Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 2014.12.08 0 0 106911

Ez vadszőlő, gyengén mérgező.Az soha ne legyen mérvadó,az állatok,madarak mit eszek,az embernek sok minden árthat (akár halálos is lehet)ami nekik meg se kottyan.

Előzmény: bezzeg Jani (106910)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.12.08 0 0 106910

Én kutyaszőlőnek ismerem ezt a növényt, ez a csucsor?

 

 

Meg kellene figyelni, hogy a madarak szeretik-e .

 

 

 

Előzmény: zsorsz (106909)
zsorsz Creative Commons License 2014.12.08 0 0 106909

http://www.balintgazda.hu/kertesz/novenydoktor/afonya-ebszolo-mergezo-vagy-eheto.html Ez lehet,nálunk lekvárt főznek belőle és áll.nagyon finom(még nem ettem).Bálint gazda szerint: "A kerti ebszőlő hazai elterjedése felhívja a figyelmet arra, hogy új növényfaj termesztése előtt annak nevét, tulajdonságait is ajánlott alaposan megismerni. A termés és a növény mérgező hatását, tekintettel arra, hogy a termés már kereskedelmi forgalomba is került, indokolt lenne hivatalos laboratóriumi vizsgálatokkal tisztázni."

Előzmény: Feeriba51 (106906)
kornel8 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 106908

Szia. Én is az 50-est ajánlanám, a korábbi hozzászólásaimból kiderült, hogy én is ilyet csinálok. A 30 literest vagy eladod, esetleg italnagykerben lecserélteted 50 literesre, a göngyöleg ára ugyanaz, szóval inkább ezt ajánlanám. A többi tényleg le van írva, csak vissza kell olvasni egy picit.

üdv

Előzmény: Törölt nick (106901)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 106907

A kerti csucsor éretten nem mérgező. Nálunk lekvárt is főznek belőle.

Előzmény: Feeriba51 (106906)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 106906

Ismeretlen számomra ez a csucsor. Utána néztem, ne haljak meg bután. Rájöttem, hogy én a bolondító beléndekkel (nadragulya) keverem, de sok különbség nincs közöttük, mert mind a kettőnek mérgező bogyói vannak.

Most már kezdem érteni, a néhai fura hozzászólásaid okát:-))))))))))))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: kupeci (106900)
sogi01 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 106905

                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (106899)
Pecabubus Creative Commons License 2014.12.07 0 0 106904

Nagyon igaz, köszönöm a kiegészítést.

Előzmény: vasbicikli (106902)
vasbicikli Creative Commons License 2014.12.07 0 0 106903

Olyan nincs, hogy túl nagy rézfelület :)

50-es hordót is lehet keríteni minimális utánajárással, ha sok cefréd lesz, ne szívasd magad kis főzővel.

Páracső szöge 10-20 fok, a méretekre választ találsz, ha egy napot visszaolvasol.

Előzmény: Törölt nick (106901)
vasbicikli Creative Commons License 2014.12.07 0 0 106902

Azért csak óvatosan a gyanúsan olcsó, réznek látszó súrolókkal! Egy mágnesteszt nem árt.

A homedistiller fórum hemzseg az ilyen jellegű posztoktól, hogy a felületes júzer alászaladt az olcsó dörzsinek. A mérvadó múnsájnerek ezt ajánlják. A dörzsis korszakomban én is sokat kerestem, de nem találtam Magyarországon olyan súrolót, ami frankón rézből lett volna.

Előzmény: Pecabubus (106880)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.07 0 0 106901

Pálinkás jó estét mindenkinek!Azzal kezdeném, hogy teljesen tapasztalatlan vagyok a témában,és most készìtem az első főzőmet.Söröshordóból,de sajnos csak 30 literest sikerült beszereznem.Ehez van egy kb.10 l bajai halfőzőbográcsom ,szájnyìlással lefelé,szilikontömìtéssel gondolom leszorìtani.A kérdésem az lenne nem nagy ez a rézfelület a 30 literhez?Szóval jóból is megárt a sok,mert azt olvastam hogy a nagy rézfelület jó,na de ez nem túlzás?Második kérdésem a páracső lenne:22-es,vagy felette,a hűtőbe gondolom elég 15 mm.Dőlésszöge a páracsőnek mekkora legyen?Köszi a válaszaitokat előre is!

kupeci Creative Commons License 2014.12.07 0 0 106900

Egészség csucsorral:)

Előzmény: Feeriba51 (106889)
sogi01 Creative Commons License 2014.12.07 0 0 106899

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (106876)
Pecabubus Creative Commons License 2014.12.07 0 0 106898

Amikor eladni akarsz rezet akkor jó a nagy tömeg, ha katalizátornak vásárolod a felülete számít.

Előzmény: 1413 (106886)
kornel8 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106897

Köszi szépen.

Előzmény: rézműves1 (106895)
kornel8 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106896

A hűtővizet folyamatosan tudnám cserélni, mert van víz. Csak néha-néha főznék, kisebb mennyiségeket otthoni gyümölcsökből.

Előzmény: bezzeg Jani (106894)
rézműves1 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106895

...3-m 12-es, vagy 15-ös cső is elég az ötveneshez...

Előzmény: kornel8 (106890)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106894

 

A szűrő felőli 600 l-es hez, a mérő felőlihez 300 l- es finomító üst tartozik.

Nem az üst térfogat számít.

Hanem, az  áramoltatott párlat mennyiség. 

Milyen lehetőségeid vannak, a hűtővíz utánpótlásra? 

Alkalmanként, 24-ben főzöl, vagy napi 3-4 órát stb.

 

 

 

Előzmény: kornel8 (106878)
obsitos3 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106893

De akkor neked is megállt,nem?Csak a végén.

Előzmény: schlumbergerrrr (106891)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106892

Nem kell baleset, elég egy jó pálinkás, vendég tálsaság.

A C.359 magonc meg, ott veri a mejjit. ( A múlt vasárnap.)

 

Egsss meggyel !

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZTmFMRU1kcHhJMHM&usp=sharing

 

 

Előzmény: csalitos (106866)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106891

amióta 400 fokos gőzzel higítom a pálinkám, megállt a kopaszodásom.

Hogy neked mekkora szerencséd van! Nekem már az összes hajam elment.

Előzmény: naivkezdo (106879)
kornel8 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106890

Köszi, páracsőnek az lesz, akkor rosszul fogalmaztam, hűtőspirálnak milyet érdemes?

Előzmény: rézműves1 (106883)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106889

De figyelsz:-))) Inkább igyál!:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: kupeci (106885)
kupeci Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106888

A felülete viszont igen nagy.

Előzmény: 1413 (106886)
csalitos Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106887

   Az ötvöző anyagok miatt, amiket a cefrében lévő savak oldanak.

Előzmény: 1413 (106882)
1413 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106886

Talán a rézdarabkák azért is jobbak,mert egy tömeget képviselnek.A dörzsik súlya grammokban lenne mérhető.

kupeci Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106885

Dörzsi... Feribá...dörzsi!:)

Előzmény: Feeriba51 (106884)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106884

Szerintem jobb oda a 0,5 - 1 cm hosszú csődarabkák, ezeket akár deformálhatod egy kicsit.

Ez a rézspongya talán nem is réz (???)

Jó nedűt!!!

Előzmény: 1413 (106877)
rézműves1 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106883

...ha 22-es csövet választasz, nagyot nem tévedsz...ha van helyed is, akkor min.130-150-cm hosszú legyen...

Előzmény: kornel8 (106878)
1413 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 106882

:)) Ja.Kicsit egyszerűbb.

 

És ez nem sárgaréz?

 

Tényleg,miért nem javasolják főzéshez a sárgarezet?

Előzmény: Pecabubus (106880)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!