Keresés

Részletes keresés

tölgy Creative Commons License 2006.08.31 0 0 419
köszönöm!

igen-igen!

mindent a készítés helyén szeretnék látni /venni nem nagyon lesz pénzem, de pl a millefiorikba pár éve belezugtam, tavaly itthon is nyilt ilyen bolt, sajna már be is zárt húsvétkor:-(
ez a fából készült mindenféle meg jó 10 éve 'izgat', akkor láttam egy szép prospektust, de üzletnyításról nem tudok.

venni?.... mindent a szemnek!
/és a megörökítés után ujra láthassam-ezzel beérem majd:-)/
Előzmény: igus (418)
igus Creative Commons License 2006.08.30 0 0 418



Fából faragott tárgyak.

Jól sejted, folyton eltévedtem, csak a fontosabb célirányokat jegyeztem meg, segített ebben az is, hogy az utcakereszteződésekben a fontosabb tájékozódási pont (mint valami utcatábla) segített az eligazodásban. Például láttam a sarkon, hogy "Rialto" és ahhoz képest, hogy éppen közelíteni akartam hozzá, vagy távolodni tőle, úgy döntöttem el, hogy a nyíl irányába menjek, vagy ellenkezőleg.
Természetesen a fából faragott tárgyakra is egy ilyen eltévedéskor bukkantam rá.
Nem volt messze a St.Marc tértől se meg az Academiatól sem, és úgy rémlik, hogy az a bizonyos utca párhuzamos lehetett a Canale Grandéval.
Nem nagy galériáról van szó, nem is hívja fel a figyelmet rá semmi jelzés, vagy észreveszi az ember, vagy nem.




Nem olcsó az ilyen varrott csipke dísztárgy, és persze attól is függ, hogy mekkora méretű holmiról van szó. Egy olyan pillangó, amelyik egyszerűbb, kisebb méret, az kb. 10-15 euro, mondjuk egy varrt csipke napernyő (cirka 50 centi átmérőjű) az olyan 70-100 euro (de napernyőből is kapható olyan picike mint egy férfitenyér, s az arányosan olcsóbb).
Úgy láttam, hogy Velencében drágább a szuvenir is, tehát ha megteheted, akkor inkább Muránóban vásárolj üvegtárgyat, és Buránóban vásárolj varrt csipként.

Én például Muránóban vásároltam olyan "milli fiore" (=millió virág) mintázattal díszített üveg kulcstartókat ajándékba 3-5 euro áron, amilyent Velencében 10 euroért kaptam volna.
Előzmény: tölgy (417)
tölgy Creative Commons License 2006.08.30 0 0 417
Köszi igus!

/olvastam ám már hetekkel ezelőtt ezt a jó beszámolót is! és jó, hogy ujra ideirányítottál, mert

"Például egy olyan műhelyt, ahol a puhafából olyan faragványokat készítettek, pl. kalapot, könyvet, felöltőt, esernyőt, ilyesmiket."

ezt meg akartam kérdezni-: mennyire tévedtél el, visszaemlékezve be tudnád határolni pár tömbbel hogy odataláljak?

és a csipkénél is érdekelt, h. az a lepke 5 napi munka után mennyibe kerülhet? /csak ha volt erre kérdésed, és válasz;-), kb-i vistonyítási alapnak kérdezem./

Előzmény: igus (331)
igus Creative Commons License 2006.08.30 0 0 416
Népszabadság Online • 2006. augusztus 30.

Egyre fogy Velence lakossága: az 1966-os nagy áradáskor még 121 ezren éltek a történelmi városközpontban, ez a szám jelenleg 66 ezer, és az elvándorlás folytatódik - erről tanúskodik a lagúnák városának vezetése által közzétett legfrissebb adat.


Ha így megy tovább, Velence egyfajta Disneylanddé válhat, amelyben hemzsegnek a turisták - számuk évente 18 millió körül van -, de állandó lakói közül egyre többen elhagyják, jórészt éppen az idegenforgalom miatt - figyelmeztetett a La Repubblica című lap.
Az 1966-os nagy árvíz sok ház földszintjét elöntötte, akkor 16 ezer embernek kellett távoznia tönkrement otthonából, s az azóta eltelt négy évtized alatt csaknem felére csökkent a város lakossága. Folyamatosan emelkedett viszont a vízszint és a turisták száma: jelenleg naponta 50 ezer látogató érkezik, és az élet egyre drágább.

"Velence már elvesztette a lelkét" - mondta keserűen egy kis bár tulajdonosa. Ezzel arra utalt, hogy a pékségektől az ácsműhelyekig sorra zárnak be a hagyományos családi vállakozások, s helyükön igen hamar szuvenírboltok, luxus divatüzletek, méregdrága gyorséttermek és vendégfogadók nyílnak. A szállodák azonnal felvásárolják a szabaddá váló területeket, dúsgazdag külföldiek pedig az ingatlanokra vadásznak, felverve ezzel az árakat: a városközpontbeli lakás négyzetmétere már nyolcezer euróba (több mint kétmillió forintba) is kerülhet.

A városvezetés egyik illetékese, Mara Rumiz elmondta, hogy az elvándorlás miatt eltorzult a város demográfiai szerkezete: minthogy a főként a fiatalok távoztak és távoznak, az állandó lakosoknak immár egyharmada hatvan éves vagy annál idősebb. Az ellenszert abban látják az illetékesek, hogy rendbe hozzák a megüresedett házakat, sőt újakat építenek, s az ezekben lévő lakásokat aztán rögzített áron bérbe adják, nem bocsátják tehát áruba az érdeklődőknek, mert azok túlnyomó többsége rögtön szállodát csinálna belőlük.

Az önmentő programhoz Velencének olyan stratégiát kell kidolgoznia, amelynek révén annyi pénzt gyűjt majd be a turistáktól, amennyit csak tud - mondta Rumiz asszony. Hozzátette: arról természetesen nem lehet szó, hogy "belépti díjat" szedjenek a Velencébe érkezőktől, de arról annál inkább, hogy a tömegközlekedési díjakat és múzeumi belépőket is magukban foglaló turista-programcsomagokat állítsanak össze, s ezekből is igyekezzenek forrásokhoz jutni a város megóvásához.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.08.30 0 0 415
Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.30 0 0 414

OK. Akkor orange, ohne Alilaguna 3 nap lesz a nyerő. Kösz az infokat! Van esetleg ezek között a buszok között olyan is, amire jó a Ven.Card?

Előzmény: igus (413)
igus Creative Commons License 2006.08.30 0 0 413

Igen, a reptér előtt ott állnak a buszok (különböző közlekedési társaságok működtetik, ennek megfelelően eltérő az jegyek ára is) 3,5 vagy 5 euró a jegy ára.

Óránként járnak.

Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.30 0 0 412
Köszönjük a választ. Tisztul a kép:) De azért nyugtass meg, hogy a reptérről busszal is lehet menni Velencébe, pontosabban a Piazzale Roma-ra inkább azzal érdemes, mint az Alilaguna-val. 
Előzmény: igus (409)
igus Creative Commons License 2006.08.30 0 0 411
... részletesebb információért esetleg olvasd el a 331-es hozzászólásomat ebben a topikban.
Előzmény: tölgy (407)
igus Creative Commons License 2006.08.30 0 0 410

ha van V.kártyám akkor is kell fizetni-csak kevesebbet?? - a használatakor??
/múzeumi belépés?? vaporettora fellépés? Wc ajtón áthaladás?/

 

Hogyha ott lóg a nyakadban ez a Venice Card a műanyag tokjában, akkor a vaporettora lépéskor már nem kell további összegeket fizetned, a kalauz csak odapillant.

Ritkán előfordul, hogy kéri jobban is megmutatni, mert ellenőrizni akarja, hogy az érvényességi határidő aktuális-e.

Ugyanis amikor megvetted a V.C.-t akkor egy jegykezelő automatába be kell dugni, az rápecsételi az aktuális időpontodat, és ahhoz képest számolódik az 5 nap vagy a 7 nap, attól függően, hogy hány napos bérleted van.

 

A nyilvános wc használatakor nemigen tudod érvényesíteni a V.C.-det, mert pénz bedobós fotócellás ajtója van, s akár van nálad kedvezményre jogosító kártya, akár nincs, akkor is muszáj bedobni azt az 1 eurót, hogy kinyiljon az ajtó.

 

Nekem kék kártyám volt, nem jártam annyi múzeumban, hogy megérte volna a drágább bérletet választani.

 

 

Mellesleg sem Buránóban, sem Muránóban nincs olyan múzeum, ahol kedvezményes belépésre használhatnád, mert mindkét szigetecske 1-1 falu méretű településsel, ahol lépten-nyomon suvenir (muránói üveg, vagy buránói varrt csipke) árusító helyek vannak. Az üveg készítő manufakturákba pedig be lehet menni a bámészkodó turistáknak belépő jegy fizetése nélkül (igaz, hogy ki van téve egy persely - de azt nem muszáj teliszórni). Ezekben az üveggyárakban elég nagy a tolongás, lökdösődés, de nincs az ott tartózkodás ideje korlátozva.

Szabadon lehet fényképezgetni is.

 

Előzmény: tölgy (407)
igus Creative Commons License 2006.08.30 0 0 409

 

Ez a bizonyos Venecie card az ACTV közlekedési társaság járataira szolgál, szóval a vaporettókra, buszokra mindre. Megismerhető, hogy melyek azok a járatok, amelyek az ACTV társaság szervezésében viszik az utasokat, mert fel van írva a hajók oldalára is, a buszokra is.

 

De viszont az Alilaguna egy másik közlekedési társaság, amelyik például vizibuszt közlekedtet a San Marco repülőtértől Velencéig. Szóval amikor landol a repülő, akkor kénytelen az ember 1 x igénybe venni az Alilaguna vizibuszait, de emiatt az egyszeri érkezési és egyszeri elutazási igénybevétel miatt nem érdemes bérletet váltani rá, vagy kombinált bérlettel drágítani az utazási költségeket.

Hanem a reptér melletti vizibusz (vagy vizitaxi) állomáson a kalauztól meg kell venni 11 euróért az egyszeri utazásra az Alilaguna által adott jegyet, majd pedig benn Velencében megvásárolni az ACTV Venice Card nevű bérletét - annyi napra, amennyit tartózkodik valaki.

Az elutazás végén pedig ismételten szükség lesz 1 db Alilaguna jegyre, hogy a vizibusz kivigyen a reptérre.

 

Előzmény: Törölt nick (408)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.30 0 0 408

Igen ezt jó lenne helyretenni...

Ezeken felül még létezik az Alilaguna-val kombinalt kártya is. Ez milyen járatokat jelent?

 

Melyik utazási irodánál vetted meg itthon? Mennyi volt az átfutási idő? Bár a 17 rugó nem éppen a legjobb váltás az 54jurora.

Előzmény: tölgy (407)
tölgy Creative Commons License 2006.08.29 0 0 407
sziasztok!

jó lenne helyére tenni a Venice kart-ot

2 szín szerinti van /kék és narancssárga:-)/

kék csak közlekedéshez és wc-hez
naracssárga ezeken túl muzeumokhoz.

és mindkettőnél van korhatár-választóvonal az árban : 29 év felett jóval drágább.

/akin nyilvánvalóan látszik h. felette lehet , annak egyből a drágábbat adják,aki fiatalabb az kérésre tuti +kapja az olcsóbbat.
tisztasor./

de a kérdésem -mert az is van az októberi utamhoz gyűjtöm az infokat- nos

ha van V.kártyám akkor is kell fizetni-csak kevesebbet?? - a használatakor??
/múzeumi belépés?? vaporettora fellépés? Wc ajtón áthaladás?/

minden múzeumhoz érvényes? Murano-n, Burano-n is?
/tehát nem csak pl féláron, vagy x% kedvezményesen, hanem ingyenességet ad a kártya??/

nekem az ut.irodában rendelve; 3 napos naracssárga lesz, kép nem kellett, előzetesen ez 54 Eu-ra volt kiírva, de Ftosítás után 17 ezer körülit perkáltunk.

Előzmény: mandli (397)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.29 0 0 406
Adatokat sem kérdeztek? A neten név, születési dátum, stb...kell megadni
Előzmény: igus (401)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.29 0 0 405
Ez mi akar lenni??:)
Előzmény: igus (402)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.29 0 0 404
Kösz! Szóval az 5 napos ~35euro.
Előzmény: igus (401)
leftyruggero Creative Commons License 2006.08.29 0 0 403

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni! Idén olyan szerencsés helyzetben vagyok hogy egy hónapon belül kétszer is meglátogatom a "campioni del mondo" országot. Augusztus elején töltöttünk egy hetet a párommal Toszkánában mindenféle szervezés nélkül. Most következik Velence annyi különbséggel hogy egy gyermekkel összesen hárman mennénk autóval. Segítséget kérnék szállásügyben illetve különböző tanácsokat kérnék. Köszi

igus Creative Commons License 2006.08.28 0 0 402
Előzmény: igus (401)
igus Creative Commons License 2006.08.28 0 0 401

Nem volt életkori határ.

Én már elég vén vagyok ahhoz, hogy ha lett volna életkori korlátja, akkor éreztették volna velem, de nem úgy volt, hanem csak mondtam, hogy egy olyan venecia card-ot kérek, benyújtottam a pénzt, kiadták a szelvényt, meg a tasakot, meg a térképet.

 

Fényképről szó sem volt.

Hanem Párizsban van szükség a heti utazási bérlethez egy fotóra is.

Előzmény: Törölt nick (400)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 400

Tehát elég Velencében megvenni. És ha jól emléxem volt egy életkor határ (asszem 29) ami felett jóval drágább. Mennyire nézik ezt az ellenőrök?

Fénykép ezek szerint nem kell hozzá?

Előzmény: igus (399)
igus Creative Commons License 2006.08.28 0 0 399

A velencei utazási kártyát elméletileg lehetne venni a repülőtéren is, de én nem voltam eléggé körültekintő, hanem landolás után máris kimentem a partra, beszálltam egy vaporettoba, amivel elvitettem magam a St.Marco-ra. Ott aztán a rakparton, a ki-beszálló állomáson áll egy olyan bódé, ahol vásárolni lehet ezt a bizonyos utazási bérletet 5 naposat vagy 7 naposat, vagy 3 naposat.

Kapsz hozzá egy átlátszó műanyag tasakot, amit nyakba lehet akasztani, meg egy részletes várostérképet is.

Hogyha ez lóg a nyakadba, és beszálltál bármelyik irányba menő vaporettóra, akkor a jegykezelő ügyet sem vet rád.

 

De szó sincs róla, hogy az 5 napra szóló venecia card 1 euro volna, hanem olyan 35 euró árra emlékszem (májusi adat) - még ezzel az összeggel is messze megéri megvenni, mert jócskán kihasználja az ember, ugyanis érvényes minden hajóra, szóval el lehet menni vele Muranoba, Buranoba, Lidora, stb.

Előzmény: mandli (397)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 398
Ehhez a kérdéshez én is csatlakozom. Én viszont végigolvastam a fórumot, de volt olyan vélemény is hogy előre a neten kell rendelni, volt olyan, hogy elég a helyszínen megvenni. Szóval nem teljesen világos...Help plz.
Előzmény: mandli (397)
mandli Creative Commons License 2006.08.13 0 0 397

Sziasztok!

 

Valszeg már korábban sokan leírták, de nincs kedvem visszaolvasni. Ha valaki

adna infót a "CARTAVENEZIA"-ról. Hogyan lehet hozzájutni, mi kell hozzá. Olyasmit olvastam, hogy ez egy fényképes igazolvány, amit például a Piazetta la Roman tudnánk csináltatni. Fényképet kell vinni? Mennyi időbe telik.

Mi öt napra mennénk Velencébe, és ha jól tudom a Vaporetto horror áron van: 5 Euro egy menet, Cartaveneziával viszont csak 1 Euro, tehát megérné csináltatni ezt

a kis csodakártyát.

 

Hálás köszönet.

Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.08.13 0 0 396

mano !

A honlap működik, csak lemeradt a www.  amikor valaki beírta.

http://www.galeonviaggi.it/

Előzmény: mano--- (395)
mano--- Creative Commons License 2006.08.10 0 0 395

Szerbusztok! Én is egy velencei utazást tervezek és örömmel fedeztem fel, hogy itt sok hasznos és értékes hozzászólás van. Próbáltam az általad megadott weboldalt megnézni, de sajnos nem lehet, mindíg azt írja, hogy nem található.... Megismételnéd mégegyszer? Esetleg telefonszámot is tudsz?

 

Persze a legjobb lenne, ha Izabella visszatérne és ő megmondaná hogy a legegyszerűbb őt elérni. :)

 

Minden segítséget előre is köszönök!

Előzmény: aborp (382)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.10 0 0 394

Feleségemmel kiruccannánk pár napra Velencébe kocsival. Van ott még esély szállásra augusztus közepén?

Esetleg tudna valaki tiszta, 3csillagos szállodát ajánlani Velence környékén? Nem kell semmi extra, csak tiszta legyen. Nem bent a városban, hanem valami egészen közeli településen terveznék megszállni...

tefi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 393
kb. 10,80 € de itt megtudod nézni:
[linkhttp://www.autostrade.it]
Előzmény: viti2 (392)
viti2 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 392
sziasztok nem tudjátok, hogy kb mennyi az autópályadíj Tarvisiotól Veneziaig ( Marghera)?
fiola Creative Commons License 2006.08.07 0 0 391

Dejó, köszi!

 

Megnéztem a site-on a Venice card-ot. Próbálta valaki a Rolling Venice Card bargaint? Jól értem, hogy 29 éves korig 72 óra 15+4 euro?

Előzmény: Latya (K.L.) (390)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.08.07 0 0 390
Előzmény: fiola (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!