Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Az "Égetett szeszesitalok" topikot ajánlom thumper ügyben, ott ebben profik vannak, nagyon konkrét tapasztalatokkal. kezd el olvasni az elejétől, az első 1000 hozzászólásban szerintem benne van a lényeg ill. akkor még mára már eléggé inaktív userek is elképesztően jó leírásokat adtak erről.
A pálinkások inkább kisüstiznek, nem jellemző a thumper, a tapasztalat szerint nem is nagyon jobb vele a pálinka, a brandy-módszernél meg annál inkább.
Sziasztok, tudom nem ide való , de légy szíves ne lincseljetek meg. Nagyon sokat keresgéltem thumper témában, vissza olvasgattam , de a lényeget nem találtam. Most akkor működik mint egylépcsős lepárlás, hova tűnik a flegma? mert én azt olvastam hogy a thumper töltet mennyisége nem növekszik főzés közben. Ha próbálta már valaki légyszí írja le a tapasztalatait. Csak a kíváncsiság hajtott a téma felé, imádok barkácsolni, és ezt is szívesen kipróbálnám.
Csak annyit,hogy ameddig tiltva volt az otthoni főzés,nem merült föl a jogi háttér. Egyetértek ,hogy mélységébe ne itt legyen kitárgyalva, de ha akarjuk ,ha nem hozzátartozik és naprakészek kell lennünk ebből is. Az a gyakorlat ,ami már működik,hogy a változások megjelennek itt és a kitárgyalás a másikon történik ,szerintem jó.
Hát akkor én vagyok a kivétel, mert elolvastam és használtam is az azokon található információkat. Sőt van olyan, amire azóta is néha visszatérek... :-))