendben. Szerintem az álteled említett fél óra megér egy egész napot.

Az üröm és a parlagfű nekem több mint egy hétig látszott, és ráadasul még viszketett is.

Előzmény: whisper (395)
whisper Creative Commons License 2001.08.16 0 0 395
Tegnap voltam a vizsgálaton. A doktornő nagyon kedves volt, még hamarabb is sorra kerültem, mint ahogy elő voltam jegyezve! 8-) Na eddig tartanak a jó hirek. Teljesen ki lettem kérdezve, átestem egy komplett vizsgálaton, majd mentem a bőrtesztre. Mivel állatorvos vagyok, kaptam az összes állat allergénből is, hiába mondtam, hogy eddig nem tapasztaltam tüneteket, pedig minden nap állatok között vagyok. 28 szúrást kaptam!!! Nos, a gombákon kivül mindenre lett legalább 1 keresztem, amit kétkedve fogadtam, mert szeintem csak azért lett egy kicsit piros a helye, mert azzal a fém vacakkal megkarcolták. De mindegy. A lényeg, hogy üröm 5+, de a parlagfű az ezer+. Annak a helyén még ma is egy 4,5cm átmérőjű piros folt illetve pukli van, pedig már 2x kentem fenistillel is. Tegnap még a felkarom is bevörösödött tőle. A karcolás 10 körül volt, ebből 26 délre elmúlt, az üröm estére már nem látszott.
Gyógyszerek: mondtam neki, hogy kénytelen vagyok kortikoidot igénybe venni, mert másképp nem létezem. Azt mondta felejtsem el, mert több a mellékhatás, mint amit a tünetek elmúlása ér. Ekkor kisebb vita alakult ki közöttünk. Azt igérte, hogy úgy beállitja a gyógyszert, hogy nem lesz szükség a szteroidra. Na, erre kiváncsi leszek!
A mostani patika: Zyrtec + Zaditen, Spersallerg szepcsepp, Flixonase, Duotec, Calcimusc
1 napos eredmény: olyan nyomott vagyok, mint aki 1 hete nem aludt, a szemcsepptől kb. fél óráig nem látok, de legalább a szemem nem viszket (igaz piros és be van duzzadva), orrom nem folyik, de szűkebb az orrjáratom.
Ami újat hallottam a vizsgálaton: a Zyrtec adagot lehet emelni, ha nem hat.
Illetve: az immunterápia, azaz allergén mentesités, ami pénzbe kerül, de megoldható.
Kicsit hosszúra sikerült, de hátha van benne valakinek új info
Előzmény: Krista (393)
Krista Creative Commons License 2001.08.15 0 0 394
Hát ez az!!! IGAZSÁGTALANSÁG!!! Miért nem szenved akkor mindenki (ha népbetegség?!) vagy csináljanak már valamit, hogy ne szenvedjen SENKI!!! És még min. 1 hónap!!! :-(((
Előzmény: shabbarulez (387)
Krista Creative Commons License 2001.08.15 0 0 393
Ma voltam a fül-orr-gégészeten, mert amit az allergológián felírtak (Rhinocort orrspay, Opticrom szemcsepp) semmit sem ér. Ma újabb anyagokkal bővült a gyűjteményem: Flixonase orrspay, Zyrtec (ami nekem eddig sem használt, nem valószínű, hogy változik a helyezt!) és a Garasone füllcseppet, mert megőrülök, annyira viszket a fülem! Az asztalom már úgy néz ki, mint egy kisebbfajta gyógyszertár!
mccheese Creative Commons License 2001.08.14 0 0 392
Én is már 2 éve Disophrolon élek minden nyárvégen. Nekem nagyon bejött. Lekopogom, de idén még eddig semmit se szedtem, és tüsszögtem egész nyáron 2-3-at. Szóval idén mintha kevésbé lenne gond.

Ja idén a cégnél -végre- pollenszűrős autóval járok. Próbából belegázoltam vele egy parlagfű mezőbe, és semmi!!! Legalább vezetés közben nincs gondom. A saját kocsiba akkor is megveszem ha feláras!

Mcc

Előzmény: azesz (373)
Herbie_ Creative Commons License 2001.08.14 0 0 391
De van ilyen törvény csak mindenki akinek nincs a környezetében allergiás beteg az szarik bele egy nagyot a dolgokba. A törvény ha jól tudom az elmúlt évben született, de betartatni nem sikerült. A múlt héten volt műsor ezzel kapcsolatban és állítólag ebben az évben már szígorúbban veszik a dolgot az önkormányzatok. Itt mondjuk annyi bibi van, hogy a saját területüket sem tisztítják meg rendesen.
A bünti 20ezertől 1millióig terjedhet. Ha vki a felszólításnak sem tesz eleget akkor az önkorm. elrendelheti az írtást aminek az összegét ráterhelik a telekre, záros határidőn belül pedig be is hajtják azt.
Röviden ennyi.
Előzmény: haharin (390)
haharin Creative Commons License 2001.08.13 0 0 390
MÁV-ügyben csatlakozom. Én ma a Bp-Szeged vonatról szédültem le majdnem.
Valahol Kiskunfélegyháza mellett van egy napraforgó-tábla, ami a kinézete alapján inkább ürömtábla némi napraforgó szennyezéssel. Nincs vmi rendelet/törvény arra, hogy ki-ki irtsa az allergén növényeket a földjén?
Előzmény: Pepin (378)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 389
én használom, lejjebb már írtam róla. és a tájékoztatón az áll: mellékhatások nem ismertek.
eddig egyébként pozitív a véleményem.
Előzmény: Syd Barrett (380)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 388
hiába olvastad volna az elejétől, mert a topik eredetileg nem ezért született.
Előzmény: shabbarulez (387)
shabbarulez Creative Commons License 2001.08.11 0 0 387
Hát ilyet is csak az tud mondani akinek nincs allergiája. Persze júliustól október elejéig lelki beteg vagyok, aztán hopp én vagyok a legboldogabb a világon és nincs semmi bajom. Ekkora baromságot. Azt elhiszem hogy aki szenved annak nincs jó kedve, de kinek lenne ha egész napját hónapokon át elronja ez a vacak állapot. Én ez csak a pollenallergiára izaz, de vannak akik egész évben szervednek a kórtól, az ő helyzetüket még elképzeni sem tudom milyen szar lehet.

Nem tudom volt-e már erről szó, mert nem olvastam végég a topicot. Szerintem aki nem szenved ettől a nyavajától, az igazából fel sem tudja fogni mi mit szenvedünk. Ő is ugyan azt a levegőt szívja mint mi, neki ettől semmi baja, mi meg levegő után kapkodunk, légszomjunk van. A kívülállók soha nem fogják átérezni egyesek mennyire szenvednek.

Előzmény: Krista (384)
whisper Creative Commons License 2001.08.11 0 0 386
Mit mondjak, nem lettem boldogabb. (8-I) De ha már kiperkáltam rá ezerx pénzt, elszedem, 'sosetudni' alapon. Valamire, ha allergiára nem is, csak jó lesz az a sok-sok gyógynövény, ami benne van. 8-)
Előzmény: Herold (385)
Herold Creative Commons License 2001.08.11 -1 0 385
Az Antipoll fabatkát sem ér.
Előzmény: whisper (382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!