Köszi,de a rugótól azért tartok, mert akkor az üst közepének az aljára kellene csinálni egy illesztő csövet, ellenkező esetben szerintem nem tartaná a lapát a vízszintes pozíciót.
Köszi, ezt már néztem, igaz réz lesz a teteje, akkor majd kemény forrasztással megcsináltatom a tartót bele. Egyébként értem, hogy a pára kimegy oldalt is, de akkor a fedő legyen inkább középpontosan? Kb így gondoltam el, itt egy móricka ábra. A fedő közepén lenne a páracső,csak elcsúszott és nem volt kedvem szórakozni vele. Neked zsiguli motor van rajta egyébként?
Az egy dolog, hogy gyárilag meg lehet csinálni megbízhatóra, de sufnituning körülmények között nem biztos, hogy ugyanolyan jó lesz, aztán lehet kotonyászni a forró cefrében, ha szét talál jönni a rugónál a szár.
Jogos, de ha mindenáron eltolva akarja, akkor egy rugóval, mint flexibilis tengely gond nélkül megoldhatja: gondoljunk a görbített végű fűkaszákra, pedig ott van fordulat és igénybevétel is...
hello mindenkinek! kérnék egy kis segítséget, ha lehet. saválló söröshordóra szeretnék kuktafazekat hegeszteni ami saválló inox anyagból van ha nem tévedek, mivel elég vékony a kuktafazék falvastagsága ezért könnyen szét olvad, kérdésem az lenne, hogy mivel érdemes ezt hegeszteni? további szép napot!
Végül is meglehetne oldani,csak nem akartam a bogrács tetejére plusz terhet rakni ,mert ugye egy réz t elág, csak akkor meg csökkenne a párának a keresztmetszete, szóval ezzel meg ez a bajom. Vagy a bográcsot eltolnám kb 3 cm-rel az egyik irányba, vagy ez hülyeség?
Nagy dilemmában vagyok a főzőm építésével kapcsolatban. Adott a söröshordó, de duplikáljam vagy sem. Ahogy visszaolvastam, vannak mellette érvek és ellene. Igazából azon gondolkodtam, hogy simán keverőt rakni bele,csak oldalról szeretném, nem akarva szöghajtást, csak így az alját. Vajon egy csuklós megoldással meglehetne oldani? Vagy van valakinek ilyen működő? Itt lenne az elképzelésem,csak hátha valaki használ ilyet.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Kezdetben nekem is volt leégési problémáim.De keverő nélkül is találtam meg oldást a szimpla falú főzőmhöz! Én szalmát rakok az üst aljára kb:6-8cm vastagon és mehet rá a cefre de szoktam egy vödör vízet is önteni rá!
Nyugodt szívvel írtam rá,hogy Tóth! Mivel magam cefréztem és főztem kisüsti eljárásal! Azt azért nem irhatom,hogy "Moker"! Nem is volt számomra egyszerű meg szerkeszteni.
gondolkozam még azon hogy valami szitaszerűséget rézből vagy rozsdamentesből az üst alja fölé kb 5-10cm-re. Az én üstöm 1,5mm es réz, főleg bor lepárlására volt használva ...de idén már főztem őszibarackot és szilvát is és lassú fatüzelésnél sem kozmált le... de azért valami leégés elleni megoldás megnyugtatna
Heló,egyszerűbb lenne sokkal mint valami derékszögmeghajtás kúpos fogaskerékkel.Nem tudom,oltári kiváncsi vagyok!Arra gondoltam,hogy bújtatják is a párát így - úgy .. :-D
hello! szerintem nem muszáj a közepén lenni ..én is gondolkozom egy uj kupola elkészitésén és én is ugy tervezem hogy a közepén lesz a keverő tengelye ... de várjuk meg mit szólnak a szakértők..
Köszönöm a segítségét mindenkinek!Külön köszönet Forman úrnak a látogatásért,és a sok-sok jótanácsért!Nagyon fontos,alapvető dolgokat tanulhattam meg ,aminek sok hasznát veszem majd!
Köszönet Szilvakukc úrnak is a felajánlásért,írtam.
Most elakadt egy picit a főző,anyaghiány van!A keverő megakasztotta a dolgot...Azzal nem is szeretnék terhelni senkit hogy milyen megoldást választok-mert nem tudom!A lényeg,hogy működjön ;-) Ami viszont elég rendesen elgondolkodtatott,hogy a páracsőnek muszáj - e a kupola középpontjában lenni,mert ha lehet középre a keverőt raknám.Az tűnik egyszerű megoldásnak.