Üdv Mindenkinek.Egy kis segítséget szeretnék kérni.Vettem egy réz pálinkafőzőt-maszek gyártmány-,és gondom van vele.A kűlseje szép fényes vörösréz ami forrasztott,ám belülről érdes,barna színű és papírszalvétán barna nyomot hagy ha kitörlöm.Kimostam súrolószerrel,gyors forró ecetes-sós átfőzést csináltam öblítéssel de a probléma ugyanaz.Olyan mintha rozsdás vizet tároltak volna benne.Mi lehet a magyarázat szerintetek?A rézrozsdának ugye zöldnek kellene lenni,ez meg barna.A segítséget előre is köszönöm,mert sztem így főzésre alkalmatlan a szerkezet.
A sav az ugyanolyan anyag, mint bármi más. Van belőle illékony (pl. hangyasav, ecetsav, sósav), és nem illékony (pl. kénsav). Miért kéne a cefre savtartalmának automatikusan átmennie a pálinkába?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A cefrét ami maradt kiöntöttem,kisebb hordókba lett átrakva,pezsgett mind és valóban ecetes lett,a melegtől elszaporodhattak az ecetbaktériumok .....:( 80 liter mínusz,ez volt a "tanulópénz". Van még szerencsére belőle,annak semmi baja a hidegben.
Az alszeszt majd kifőzöm de olyan maró szaga van,hogy elmehét biológiai fegyvernek is.....
Unikén borélesztős cefrémnél ijedtem meg én is,hogy akroleines. Mind csípett amit ezzel cefréztem, de a pálinka jó lett . Belekönnyeztem amikor főztem. Azóta nem használom . Azt tudjuk, hogy aljas az akrolein és azonnal ki kell dobni, de nem fordul elő szerencsére túl sűrűn . Az "öregek" lehet találkoztak már vele és elmondják mit tapasztaltak.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: