Keresés

Részletes keresés

Hurkafej Creative Commons License 2014.12.14 0 0 107166

Ne támaszd meg, a gravitáció megoldja. Ez a verzió jó elgondolás!

Egy fa keverő ha leér az üst aljára az csak végig nyalja azt, szerintem jótékonyan.

Viszont a rajzzal az a baj, hogy ha ilyen kurblis keverő lesz, akkor a páracsőtől nem fogod tudni körbe tekerni, csak ha sokkal magasabbra csinálod a felső részét, de az annyira nem esztétikus :D

Viszont az ablaktörlő motorral még annyira figyelned sem kell pár cefrefőzés után.

Előzmény: bazseszka97 (107150)
zsorsz Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107165

Bár naptárt nem vezettem,de most erős felindulásból visszanéztem kb. 15-16 nap volt.

Előzmény: szilvakukc (107163)
zsorsz Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107164

A +2hét inkább kényszer cefre tárolás volt,a lefixált főzdei időpont miatt(de ezt írtam is)...huuujjjj de utálok magyarázkodni!

Előzmény: szilvakukc (107162)
szilvakukc Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107163

Természetesen nem, de napokban mérhető a különbség, nem hetekben. Egyébként tudom mindig megy a hidegtűrő élesztő duma, de 15 fok alatt azért necces erjeszteni, bármilyen csodaszerrel is. Próbáld ki, tegyél egy csúnya csajt, meg egy szép csajt a fagyasztóba, két óra múlva mind a kettő ugyanúgy néz ki.:DDD

Előzmény: naivkezdo (107159)
szilvakukc Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107162

Hát bocs, de azt írtad, 2-3 hét+2 hét! Az akárhogy számolom, 4-5 hét. Akkó mos mi van?

Előzmény: zsorsz (107160)
barkócza Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107161

Megjegyzem, én már hallottam olyan emberről, aki mániákusan ragaszkodott az erjesztésre alkalmas feltételekhez, amikor cefrét erjesztett.

Előzmény: naivkezdo (107159)
zsorsz Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107160

5 hét nekem is sok,azt írtam,az enyém cirka 15°C körül,nagyjából 2 hét alatt kiforrt +- 1-2nap,pontosan már nem emlékszem.Nyáron a s,bari úgy 20-25°C-on 4 nap alatt kiforrt.Én tudom mit beszélek!.....valami fogást szeretnél találni rajtam?:)

Előzmény: szilvakukc (107155)
naivkezdo Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107159

Tehát szerinted 10 és 25 fokban is ugyanannyi idő alatt erjed ki a cefre?

Előzmény: szilvakukc (107155)
Babar66 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107158

Sőt, szerintem az sem istenkáromlás, ha azt mondom, hogy 5-7 nap alatt kierjedt és főzhető!

(Legalábbis erre mifelénk a "nyócker" éghajlat alatt...)

Előzmény: szilvakukc (107155)
bazseszka97 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107157

Az lesz , láttam itt a fórumon egy képet , azon is úgy volt 

Előzmény: barkócza (107156)
barkócza Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107156

Akkor hogy rakod össze? A fedő aljához támaszd.

Előzmény: bazseszka97 (107154)
szilvakukc Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107155

Ti tulajdonképpen miről beszélgettek? Egy átlag cucc 10-14 nap alatt főzhető. 5 hét???

Előzmény: zsorsz (107144)
bazseszka97 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107154

Azon gondolkodom , hogy az üst alján támasztom meg , csak nem tudom a rozsdamentest lehet e forrasztani ?

Előzmény: barkócza (107153)
barkócza Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107153

Igen, a lefelő menő csövet még egyszer támaszd meg valahol. Nézd meg Vasbicikli hozzászólását kicsit lejjebb.

Előzmény: bazseszka97 (107152)
bazseszka97 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107152

Tehát jó lesz ?

Előzmény: barkócza (107151)
barkócza Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107151

Így, így. :)

Előzmény: bazseszka97 (107150)
bazseszka97 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107150

Sziasztok , mi a véleményetek erről a keverő megoldásról ?

Hókuszpók974 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107149

Koszonom,megnyugtattal. Ugyanis elarulom manr a hordoban a cefre,de csak utolag halottam errol a felfozos modszerrol.Attol tartottam mehet ki az egesz.Dolgozik,de nagyon lassan.Neked kb meddig tartott amig kifort? Nekem ma meg csak 6dik napos.

Előzmény: SándorTiszteletes (107147)
Hurkafej Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107148

Cefre kenésű homokinetikus csukló :D

Előzmény: Babar66 (107146)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107147

Ugyanúgy ki fog erjedni. Próbáltam.

Előzmény: Hókuszpók974 (107141)
Babar66 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107146

Ha fölül is használsz egy csuklót, máris kiküszöbölted a "szöghibát" (kardán-hajtások, vagy Hardy-tárcsa). Viszont lent is, fönt is kell valami megvezetés. Szerintem se bonyolítsd! 

Üdv!

Előzmény: kornel8 (107093)
zsorsz Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107145

Minden pálinkám 50%-os.

Előzmény: naivkezdo (107143)
zsorsz Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107144

Nálam a főerjedés 2-3hét+2hét utóerjedés,de az inkább kényszerű cefretárolás(mivel dec.11-re kaptam időpontot)volt.Az 5 hét kicsit soknak tűnik,bár most a hidegekben....?

Előzmény: naivkezdo (107142)
naivkezdo Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107143

amúgy almát nem érdemes gyengébbre higítani?

Előzmény: zsorsz (107136)
naivkezdo Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107142

most nyomkodtam éppen, hát az enyém még igencsak dolgozik (kotyogón szépen látom-hallom), majdnem mintha főerjedés lenne.

Szag rendben, nincs cefrehiba, de már főzném, most néztem meg a korábbi hozzászólásom, november 8. körül cefréztem, az meg 5 hete volt.

 

Előzmény: zsorsz (107135)
Hókuszpók974 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107141

Koszonom a gyors valaszt.Ha nem fozom fel kizart hogy kiforjon?vagy csak nagyon lassan?

Előzmény: kupeci (107139)
kupeci Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107140

Amikor felteszed forrni,az elején arra nagyon ügyelj hogy ki ne fusson, nagyon habzik.

Előzmény: Hókuszpók974 (107138)
kupeci Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107139

Azt hiszem 37kg mézet egészítettem ki 100l-re vízzel és órákon át főztem üstben. Közben folyamatosan szedni kell a habját. Amikor már nem habzik hagyod kihűlni. Pici élesztő, és hagyod kiforrni. A mézbort ha kész van akár ki is főzheted.Az ennél pontosabb receptet a neten megtalálod. Érdemes megcsinálni, különleges.

Előzmény: Hókuszpók974 (107138)
Hókuszpók974 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107138

Jo estet mindenkinek. Egy kis segitseget szeretnek kerni.Probalkozott mar valaki mez cefrezesevel?Ha van aki igen,mire ugyeljek?Elore is koszi.

Feeriba51 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 107137

Jó, hogy mondod!:-)))

A belső kosaras megoldást én mutattam be először itt, azzal a különbséggel, hogy alul is ugyanaz a lyukacsos lemez van, mint oldalt.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Amphenol (107134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!