Ne támaszd meg, a gravitáció megoldja. Ez a verzió jó elgondolás!
Egy fa keverő ha leér az üst aljára az csak végig nyalja azt, szerintem jótékonyan.
Viszont a rajzzal az a baj, hogy ha ilyen kurblis keverő lesz, akkor a páracsőtől nem fogod tudni körbe tekerni, csak ha sokkal magasabbra csinálod a felső részét, de az annyira nem esztétikus :D
Viszont az ablaktörlő motorral még annyira figyelned sem kell pár cefrefőzés után.
Természetesen nem, de napokban mérhető a különbség, nem hetekben. Egyébként tudom mindig megy a hidegtűrő élesztő duma, de 15 fok alatt azért necces erjeszteni, bármilyen csodaszerrel is. Próbáld ki, tegyél egy csúnya csajt, meg egy szép csajt a fagyasztóba, két óra múlva mind a kettő ugyanúgy néz ki.:DDD
5 hét nekem is sok,azt írtam,az enyém cirka 15°C körül,nagyjából 2 hét alatt kiforrt +- 1-2nap,pontosan már nem emlékszem.Nyáron a s,bari úgy 20-25°C-on 4 nap alatt kiforrt.Én tudom mit beszélek!.....valami fogást szeretnél találni rajtam?:)
Koszonom,megnyugtattal. Ugyanis elarulom manr a hordoban a cefre,de csak utolag halottam errol a felfozos modszerrol.Attol tartottam mehet ki az egesz.Dolgozik,de nagyon lassan.Neked kb meddig tartott amig kifort? Nekem ma meg csak 6dik napos.
Ha fölül is használsz egy csuklót, máris kiküszöbölted a "szöghibát" (kardán-hajtások, vagy Hardy-tárcsa). Viszont lent is, fönt is kell valami megvezetés. Szerintem se bonyolítsd!
Nálam a főerjedés 2-3hét+2hét utóerjedés,de az inkább kényszerű cefretárolás(mivel dec.11-re kaptam időpontot)volt.Az 5 hét kicsit soknak tűnik,bár most a hidegekben....?
Azt hiszem 37kg mézet egészítettem ki 100l-re vízzel és órákon át főztem üstben. Közben folyamatosan szedni kell a habját. Amikor már nem habzik hagyod kihűlni. Pici élesztő, és hagyod kiforrni. A mézbort ha kész van akár ki is főzheted.Az ennél pontosabb receptet a neten megtalálod. Érdemes megcsinálni, különleges.