Keresés

Részletes keresés

whisper Creative Commons License 2001.08.21 0 0 429
Az Opticrom-ot én hamar eldobtam, mert semmit sem ért. Gondolom enyhe allergia esetén van hatása.
Ez a Spersallerg egész jó, igaz egészében nem szünt meg a kötőhártya-duzzanat, meg nem elég a napi 2x cseppentés, ahogy a doki javasolta. Tavaly használtam a Visine cseppet is, az is elég jó volt. A tengerpart biztosan jó lesz! 8-)
Ez az álomkór nekem csak azért zavaró, mert amikor ügyeletes vagyok, akkor le kell húznom egyben 28-30 órát, ami még egészségesen is sok, nem igy hátrányba hozó bogyókkal! Ráadásul még éjszakánként nem is tudok rendesen aludni az orrdugulás miatt (meg a meleg miatt sem).

/whis néven is én voltam/

Előzmény: Krista (404)
whis Creative Commons License 2001.08.21 0 0 428
Azért száradnak ki a nyálkahártyák, mert az allergiás reakció miatt gyulladás alakul ki az adott területen. Erre lenne az enyhén sós, langyos vizes öblögetés, párásitott levegő. Nekem is javasolták, de még nem próbáltam ki, mert nem volt olyan erős, viszont észrevehetően többet kell innom. A tiszta vizes öblités nem annyira jó hatású.
Hétvégén voltam lenn vidéken, azt hittem erősödnek majd a tüneteim, de örömmel tapasztaltam, hogy a gyógyszerek mellett a szempirosságon kivül semmi egyéb tünet nem volt. Aztán tegnap visszajöttem a nagy fővárosba és igen erősen rámntörtek a tünetek. A Zyrtec adagot önkényesen megemeltem 2x1-re, a szemcseppet meg naponta 5-6x is használnom kell. Remélem ezzel kicsit szinten maradnak a tünetek. Szerencsére orrfolyás nincs, csak baromi nyomott vagyok egész nap és folyamatosan csorog rajtam a viz.
Az éjszakák nem túl jók, bedugul az orrom és reggel kell vagy fél óra, mire "üzemképessé" teszem magam.
Előzmény: backspace (426)
n0ri Creative Commons License 2001.08.21 0 0 427
folytatom, hátha valaki észrevesz

a legnagyobb baj az, hogy még nem is vagyok beteg és már egy rakás gyógyszert kéne szednem
Estrofem - mert 54 éves vagyok és csontritkulás gyanús
Zoloft - depresszió
Apo-Famotidin, Antagél - rekeszizomsérv és ebből adódó nyelési problémák
Claritine, Flixonase - házipor-allergia, horkolás

És akkor ehhez jön az, ha valami bajom még van

Ezért kérdezem a természetgyógyászt, ennyi gyógyszer sok lehet

Előzmény: n0ri (425)
backspace Creative Commons License 2001.08.21 0 0 426
Scenic!

Ha idod engedi, en szivesen vennem ujabb jelentkezesedet ebben a topicban, es szivesen hallgatnam javaslataidat es tanacsaidat. Pont azert mert az orvosi rendeles kereteben az embernek (orvosnak) szabott idon belul kell a varakozo embereket (betegeket) fogadni. Igy tapasztaltan tudom, hogy nem jut ido elmondani a reszleteket, esetleg visszakerdezni, es megtudni fontos dolgokat a beteg eletmodjarol, valamint vegtelensegig ismetelgetni dolgokat, amiket a doktor mar oda vissza, kivulrol befele, almabol felebresztve is tud, de a betegnek fontos uj informacio lehet.
Ezert esetleg mindannyiunk okulasa erdekeben kerlek valaszolj.
Es egybol lenne egy konkret kerdesem hozzad es sorstarsaimhoz: mit tesztek a szornyu reggeli ebredesek ellen. amikor az embernek ki van teljesen szaradva a torka, szajurege, faj a nyeles, es fel orai oblogetes es ivas utan is kin a nyeles, hat meg a tusszoges? Ejszaka barmikor felebredve mindig iszom egy kis vizet. Ez a nyavaja csak es kizarolag az allergiaidoszakban jelentkezik.

udv
bs

n0ri Creative Commons License 2001.08.21 0 0 425
én Claritinet és Flixonase-t kaptam, de a horkolás újra előjött. Most szünetelek, mert a párom külföldön van, de sokszor magam is felébredek a saját hangomra. Ezért érdekelne, van-e másnak ezzel tapasztalata. Röntgen és CT kimutatott némi nyálkahártha megvastagodást és cisztát, amit állítólag nem klell operálni. Szeretnék a dolog végére járni, ezért lenne jó valamilyen jó orvos vagy természetgyógyász
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 424
homeo szerek közül ezek ismerősek valakinek?
Sabadilla
Sepia
Eupharia
Dulcamara
Ambrosia
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 423
én köszönöm a hozzászólást. és szívesen olvasnám még a 'másik' oldal tapasztalatát, véleményét is:-)
Előzmény: Scenic (421)
névtelen Creative Commons License 2001.08.21 0 0 422
pedig jó volna itt hallnai egy szakorvos véleményét is.
Lehet, hogy a topicnak "nem tenne jót", de az allergiásoknak igen.

Példa:
Tavaly fuldokoltam az allergiától és érszűkítő orcseppet használtam, s így tudtam 6 órát aludni éjjel. Pedig úgy mentem anno allergológiára, hogy felsőlégúti zűr van, "valami" nincs rendben a szabad légutakkal.

Ennek ellenére nem írták fel a Rinochortot, se a Flix...-t, azaz a nem rövidt távon ható, hosszabb ideig szedhető orrspray-t.

Egy allergiás társamtól tudtam meg, hogy van ilyen, s így irattam fel...

Előzmény: Scenic (421)
Scenic Creative Commons License 2001.08.21 0 0 421
Tisztelt Holgyeim es Uraim!

Nem tudtam ellenallni az iras kenyszerenek a topic bongeszese kozben. Ezen temabol, ilyen megkozelitessel meg nem olvastam ennel tanulsagosabbat. En tudogyogyasz, allergologus es klinikai immunologus vagyok. Emiatt igerem hogy ez az elso es utolso hozzaszolasom, mert nem tudom jot tenne-e a topicnak ha egeszsegugyiek is megjelennenek. Azt hiszem nem. De ha rajtam mulna a topicot eloirnam kotelezo olvasmanynak minden allergiaval foglalkozo kolleganak. Oriasi mennyisegu informaciot tartalmaz ugyanis az allergiasok nezeteirol, velemenyeirol, elmenyeirol es konkret tapasztalataikrol.

Ami hozzaszolasra osztonzott, az egy regi tapasztalatom, ami visszakoszon a topicban is. Konkretan a hatekony kommunikacio hianya az allergiasok, az egeszsegugy, a tarsadalom (es annak hivatalos intezmenyei) kozott. Ez senkinek sem jo. Az allergiasok az egeszsegugytol szamos informaciot nem kapnak meg, a betegtajekoztatas sok kivannivalot hagy maga utan. Az egyeb korulmenyekrol, pl. a varakozasi idokrol mar nem is beszelek. Az allergiasoktol sem jut el az informacio - legalabbis hatekony formaban - az egeszsegugy fele. Ebben az egeszsegugy a hibas, ez ketsegtelen. Az allam, a tarsadalom fele pedig igen ritkan lehet ervenyesiteni az allergiasok jogait, jogos kereseit.

Az allergia sajnos rohamosan terjed. A kezeleshez rendelkezesre allo eszkozokrol nem szeretnek nyilatkozni, de az Onok hozzaszolasai eleg pontosan tukrozik a jelenlegi helyzetet. Annyit azert muszaly megjegyeznem, hogy az allergia megfelelo gyogyszeres kezelessel, eletmoddal szinte minden esetben tunetmentesse teheto. De sajnos egyenlore nem gyogyithato, csak kezelheto. Bar vilagszerte komoly kutatasok folynak eziranyban, de az egeszen bizonyosnak latszik, hogy a kozeljovoben, az allergia minden formajaban vegleges gyogyulasra vezeto gyogymodot a tudomany nem fog felfedezni (bar ne lenne igazam). Mindez azt jelenti hogy egy olyan tarsadalmi es egeszsegugyi problemaval allunk szemben, melynek aktualitasa es fontossaga szinte naprol napra novekszik. En ugy erzem, hogy a jelenleg rendelkezesre allo gyogymodokat, ismereteket, torvenyeket, szervezeteket sokkal-sokkal hatekonyabban tudnank az allergias betegek javara forditani ha javitanank a kommunikacionkon.

Mindenkitol elnezest kerek aki ugy erezte hogy nem volt helyenvalo egy orvosnak beleszolni az allergiasok topicjaba. Mindenkinek javulast kivanok!

Tisztelettel:

Scenic

n0ri Creative Commons License 2001.08.21 0 0 420
nekem porallergiám van és nem orrfolyásban, hanem horkolásban manifesztálódik, ami így nem csak az én bajom... Jó lenne valami normális orvoshoz vagy természetgyógyászhoz eljutni, mert a lakásomban nincs több hálószoba!
haharin Creative Commons License 2001.08.21 0 0 419
Annyit tudok, hogy az orr nyálkahártyát fénykezelik. Az egésznek a mechanizmusa nekem nem teljesen tiszta. Viszont láttam már egy olyan embert, akin végigcsinálták, egész jó bőrben van és gyakorlatilag tünetmentes.
Előzmény: névtelen (418)
névtelen Creative Commons License 2001.08.21 0 0 418
Milyen jellegű a kezelés?
Tudsz több infót róla?
Előzmény: haharin (417)
haharin Creative Commons License 2001.08.21 0 0 417
Klinikai tesztelés alatt van egy új allergia-kezelés, gyógyszer nélküli. Én bekerültem a tesztkörbe, majd beszámolok, hogy használ-e.
Clea Creative Commons License 2001.08.21 0 0 416
Ez a helyes hozzáállás. :-))
Előzmény: névtelen (414)
Clea Creative Commons License 2001.08.21 0 0 415
Claritint egyszer kaptam egy ismerős orvostól nyaraláskor, pont olyan álmos voltam tőle, mint a Zyrtec-től (azt korábban a körzeti orvos írta fel). Igazából az dühített fel, hogy az orvosok teljesen természetesnek veszik, hogy ha valaki allergiás, akkor hónapokon, vagy akár az év nagyobbik felében egyfolytában gyógyszereken éljen. (Ráadásul pocsék mellékhatásokkal.)
Nincs más megoldás, nyugodj bele. Na nem.
Előzmény: névtelen (413)
névtelen Creative Commons License 2001.08.21 0 0 414
Ja: tavaly bedugult orral, fulladásra ébredtem, a kimerültségtől és dühtől az ágyat rugdostam.

Idén: vannak tüneteim, de nem vészes.

Jövőre azért még észreveszem az allergiát.

Azután már meggyógyulok.

Így döntöttem és kész.

Előzmény: névtelen (413)
névtelen Creative Commons License 2001.08.21 0 0 413
A Clariteine humánusabb szer.
Rögtön hat.
Lehet rá alkoholt inni.
Engem nem álomosít. Pontoabban: nem tűnt fel, hogy álmosítana.

Én most: Rinochort naponta 2x, ha kell kalcium tabletta, s ha kell, akkor Claritine. Most kb. 2-3 naponta kell 1 tabletta az utóbbiból, s gyakorlatilag tünetmentes vagyok.

Előzmény: Clea (409)
Clea Creative Commons License 2001.08.20 0 0 412
A dobozára az van írva, hogy "pollantinum". Gondolom, most okosabb lettél :-)
Csak nagyon halvány fogalmaim vannak arról, hogy hogyan hatnak ezek a szerek, nem csak az számít, hogy mi van benne, hanem az is, hogy mennyi. A számok azt hiszem, ezt jelentik.
Be kell vallanom, eddig nem szántam rá magam a homeopátiás gógymódok tanulmányozására, mert nagyon idegesít a sok hókuszpókusz, amivel leöntik. Ennek ellenére használ.

Üdv? Clea

Előzmény: Gyedmaroz (411)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.08.20 0 0 411
Csak azt jó lenne tudni, hogy mi is ez a Pollens akárhányszor 5. Pár hozzászólással lejjebb valaki dícsérte az allium cepa -t, mint homeopatikus gyógyszert, de heveny biológiai ismereteim szerint ez nem más, mint a vöröshagyma rendszertani neve, deákul.
Előzmény: Clea (409)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.08.20 0 0 410
Mentél innen, te szégyene az allergiásoknak!!! :-)))
Előzmény: Herbie_ (408)
Clea Creative Commons License 2001.08.20 0 0 409
" Homeopátiás és természetgyógyász módszerekben nem hiszek, marad az antihisztamin (jelenleg Zirtec), szemcsepp, orrspray, nameg némi tengerparti, s magashegyi megkönnyebbülés. Plusz kaszálás ezerrel, s baszogatása rendkívűl agresszíven mindazoknak, akik ezt elhanyagolják."

Gyedmaroz, a homeopátiás szerekben az a jó, hogy akkor is hat, ha nem hiszel benne, erre én vagyok az élő példa.
Miután a tüdőgondozóban megállapították, hogy mi mindenre vagyok allergiás, felírtak egy rakás gyógyszert (pl. Zyrtec-et, amiről mondtam a dokinak, hogy már nem használ, csak nagyon álmos vagyok tőle). Megnyugtattak, hogy ezt február elejétől novemberig folyamatosan szednem kell.
Ettől eléggé kiakadtam, a recepteket ki sem váltottam.
A gyógyszertárban aztán ajánlottak egy homeopátiás szert (Pollens15 vagy 5). Ezzel egész jól elvagyok. Az a legjobb, hogy nem köhögök, pedig tavaly már nagyon aggasztó volt a helyzet.

Clea

Előzmény: Gyedmaroz (365)
Herbie_ Creative Commons License 2001.08.20 0 0 408
s szégyellem magam.

Van is miért :-))

Előzmény: Gyedmaroz (407)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.08.20 0 0 407
Nem reagálok, azt is csak fehér alapon fehérrel, s csak annyit, hogy igazad van, s szégyellem magam.
Előzmény: Törölt nick (401)
bedoke Creative Commons License 2001.08.20 0 0 406
Kedves klubbtagok!
Úgy két hete vettem egy euphorbium... nevű homeopátiás orrsprét ami használt is de nem annyira mint a rhinocort vagy a flixonase. Mivel azonban nem szivesen kezelem magam hormonokkal gondoltam kiegészítem még az általatok ajánlott bogyókkal. El is mentem egy patikába ahol foglalkoznak homeopátiával csakhogy az írástudó kollegina épp szabin van és így csak annyit tudtak segíteni, hogy amit kérek azt adják de tanácsot nem tudnak adni. Ekkor derült ki, hogy az általatok is ajánlott pollinil a legjobban keresett viszont már hónapok óta hiánycikk és talán október táján lessz újra. (de akkor meg minek?) Tudtok -e esetleg olyan helyet ahol mégis kapni még ilyet vagy ajánlani valamit helyette a spray mellé? Előre is köszi a segítséget.
Herbie_ Creative Commons License 2001.08.17 0 0 405
Azon nevettem, milyen jól néznénk ki, ha ez a topic összejönne egy talira: csupa piros orrú, szemű, tüsszögős, köhögős tagból állna. Jól mutatnánk együtt!!! :-)

Főleg ha előtte beállnánk egy parlagfű-erdő közepére egy fél órára.

Előzmény: Krista (404)
Krista Creative Commons License 2001.08.16 0 0 404
Kb. én is hasonlóan jártam a vizsgálaton, azzal a kivétellel, hogy én a gombafélékre is allergiás vagyok. Viszont az állati eredetű szőrökre, tollakra nem! Mehetek hozzád ápolónéninek?! :-)))
Lehet, kipróbálom az általad említett szemcseppet, mert az Opticromtól szőrnyen ég a szemem, és ugyanolyan piros, és véreres, mint a használata nélkül, ráadásul a viszketés sem csillapodik! Az általános álomkór rám is érvényes, szerintem mindenkire, aki ezeket az "allergiamentesítő" szereket szedi. Kár, hogy a hatékonyságuk nem ilyen nagymérvű!!!
Én szept. 2-től 1 hétre megyek a tenger mellé (Töröko.), remélem, mire visszajövök, már nyoma sem lesz az allergiának!
Azon nevettem, milyen jól néznénk ki, ha ez a topic összejönne egy talira: csupa piros orrú, szemű, tüsszögős, köhögős tagból állna. Jól mutatnánk együtt!!! :-)
Előzmény: whisper (395)
brennie Creative Commons License 2001.08.16 0 0 403
Na, látom kavart némi vihart a telefonszám az adatvédelemmel. Megmondom őszintén, én már jelentettem ott be, az önkormányzat intézkedett is, eddig lekopogom, nem bántott senki. Csak az a baj, ez májusban volt, júliusban lekaszálták a füvet, mostanra megint jól kinőtt. Szóljak megint?

Gyógyszerek: az idén még nem használtam semmit, pedig már érzem a tüneteket, utálom a gyógyszereket és a mellékhatásaikat, pedig nekem is fölírták a Zyrtecet, a Flixonase-t. Már tavaly is csak hébe-hóba szedtem be, mert mindig álmos lettem tőle. Egy darabig szedtem a Fenistil 24-et is. Viszont találtam egy homeopátiás szert, amit szopogatni kell, mert iszonyúan viszket a szájpadlásom, torkom. Coryzalia a neve, 4-600 forint körül van. És az allergológus dokinő mondta, hogy javasolja a sós vizes öblögetést, orrba és szájba/garatra is. Először nagyon szokatlan és öklendezel tőle, de kimossa a nyálkahártyát.

Előzmény: Herbie_ (396)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 402
Máig tünetmentes voltam :-((((
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 401
Kedves Gyedmaroz, mint a topic elején írtam, hosszú ideig aktívan küzdöttem a parlagfű ellen, megkerestem a parlagfűtermelő cégek gazdáit, kértem, majd fenyegettem őket, elmentem önkormányzathoz, TB-hez (hiszen TB kasszából fizetik a gyógyszereket). Mondhatom, volt kellemetlenségem ebből a tevékenységből, könnyen a munkámba is kerülhetett volna. Sajnos a tüdőgondozóban is voltak olyan benyomásaim, hogy értek retorziók olyanokat, akik a parlagfű elleni küzdelmet felvállalták. Aztán próbálkoztam ebben a topicban, de nem hemzsegtek a vállalkozó kedvű fórumtársak. Ezért nem tartom megalapozottnak, hogy a félelmei miatt megtámadsz valakit itt a topicon, azt pedig mindkettőtök részéről elítélendőnek tartom, hogy személyeskedésbe fordítottatok egy célirányos és hasznos topicot. Remélem, erre már senki nem reagál, csak a tárgykörre.

(P.S. A ferihegyi repülőteret működtető énviszonttommilyen céggel is volt dolgom és tapasztalatom. Nem jó.)

Előzmény: Gyedmaroz (348)
AsztalosB Creative Commons License 2001.08.16 0 0 400
Az egy olyan cuccos, mely létezik sprében és szemcseppben is. Jelenleg én ezeken élek...
Előzmény: Herbie_ (399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!