Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Igen, részben. Ha tavaly nem volt gondotok, akkor előbb a tüzelővel foglalkozz. Ha már nem folyik a lé, akkor ráérsz finomhangolni a rendszert. Úgy értem igen, fontos, hogy a kazánod ideális teljesítménnyel üzemeljen (be:70/ki:80), de a rendszeretekben nincs nagy víztömeg, ezért néhány perc után már a visszatérő víz is kellően meleg ahhoz, hogy ne gyártsál kátrányt. Jobb ha nem 50 fok a visszatérő, hanem 60-70, de ezen már nem sok múlik. Előbb az üzemanyag!
Ha puffered van, vagy vastag csövek, régi radiátorok (nagy víztömeg), akkor életbevágó a keverő!
Arról nem beszélve, hogy ugyanannyi salakot szedsz ki a kazánból, mint amennyi brikettet beletettél. Fánál meg 2-3 naponta kisétálsz az egy kézben tartott hamutálcával, plusz idővel szét is porlad a brikett egy része.
Tökmindegy. Lehet a visszatérőben is, csak akkor is folyásirány szerint az ESBE után, tehát a pufihoz vagy kazánhoz közelebb. Ugyanúgy szívja rajta a vizet...
Képzlejétek, tegnap faján behalt a hauzatszabályzóm, még az volt a szerencse hogy résen voltam.Egyszerűen nem mozgatja a láncot.80 fokra volt beállitva, de egy mm-t sem engedett a láncból, az volt a szerencse hogy arra jártam és lezártam.
Aztán beállítottam 70 foknál hogy épp zárjon, ma reggel megyek a pincébe, de ugy van mint este kazán hőfok 20C.Szerintetek kuka vagy meg lehet vele próbálni valamit?
Igy van, nem a primerrol lecsipve, ezert akarom megfurni a kazan oldalat es egy kulon bevezetest csinalni, de meg garanciaban van a kazan, .... addig nem furkalok.
A sajókazai szén híresen jó tűzoltó szén, ebből csinálják s.keresztúrban a brikettet (mert egyébként eladhatatlan). Egy-két zsákra költsél csak és meglátod mire jó.