Keresés

Részletes keresés

kijó Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6928
Két kép rólam:

1., A f@rkamra huzott csecsemö
2., Kedvenc gimben, a dojoban.



Irjatok meg melyik tetszik!

jane

bout Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6927
DLala, dobj meg egy mail-el légyszi!
Van egy ismerősömnek egy ismerőse, aki szeretne taekwondo-t tanulni, de nem tudja, hova menjen. Rögtön te jutottál az eszembe. :-)

Előre is köszi.

cyberT: Sok sikert, türelmet és kitartást kívánok a harcművészeti tanulmányaidhoz!

praclee: Azon gondolkodom, hogy te mit is gyakorolsz, de nem jut az eszembe. Kisegítenél?

Többiek, akikre tartozik: Szerintem sem a HIX, sem bárki kiútálása akárhonnan, akármilyen okból nem tartozik a topic témái közé. Persze, át tudom ugrani, de nem teszem meg. Fontosabbak vagytok nekem annál, hogy szelektáljam a hozzászólásaitokat.

Jó éjt mindenkinek!

bout

Előzmény: DLala (6923)
Shingitai Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6926
Nem gondoltam volna, hogy ennyire érthetetlen a hozzászólásom. 
Nézzük az egyszerűbbeket.

A nicknevemről (azt gondoltam, hogy hamarabb lebukok) : Shin – lélek,szellem Gi – technika Tai – test
Tanításunk szerint ezt a hármat kell egyensúlyba hozni egymással. Csak azt nem tudom, miköze ennek a térdhez 

A nehezebbek:
Leha! Ezt írtam:
“A versenyzés a harcművészet része, de a versenyzés nem harcművézet,”
Soha nem állítottam, hogy a versenyzés egyenlő lenne a harcművészettel, de azt sem, hogy idegen tőle. Ma a világon a harcművészeteknek nevezett dolgok jelentős részében van verseny, ez kikerűlhetetlen tény. (ha aikidozol, akkor ez nem számít, tudjuk miért). Nem mondtam azt, és nem is gondolom, hogy csak az harcművészet, ahol verseny van, mintahogy azt sem gondolom, hog ha van verseny, akkor az nem harcművészet.
Ezt írod:” . talán nekünk, európaiaknak sokkal inkább igényünk van arra, hogy a technikai tudásunkat versenye-ken ellenőrizzük, talán haszna is van, de hogy része lenne??? „
Szerintem a versenyzést nem mi találtuk ki, hanem versennyel együtt kaptuk ezeket a harcművészeteket, benne volt a csomagban. Nem ódzkodni kellene tőle, mint egy keserű orvosságtól, hanem megkeresni, mi volt vele a cél. Összefoglalva: a versenyzés nem azonos a harcművészetekkel, nem célja a harcművészeteknek, de része a harcművészeteknek. ( ott ahol van versenyzés, ahol nincs - ott nem, értelemszerűen )

Dlala – crosstrainig és egyebek.

Nem tartom magam struccnak, se vonalas fanatikusnak, nem dugom a fejem a homokba, persze hog y ismerni kell a többi stílust, harcmodort, de szerintem akkor sem kell keresztbe edzeni.(ha mégis, akkor hogyan ).
Gipsz Jakab harcosnak – tök mindegy, hogy mit csinál, a lényeg az hogy hatékony legyen, ezért innen is és on-nan is tanul technikákat, hogy ne hozzák zavarba, ne legyen olyan támadás amit nem ismer. Elfogadom ezt az álláspontot, de nekem a harcművészet nem ilyen (talán egy hete Földhözragatt feldobott egy témát, néhány for-dítással fűszerezve, akkor nem tudtam hozzászólni, ez oda is passzol )
Számomra a harcművészet rendszer. Elvek , stratégiák technikák rendszere. Ezt a rendszert csak nagyon óvato-san lehet felduzzasztani más technikákkal, főleg olyanokkal, amik teljesen idegenek tőle ( ha teljesen idegen – nem illik a rendszerébe, ha közeli – akkor kell lennie megfelelőnek ). A harcművészet nem svédasztal, ahonan mindenki kedvére válogathat a neki megfelelő technikákból.
Ha valaki tanítja a harcművészetet, különösen vigyáznia kell, hogy tisztán adja tovább, ne írja tele, oda nem illő dolgokkal. Kukutyin-ryu ban nincs lábsöprés, nosza tegyünk bele, mert az olyan jól néz ki. Ez szerintem olyan, mintha én elmennék angolul tanulni, s a szemeszter közepén a tanár kijelentené, hogy egy- két kifejezés nem jó angolul, ezért inkább ezentúl ebben a nyelviskolában ezeket oroszul mondjuk.(az angolórán )
Egyénileg mindenki úgy edz, ahogy akar, azt tesz a küzdőmodorába, amit akar, de ha elkötelezte övek által ma-gát egy iskola mellet, akkor azt kell csinálnia, azt kell megismernie, amit tanul és tanít. Egyébként az egész ak-kor nem harcművészet, hanem kick boksz.

Ez a cross-trainig dolog, meg egyébként is azóta divat, amióta a Gracie család feltünt a színen, minden ütös- rúgós szaki lázasan neki állt bírkózni, pedig ők is csak egy versenyrendszert jelentenek, nem pedig a valóságot.

cyberT Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6925
Bocsi, hogy ennyit beszelek es minden hozzaszolasomat kulon levelbe rakom, de csak most jutott eszembe a kerdes: akik sokat utogetik a masikat okolbe szoritott kezzel, azoknak nem megy tonkre a keze? ( pl. wt-ben vegig utogetni kell a masik nyakaba akasztott utesfelfogot - 10 ev mulva is fogok tudni majd irni/gepelni? :)
cyberT Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6924
DLala: koszi a tanacsot; egyebkent nem wt-re kell, hanem csak ugy, szerintem sohasem art, ha az ember laza...
GBotond: megadnad a stretching konyv cimet?
( Dlala:igaz itt lehet elerni ot? :)
koszi
udv cyberT
DLala Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6923
Gyakorlatot azt nem tudok mondani, attól bonyolultabb. Szerezz be egy stretching könyvet (GBotond meg tudja adni a címét) és minden nap csinálgasd a gyakorlatokat.
Egyébként WTn baromira nem lesz rá szükséged.
Előzmény: cyberT (6920)
cyberT Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6922
Orltran: ohh, koszi :)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6921
CyberT,

Nos, ha igy dontottel, udv a klubban:)

Előzmény: cyberT (6920)
cyberT Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6920
Jo estet!
leha: hat igen, aikido tutira bejon, csak egy kicsit tul durva, szoval ha vmit csinalsz, akkor vagy megcsinalod jol, vagy az ellenfelednek annyi, nem? En speciel ezert nem mentem aikidozni.
praclee: en nem azt mondtam, hogy aikido rossz, csak azt, hogy szerintem ahhoz tul nagy felelosseg kell es az , hogy tokeletesen megcsinalj mindent, kulonben baj lesz(lasd meg leha-nak irt dolgot itt 8 sorral feljebb :)
Egyebkent voltam ma wing tsun edzesen, es nagyon tetszik nekem, szoval legfiatalabb ember wing tsun-ozni fog :)
DLala: arra gondoltam, hogy tudnal mondani vmilyen gyakorlatot, amivel el tudom lazitani a labamat? Esetleg spargazzak sokat? :) (az a gond, hogy szeretnek laza lenni, de nem hiszem hogy wing tsun-on a lablazasagra tulsagosan odafigyelnenek...)
Udv, es bocs ha vmit nem magyarosan irtam, vagy vmit elirtam, de tul hosszu a hozzaszolas ahhoz, hogy leellenorizzem :)
bout Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6919
:-)
Nekem mondod? Én mostanában épp ott edzek.
A lábtenisz egyébként egy ősi, tradícionális cselgáncs rávezető gyakorlat. :-) Kisgyermek-koromban is népszerű volt a tatamin tengózni, vagy lábteniszezni.
A tucc-tucc pedig asszem a testépítőknek kell. Egy edzésen kb. 2-3 alkalommal halkíttajuk le.

Erre mondja a zen-buddhista azt, hogy ennél jobb hely nem is lehetne a zen gyakorlására.
A probléma az, hogy én nem zen-t gyakorlok. :-)

De jó lenne egy saját dojo! Szar dolog mindenhol vendégnek lenni. Mondjuk még mindig jobb, mint sehol sem edzeni.

Megfájdult a szemem ettől a hülye időtől. Persze, mindenkinek, ami a leggyengébb. :-)

bout

Előzmény: Fődhözragatt (6916)
praclee Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6918
PINGYI

khmmm. .,síeátrmo oknbnbgrree z zzrtrlrégoü ,ü em,jchk bhlé
na most löttél egy nagy minusz mGADNAK.NSA ATZÉRT NME KELLTETT VOLNA ELÁRULNI!!:(((((((((((((
eZT MERG AKARTAM TARTANI TITOKBA!!!
NA MINDE1
nemsokára úgyis lesz egy link rólam bandi-T jóvotából!:)

Előzmény: PINGYI (6904)
DLala Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6917
Szvsz elég rossz módszer. Foleg akkor, ha régen jártál már erre (néhány nap is elég) és reagálsz valamire, ami múlt ido, már mindenki lerágta a csontot, nos akkor, ha nem olvasod el, az adott témában a többiek mit írtak, minimum figyelmetlennek és szétszórtnak fogsz tunni.
Engem nem bánt, a te dolgod ha emiatt bugyutának látszol.
Előzmény: praclee (6909)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6916
Volt eccer 1 Honvéd Harcművészeti Akadémia...
a Honvéd Küzdősport Centrum mellett, az utca túloldalán. Hiper-szuper felszerelés, konditeremszerűen is használhatta bárki bármikor, de szervezett edzések is voltak a terem egyik részében, néhány stílusnak a válogatott kerete is ott edzett. Nemrég arra jártam, és döbbenten láttam, hogy volt-nincs, testépítő terem működik a helyén, még az utcán is harsog a bumm-bumm-tücc-tücc.
Aztán betértem a Küzdősport Centrumba, és újabb döbbenet: a tatamin lábteniszmeccset vívtak, profin fölszerelt teniszhálóval és hálótartókkal, szemmel láthatóan nem alkalmi tákolmány, hanem intézményesült a dolog. (Pár héttel később egy cselgáncsedző TV-nyilatkozata közben a háttérben szintén javában dúlt a lábtenisz-csata ugyanott, tehát nem volt véletlen, amit láttam - a tatamiból lábtenisz-pálya lett.) És ott is szólt a bumm-bumm-tücc-tüccc, a Küzdősport Centrum emeletén gyerek aerobic óra tombolt éppen, torkaszakadtából üvöltő idomárral, szokás szerint. A Centrumban (elvileg) üzemelő HM bolt pedig - ami miatt odamentem - a kiírt nyitvatartási időben zárva volt, és a Centrum irodájában is csak találgatták, hogy mikor is fog betévedni a nemtommilyen bácsi, talán 1 óra múlva, de sose lehet tudni, mikor szottyan kedve kinyitni a boltot.
:-(
praclee Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6915
Én is ezt akartam monDANI!

:DDDDD

Előzmény: Törölt nick (6888)
praclee Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6914
Shingitai

No itt van egy probléma!Mégpedig a verseny.Nem mindenki csak a versenyre koncentrál és az nem is olyan lényeges.(már akinek)
Igaz halottam olyat hogy a kick-box.ba csak az láphet magasabb szintre aki már sok versenyen sok eredményt ért el!
vannak olyan iskolák ahol a verseny a cél és vannak olyanok ahol nem.
És ha megtámadnak és a lábsöprés lenne a legjobb és legkínálkozobb.Mit mondasz?Sajnálom ez nem kell a versenyen ezt nem tanítják!

Előzmény: Shingitai (6876)
praclee Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6913
cyberT

Ebben viszont tévedsz.Sok helyen van még fejre ütés!

Előzmény: cyberT (6871)
leha Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6912
cyberT: hosszan gondolkodtam és arra jutottam, szólok. ha minél hamarabb akarsz utcán használható önvédelemhez jutni, ne az aikidot válaszd! én gyűröm pár éve (kettőnél nem több : ), de utcán, élesben nem tudnám használni még. ha viszont a gyorsan tanulható technika nem szempont, akkor tudom ajánlani, nekem nagyon bejön : )
praclee Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6911
cyberT
Szerintem kyokushin volt az.de lehetett wado-ryu vagy gojo-ryu de az már kevesebb.Az aikidoban is vannak utögetések hogy szokja a gyerek.
Előzmény: cyberT (6867)
praclee Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6910
cyberT

csöndes somolygás:))))
Majd lehulll a lepel:-)

Na azért nem olyan bonyolult az az aikido.vagyis igen de nem rossz.

Előzmény: cyberT (6860)
praclee Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6909
DLaLa
nem tudom mire gondolsz pontosan.Arra hogy nem egy hozzászólást csinálok hanem sokat?Hátt... ezen sajna nem tudok változtatni!Mert:
Mindíg úgy csinálom hogy az utolsó hozzászólásomtól kezdve olvasok mindent és ha van vmi hozzászólok aztán megyek tovább.Ha egybe tenném akkor már a felét elfelejteném a hozzászólásoknak!
Sajnálom ha bánt.
Előzmény: DLala (6857)
DLala Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6908
cyberT,
neten keresztül nehéz bármilyen tanácsot adni azon kívül, hogy tanulj jó edzotol és gyakorolj sokat. A lazaság egy bizonyos szint felett adottság kérdése, de addig a szintig el lehet jutni. Óvatosan kell csinálni, mert sérülésveszélyes, minden nap foglalkozni vele, különben semmit sem ér stb.
Mit mondhatnék még látatlanban?
Előzmény: cyberT (6890)
DLala Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6907
Erre meg Wazull kolléga már válaszolt.
Ne akarj belterjes lenni, az a harcmuvészet, amelyik nem vesz tudomást arról, hogy más stílusok is vannak és változik a világ, annak annyi.
Előzmény: Shingitai (6878)
leha Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6906
Shingitai:
>"A versenyzés a harcművészet része"

fityfenét! ne menjünk messzebb az aikidonál. most akkor az nem is harcművészet? az én szerény meglátásom szerint a versenyzésabszolút nem része a harcművészetnek. talán nekünk, európaiaknak sokkal inkább igényünk van arra, hogy a technikai tudásunkat versenyeken ellenőrizzük, talán haszna is van, de hogy része lenne???

DLala Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6905
Shingitai,
Egy nagy büdös lóf@szt!
Már bocs!
Előzmény: Shingitai (6876)
PINGYI Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6904
CyberT
Ne aggódj ennyire a lazaságod miatt, senki sem várja el töled kezdöként, hogy tudj mondjuk spárgázni, vagy lazán fejbe rúgd az ellenfeledet. Ez lassú folyamat, de egyáltalán nem lehetetlen. Én kétszer annyi idös vagyok, mint te, szintén kezdö, életemben nem tudtam spárgázni, de az utóbbi egy év alatt megtanultam, most már megy, és az angol spárgámhoz sem kell már túl sok. Igaz, szinte minden nap nyújtok és erösítek, enélkül nem sikerült volna. Bárhová mész edzeni, ott majd megtanítják neked. Én kyokushin karatét tanulok.

praclee
Már nem te vagy a legfiatalabb :)

Pitzu Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6903
És még egy dolog. (Úgy látszik, te vagy a mai célpontom. Bár ez hiryut és Stempit is érinti.)
Én azt hallottam valahol, hogy a másik három okinawai stílus azért tartalmaz lágy elemeket is, noha csak minimális mértékben. A Shotokan kizárólag kemény technikákat, s ennek az oka Funakoshi mester 156 cm-es mivolta. Ő nem engedhette meg magának, hogy birkózzon.
Persze már azt sem tudom, hol hallottam/olvastam ezt, és mikor? És hogy igaz-e vagy nem.
Pitzu Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6902
Egyébként lebuktál!

Pénteken egy hosszabb futáson voltam. A végére egyre jobban fájt a térgyem. A mellettem futó srácról kiderült, hogy shito-ryus. Azt mondta, hogy náluk (nálatok) van egy dolog, amit ilyenkor segítségül szoktak hívni. "Csinkitáj" - így ejtette ki.
Még nem hallottam róla - mondtam, de aztán gyanús lett a dolog.
Véletlenül nem Shingitai-nak kell ezt írni? - De. Így már ismerősebb.
Szóval felhomályosítanál, hogy mi is ez a dolog?
És kösz a segítséget! (A srác állandóan téged emlegetett. A személyi kultusznak is van határa! :-)

Pitzu Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6901
Shingitai!

Nézd meg a 6399-es hozzászólásomat.
Ha valamire specializálod magad, az jó dolog. Főleg, ha rá tudod kényszeríteni a saját harcmodorodat az ellenfélre. De ha mégse, akkor nem árt, ha van még valami más is a tarsolyodban.
Én is a cross-training híve vagyok, mint ahogy az egész stílusom.

Előzmény: Shingitai (6884)
Shingitai Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6900
cím lenni rossz,
új levél menni jó cimre :-)))
Előzmény: Shingitai (6899)
Shingitai Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6899
Utálom, amikor ezeknek a szólásoknak igazuk van, az olyan közhelyszerű, mint egy rossz szappanopera. :-))
Egyébként levél ment.
Előzmény: Bassman_ (6898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!