Keresés

Részletes keresés

kornel8 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107106

Köszi,de a rugótól azért tartok, mert akkor az üst közepének az aljára kellene csinálni egy illesztő csövet, ellenkező esetben szerintem nem tartaná a lapát a vízszintes pozíciót.

Előzmény: etilalkohol (107103)
kornel8 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107105

Köszi, ezt már néztem, igaz réz lesz a teteje, akkor majd kemény forrasztással megcsináltatom a tartót bele. Egyébként értem, hogy a pára kimegy oldalt is, de akkor a fedő legyen inkább középpontosan? Kb így gondoltam el, itt egy móricka ábra. A fedő közepén lenne a páracső,csak elcsúszott és nem volt kedvem szórakozni vele. Neked zsiguli motor van rajta egyébként?

Előzmény: vasbicikli (107102)
vasbicikli Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107104

Az egy dolog, hogy gyárilag meg lehet csinálni megbízhatóra, de sufnituning körülmények között nem biztos, hogy ugyanolyan jó lesz, aztán lehet kotonyászni a forró cefrében, ha szét talál jönni a rugónál a szár.

Előzmény: etilalkohol (107103)
etilalkohol Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107103

Jogos, de ha mindenáron eltolva akarja, akkor egy rugóval, mint flexibilis tengely gond nélkül megoldhatja: gondoljunk a görbített végű fűkaszákra, pedig ott van fordulat és igénybevétel is...

Előzmény: vasbicikli (107101)
vasbicikli Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107102
Előzmény: kornel8 (107096)
vasbicikli Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107101

Nade miért a keverőt tolná odébb, amikor a párának tök mindegy, hogy hol jön ki, a keverő meg középre kívánkozik?

Az ilyen bonyolítás csak hibaforrás, egyszerű, low-tech megoldás kell.

Előzmény: etilalkohol (107097)
vasbicikli Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107100

Ne bonyolítsd túl, pláne ha még csak most készül, és nem kell meglévő adottságokhoz igazodni.

Nincs szükség T idomra. Középen legyen a keverő, kicsit odébb meg a páracső kivezetése, ahogy elfér egymás mellett a két dolog. 

Előzmény: kornel8 (107096)
szilvakukc Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107099

Darabokra tört.:))

Előzmény: Hurkafej (107095)
kalomista mark Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107098

hello mindenkinek! kérnék  egy kis segítséget, ha lehet. saválló söröshordóra szeretnék kuktafazekat hegeszteni ami  saválló inox anyagból van ha nem tévedek,  mivel elég vékony a kuktafazék falvastagsága ezért könnyen szét olvad, kérdésem az lenne, hogy mivel érdemes ezt hegeszteni? további szép napot!

etilalkohol Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107097

Ha csak pár centi eltolás kell, akkor próbáld meg egy rozsdamentesacél-rugóval megoldani a csukló helyett...

Előzmény: kornel8 (107096)
kornel8 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107096

Végül is meglehetne oldani,csak nem akartam a bogrács tetejére plusz terhet rakni ,mert ugye egy réz t elág, csak akkor meg csökkenne a párának a keresztmetszete, szóval ezzel meg ez a bajom. Vagy a bográcsot eltolnám kb 3 cm-rel  az egyik irányba, vagy ez hülyeség?

Előzmény: Hurkafej (107094)
Hurkafej Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107095

Nemrégiben volt itt egy hirdetés, amiben üvegeket árultak. Mi lett vele?

Hurkafej Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107094

Szerintem nem eléggé finom a mozgása ennek a csuklónak ehhez, túl nagy a szöghiba amit ki kéne küszöbölni.

Középről nem tudod megoldani? Akkor nem kellene ilyesmi.

Előzmény: kornel8 (107093)
kornel8 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107093

Sziasztok!

 

Nagy dilemmában vagyok a főzőm építésével kapcsolatban. Adott a söröshordó, de duplikáljam vagy sem. Ahogy visszaolvastam, vannak mellette érvek és ellene. Igazából azon gondolkodtam, hogy simán keverőt rakni bele,csak oldalról szeretném, nem akarva szöghajtást, csak így az alját. Vajon egy csuklós megoldással meglehetne oldani? Vagy van valakinek ilyen működő?  Itt lenne az elképzelésem,csak hátha valaki használ ilyet.

 

kupeci Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107092

Ezt csak erősíteni tudom!:)

Előzmény: vasbicikli (107090)
sogi01 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107091

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (107060)
vasbicikli Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107090

"... a páracsőnek muszáj - e a kupola középpontjában lenni,mert ha lehet középre a keverőt raknám."

 

Egyértelmű. A gőz akkor is megtalálja a kivezető utat, ha nem középről indul a páracső kivezetése :)  (nekem is keverős van, hasonló elrendezésben).

Előzmény: Törölt nick (107084)
moker Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107089

Kezdetben nekem is volt leégési problémáim.De keverő nélkül is találtam meg oldást a szimpla falú főzőmhöz! Én szalmát rakok az üst aljára kb:6-8cm vastagon és mehet rá a cefre de szoktam egy vödör vízet is önteni rá!

Előzmény: Törölt nick (107084)
moker Creative Commons License 2014.12.12 0 0 107088

Nyugodt szívvel írtam rá,hogy Tóth! Mivel magam cefréztem és főztem kisüsti eljárásal! Azt azért nem irhatom,hogy "Moker"! Nem is volt számomra egyszerű meg szerkeszteni.

Előzmény: pajton (107079)
pajton Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107087

gondolkozam még azon hogy valami szitaszerűséget rézből vagy rozsdamentesből az üst alja fölé kb 5-10cm-re. Az én üstöm 1,5mm es réz, főleg bor lepárlására volt használva ...de idén már főztem őszibarackot és szilvát is  és lassú fatüzelésnél sem kozmált le... de azért valami leégés elleni megoldás megnyugtatna

Előzmény: Törölt nick (107086)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107086

Heló,egyszerűbb lenne sokkal mint valami derékszögmeghajtás kúpos fogaskerékkel.Nem tudom,oltári kiváncsi vagyok!Arra gondoltam,hogy bújtatják is a párát így - úgy ..  :-D

 

Előzmény: pajton (107085)
pajton Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107085

hello! szerintem nem muszáj a közepén lenni ..én is gondolkozom egy uj kupola elkészitésén és én is ugy tervezem hogy a közepén lesz a keverő tengelye ... de várjuk meg mit szólnak a szakértők..

 

Előzmény: Törölt nick (107084)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107084

Kedves Mindenki!

 

Köszönöm a segítségét mindenkinek!Külön köszönet Forman úrnak a látogatásért,és a sok-sok jótanácsért!Nagyon fontos,alapvető dolgokat tanulhattam meg ,aminek sok hasznát veszem majd!

Köszönet Szilvakukc úrnak is a felajánlásért,írtam.

 

 

Most elakadt egy picit a főző,anyaghiány van!A keverő megakasztotta a dolgot...Azzal nem is szeretnék terhelni senkit hogy milyen megoldást választok-mert nem tudom!A lényeg,hogy működjön ;-) Ami viszont elég rendesen elgondolkodtatott,hogy a páracsőnek muszáj - e a kupola középpontjában lenni,mert ha lehet középre a keverőt raknám.Az tűnik egyszerű megoldásnak.

 

etilalkohol Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107083

Valóban... a kirakatrendezők 'művészlelkek' és mint tapasztaljuk, a pálinkafőzés is művészet... :):):)

Előzmény: bezzeg Jani (107081)
etilalkohol Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107082

Én köszönöm... ezért tudtam pontosítani...

Előzmény: bazseszka97 (107080)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107081

http://www.tvkeszthely.hu/hirek/5988/63-hazipalinkat-zsuriztek-a-keszthelyi-mustran/

 

 

A videó vége felé a főasztal közepére, biztos elrettenő példának rakták ki a dekoratőrök. 

Előzmény: etilalkohol (107066)
bazseszka97 Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107080

Igazad van , bocsi 

Előzmény: etilalkohol (107078)
pajton Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107079

nagyon baba cimke! de ha nem "tóth" cefrézte és főzte akkor szerintem nagyképűség odirni csak a palackozó nevét ...

 

Előzmény: moker (107068)
etilalkohol Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107078

Bocsi, pontosítok: Photo Scape

Előzmény: bazseszka97 (107077)
bazseszka97 Creative Commons License 2014.12.11 0 0 107077

Photo Spsce 

Előzmény: nedüpal (107076)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!