Pl. van 63 liter magozott szilva cefrénk. Első lépésben a lepárlás során alszeszt készítunk, és vissza tudjunk következtetni a cefre alkohol töménységére.
Persze hogy nincs ilyen maliizém,se fokolóm,mert hétfőn zárva a gazdabót.Voltam a vizesnél,megvettem a csöveket,meg a kütyüket hozzá.Egy kis sárgaréz kerülhet bele a kötéseknél,hogy oldható legyen?A fokoló holnap ,egész kiment a fejemből hogy zárva.A körtét meg fogom tudni mérni,mert az lé.Alma passz.
Főzőhöz még hőmérő kell ,meg a kicsöpögőnél az a hogyhìvják amibe a fokolót rakom.Azt egy csővel gondolom megcsinálni,amit befenekelek-belecsöpög-túlcsöpög.
Az én válaszom azt sugallta,amit leírtam.Azt írtam,hogy "nem tudod megmérni".És ehhez azt gondoltam hozzá,hogy azért,mert nincs hozzá megfelelő eszköze,és értelme sincs,hogy vegyen ilyet,mert a gyakorlati pálinkafőzéshez erre az értékre nem lesz szüksége,magánfőzői szinten.
Akkor ma megyek a "vizesbótba"is,remélem adnak,nem egész szál csöveket is.Ez lesz a karácsonyi ajándékom magamnak.Egy álom valóra válik ! ;-) A héten remélem összehebregálom a ketyerémet !
Hú köszi mindenkinek!Gyufa az alma felett ég,a még bugyborgó körte felett úgy aludt el,mintha vìz alá dugtam volna. Az almát egyszerűen kútvìzzel higìthatom?