Keresés

Részletes keresés

szilvakukc Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107583

Csúcsnak csúcs, csak elég kemény politika. És egyoldalú.

Előzmény: zsorsz (107580)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107582

Ez nem politikai fórum,szerintem megtévedtél.

  Javaslom a hozzászólás törlését,gondolom ha mind beleegyeznek Te sem ellenzed.D

Előzmény: Pecabubus (107576)
zsorsz Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107581

Pedig a dió,áll.a májra jó hatással van.:)

Előzmény: Pecabubus (107578)
zsorsz Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107580

Ez csúúúúcs!:):):).....Admin, ezt ki ne szedd!

Előzmény: Pecabubus (107576)
gabor0036 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107579

:D :D 

Előzmény: stapika (107577)
Pecabubus Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107578

Dió. Mindig ilyen hatással van rám. :)

Előzmény: stapika (107577)
stapika Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107577

Ez milyen pálinka volt?:DD

Előzmény: Pecabubus (107576)
hal65 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107575

Kedves Hurkafej!

 

Az általad említett oldal, valóban lekerült a fejlécből, de szerintem jogosan.

Sokáig "csak" jótanácsok voltak rajta, főzésről, cefrézésről.

Aztán a gazda (én :) nem átallott néhány hasznos kiegészítőt is feltenni rá, és azoknak kiírni az árát :)

Azt gondolom ez csaphatta ki a biztosítékot az illetékeseknél. Nem baj.

Azért nem baj, mert rengeteg köszönő levelet kaptam, (kapok) az oldal létrehozásáért.

Azért nem baj, mert ha csak néhány ember is, (ha csak egy kicsivel is) jobb pálinkát főz, már megérte.

Ez a fórum is azért van, hogy egyre többen főzzenek jó pálinkát, az az oldal is eredetileg ezért jött létre.

 

További szép napot, és Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek

 

hal

 

 

Előzmény: Hurkafej (107545)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107574

                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (107531)
szilvakukc Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107573

Tévedsz, itt demokrácia van. Igaz Orwell-i, de mégiscsak az.:DD

Kíváncsi vagyok, kiket értesz "kemény mag" alatt, kik azok, akik annak ellenére lenyomnak valakit, hogy igaza van?

Előzmény: foxrudi (107564)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107572

Akkor minden rendben :-)))))))))

Előzmény: Tucso69 (107571)
Tucso69 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107571

Kemény idők vannak! :-D

Előzmény: schlumbergerrrr (107562)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107570

Köszönöm, rákerestem tényleg van bőven információ. 

              

              Köszönöm még egyszer 

Előzmény: nebamun (107567)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107569

Ez nekem gyanús, megint egyet értünk...:)

Előzmény: Feeriba51 (107568)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107568

Na, ugye, hogy mellé nyúltál:-))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: hevezoli64 (107566)
nebamun Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107567

Az "Égetett szeszesitalok" topikot ajánlom thumper ügyben, ott ebben profik vannak, nagyon konkrét tapasztalatokkal. kezd el olvasni az elejétől, az első 1000 hozzászólásban szerintem benne van a lényeg ill. akkor még mára már eléggé inaktív userek is elképesztően jó leírásokat adtak erről.

A pálinkások inkább kisüstiznek, nem jellemző a thumper, a tapasztalat szerint nem is nagyon jobb vele a pálinka, a brandy-módszernél meg annál inkább.

Előzmény: bazseszka97 (107565)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107566

Jaj, köszönöm, megmentettél. Végre egy idevaló téma.

 

A következtetést magam részéről levontam, hisz én hoztam ide nem megfelelő témát.

 

Üdv.

Előzmény: bazseszka97 (107565)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107565

Sziasztok, tudom nem ide való , de légy szíves ne lincseljetek meg. Nagyon sokat keresgéltem thumper témában, vissza olvasgattam , de a lényeget nem találtam. Most akkor működik mint egylépcsős lepárlás, hova tűnik a flegma? mert én azt olvastam hogy a thumper töltet mennyisége nem növekszik főzés közben. Ha próbálta már valaki légyszí írja le a tapasztalatait. Csak a kíváncsiság hajtott a téma felé, imádok barkácsolni, és ezt is szívesen kipróbálnám.

foxrudi Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107564

Kedves Gombászok!

  Van itt nem kedvelt fekete bárány nem egy úgy érzem.Akinek nem egyezik a véleménye a "kemény maggal"annak nem sok babér terem!

 Kezdjük az elején!!

  
"TISZTELT LÁTOGATÓ, MIELŐTT BÁRMIT KÉRDEZNÉL, LÁTOGASS EL 
ERRE AZ OLDALRA"

 Aztán ha kérdezel valamit,:"Ott a REGGELINK"(ami olykor érthető,mert vannak néha elemi kérdések)

Viszont ha ezeket mind áttanulmányozod,és megtanulod,akkor nem igazán marad kérdés,mert mindenre megkapod a választ.(még a jövedéki törvényről is)

  Kár hogy a Te oldaladon nem lehet reggelinkel megoldani a jogi értelmezéseket,mert akkor csak a linkeket kellene elolvasni,megtanulni,és kész!

  Azon gondolkodom,hová vezet ez az út?Az állandó csipkelődés,cinizmus,és a másik azonnali leoltása!

      Úgy érzem kicsit humánusabban kellene  fellépnünk egymással szemben,de az alázat nem mindenkinél erény!

    Üdv:Foxrudi

Előzmény: gombászok (107540)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107563

Kezdem aszt hinni hogy ez egy jogi fórum, szerintem ez nem ide való.

                             

                                     jó nedűt 

schlumbergerrrr Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107562

Az még a kemény időkben lehetett... :-)

Előzmény: Tucso69 (107561)
Tucso69 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107561

Jaja! Hívtak már Casanovának!

Előzmény: bezzeg Jani (107560)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107560

Csábító a tudományod.

Előzmény: Tucso69 (107558)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107559

Jól látod, a törvényenkívüli otthon főzőket, untatja a vita.

Aki az igaz utat választotta azok, nem feltétlen a médiából szeretne informálódni, az olykor fars hírekből.

A vita mindíg építő jellegű.

A gyakorlat szerint, ITT kezdődik a  jogvita, és a másik topikban fejeződik be.

 

Előzmény: körte51 (107554)
Tucso69 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107558

Pedig aki nem tudja kiszámolni, az meg is érdemli!

Előzmény: bezzeg Jani (107555)
Tucso69 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107557

Látod! :-)

Előzmény: stapika (107544)
Tucso69 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107556

Na most erről ki tehet?

 

Már megint nem a pálinkáról van szó!

Iszok is a vilmosból, amit a zsűri méltatlanul ezüst éremmel illetett!

Előzmény: Hurkafej (107551)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107555

Igen.

Előzmény: Tucso69 (107543)
körte51 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107554

Csak annyit,hogy ameddig tiltva volt az otthoni főzés,nem merült föl a jogi háttér. Egyetértek ,hogy mélységébe ne itt legyen kitárgyalva, de ha akarjuk ,ha nem hozzátartozik és naprakészek kell lennünk ebből is. Az a gyakorlat ,ami már működik,hogy a változások megjelennek itt és a kitárgyalás a másikon történik ,szerintem jó.

Előzmény: nebamun (107550)
ketyego Creative Commons License 2015.01.03 0 0 107553

Hát akkor én vagyok a kivétel, mert elolvastam és használtam is az azokon található információkat. Sőt van olyan, amire azóta is néha visszatérek... :-))

Előzmény: szilvakukc (107552)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!