Keresés

Részletes keresés

lisa66 Creative Commons License 1998.09.01 0 0 13
Sziasztok.
Úgy érzem, hozzá kell szólnom. Annyira azért nem veszélyes a helyzet, csak nagyon megrémültem. Ami a fegyvereket illeti: attól tartok, visszafelé is elsülhet, mint a visszafújódó gázspray, a patronos pisztollyal szemben a támadód éles fegyvere, stb. És mi van, ha valaki csak be van gazolva, oszt úgy hiszi, most jól megvédi magát és elkezd lövöldözni. Mondjuk lehet, hogy ez már pszichológiai eset.
Olyan viszont tényleg van, ami egy kis (vagy nagyobbacska) elektromos bigyó, amit ha hozzáérintesz valakihez, az egy pici áramütést kap, így támadóképtelenné válik? Vagy csak valami filmben láttam?
Pocak Creative Commons License 1998.09.01 0 0 12
Gazspre: felejtsetek el! Nem ved meg! Nem allitja le az igazan felboszult tamadot, se a kutyat!!! Sot, meg jobban felbosziti!

Nekem azt mondtak a rendorsegen, hogy durranos puskaval ne kiserletezgessek, vegyek rendes fegyvert (azt hiszem valami olyasmit mondtak, amit Trebitsch irt), ha szukseg van ra, tenyleg meg tudjam magam vedeni.

Azt is mondtak, hogy onmagaban nem eleg a latvany. Olyan fegyver kell, amivel vedekezni is lehet szukseg eseten.

Egyebkent szerintem Lisa66-nak nem megoldas a puska. Egyszer elokapja, legkozelebb 30-an fogjak varni.
Akinek nem kenyere a kemenykedes, az inkabb koltozzon nyugodtabb helyre.
Igy nem lehet elni, hogy mindennap pisztollyal a kezeben kell hazamennie, nincs egy felhotlen napja!

banya Creative Commons License 1998.09.01 0 0 11
Trebitsch, Mallory kedveseim!
Megkövetlek Benneteket: nyilván, ha olyan környéken lakik/jár az ember kell valami önvédelmi csúzli.
De a váratlan támadásnál semmit nem használ. Így oké?

Mallory, kedves!
Ez praktikus: saját magad kell lefújni, akkor egyszerűen elájulsz és a támadó nem tud mit kezdeni, de legalábbis nem emléxel semmire. :-)))

Mallory Creative Commons License 1998.09.01 0 0 10
Banya,
bizony azért lehet elôre számítani a támadásra. Legalábbis lehet tudni, hogy hol valószínűbb. Pl. ha éjjel fél 11kor közeledek a romos házhoz, ahol többször láttam rosszarcú embereket, mondjuk 30 méternyire kinyitom a kistáskát és elôkapom Gáspárt (a gáz-sprayt).
Egyébként a gáz ***tényleg*** hatásos, én egyszer fújtam a levegôbe és kb. a felét visszahozta a huzat. Háááát: mintha egy ló rúgott volna arcon, nem láttam, nem tudtam tájékozódni kb. 30 mp-ig. Ezután is csak azzal tudtam foglalkozni, hogy a könnyemet-nyálamat-t*knyomat törölgessem... És én még nem telibe kaptam.
Trebitsch Creative Commons License 1998.09.01 0 0 9
banya, kedves,

nemaddiga! Semmi soha nincsen előzmények nélkül; az esetek legnagyobb részében bizony tudod, hogy hamarosan meleg lesz a helyzet, és megkeresgéled azt a csúzlit...
Pláne Lisa66 esetében, akinek már öt sarokkal arrébb ökölben van a gyomra, mert fél hazamenni; pontosan tudja, hol lesz rá szüksége, ha nincs szerencséje, és fel tud készülni.

Azért, persze, az a legjobb, ha mindig kéznél van; aki úgy érzi, hogy rászorul: bizony úgy is tartja, hogy bármikor előkaphassa.

Ennek nagyon szép példája gvass, a netgunner: bármikor előkapja, mert sokat gyakorol, és nem kell hozzá fél másodperc se.
Természetesen ezt is gyakorolni kell, mint mindent; de még mindig sokkal kevesebbet, mint mondjuk a karatét... :)

Azért neked is felteszem obligát kérdésemet: van jobb ötleted?

banya Creative Commons License 1998.09.01 0 0 8
Kedveseim!
Elképzeltem az átlagnőt (magamból kiindulva), amint megtámadják gonoszot tevők. Hősnőnk az első riadalmon túl ímigyen szóla:
"Kis türelmet kérek, uraim!"
És elkezd kotorászni táskájában, melynek legalján (Murphy!) található az _önvédelmi_ fegyver. (Mert ugye a franciás kiskosztüm derekán állati hülyén mutatna a fegyvertok.) A rabolók addig nyugodtan álldogálnak, és úriemberek módjára viselkednek.
Na, ne!
Szerintem, bármilyen önvédelminek mondott fegyver kizárólag támadásra jó, mert az ember általában nem fogdossa folyton-folyvást a pisztolyát, Uziját, csúzliját, gázspray-jét, rakétakilövőjét, miegyebét. Így - miután támadás éri - nincs ideje matatni az ellencsúzli után. Szóval, engedély, vásárlási lehetőségek ide vagy oda, nem bírom értelmezni az önvédelmi fegyver kifejezést, így aztán semmi ilyenem nincs és nem is lesz!
Zak Creative Commons License 1998.09.01 0 0 7
1. "Gumilövedékes dologról" eddig csak rendôri alakulatok esetében hallottam; félfüllel... de ha lehet engedély nélkül bárhol kapni, akkor szóljatok mán nekem is...

2. Elég öngyilkos hajlamú ôrült az, aki akkor kezd el hadonászni, ha már ráfogtak valamit...

Trebitsch Creative Commons License 1998.09.01 0 0 6
Zoli,

ha előkerült egy fegyvernek látszó tárgy, ott már senki nem kapkod semmihez, hidd el nekem.
Ez vonatkozik arra is, ha rád fognak effélét: _Ne mozdulj!_

Mellesleg fegyvernek látszó tárgyat, ún. Keserű-féle flóbertpisztolyt bármikor vehetsz, mindenféle engedély nélkül.
Csak éppen durrantáson és bankrabláson kívül nem jó semmire, viszont önveszélyes.

Fegyveres támadó ellen, akinek már a kezében van a pisztolya, semmi esélye senkinek, tíz méteren belül. Ennyiben igazad van, gázpisztolyilag; de hát sajnos még mindig ez a legjobb törvényes eszköz az önvédelemre.

Zoli Creative Commons License 1998.09.01 0 0 5
Sziasztok!

Nekem fenntartásom van bármilyen fegyvernek látszó tárgy (ami valójában nem az) ellen. Képzeljük el, hogy valaki belédköt és te előkapod ezt a bizonyos fegyvernek látszó tárgyat, az ellenfél pedig erre a mozdulatodra előkapja az ő éles fegyverét és ledurrant. Az, hogy ő mit kap érte utólag az a te szempontodból tök mindegy.
Véleményem szerint el kell kerülni az olyan helyzeteket ahol ilyen dolog előfordulhat. Tudom, hogy mindent nem lehet kikerülni, viszont ami marad azt betudhatjuk az élet alapkockázata nevű dologba.
Erről a gumilövedékes dologról én is hallottam, bizonyos esetekben állati jó szolgálatot tehet. (pl. hülye kutyák ellen stb.)

Josh Creative Commons License 1998.09.01 0 0 4
Trebi!

Niiiincs!(sajnos)
Illetve rémlik valamikor gyermeteg gyermekkoromban a kukoricacsősz "sóspuskával" lövöldözött ránk. Igazándiból gőzöm sincs hogy mi volt az, de piszokul fájt vagy 2 napig.

Szörnyeteg! Hát itt kell találkoznunk?

Josh

Trebitsch Creative Commons License 1998.09.01 0 0 3
Lajos, kedves,

persze hogy érdekel! Én még sajnos nem hallotam róla, az itthoni fegyverboltokban viszont tutira nincsen. Még akár bótot is csinálhatunk belőle... :)

Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.09.01 0 0 2
Van egy pisztoly, amihez nem kell engedély, csak mindig elfelejtem a nevét. Gumilövedéket lő ki és csak közvetlen közelről életveszélyes. Viszont állatira fáj a lövés. Max. eltör egy-két csontot. Ha érdekel valakit, utánajárok a pontos nevének. Ausztriában lehet kapni. Bár szerintem már itthon is van.
Trebitsch Creative Commons License 1998.09.01 0 0 1
Josh,

menjünk szépen sorjában.
"Csak azt ne hidd hogy a pisztolyos mókából "nem lesz rendőrségi ügy" ahogy mondtad. Igenis lesz: kapásból följelenthet, testi sértésért, rágalmazásért, közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklásáért, és még sok mindenért,"

Testi sértésért nem jelenthet föl senki, akire rálövök egy gázpisztollyal, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem sérül meg.
Rágalmazásért bármikor bárkit fel lehet jelenteni, de amennyire tudom, csak a nagy nyilvánosság előtt elkövetett büntetendő. (Ha rosszul tudnám, kedves jogász kollégák: kérlek, javítsatok ki.)
Közbiztonságra veszélyes eszközt pedig engedéllyel birtokol, akinek van egy kis esze, külön elmagyaráztam Lisának, hogy hogyan lehet engedélyt kapni rá.
És még sok mindenért tényleg följelenthet.
De ahogy Lisa66 leírta őket, ez nem valószínű.

Az egyetlen eszköz, amivel esélye van arra, hogy védekezzen, ha megtámadják, és még engedélyt is kaphat rá: az a gázpisztoly.
Hogy mér kell ahhoz engedély egyáltalán, föl nem foghatom, de hát kell.

Tőled is megkérdem: van jobb ötleted?

Mallory Creative Commons License 1998.09.01 0 0 0
Persze, Josh, de akkor meg mit lehet csinálni???
Én spec. úgy vagyok vele, hogy inkább lôjem rá az összes (gáz)töltényt a támadóra és majd késôbb gondolkozom a továbbiakon, mint hogy ott vigyék el a fizetésem, vagy késeljenek meg csak úgy szórakozásból.
Tehát én a gázfegyver tartása (és indokolt esetben) használata mellett voksolok. Az egyetlen problémám, hogy az ember kénytelen 40-50 ezer Ft-ot áldozni arra, hogy valamivel nagyobb biztonsgban mehessen ki az utcára.
Trebitsch Creative Commons License 1998.09.01 0 0 topiknyitó
A cigányozós topicban szólított meg Josh, amit abban a topicban kimondottan helytelen lenne megbeszélni. Idemásolom:
******************************************
Josh
09-01-98 1:14 PM adatok | e-mail
Trebi!

Csak azt ne hidd hogy a pisztolyos mókából "nem lesz rendőrségi ügy" ahogy mondtad. Igenis lesz: kapásból
följelenthet, testi sértésért, rágalmazásért, közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklásáért, és még sok mindenért,
ehhz még jön hogy n darab szavahihető tanu fogja bizonyítani hogy te kezdted a bulit és a végén olcsón
megúszod egy sima rendőrségi szabálysértési üggyel, vagy bírósági eset is lehet belőle.
Ezekután a házadat először kivülről átfestik kedves szlogenekkel, a levélszekrénybe petárdát dobnak, és még
sorolhatnám. Velem megtörtént egy ilyen eset úgyhogy tudom mit beszélek.

Mégegyszer: az általad említett fegyverek használata nem engedélyezett, csak a birtoklása.(ez két külön dolog)

Josh
******************************************

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!