Keresés

Részletes keresés

Alexa Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7346
Kedves Fődhözragatt!

Ha mostanság írtál, akkor bocsi, de azért nem válaszoltam, mert nem dolgoztam. A hotmailem terhelhetősége sajna, nem véges, egy rakás levelet kitörölt :o(( Lehet a tiedet is :o((
/megnéztem a postámat, tőled nem jött semmi:o((/

Előzmény: Fődhözragatt (7344)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7344
Alexa,
Megváltozott az e-mail címed, vagy miért nem válaszolsz?
Előzmény: Alexa (7342)
BLaca Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7343
leha

Problémás tanítványok... Volt szerencsém egy párral találkozni az alatt a másfél évtized alatt, amióta ju-jitsut oktatok. Volt akivel nehéz volt megértetni, hogy változnia kell, de elküldeni eddig még csak egyet kellett. Olyan volt viszont, aki belekényszerült, hogy saját akaratából elhagyja a klubot. :-(
Ebben a szituációban valószínűleg törekednék arra, hogy változtasson edzésmódszerén; vagy úgy, hogy olyan partnerrel rakom össze, aki meg bírja mutatni neki, hogy milyen az, amikor rajta is a módszerével gyakorolnak, vagy elmagyaráznám neki a probléma lényegét. Ezen valószínűleg már Ti is túl vagytok, gondolom nem vált be, szinte biztos, hogy nekem is csak az a megoldás maradna, mint a mesterednek.

A témánál maradva a saját tapasztalatomból egy-két ügy:
- Ifjú harcos első edzésén a tizenvalahanyadik fekvőtámasz után feláll, hogy ő ezt a marhaságot nem csinálja. Magyarázom neki, hogyha pihenni akar, meg van annak a módja, hogy közölje velem, nem kell mindenkinek az első edzésen tudni húsz fekvőtámaszt. De váltig hajtogatja, hogy az egész edzés marhaság, és hogy ő nem hajlandó azt csinálni, ami én mondok. Ismét türelmesen magyarázom, hogy az edzés veszélyes üzem, mindenért én vagyok a felelős, ami a teremben történik, következésképpen mindenkinek azt kell csinálnia, amit mondok. Megint jön a 'marhaság az edzés' szöveggel és az engedetlenséggel, úgyhogy kénytelen voltam elzavarni. Eltartott egy pár percig, amíg megértette, a végén már kiabáltam, közben látom rajta, hogy azon gondolkodott, hogy nekem ugrik.
- Amikor a biztonságszolgálati kft.-k beindultak, nagy divat volt tanfolyamot tartani az oda jelentkezőknek, az egyik cégnek kilenc tanfolyam gyakorlati anyagát tanítottam. '93-ban az egyik edzésre az egyik tanítvány részegen jött le. A sorakozónál még nem is vettem észre, csak a bemelegítésnél. Azonnal elküldtem az edzésről, de nem volt hajlandó elmenni. Egy kis vitatkozás alakult ki, persze mindenki megállt és minket figyelt. 10 centiméterről kiabáltunk egymás arcába, illetve én a mellének, mert vagy másfél fejjel magasabb volt. Ő is közel állt hozzá, hogy nekem ugorjon. ( Pitzu mondta: nem kell küzdened, ha tudatod, hogy készen állsz rá. Bár ez nem volt fair, ugyanis ő volt a tanítvány én pedig az oktató )
- Egyik tanítványom elég szagos volt, hogy finoman fejezzem ki magam, az egész tornaterem bűzlött. Sajnáltam azokat, akik párba kerültek vele. Pár edzés után, amikor kiderült, hogy a dolog nem egyszeri véletlen, mutatttam rajta egy technikát, majd utána, mintha akkor venném észre szóba hoztam neki a dolgot, természetesen halkan, hogy a többiek ne hallják. Mondom neki, sűrűbben kellene a joggingját ( nem volt még gi-je ) mosni. Azt mondja minden héten mossa. Akkor fürödni kellene az edzés előtt. Munkából jön, azt mondja, mindig megfürdik délután. Erre paff voltam, megegyeztünk abban, hogy többet használja a spray-t. Valami javulás volt utána.

A problémás gyerekekről legközelebb...

BLaca

Előzmény: leha (7335)
Alexa Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7342
Sziasztok!

Ha valakit esetleg érdekel, december 10.-én kempo verseny lesz.
Ezen az oldalon olvashattok róla:
www.kempo.mentha.hu

madjoe Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7341
:) Ha mar elovillant, akkor akar fekete ovet is vehetne maganak, soot, meg edzesre sem kell jarnia. Lehetsz rosszhiszemu, de azzal nem tuod megvaltoztatni ot magat. Csak akkor fog valtozni, ha sokat edzetek vele, raszanjatok az idot es energiat. Ez lenne valahol az aikido. DE: nem a ti dolgotok eldonteni, hogy biztonsagos-e. Ez kizarolag az edzesvezetore tartozik, az o felelossege, ha dontott, akkor az (szemelyes belatasotoktol fuggetlenul) kotelezo ervenyu mindenkire nezve.
Előzmény: leha (7340)
leha Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7340
és tényleg akar? vagy csak keresett egy helyet, ahol nem röhögik ki, ha fehér git vesz föl, amit aztán hanyagul (véletlenül) elővillanthat valamelyik óra szünetében "ja! délután edzésre is kell mennem" felkiáltással, hogy lássák, hogy ő bizony harcművész ...

persze lehet, hogy nem így van

Előzmény: madjoe (7338)
BLaca Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7339
praclee

Kérdezed Rád célzok-e, amikor a topic etikettemet felírom. Nem célzok senkire, a saját szabályaimat írtam csak le, ha valakinél tapasztalom, hogy ő is betartja, azt megköszönöm. Mindenki írhat nyugodtan, arról amiről akar, úgy ahogy akar, nem szeretnék senkit sem korlátozni. Az időt ne sajnáld a hozzászólásod átolvasására, javítására, gondolataid rendbetételére! Többszörösen megtérül az időráfordítás. Sok magyarázkodástól kímél meg a korrekt fogalmazás, a pontos hivatkozás. A helyes, szabatos írás pedig számomra az igényességet sugallja.

BLaca

madjoe Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7338
:) Az Aikido-L-en (nemzetkozi aikidos levlista amerikai es norveg technikai lebonyolitassal) mar tobbszor felmerult, mit is lehet egyaltalan csinalni a "kezdo a pokolbol" emberekkel. Az altalanos velemeny szerint az edzo elsodleges feladata (mert epp az europai kulturkorben vagyunk) az edzes biztonsaganak biztositasa, ha kell, akar kizaras utjan is. A legtobb szituacio persze megoldhato bekesebben is, csak meg kell lennie a kello akaratnak minden resztvevo reszerol. En eddig meg nem talakoztam olyan emberrel, aki ne lett volna nevelheto, hisz akar valtozni (ezert jar). Mindegy, hogy technikailag, emberileg milyen szinten van, a lenyeg, hogy valtozni akar, es ebben nekunk (szvsz)segitenunk kell ot, a szerintunk helyes modon. mad
Előzmény: leha (7335)
Alexfux Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7336
Orszagos CSB, vagy csak budapesti? :-)
Előzmény: Shingitai (7316)
leha Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7335
nemrég történt nálunk valami, amivel kapcsolatban érdekel a véleményetek

egy évvel ezelőtt, járt hozzánk egy fickó, akivel nem szerettem gyakorolni. rosszul, de hatalmas önbizalommal csinálta a technikákat. 0 tudása ellenére nem lassan, a mozdulatokat tökéletesítve, hanem gyorsan, mintegy verekedést szimulálva(?) edzett. balesetveszélyes volt.
hogy ezt én akkor így gondoltam, az nem mérvadó. mikor azonban az egyik edzőtársam nyakamnál fogva kiemelt a tömegből, mert mint mondotta: inkább velem edz, mint azzal a másikkal, mert attól fél (a másik kezdő volt, az edzőtárs több éve haladó), akkor úgy gondoltam nem én vagyok a hülye. ez a szerencsétlen pár hét után nem jött többet
...
és most újra feltűnt, egy év után (most is rapszódikus rendszertelenséggel tünedezett fel néhány edzésen). mostanra már én sem tartozom a kezdő csoportba, de nálam haladóbbak is cikk-cakkban esnek egyre távolabb a fickótól, hogy mire partnercserére kerül a sor, a tatami másik végén legyenek. emberünk stílusa a régi. akinek mondd valamit a név: Nagy Lajos (az edzőnk), akinél kevés jámborabb harcművész taposott tatamit, úgy leb..(mondjuk lebaltázta)a gyereket, hogy mi is megszeppentünk. szóval, már féltünk, hogy legközelebb kivel kerül össze ...

és most! a mester aszonta, beszél vele, hogy ne jöjjön többet. minket ez megnyugtatott, de nem tudom, nem hibáztunk-e valahol.

ha végiggondolom, voltak már nálunk nagyon kezdők, akiknek a gurulás is gondot okozott, mégis mindig mindenki türelmes volt velük, de ilyen mindenkiben észrevehető ellenszenvet senki nem váltott még ki.

szóval, mit gondoltok?

ui.: felmerült az ötlet részemről, hogy 3 évig csak vizethordani és fátvágni volna neki szabad (és az edzéseket seizában végignézni), de ez ugye nem tűnik kivitelezhetőnek

Rorimack Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7331
Kedves Kijo!

Nem vettem rossz neven, amit irtal.

De a biztonsag kedveert megegyszer leirom, mit is akartam mondani.

Szoval az egesz onnan indult ki, hogy a japan fiatalok mindenkeppen tanulnak (japan) harcmuveszetet az iskolaban, tornaorai keretek kozott.
Szerintem ez nincs igy, s foleg nem a lanyoknal.
A helyzet talan hasonlo, mint itthon a tornaorai "focival".
Az ijimet elfogadom, de attol meg a "lanycsoportot" is lehetne tanitani. (Ha van orszag, ahol _minden_ (nem csak japan) harcmuveszetbol talahatunk ferfi es noi oktatot is, akkor talan Japan az. (Kiveve termeszetesen (?) a szumot). )
Vagyis, a ket csoport kulonvalasztasa nem feltetlenul indokolja meg a tanitas hianyat (Huh, ezert a mondatert elnezest!)

En vegig tornaorai keretekrol beszeltem, delutani szakkorokrol, esetleg iskolatol fuggetlen edzesekrol nem.

"Messziroljott":
ezen tenyleg kicsit felkaptam a vizet, mert olyan erzesem volt, hogy mar hulyenek sem neznek.
(Vagyis, nem ekll ahoz kozvetito, hogy nem azt mondjam, ami szerinted igaz)

Ez foleg azert is erdekes, mert jelenleg en vagyok itt a messziroljott, es nincsenek japan vendegeim, max. vendeglatoim ;)

R.

Előzmény: Kijo (7299)
sexmachinehead Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7330
Sziasztok!

Kijo,
Azt a reszt amit beideztem tenyleg inkabb viccesnek, mint "hen"nek talaltam. Egyebkent van benne valami.
Tovabba kernem a velemenyed, az egyetemi budo oktatasrol, nem a heti egyoras tesire gondolok, hanem a "kurabu" meg a "szaakuru" szinturol. Elore is kosz.

BLaca,
Toketeletsen egyetertek az elozo 3 hozzaszolasoddal.

Mindenki,
Szerintetek meg lehet e hatarozni, hogy pl. ahoz hogy egy danossa valjon valaki mennyi ido kell? Ha igen ez mennyi szerintetek? Mondjuk nem ugy, hogy minden nap edzel, hanem rendszeresen heti ket harom alkalom, plusz edzotaborok.
Na minden jot!
smh

BLaca Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7329
Bocs, de egy-egy betűhiba csak átment :-((.
Előzmény: BLaca (7328)
BLaca Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7328
Miért járok a tanítványaimmal versenyre, habár a ju-jitsu nem versenysport és sohasem lehet az?
Miért nem értek egyet az itteni hozzászólások kimoderálásával, bár az okait megértem?
Miért olvasom át Kijo és mindenki hozzászólását, sőt reagálok is rá, ahelyett, hogy visszavonulnék a magam elefántsont tornyába?

Azért, mert mindenből lehet tanulni! Mindent megnézek, mindenkit meghallgatok, értelmezek, leszűröm a tanulságait! Továbbá nyitott vagyok, ha meggyőznek, megváltoztatom a véleményemet. Úgy érzem a véleményemet akkor változtatom meg, ha ezáltal az jó irányba mozdul. Következtetésképpen magam is több leszek általa, mondhatnám tökéletesedem, legalábbis remélem. Versenyre sem győzni járunk, hanem azért, hogy kiderüljön, milyen területen tudunk méh fejlődni.

Oss

BLaca

BLaca Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7327
Kijo

Számomra ugyanúgy megkérdőjelezhető a két év alatt mesterré lett kungfus ( vagy bármely más harcművészetet tanuló ) mesteri szintű tudásának mélysége, mint a kilenc év alatt 5. danossá lett karate mester 5. danos tudásának és életszemléletének a mélysége. Mint már korábban írtam, van egy határozott elképzelésem a mesterré válás folyamatáról és a további fizikai, lelki és szellemi változások menetéről, és ezt az utat a mesterfokig nem lehet két év alatt, illetve az 5. danig nem lehet kilenc év alatt bejárni. Továbbá a véleményem az, hogy az ember viselkedéséből is látszik a jelleme, és ez is azt erősíti, hogy valóban rövid idő a kilenc év ekkora út bejárásához. Ez a viselkedés egyszerűen nem méltó egy ilyen öbfokozathoz.

Kívánok további sok erőt a Budo rögös útjain járáshoz!

BLaca

BLaca Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7326
Topic etikett

Mostanában többen is szóvátettétek, hogy bizonyos fiatal vagy nem fiatal illetőknek a hozzászólásai szétszórtak, nehezen értelmezhetőek stb. Azzal a korábbi véleménnyel értek egyet, hogy ez a fórum egy faliújság, amire mindenki kiírja a véleményét. Ebből azért következik néhány dolog:
1. A véleményemet azért írom ide, mert szeretném, hogy mások is elolvassák.
2. Ezért szabatosan fogalmazok érthető magyarsággal, nehogy félreérthető legyek, illetve mindenki pontosan arra tudjon reagálni, amire én gondoltam.
3. Igyekszem nyelvtanilag helyesen és pontosan írni, kerülöm az ékezet és betűhibákat, elküldés előtt átolvasom és javítom a hozzászólásomat.
4. Ha hivatkozom valakinek a hozzászólására, gondolatára, igyekszem a hivatkozást egyértelműen megtenni.
5. Kerülöm a személyeskedő, illetve öncélú, sehova sem vezető megnyilvánulásokat, felteszem a kérdést: Mi a célom ezzel a hozzászólással? Ment-e a világ előrébb a hozzászólásommal?
6. Amikor szükséges, használom a hangulati jeleket ( :-), :-(, stb. )
7. Megköszönöm, ha más is betartja ezeket az elemi etikett szabályokat, mert megkönnyíti számomra hozzászólásának értelmezését.

Oss

BLaca

bout Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7325
Joruto!

Kipróbálnám, de mivel nem tudok japánul, nem érteném a (japán nyelvű) reakciókat. Észre se venném, hogy reagáltak-e egyáltalán.
Ezért érdeklődtem nálad.

bout

Kijo Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7324
sexm!

Ano ne! Anata wa omoshiroi to ittanone.
Honto ni wa,anata omoshiroi to omotteimasen deshita. Omoshiroi wo kaitan desukedo,sikashi hen to omottanodesu. Sou daro?
Dakara usou to ittemashita. Wakaru?

Az "IJIME" meg hosszan folytathato,hiszen elegge sokretu...japanban ez. Amirol en irtam,az csak egy apro szelet...,ami hozzafert egy megjegyzeshez. Nem merultem bele a teljes reszletezesbe...,mert az iskolankent es prefekturankent is nagyon eltero tud lenni.
Hiszen arra sem tertem ki,hogy a japan ismeros,ki szeretett bvolna budot tanulni,de nem engedtek be az altiskolai budo klubba..,az elegge elhagyatott kis videken kellet eljen ahoz. Ugyanis minden harmadik utcaban van valamilyen karate,aikido stb. igazi dojo,igazi mesterrel. Hiszen aki dojot nyit maganak az mar 5 dan vagy a felett van. Az iskola es a kinti mesterek dojo pedig oriasi kulonbseget jelent. A mestrenel fiuk lanyok egyutt tanulnak...,mert igazi budo oktatas folyik...,mig az altiskolakban nem. Az iskolakban tornaoranak szamit,mig a mesterek dojojaban komoly. Ezert ha a japan ismeros valoban budo sportot akart volna csinalni..,akkor nem az altiskolaban ..,hanem egy igazi mester es annak dojoban kezdi meg azt. Akit komolyan erdekel a budo,az komoly mesternek tanul..ugyanis..,meg japanban is. A japan budos holgyeknel elszantabbat es ugyesebett pediog szinten nem talalhatsz ezen a foldon! ....
Van akinek hobbi es van akinek komoly az elhatarozasa. A hobbisok kozott nagy a szabadsag igy nagy az egymas maceralasa is. Mashol ez nincs megengedve...es nem is lenne mester a mester,ha ezen nem tudna uralkodni.. :)

dewa

ps: Nihongode kaita tegami wo domo arigato.
Ureshikattawa....

Előzmény: sexmachinehead (7310)
Wazull Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7321
rital,

kb. azt tudom mondani a kerdesedre, amit Shingitai irt. Annyival egeszitenem ki, hogy a gyerekemet 4 evesen uszni kuldenem. Az egy jo sport, ahol jo alapokat szerezhet kesobb barmilyen (kuzdo) sporthoz...

Előzmény: rital (7319)
Shingitai Creative Commons License 2000.11.21 0 0 7320
Bár biztosan találsz olyan oktatót, aki hajlandó 4 éves gyereket harcművészetre oktatni. Én nem ajánlanám. Csak 6 évnél idősebb gyerekkel lehet érdemben foglalkozni / csak pénzkidobás lenne, s a gyerek egészségét sem szolgálná /. Én is oktatok gyerekeket, de 6 évnél fiatalabbat nem tanítok, nem lenne becsületes eljárás a szülőkkel szemben.
Ha mégis amellett döntesz, hogy beiratod porontyodat. Hosszasan és szemtelen módon kérdezd ki az edzőt, mennyire ért a gyerekekhez, közben nézd meg milyen légkör uralkodik a teremben. Ha sok gyerek mellet nagy a csend és fegyelem, no akkor rossz helyen jársz, csak olyan helyre vidd agyereked, ahol a mester eltűri, hogy a gyerek gyerek legyen. Tanítja őket, nem pedig idomítja.
Előzmény: rital (7319)
rital Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7319
Bocs, hogy beleszólok, de tudja-e valaki, hogy van-e gyerekeknek valamiféle keleti harcművészet tanulási lehetőség? A lányom 4 éves, és nem bánnám, ha előbb-utóbb ilyesmire vetemedne. A választ előre is köszönöm: (Rital)
Wazull Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7318
Kedves Bandi-T,

koszonom szepen, hogy vedelmedbe vettel praclee-val szemben. Ez jol esett nekem.
Viszont, mint mar irtam praclee-nak is, nem erzem ugy, hogy o szandekosan meg akarna bantani akarkit ebben a topic-ban. Praclee fiatal ember (mindenfele pejorativ ertelem nelkul), eppen olyan, mint en is voltam par eve. OK, en nem ilyen voltam. :-)))
Mielott tulzottan belebonyolodnek sajat mondandomba, inkabb befejezem.
Es meg egyszer koszonom szepen.

Wazull Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7317
Praclee,

"Bandi-T től kaptam egy levelet.Ebben sérelmezi hogy erőszkos vagyok veletek(főleg wazullal),és lenézlek titeket és nem figyelek oda."
Szerintem praclee egy kicsit eroszakos, es valoban nagyon nem figyel oda. Viszont nem hiszem, hogy lenezne bennunket. Nem ereztem soha rossz indulatot a hozzaszolasaiban.
Mint mar irta, igen fiatal. A tobbi ebbol fakad...

"2:szétszórt vagyok??hmm... nem hiszem.Én nagyon is rendstzerető ember vagyok."
A rendszeretes es a szetszortsag nem zarjak ki egymast. Te vagy erre az elo pelda...
:-)))

"4:Még1szer elnézést mindenkitől akit megbántottam volna a "szétszórtságommal".Elsősorban Wazull!"
Tolem nem kell elnezest kerned. ha ugy ereztem volna, hogy megbantottal, akkor mar jeleztem volna. Vagy megirnam itt a topic-ban, vagy soha tobbe nem irnek neked. Meg egyszer: nem bantottal meg. Mivel idom egy reszet hozzad hasonlo fiatalok kozott toltom (marcsak a Kendo miatt is...), ezert azt hiszem, valamennyire mar ismerem ezt a helyzetet...
:-)))

"Wazull
jóó jóóó...De ha már arra van időd hogy debrecen lakosságát nézegesd:))"
Irtam mar, az kb. egy perc. Kell hozza egy szamitogep, egy internet-bongeszo, egy internet kereso, meg tudnod kell, mit irj be...
:-)))

A hozzaszolasod tobbi reszere:
Igen, a bunkosag sajnos nehezen levetkozheto tulajdonsag. Megha az illeto torekedni is erre. Igy hogy nem torekszik, igy meg foleg nem fog menni...
Van erre egy peldam: ha valaki allandoan a tenyerebe fujja az orrat, akkor ne csodalkozzon rajta, ha egy ido utan senki sem akar vele majd kezet fogni...

Shingitai Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7316
Alexfux !
Az a verseny amin voltunk, nem no contact OB volt, hanem no-contact CSB /csapat bajnokság /, a többi stimmel.
Alexfux Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7313
Hi bout!

Koszonom az ott jelenlevo kyo-s tarsadalom neveben a bemutatotokat. Nekem nagyon tetszett, az aikido mindig is kozel allt a szivemhez. A bemutato kellemesen korrekt volt, semmi idegeskedes, semmi kapkodas, latszott, hogy profik csinaltak.
Egyebkent a foszervezo neve Kalmar Arpad 3 danos mester volt. Erdekes, de a sipcsontos baseball utos reszerol a franciaknak lemaradtam. Szegenynek nagyon fajhatott.
Szerintem egy jo versenyt lathattunk szombaton. Nemzetkozi mezony volt es nagy csatak voltak. Pont a franciak kozott volt egy fekete oves srac, aki alacsony termete ellenere nagyon eroteljes es technikas volt. Sajnos elverzett egy terdrugastol, amit a fejere mert az egyik magyar srac, de ha az a rugas nem talal, akkor a francia jut tovabb. Raadasul a nok mezonyeben is jo, technikas meccseket lathattunk. Remelem hasonlo szinvonalu lesz a jovoevi Vilagkupa is, aminek a pontos datumarol tajekoztatlak Benneteket es remelem, hogy ott rendezhetunk egy jo kis topic-talalkozot.
A vasarnap szinten egy karate-verseny jegyeben telt. Shingitai baratommal megneztuk a no-kontakt Magyar OB-t. Ez is jo verseny volt, foleg a KEK masodik csapata volt jo. Nagyon technikas tarsasag. De naluk is voltak jobbak es azt hiszem Shingitai is egyetert velem, hogy a dontoben kellemesen szoros csataban a jobbik (tapasztaltabb) nyert. Voltak wado-ryu-sok is. Talan stempi baratunk is felbukkant kozottuk.

Előzmény: bout (7308)
sexmachinehead Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7310
Kedves Kijo!
Kerlek vilagosits mar fel, mert is hazudnek en? Elore is kosz.
A,it az "ijime"rol irtal ahoz hadd tegyem hozza en is a velemenyemet. Amennyire en tapasztaltam, ez a jelenseg fokepp nemen beluli, vagyis fiuk a fiukkal, lanyok a lanyokkal szemetkednek. Tehat a nemek szetvalasztasaval nem biztos, hogy sikerul megorizni a beket.
udv
smh
bout Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7308
Sziasztok!
De fáradt vagyok.

Hétvége jó sűrű volt. Az előzményekről, ha valaki elmulasztotta volna. Péntek délután rámtelefonáltak, hogy most derült ki, szombaton 3 körül mi tartjuk az aikido bemutatót a kyo-bajnokság egyik szünetében. Egész feldobódtam tőle. :-)
Mivel a banda nagyrészének dolga volt hétvégén, így szombat reggel 10-kor négyen (plusz a Rudi) találkoztunk a Honvédban. Kb. fél 12-ig összeraktunk egy egész jópofa bemutatót, hét külön műsorszámal. Majdnem minden benne volt, amit az aikido-ról mutatni lehet és négy fő (két fiú, két lány) elő tudja adni.
Kettőig még megcsináltuk háromszor az egészet, aztán elindultunk a körcsarnokba.
Amikor megérkeztünk, épp narancsruhás emberkék mozogtak az emelvényen. Shaolin bemutató volt.
Átöltöztünk, majd iszogattunk, melegítettünk. 16:20 körül el is kezdtük a bemutatót. Rövid volt, de szerintem velős. Azt, hogy hogy tetszett majd Alexfux elmeséli, ha akarja, mert vele többször is összefutottam. Sőt, utána, amikor beültünk a nézőtérre kedvesen kommentálta az épp aktuális mérkőzést is. Egyébként a vadidegen nézők és rendezők is mind segítőkészek voltak és minden kérdésünkre válaszoltak.
Őszintén szólva ilyen jól szervezett bemutatón még nem vettem részt. Külön köszönet a főszervezőknek (vmilyen Árpád), akik minden ígéretüket megtartották és jó vendéglátóhoz méltón gondoskodtak rólunk.
Az utolsó szünetben francia kyo bemutató volt. Nem volt semmmi, amikor az utolsó törésgyakorlatnál (amikor már másodszorra nem sikerült eltörni sípcsonttal a kitámasztott baseball-ütőt) a közönség és a porondon lévő segítők együtt buzdították tapssal és kiabálással a fent lévő mestert, aki (talán ezt a közös erőt is felhasználva) harmadszorra megcsinálta a gyakorlatot. Mit mondjak, rám is átragadt a hangulat. :-)

Másnap már csak egy 2+3 órás instruktori kurzust kellett végigcsinálni. Egész hétvégén szinte csak csokit és gyümölcsöt ettem, azt se sokat. Rendesen fáj pár alkatrészem, de nem bántam meg semmit.

bout

Lui-GHOST Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7307
Hi Shingitai,

Csak gyors kérdés:
Valami kvóta lett beállítva, hogy mekkora lehet egy hozzászólás? Vagy csak valamiért nem akarja átvenni a hozzászólásom a szerver?

Üdv:

Lui-GHOST

Előzmény: Shingitai (7305)
Shingitai Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7305
Tisztelettel kérek mindenkit, hogy a magántermézetű személyes, nagyon off témákat emilben intézze. A fórum neve harcművészetek, nem pedig parttalan vita a betegek lelkekről. Mint pszichológus növendék szivesen nyitok ilyen topicot, de ez Harcművészeti topic.
Felhívnám erre a külföldön tartozkodó cliensek figyelmét is.
Domo arigato.
Magam részéről, úgy mint Wazull is, nem vagyok hajlandó többet erre a kérdésre semmilyen módon reagálni.
Itthoniak, ne dőljetek be az újabb próbálkozásnak!
Lui-GHOST Creative Commons License 2000.11.20 0 0 7303
OFF:

Kezdek nyűgös lenni. Mi a túróért nem akarja megenni a teljes hozzászólásom a szerver? Mégcsak nem is 80 oldalas... :))

ON:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!