Ez vadszőlő, gyengén mérgező.Az soha ne legyen mérvadó,az állatok,madarak mit eszek,az embernek sok minden árthat (akár halálos is lehet)ami nekik meg se kottyan.
http://www.balintgazda.hu/kertesz/novenydoktor/afonya-ebszolo-mergezo-vagy-eheto.html Ez lehet,nálunk lekvárt főznek belőle és áll.nagyon finom(még nem ettem).Bálint gazda szerint: "A kerti ebszőlő hazai elterjedése felhívja a figyelmet arra, hogy új növényfaj termesztése előtt annak nevét, tulajdonságait is ajánlott alaposan megismerni. A termés és a növény mérgező hatását, tekintettel arra, hogy a termés már kereskedelmi forgalomba is került, indokolt lenne hivatalos laboratóriumi vizsgálatokkal tisztázni."
Szia. Én is az 50-est ajánlanám, a korábbi hozzászólásaimból kiderült, hogy én is ilyet csinálok. A 30 literest vagy eladod, esetleg italnagykerben lecserélteted 50 literesre, a göngyöleg ára ugyanaz, szóval inkább ezt ajánlanám. A többi tényleg le van írva, csak vissza kell olvasni egy picit.
Ismeretlen számomra ez a csucsor. Utána néztem, ne haljak meg bután. Rájöttem, hogy én a bolondító beléndekkel (nadragulya) keverem, de sok különbség nincs közöttük, mert mind a kettőnek mérgező bogyói vannak.
Most már kezdem érteni, a néhai fura hozzászólásaid okát:-))))))))))))))
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Azért csak óvatosan a gyanúsan olcsó, réznek látszó súrolókkal! Egy mágnesteszt nem árt.
A homedistiller fórum hemzseg az ilyen jellegű posztoktól, hogy a felületes júzer alászaladt az olcsó dörzsinek. A mérvadó múnsájnerek ezt ajánlják. A dörzsis korszakomban én is sokat kerestem, de nem találtam Magyarországon olyan súrolót, ami frankón rézből lett volna.
Pálinkás jó estét mindenkinek!Azzal kezdeném, hogy teljesen tapasztalatlan vagyok a témában,és most készìtem az első főzőmet.Söröshordóból,de sajnos csak 30 literest sikerült beszereznem.Ehez van egy kb.10 l bajai halfőzőbográcsom ,szájnyìlással lefelé,szilikontömìtéssel gondolom leszorìtani.A kérdésem az lenne nem nagy ez a rézfelület a 30 literhez?Szóval jóból is megárt a sok,mert azt olvastam hogy a nagy rézfelület jó,na de ez nem túlzás?Második kérdésem a páracső lenne:22-es,vagy felette,a hűtőbe gondolom elég 15 mm.Dőlésszöge a páracsőnek mekkora legyen?Köszi a válaszaitokat előre is!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: