Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92267

En csak vekony szeletet vagok - es rogton a kenyerre teszem.  Percek alatt lehet kenni.

 

Előzmény: Luca_41 (92264)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92266

:)) Jo neki, ha ez volt a legnagyobb gondja... :))

 

Ennagyon szeretem a hideg vaj izet - nem a szobahomersekleten taroltet... az valami csodalatos (ha friss a vaj).

 

Azt hiszem, rossz helyen taroljuk - a zoldsegek kozott lenne a helye, az nem nagyon hideg...

Előzmény: Törölt nick (92263)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92265

Én pedig beteszem a mikróba, számolok 8-10-ig, és voila, kenhető :) Az időben kivételhez korábban kellene felkelni...

Előzmény: Luca_41 (92264)
Luca_41 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92264

Vagy, ha nem jutott eszedbe, akkor vedd elő a nagylyukú reszelőd....

Én már egy ideje úgy csinálom, amikor eszembe jut, hogy hoppá elfelejtettem kivenni, vagy nagyon puha a kenyér, hogy rá tudjam a kemény vajat kenni.

Előzmény: nagypapi51 (92262)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92263

mi az a kavington?

(Volt egy idős kollégám, elment már nyugdíjba, egy délelőtt mesélte nekem munkahelyen, hogy amikor reggel a vajazókéssel belevágott a kővé dermedt vajba, attól elment az életkedve egy teljes napra. Valóban lehangolt volt aznap.)



Előzmény: nagypapi51 (92262)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92262

A legtrükkösebb 'eszköz' a Cavington.

Időben eszedbe juttatja, hogy vedd ki a vajat a hűtőből, és nem kell egy n+1-dik felesleges tárgy a fiókba.

Előzmény: Törölt nick (92260)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92261

...avagy... alkalmazta, tovabb gondolta az eddig meglevoket...

Előzmény: Törölt nick (92260)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92260

trükkös eszköz:

Egy Ausztrál fiú találta fel a világ legjobb vajazó kését

Mindannyian tudjuk, hogy milyen bosszantó, mikor éhesek vagyunk, és megkívánunk egy finom sonkás szendvicset, de nem tudjuk egyből elkészíteni, mert a vaj igencsak keményre dermedt és a felkenése nehézséget okoz! Ezt a problémát orvosolta egy Ausztrál cég, ahol feltalálták a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

joy Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92259

Mindenképp forralni kell a vizet, és abban oldani föl a sót.

Előzmény: Beer Monster (92245)
joy Creative Commons License 2014.09.04 0 0 92258

Csak nyakig kell tömni -önmagával leszorítva, és van fölötte ujjnyi hely. Alá meg tányér kerül, ha túl heveskedne.

 

Most öntöttem föl épp egy se-se adagot.

2 literesbe sok, 3-asba kevés, de azért ebbe tettem, fölöntöttem, rádobtam fél zsömit. No, ez alá nem kell tányér, csak egy kicsi a tetejére a röpködő szörnyetegek ellen.

-Viszem is ki a teraszra, mert épp kisütött a nap, ami ott murvameleget produkál.

Előzmény: Beer Monster (92240)
Csimpolya Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92257

Ámulok-bámulok Sosem hittem volna, hogy egy alapjában hétköznapi tárgyba ennyi fantáziát lehet belevinni. De nem nézegettem sokáig, mert ez számomra veszélyes.

Előzmény: nagypapi51 (92251)
Csimpolya Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92256

Igen, az általában így szokott lenni.

Előzmény: Luca_41 (92229)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92255

Vicceltem.

Luca_41 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92254

Felesleges beszólni. Nem voltam ideges, de Te kérdeztél valamit, én kerestem Neked egy pár hírdetést, és annyit nem szóltál rá, hogy bakfitty. 

Előzmény: Beer Monster (92248)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92253

Ja, értem, amire gondolhatsz. Nade - nem azért kerül levegőre az uborka, mert nem lenne leszorítva, hanem mert estére kevesebb víz marad az üvegben.

 

Kicsit túldimenzionáltuk már a kérdést ;) Elvégre tegnap beszereztem a lényeges hiányzó méretű üvegedényt is, így mostantól bármilyen uborkaadaggal megbírkózok.

Beer Monster Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92252

Hiszen ez két külön téma volt, a rövid nyakúból akkor is kinyomja a vizet, ha le van szorítva az uborka. Ráadásul a rövid nyakúban sem kell feltétlen leszorítani, hisz az is boltozatos.

 

Az a 6000 Ft-os egyébként is valami 150 éves darab volt a Nagyházi Galéria aukcióján: https://www.google.hu/uborkasuveg

Előzmény: ásítósmacska (92249)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92251

Többféle savanyúság leszorító létezik, a klasszikus a patikában kapható nyelvlapoc (alias spatula).

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92250

Én az unokáktól jégkrémpálcikákat gyűjtöttem be, mosogatógépben kimostam, jól jön az is leszorítónak, ha több üveg van éppen műben :)

Előzmény: ásítósmacska (92249)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92249

Hatezerért elég sok spatulát kaphatsz, amivel (két darab elég) le lehet szorítani az uborkát... :))))))

 

 

Előzmény: Beer Monster (92232)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92248

Csak idegessé tesz.

Előzmény: Luca_41 (92247)
Luca_41 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92247

Kávét? ez most hogy jön ide?

Előzmény: Beer Monster (92246)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92246

Köszönöm.

Azt hiszem, pont azok közül vettem meg az egyiket.

 

Ne igyál annyi kávét.

Előzmény: Luca_41 (92244)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92245

Hacsak úgy nem. Figyelni kell rá eléggé. Meg ugye forralt vizet kellene rá tölteni. (Elvileg legalábbis.)

Előzmény: Replay (92241)
Luca_41 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92244

Linkeltem Neked egy rahedli üveg hirdetést. Egyik sem jó?

Előzmény: Beer Monster (92240)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92243

Kovászolt káposztát én is szoktam nyaranta készíteni. Nem rossz enni se, de nyáron annyi finom zöldség van, hogy ez inkább főzni marad. Erdély barátnőm fazékban csinálja, ebből készül nála a nyári töltött káposzta is. Én ez utóbbit blansírozott édeskáposzta levelekbe töltöm, paradicsomlével és kaporral ízesítem.

Előzmény: beetee (92235)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92242

Sose volt gond. Amíg nem volt leszorítóm, a kaprot tettem keresztbe a tetején, vagy széttört hurkapálcát. Ha kifolyt a víz pótoltam, de a keresztbe tett dolgok víz alatt tartották az uborkát és a kenyeret. Én nem szeretem a kovászost szorosan rakni, mert ahol megszorul, ott nehezen érik, zöld marad.

Előzmény: Beer Monster (92240)
Replay Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92241

Ha ki is folyik, utána kelt tölteni egy kis sós vizet, ugyanolyan marad az íze.

Előzmény: Beer Monster (92240)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92240

Mégis hogyan nem folyik ki a víz a rövid nyakúból? Ahol meg az uborka levegőn van, ott megbarnul és megpuhul...

Előzmény: joy (92238)
joy Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92239

Kiesett, de ma megnézem, ha lesz időm rá!

 

Köszi, hogy szótááá!

:o)

Előzmény: Luca_41 (92234)
joy Creative Commons License 2014.09.02 0 0 92238

Nálunk sosem volt gond a rövid nyakú üvegekben kovászoltakkal, pedig már rengeteg kovászoltat készítettünk. Én pölö különösen kedvelem a vegyeset.

Idén nyaraláskor épp 3 l-es leveses tálban, mert a turistaházban nem volt nagyobb edény. 1*űen belepakoltuk az ubit, rá a levet, 1 szelet pékkenyeret, és ment a napra, estére pedig a mosogatóba meleg vízbe. Amikor megzavarodott /erjedt/ átszűrtük, és tovább érleltük. Azt hiszem negyedik nap délelőtt már jó volt, leszűrtük, és betettük a hűtőbe.

Az ubik méretére ügyeltünk, köbö 12*3,5 centisek voltak előkészítve.

 

Hüm-hüm.

Lehet, hogy holnap megint bevásárolok egy adag vegyeshez valót.

Előzmény: Beer Monster (92232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!