Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 48

A Vuze-ban meg fog jelenni a TV-d:

 

Ehhez engedélyezned kell a 'Hide generic devices' opciót az Options - Devices config menüpont alatt.

Explorerből ide áthúzott fájlokat a tévé látni fogja és lejátsza, a konvertálást a Vuze megoldja.

Tudom, nagyvonalú a leírás, ha gond van, írj nyugodtan.

Előzmény: brianaspirin (46)
Kupaktanács Creative Commons License 2011.04.26 0 0 47

Szia

Köszönöm a gyosr választ, sokat segítettél :)

Előzmény: Törölt nick (44)
brianaspirin Creative Commons License 2011.04.26 0 0 46

Szívesen :)

 

Akkor szerinted, érdemes lenne még egy levelet is rájuk dobni?

Az Azureus Vuze plugin kiküszöböli a codec támogatási hiányosságokat is? Vagy csak a samsung share-t helyettesíti. Amúgy nekem az működik többé kevésbé, nem szereti ha sok almappa van, de általában szóra lehet bírni. :)

 

Szóval ez a vuze mizéria mire is jó pontosan?

Előzmény: Törölt nick (43)
Nick_X14XE Creative Commons License 2011.04.26 0 0 45

Ha már a Youtube applikáció szóba került, vannak már 3D tartalmak, "yt3d" cimkével megjelölve.

De a TV sajnos olyankor nem engedi bekapcsolni a 3D funkciót. Érdemes lenne pampogni az ügyfélszolgálatnál, hátha beleraknák a támogatást egy későbbi FW verzióba?

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 44

Szia!

Megpróbálok válaszolni a kérdéseid nagy részére, bár kicsit olyan ez, mintha azt kérdeznéd, hogy milyen kocsit vegyek :)

Node viccet félretéve:

  • a TV-n az úgynevezett Internet@TV szolgáltatás segítségével tudsz internetezni. Ez alapvetően a Samsung oldalán fellelhető applikációk konténere, melyek száma egyre növekszik. Telepíthető alkalmazások: Index, FM, Youtube, Facebook, Picasa, Google Maps, Vimeo, Daily Motion, rahedli sok játék stb. stb. Természetesen sosem fogsz tudni úgy netezni a tévével, mint egy számítógéppel, ami teljesen egyértelmű, hiszen a betüknek is nagyobbaknak kell lenniük és nyilván mindenhol navigálnod kell tudni a távirányítóval.
  • a WiFi modul alapból nem jár szerintem semelyik tévéhez sem, csak a 450e Ft körüliekhez. Én azt javaslom, hogy különösen, ha Youtube videókat is nézel, érdemes vezetékes kapcsolatot használnod. Mindamellett normál, tehát nem HD minőségű filmeknél nincs gond a WiFi-vel, a HD filmeket is viszi szépen, ha a wireless routerhez nem kapcsolódik egy másik olyan számítógép, amivel éppen torrentezel :)))
  • feliratra nem tudok pontos infót adni, de tudja az srt, txt, sub feliratokat 99% valószínűséggel
  • a 100Hz már rég nem módi, most már van 200, 400 sőt asszem 800Hz is, de ezekkel csalnak. Nálam ki van kapcsolva MINDEN képjavító akármi... Szóval ne ez legyen a szempont szerintem. A 3D tévéknél meg ugye 3D esetén a 200Hz a 100Hz-et jelenti oldalanként.
  • csak egy tanács: szerintem nem jobb a LED TV, sőt egyesek szerint természetellenes a fehér fénye, mivel sárgából és kékből rakják össze. Azt a plusz árat, amit egy LED tévéért adsz ki, fektesd be inkább egy 3D TV-be, garantáltan megéri :) Sokan mondják, hogy az LCD TV háttérvilágítása az évek múlásával elöregszik... szerintem 6-8 évig biztos kitart, azután meg már úgyis elavultnak fog számítani bármilyen tévé.
  • csatlakozók: hát ez attól függ ugye, hogy mit szeretnél csatlakoztatni. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy ezek a k_rvavékony tévék épp azért mert vékonyak, nem rendelkeznek normális csatlakozóval, tehát már egy VGA kábel esetén is külön adapterre van szükség. SCART-nál detto. Mivel a SCART nagy, ezért olyat a TV oldalán nem fogsz találni. HDMI-t és USB-t viszont dögivel. Szerintem fontos, hogy a TV oldalán legyen USB, HDMI és RCA. De szerintem már nincs is olyan TV, amelyiken ne lenne... Amúgy meg úgyis az lesz, hogy veszel egy 2TB-os külső HDD-t, felparticionálod, az egyikre tolsz ménkü sok filmet, a másikat meg használod timeshifting partícióként és csak nagyon ritkán nyúlsz a TV-hez.
  • a Galaxy Tab szerintem már fogja tudni az AllShare funkciót és wireless fogja látni a TV, tehát filmeket is játszhatsz le róla.

Remélem tudtam segíteni, üdv

 PET

Előzmény: Kupaktanács (41)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 43

Köszi, hogy megosztottad az infót!

Egy tanács a jövőre nézve: ne hívd őket, hanem írj nekik! Nyoma marad! Csodákra képes a leírt szöveg, ráadásul tapasztalatból tudom, hogy sokkal "flegmábban" kezelik az ügyeket telefonon keresztül, mint ha le van írva - tudják ők is a régi igaz mondást, hogy szó elszáll, írás megmarad :)

Amúgy engem is riogattak már azzal, hogy konvertáljak át több gigányi cuccot valami mássá. Én végül megoldottam: Azureus Vuze DLNA plug-in segítségével. Szólj, ha érdekelnek a részletek.

Előzmény: brianaspirin (42)
brianaspirin Creative Commons License 2011.04.26 0 0 42

Felhívtam a samsung-ot, sokkal okosabb nem lettem.

Megbeszéltük, hogy a két tévé eltérő firmware-rel rendelkezik, és "teljesen" eltérő codec csomagjuk van.

Erre az volt a tanács, hogy az mkv kiterjesztésű fájlok tartalmát divx-es codekkel konvertáljam újra, mert azt mindegyik csomag ismeri. Illetve továbítja a problémát az illetékesek felé.

Kérdeztem, hogy egy esetleges firmware frissítés megoldhatja-e a problémát. (Mert igazából nem értem az okát, hogy miért kéne újra konvertálnom több 10gigányi mkv-t egy (újabb) firmware miatt.) Erre is a nem túl meggyőző, "lehetséges" választ kaptam.

Az biztos, hogy a jól működő tv-n nem fogok frissíteni, és egyelőre abban bízok, hogy a másikhoz adnak ki hamarosan egy újabbat.

 

Ja, megemlítettem, hogy downgradelni lehet-e, de hivatalosan nem.

Előzmény: Törölt nick (40)
Kupaktanács Creative Commons License 2011.04.25 0 0 41

Sziasztok,

elég érdekesnek találom a topikot, de mivel még kezdő vagyok a témában így több kérdésem is felmerült.

 

  • - A tv-n csak applikációk segítségével tudok internetezni, azaz nem úgy működik mint egy számítógép igaz?
  • - Melyik a jobb, ha a falban elhelyezett kábelekkel kapcsolom össze a tv-t a számítógéppel, vagy pedig elég a wifis kapcsolat is, mert valahol lejjebb olvastam esetleg a HD filmeknél ez annyira nem nyerő.
  • - felírat kezelésekben mennyire jók ezek a tv-k?
  • - az átlag led tv ha jól látom 100 Hz-en frissíti a képernyőt, ennél igazából nagyobb frissítés nem kell ugye?
  • - milyen csatlakozok legyenek egy tv, ami nagyon fontos és hol helyezkedjenek el, az oldalán vagy a hátlapon, mert vannak típusok amiknek az oldalán is van 1-1 csatlakozó, és ez nekem ha gyorsan akarok csatlakoztatni egy eszközt, jobbnak tűnik mintha minden csatlakoz hátul lenne. Esetleg érdemes a csatlakozókat egy hosszabbító kábellel kihozni a tv hátlapjától a könnyebb elérhetőség miatt. Így esetleg a csatlakozó sem megy annyira könnyedén tönkre, bár gondolom agyon nem használja az ember, de azért a számítógépem usb-je sem szereti annyira a ki-be tologatást érdekes mód, úgy 4 év után.

 

Még biztos lenne kérdésem, majd felteszem ha nem zavarok senkit ezzel a sok kérdezgetéssel.

 

  • U.i.: szerintetek egy galaxy tab p1000 csatlakoztatható simán egy dokkoló segítségével a tv-hez, vagy esetleg wifin keresztül is mehet a dolog?
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.20 0 0 40

Hát szerintem a Samsung-nál a TV "elbutítása" nem trend, tehát nem látok benne logikát, hogy az újabb kiadású TV ne tudja azt, amit az elődje tudott.

A Sony-nál ez anno nagy trend volt, emlékszem még anno, amikor kitalálták a SmartFile és SmartSearch technológiát a videólejátszóknál - tarthatott talán 1 évig, mert rájöttek, hogy túl jó dolog :)

 

Komolyan keresd meg a Samsung ügyfélszolgálatot, nagyon készségesek, az internetes kérdésfeltevésre 24 órán belül válaszolnak.

Ha van fejlemény, feltétlenül írd ám meg :)

Előzmény: brianaspirin (39)
brianaspirin Creative Commons License 2011.04.20 0 0 39

Hali

 

Köszi  a választ, megnéztem a samygo oldalt. Bár nem igazán szoktam hackelgetni, és nem is találtam erre a tipusú tv-re való progikat, úgyhogy ezt inkább passzolom.

 

Akkor te úgy gondolod, hogy ez nem normális dolog? Mármint firmware-től függetlenül le kéne játszania mindkét tv-nek?

Én is gondoltam már rá, hogy a samsungtól kérek tanácsot, de előbb szerettem volna egy független személy véleményét is kikérni. :)

 

Köszi mégegyszer

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.19 0 0 38

Szia!

Ugyanazt a filmet ugyanazon a pendriveon ugyanaz a típusú készülék nem eszi meg?

Firmware downgrade lehetséges, asszem alapból a tévé nem fogja megengedni, a samygo.tv segíthet, viszont akkor ugrik a garancia. Szerintem szervízt/samsung infóvonalat érdemes lenne felhívnod.

Üdv,

 PET

Előzmény: brianaspirin (37)
brianaspirin Creative Commons License 2011.04.18 0 0 37

Sziasztok!

Először is, örülök a topicnak :)

Egy érdekes dologgal kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.

Tavaly vásároltam egy UE32C5000QWXXH samsung tv-t amivel meg is vagyok elégedve, elég sok filmet nézek rajta, és sokat szépen le is játszik. Akár pendrive-ról, samsung share progival számítógépről, usb 2,5-es hdd-ről.

Nemrég vettek a szüleim is egy ugyanilyen tipusú tévét, ami érdekes módon nem mindegyik filmet tudja lejátszani azok közül, amiket az enyém tökéletesen.

 

Megnéztem a firmware verziókat:

 

saját tv:  2010/09/01_001021

másik tv: 2011/01/08_002010

 

tehát az újabb fw-el rendelkező készülék valamiért nem szereti mindegyik codec-et amit a másik igen.

A másik érdekes dolog, hogy mindkét tévén próbáltam online fw-t frissíteni, és egyik sem talált új verziót.

Az enyém DLNA-n és a számítógépen keresztül csatlakozik a netre (t-home), a hálózati teszt szerint megfelelőek a beállítások, frissítés keresésnél fel is csatlakozik a szerverre, de nem talál semmit.

A másik tv-nél digitális kábeles (diginet) úton keres frissítést szintén eredménytelenül.

 

A kérdés az, ha eltérőek az fw-k, akkor miért nem talál egyik sem frissítést? (legalábbis a régebbivel rendelkező)

Másfelől miért az újabb verzió válogatósabb mint a régi? Ez a samsung-nak egyfajta korlátozása lenne, vagy szoftveres baki?

Downgradelni lehet az fw-ket? Biztonságos?

 

Előre is köszönöm a lehetséges válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.15 0 0 36

Sziasztok!

Vásárlás előtt állók: ügyeljetek a szériaszámra!!!

Úgy jártam, hogy kiderült, hogy a tévém az Írország/Egyesült Királyság régióra "lett gyártva", következésképpen a menüjéből sem tudok mást kiválasztani. Ezzel még nem is lenne gond, de most ő azt hiszi, hogy 2 órával korábban van. Ha pedig manuálisan beállítom, akkor pedig az EPG csúszik el és tök más műsort mutat aktuálisnak, mint ami épp megy.

A szervízt felhívtam (Oktogon szervíz), ahol mondták, hogy nem lehet sima firmware frissítéssel orvosolni a problémát, magát a panelt kell kicserélni, ami ÁFA nélkül 20-25e Ft... no comment. NE VEGYETEK A 220V ÜZLETBŐL ÚGY, HOGY NEM NÉZITEK MEG, HOGY HONNÉT SZÁRMAZIK, MAGYAR PIACRA SZÁNTÁK-E!!!

Nick_X14XE Creative Commons License 2011.04.07 0 0 35

Köszi az infót!

1GB pendrive-ra azt mondta túl kicsit nem foglalkozik vele.

Egy lassabbfajta 8GB-ost meg egy gyors 16G-st leformázott XFS-re, de a működésteszten azt írja, hogy nem használhatók felvételre, vegyek USB HDD-t. Akkor az lesz.
Elővigyázatos voltam és kölcsönpendrive-okkal próbálkoztam, most verném a fejem a falba. :) 

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 34

Nálam nem volt olyan pendrive, amivel működött volna :) Egy 20GB-os (igen, húsz) 5400rpm-es kb. 8 éves HDD-t üzemeltem be erre a célra, már kábé 5 órányi film van rajta, de most jár nagyjából a felénél.

Előzmény: Nick_X14XE (32)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 33

Szia! Láttam a kérdésed, de sajnos nem tudok rá válaszolni. Valószínűleg gép oldalon van a probléma, bár a tévén is lehet állítgatni valahogy hangformátumot, lehet, hogy azzal van a baj (SPDIF/PCM mittomén).

Tudom, snassz, de én még nem használok HDMI-t :)

Előzmény: simongab (31)
Nick_X14XE Creative Commons License 2011.04.05 0 0 32

Azt meg tudja valaki mondani, hogy egy órányi a TV által felvett műsor mekkora helyet foglal el az adathordozón?

Csak hogy eldönthessem, pendriveban vagy winchesterben érdemes-e gondolkozni, ha alkalmanként használnám ezt a funkciót.

Előre is köszönöm a választ!

simongab Creative Commons License 2011.04.03 0 0 31

Samsung LCD tévére HDMI csatlakozón keresztül bizonyos alkalmazások Vista Windows Media Center - Acer Arcade delux Acer Aspire 6935G s gépen nem megy át a hang. Mi lehet a baj, beállítás probléma?

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.31 0 0 30

No akkor egy kis infó arról, hogy miért nem lehet konvertálni vagy lejátszani a Samsung TV-k által rögzített tartalmat más TV-n vagy PC-n. Egyelőre angolul, ha lesz időm, lefordítom:

 

"After some search on SRF ... this blog is the only blog in the world mentioning that the SRF container can store video; all other people only speak about single pictures.

I asked a friend if he could read the files; he works in a video lab; where they claim they can read anything; first time of their lives a file could not be read. The reason is simple: the Samsung TV accepts to record on disk only contents that have two requirements:
- support DRM, called HDCP in the case of digital content (macrovision for analog containers like YUV); DRM is an optionnal support that can come in DVB, or HDMI (the TV can decode macrovision over YUV, for blueray readers using YUV, but the paper doc say it will refuse any non digital source for recording)
- have some kind of "record enable" bit set to ON. DVB and BR content can prohibe recording.

For any content where DRM is not supported, the TV will refuse recording: things like HDMI from a home computer, or any HDMI adapter (like SCART to HDMI).

I have just roughly describe that the TV can show picture for more than a dozen of different technologies, but will accept to record only *ONE*.

Samsung TVs are DRM oriented; so, when you see you can't even record pictures from PC, or VHS over SCART, i won't even dream about reading the SRF files. They are just encrypted with several levels of protections.

The paper doc states clearly: if the TV is changed, or if the techs have to replace the motherboard, you will loose all your records. This format is officially designed to be read only by the unit where files were recorded. Even a twin unit can not read them.

So, the only solution is: wait for some hacker to crack the stuff; we did it for DVD, which claimed to be secure; we always end in cracking things; but it could take decades. Every one could buy DVDs around the world; but owners of Samsung TV with PVR feature are quiet rare ... (even the shops which sell the unit just ignore the unit has a PVR inside !!! i tried to ask <> => <>, and after some search, they did have some ! )

Really, the total amount of users in the world is too little; I have no hope enough crackers will work on this to get a crak in reasonable time (before my unit dies, less than 10y).

Any linux live CD can read XFS; but for SRF, forget it."

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 29

Ne légy ilyen negatív! :) Jó-jó, igazad van néhány helyen, de elvégre fogyasztói társadalomban élünk, nem? Csodálkoznék egyébként, ha 3 év 3 hónappal megtagadnák a garanciális ügyintézést.

Van egyébként a Samsung honlapján egy lehetőség, amivel meg lehet a garanciaidőt hosszabbítani, de az nyilván csak a mostanában vásárolt termékekhez szól.

Konklúzió: mindenképp érdemes írni vagy telefonálni a Samsung Ügyfélszolgálatnak!

Előzmény: Doky586 (28)
Doky586 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 28

"A tv-re 3 év gari volt, ez 3 hónapja telt le."

Mamár piacgazdaság van. Úgy építed a piacgazdaságot ha új tv-t veszel, így lendíted fel a gazdaságot :-)

 

"Számíthatok-e a XXXXX részéről bármilyen fogyasztóbarát megoldásra?"

Biztosan. Új TV vásárlásakor a régit 1-2eFt áron beszámítják, ez manapság már így van az autóktól a mosógépen át az alsóneműig.. ;)

Előzmény: Bratac (25)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.27 0 0 27

Szia!

Egyrészt érdemes a Samsung ügyfélszolgálatnak írni vagy felhívni. Másrészt az LCD TV-k egyik nagy hátránya a LED TV-kkel szemben, hogy a háttérvilágítás az évek folyamán gyengül.

A hibajelenség megjelenését elő tudja segíteni:

- maximumon járatott tévé --> érdemes mindenféle eco módot bekapcsolni és a szükséges fényerővel járatni csak a tévét

- rövid használatok, amikor csak 15-20 percre járatod a tévét --> ilyenkor nincs ideje a panelnek bemelegedni és ez nem tesz jót neki

Én erre most azt tudnám mondani, javasolni, hogy egy hétvégén járasd a tévét közepes fényerővel gyakorlatilag egész nap. Akkor talán újra feléled a háttérvilágítás, mert meggyőződésem, hogy arról van szó. Megérdeklődheted egyébként a szervíznél is, hátha olcsón (mármint relatíve olcsón) kicserélik.

Amúgy mi a készülék pontos típusa?

Üdv,

 PET

Előzmény: Bratac (25)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.27 0 0 26

Szia!

A Samsung az egyedüli LCD tévé gyártó, aki nem csoportpixel-hibára vállal csak garanciát, hanem alpixelgaranciát is vállal.

Ez a 100Hz-200Hz-...-800Hz mizéria hülyeség. Nálam a motion plus ki van kapcsolva, egyszerűen nem látok különbséget a be- és kikapcsolt állapot között.

A panel kialakításából adódóan a kép nem fog vibrálni, de ezt gondolom, hogy sejtetted.

Nem fogsz a hétköznapi használat során olyan jelenettel találkozni, ahol ne lenne elég 1 plusz interpolált képet berakni (Samsung 100Hz). A 200Hz már két interpolált képet rak be, nagy dolog...

Előzmény: safrane8686 (23)
Bratac Creative Commons License 2011.03.17 0 0 25

Samsung lcd tv-m a mai napon kezdte produkálni azt a problémát, hogy a fehér színeken, azok helyett lilás-kékes "felhők" vannak.

A tv-re 3 év gari volt, ez 3 hónapja telt le.

Szerintetek a Samsung márkaszervizbe érdemes elvinni a készüléket?

Számíthatok-e a Samsung részéről bármilyen fogyasztóbarát megoldásra?

 

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

Bratac Creative Commons License 2011.03.17 0 0 24

Samsung lcd tv-m a mai napon kezdte produkálni azt a problémát, hogy a fehér színeken, azok helyett lilás-kékes "felhők" vannak.

A tv-re 3 év gari volt, ez 3 hónapja telt le.

Szerintetek a Samsung márkaszervizbe érdemes elvinni a készüléket?

Számíthatok-e a Samsung részéről bármilyen fogyasztóbarát megoldásra?

 

 

safrane8686 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 23

Sziasztok,

 

A segítségeteket szeretném kérni led tv vásárlása előtt.

Egy Samsung ue40c6500 és egy LG 42le8500 között gondolkdunk. A méret annyira nem fontos.

Samsung mellet az izmosabb médialejátszó, az LG mellett a 200Hz szól.

 

Nektek mi a véleményetek?

 

Köszönöm előre is a segítséget!

 

Zoli

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.08 0 0 22

Tisztelt Fórumlakók! :)

 

Látom, hogy a topik kicsit alszik, picit hibásnak is érzem magam, mint a topik moderátora. Úgymond kötelességem lenne életben tartani a topikot, dehát néha azért dolgozni is kell... :)

Arra gondoltam, picit feldobnám a topik-ot egy újabb témajavaslattal/hasznos infóval.

 

Mint azt bizonyára sokan tudjátok, a Samsung (és persze más gyártó) korszerű TV-i már támogatják a DLNA protokollt. Ez egy olyan szabvány, ami lehetővé teszi az otthoni multimédia eszközök közötti intelligens kommunikációt. Tehát mondjuk egy DLNA protokollt támogató hálózati tároló (NAS) felismerhetővé válik a TV számára és FTP-szerűen lehet róla lejátszani filmet, képet, zenét, egyebet. A DLNA kompatilibilis eszköz az AllShare menüben fog megjelenni. A DLNA certified eszközök listáját megtalálhatjátok a www.dlna.org oldalon.

 

Amennyiben egy közönséges számítógépet/notebookot/netbookot vagy akár egy Linux firmware-rel rendelkező routert szeretnétek a TV által láthatóvá tenni, érdemes telepíteni az ushare alkalmazást. Ubuntu Linux alatt a Rhytmbox alkalmazás a hozzá tartozó extra plugin-ek után már támogatni fogja a DLNA protokollt. Windows alatt érdemes a Vuze torrentletöltő alkalmazást használni. A Vuze-be "behúzott" fájlok ezek után on-the-fly lejátszhatóak lesznek a TV-n keresztül, nagyobb fájlok, különösen helyigényes 3D filmek esetén nem kell a pendrive-ra másolgatással foglalkozni.

 

Amennyiben érdekel valakit akár az ushare akár a Vuze ilyen célú pontos használata, írjon, szívesen segítek.

 

Üdv,

 PET

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.08 0 0 21

Mit válaszoltak?

Előzmény: jó hír (19)
Doky586 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 20

Bocsánat. Tévedtem.

Van automatikus átkapcsolás 4/3 - 16/9 közt HD-n. csak a TV-n 4/3-ra kell állítani a képarányt és nem automatikusra..

elnézést sztgyi -től a fars infóért.

Előzmény: Doky586 (9)
jó hír Creative Commons License 2011.02.16 0 0 19

Föladtam a magaslabdát a cégnek...regisztráció után tanácsot kértem tv-vásárláshoz(természetesen csak az ő termékeikből)...szerényen, egy-két igényem azért leírtam...

 

 

úgy izgulok...mit válaszolnak...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!