Keresés

Részletes keresés

Wazull Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7995
praclee,

amirol irtam, az nem avatas volt, hanem bemutato.
;-)))

Előzmény: praclee (7993)
Wazull Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7994
Kedves praclee,

"Cibet+mindenki
Rájöttem!
A címe:Drink masterII.
Tehát részeges mester.Az már más kérdés hogy hozzárakták a karate előtagot.Mert én eddig csak kung-fu-ban hallottam erről a stílusról,karatéban nem.Ez volt nekem a furcsa!"
Huuu!!! :-(((
Kb. ket honapja irtam ezen a forumon errol a filmrol... :-(
A cime pedig: The Legend of the Drunken Master.
Angolul. :-))) Drink master?!? :-(((
A karate elotag az valami kivalo felreforditas (hozza nem ertes) eredmenye. Kb. errol szol egy masik topic, a Leiter Jakab a filmfordito.

Előzmény: praclee (7988)
praclee Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7993
Nekem is volt egy ilyesmi avatásom.
Még régen volt egy rendezés (Pap Gábor rendezte)Szent korona.
Elötte volt egy avatás akik szerepeltek benne!Kb.35-50 év közötti emberek voltak.Én voltam az egyetlen aki kb.10 éves volt!:-)))
Szóval mindenki sorba leült a céllővő palánk alá és Kassai Lajos (nagyon híres íjjász),vágtázó lóról lött ki 3 nyílveszőt kb.3-4mp alatt!Aztán kérdezték hogy ki van még hátra.Én meg mentem.És végigcsináltam.Nem féltem de ha belegondolok hogy óriási a kockázatesélye!és aztán odajött hozzám és garatulált!
Aztán az egyik tanítvány következtett aki lött viszont Kassai ült a palánk alá...hááát gondolom tudjátok hogy milyen pontos cálzás szükságes egy vágtázó lóról.Szóval van három tábla ahogy a ló halad elötte!!És az utolsóhoz már nagyon vissza kellet hajolnia de kilötte...és kis hijja volt hogy Kassai nem hagyta ott a fogát.De ott is megvolt az hogy bíztak egymásban.Ott is kellett meditáció és koncentrálás.Szóval ez is kb. olyan...
Előzmény: Wazull (7958)
praclee Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7992
PINGYI
nem teljesen igaz!mert a szülő csak akkor látja a foltot ha a gyerek mutatja.És ha a gyerek mutatja akkor körítét is spékel hozzá!
Előzmény: PINGYI (7957)
praclee Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7991
BLaca
Még nem tudom pontosan mit írjak.Szeritem neked volt igazad ha az én tapasztalataimon alapszik.
Én ált. iskolában már megszoktam ezt a szindrómát.
1:Ha a gyerek olyanokat csinál amiket te mondtál akkor vmi nevelési hiba történik otthon.Ez itt látszódik meg!
2:A gyerek máshogy adja át a történteket!Lehet hogy nem túloz de mindenkinek más a tűrőképessége!Vki már akkor is szól a szülőknek ha ráfújnak.Vki meg csak akkor ha egy két erős ütést kap.
3:A szülők eléggé elkényeztetettek lóvésok és a gyerekeket is kényeztetik.Tehát nekik elrettentő.
4:Nem látják a gyereket hogy máshol hogy viselkedik,és amikor jön a szidalmazás fogadóórán stb.akkor nem hiszik el hogy a gyerek ilyet csinál.Otthon rákérdeznek csak finoman de a gyerek olyan szemtelen hogy menti a maga bőrét és másokat mocskol be húz be a sárba!!
5:tehát szerintem neked volt igazad és a neveltetés áldozata lettél!

pracli

Előzmény: BLaca (7946)
praclee Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7990
Mit látok??Orvosi pappír kell az övhöz???Az övet nem adják neked ha levizsgáztál?neked kell megvenned??
én meg zt hittem hogy Mikulás van a világon:(((
Előzmény: Pitzu (7944)
praclee Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7989
nem tudom.Csdak gondolatból írtam.majd megnézem.

csen
kerestem a nyári Tai chi film hozzászólást de nem találtam meg.Ha megtalálod akkor ügyes vagy!:)

Előzmény: Gyurex (7921)
praclee Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7988
Wazull

:)

Cibet+mindenki
Rájöttem!
A címe:Drink masterII.
Tehát részeges mester.Az már más kérdés hogy hozzárakták a karate előtagot.Mert én eddig csak kung-fu-ban hallottam erről a stílusról,karatéban nem.Ez volt nekem a furcsa!
A film!!!Kíválló volt.
És nagyon poénos.Az elején a volnat alatt hogy hadonáztak?Az igazi volt vagy gyorsítás vagy mi???Jaaa meg a végén hog bírta ki azt a tüzet??

Rettenthetetlen hiéna
vagy 45 percet láttam belőle.Nem nag film még a régi közé tartozik de tőle még ilyen poénos filmet nem láttam.Hogy milyen pofákat vágott amikor az udvarba harcolt.meg amikor beöltözött nőnek!!!:-DDDDDD

Előzmény: Cibet (7919)
madjoe Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7987
;)
Bassman: Ha van eleg idod olvasgass bele abba a Lin-csi-s szovegbe, amit ajanlottam, es amit valaki be is linkelt ide. Ott hosszasabb fejtegetesek is vannak, a temarol.
Roviden, es szigoruan csak szerintem: a tuzokadas egy trukk, amit barki meg tud tanulni, vagy egy hazugsag, amit szinten barki tud terjeszteni, de az a kepesseg, hogy az egyszeru dolgokat jol csinaljuk nagy felkeszulest igenyel. Olyat, amilyenje csak a mesternek van. A Te sztoridban is azt mondja a tanulo, hogy az en mesterem meg eszik, ha ehes, alszik, ha almos. Ezek nem eygszeru mindenki altal tudott dolgok, hisz akkor nem lenne a mesterem. Epp ezt akarom eltanulni tole.
Az idolizalasrol irtad: nem szabad. Ok, Ok, de epp a mesterrol, mint fogalomrol (Platon utan szabadon: idearol) folyt (szerintem) az ertekezes, nem pedig az en sajat fizikai valojaban is meglevo mentoromrol. Sajna ugyan azt a szoalakot tobb jelentessel is hasznaljuk.

ps.: szakertok: miert van az, hogy mostanaban alig jon le nekem a forum, es a beiras is nehezkes???

Csen Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7986
Bandey
Mit is mondhatnék, akkor egy véleményen vagyunk.

Dlala
Azt már én is szívesebben nézem

DLala Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7985
Bandey,
nekem is az egyik kedvenc musorom az Eurosporton a szumótornák közvetítése! Még akkor is, ha az erosen vágott anyag, 4x1 óra per torna.
Előzmény: Bandey (7984)
Bandey Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7984
================================================
Apropó láttátok a szilveszteri műsorban azt a két sumozót (az egyiküket úgy mutatták be, mint európabajnoki bronzérmest). Hááát, hogy őszinte legyek, már a kinézetük is kissé szánalmasan volt. Ámbár tudom, hogy a látszat néha csal, de mutattak egy amolyan bemutató mérkőzést is, amit még dulakodásnak is erős jóindulattal neveznék, mert annyi harci szellem se volt benne. Persze lehet, hogy a szitu volt eleve olyan és ezért nem mutattak annyit, dehogy ennyire…
==================================================

Remélem, nem e szánalmas bohócok alapján ítéled meg a szumót. Ezek ugyanis nem szumósok, hanem csak halvány és gyenge utánzatok, akiknek az egészben az a lényeg, hogy minél hájasabbak legyenek. A magam részéről semmiféle kapcsolatot nem is tartok velük. Ennek, amit Európában űznek, nem sok köze van a szumóhoz.

Épp most láttam a dicsőséges német csapatról egy képet, háááát..... az egyik kábé úgy néz ki, mint a Padödő csajok, csak azok nincsenek ennyire kifestve. :-((((( Tragédia.

Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, én is ismerek olyan (na, nem magyar) birkózót, aki komolyan veszi. Őt és a csapatát rendre meg is szokták hívni különböző japán heják, ott szoktak lakni és edzeni is.

Normális szumót nem mutatnak soha magyar tv-kben, legfeljebb nagyon ritkán, és akkor a közvélemény ilyen pojácákat lát, és meg is van a véleménye a szumóról. Inkább semmit ne mutatnának....

Bandey

Előzmény: Csen (7952)
Csen Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7983
Értem! Tehát menjünk a lábára a kliensenek, vagy mielőtt elkezdődik a bunyó verjük szét a kocsiját, esetleg előtte kérjük el a bérletét és a menetjegyeit. Köszi Orltran! ;-)
Előzmény: Törölt nick (7981)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7982
"igazsagszolgaltatas", igy helyes, idezojelben.
(mondjuk ennek megallapitasara eleg nezni a televiziot.)

Előzmény: Törölt nick (7981)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7981
Tapasztalat:

Ha meg akartok verni valakit, vagy benneteket akarnak megverni, tokmind1, szoval bunyo van, egy a lenyeg. Mikor vege, rogton rohanjatok dokihoz, vetessetek latleletet, majd rogton rohanni feljelenteni az illetot. Aki hamarabb odaer, az nyer, ilyen egyszeru a magyar igazsagszolgaltatas.
Persze tanuk ne legyenek, vagy csak olyan, aki haver/alkalmazott, tehat nem fuggetlen, ui azt le se ...jak.

bout Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7980
Wazull,
Én nem feltétlenül mosószerre gondoltam. Ki tudja, hogy ki milyen anyagokkal dolgozik napközben és bizony előfordul, hogy nem mosakszik meg edzés előtt, vagy nem könnyű eltávolítani azt a vegyszert, amivel dolgozott.
Ilyen edzésünk volt már máskor is és a pirosodáson kívül soha nem történt komolyabb bajom.
Most viszont szabályosan gennyesre gyulladtak (elnézést az érzékeny lelkűektől) a szőrtüszőim. Szerencsére a téma egyre tárgytalanabb. :-)

Gemini,
Gratulálok a gyümölcshöz!

bout

Előzmény: Wazull (7964)
bout Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7979
Vizsga:
Van egy olyan törekvő szempont nálunk, hogy az ember ne egy kitüntetett eseményre készüljön, hanem folyamatosan készen kell, hogy álljon, ha harcművészetet gyakorol.
Eddig a kyu-vizsgáinkat többnyire 1-3 hónapos közös felkészülés előzte meg. Előtte persze mindenki készülhetett fakultatív módon is. Ilyenkor edzéseken végigmentünk a vizsgaanyagon, átvettünk néhány etikettszerű szabályt és tartottunk speckó elővizsga edzéseket a kondi növelésére.
A fent említett gondolat hatására viszont több olyan helyről is tudok, ahol a felkészülés már nem közös. Rendes edzések vannak és ha valaki szeretne külön készülni, az megkapja rá a lehetőséget. Az ilyen típusú "felkészülések" utáni vizsgák színvonala tapasztalatom szerint alacsonyabbra sikerül.
Kérdés, hogy ez baj-e?
Hiszen a valós tudást mutatja-e az, ha valaki felturbózza magát a vizsga időpontjára, de előtte és sokszor utána 2-3 hónappal már nem lenne képes ugyanazt a teljesítményt nyújtani?

De ugyanez kérdés lehet fordítva is:
Ha valaki általánosan jó teljesítményt nyújt edzésen, de a vizsgán valamilyen külső, vagy belső tényező hatására alulmúlja önmagát, akkor már nem érdemli meg a fokozatot?

Vagyis: Mit mutat jobban a fokozat? A vizsgán nyújtott teljesítményt, vagy az általános tudást?
A válasz egyszerűen hangzik: A fokozatnak a tudást kell mutatnia és nem egy esemény eredményét.

Erre jó megoldásnak tűnik az, ha nincs vizsga, hanem az oktató adja a fokozatokat, aki folyamatosan képes követni tanítványai fejlődését.
A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy az oktató könnyen kerül elfogult helyzetbe a tanítványait illetően. Ez egyre magasabb szinten egyre nagyobb gondot okozhat. Ezért jobb, ha a szintet külső emberek mérik fel. Ez azért is jó, mert ha az oktató véletlenül (tudtán és akaratán kívül) eltéved az úton és persze tanítványait magával rántja, akkor egy külsős könnyebben fel tudja erre hívni a figyelmét. De mivel egy külsős (többnyire az oktató oktatója) nem ér rá állandóan tanulmányozni az emberei embereit, vizsgákat kell szervezni, ahol a tanítvány sűrítve adhat bizonyságot tudásáról.

De ugye egyre magasabb fokozatokra vizsgázva az ember egyre többször találja magát olyan bizottsági tagok előtt, akik még nem nagyon ismerik őt és a vizsgán nyújtott teljesítményéből kell megítélniük az általános szintjét.
Ahhoz, hogy mégis a valós tudást mutassa a fokozat tehát olyan vizsgáztatókra van szükség, akik abból a néhány mozdulatból és az egyéb kisugárzásból is képesek valós képet alkotni az illető tudásáról. Sokszor függetlenül a vizsgán nyújtott technikai teljesítménytől.

Konkluzióm: Jó nehéz lehet a dolguk és jó nagy lehet a felelősségük. :-)

bout

Előzmény: Wazull (7974)
BLaca Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7978
A vizsgákról ( bár a kulcsszavakat Gemini és Wazull már kimondta )

Szvsz a vizsga mérföldkő. A szövetségünkben én 1.kyu-ig vizsgáztathatok, amit leírok most Nektek, igyekszem minden vizsgán elmondani. A vizsga tehát mérföldkő, szikla, amelybe az élet háborgó óceánján bele lehet kapaszkodni ( hogy dagályosan képzavarral, de szemléletesen fejezzem ki magam ). Ebből következően olyan kell, hogy legyen, ami komoly felkészülést igényel, mondhatnám a vizsgázó energiáinak addigi életének legnagyobb igénybevétele mind fizikai, mind pszichikai szempontból. A feladatom, mint vizsgáztatónak az, hogy eljutassam a vizsgázót lehetőségeinek a határai közelébe. Ez nagyon komoly felkészülést igényel, ismétlem, azaz nem lehet úgy elintézni, hogy -Láttalak fiam az edzőtáborban, nagyon ügyes vagy, így most, a tábor végén megkapod a következő övfokozatot. Az újabb övfokozat megítélésénél mindamellett nem csak vizsgán nyújtott teljesítmény számít, mint azt az előző hozzászólásomban leírtam.
A helyes sorrend véleményem szerint az, hogy a mester jelzi a tanítványnak, hogy szerinte kész a következő vizsgára, majd amikor a tanítvány is úgy gondolja, elkezdi a felkészülést az egyik későbbi övvizsgára. ( Nálunk általában egy évre előre lehet tudni, hogy mikor van övvizsga. ) A mester a felkészüléshez biztosítja az optimális feltételeket, majd a felkészülés után a vizsgázó megpróbálkozik a vizsgával ( jó esetben nem a mestere vizsgáztatja ). A legnagyobb bűne egy mesternek a tanítványokkal szemben az, hogy érdemtelenül ad nekik övfokozatot. A felkészülést szerintem tehát nem lehet megspórolni. A felkészülés ideje természetesen az övfokozattól és a vizsgázótól nagymértékban függ. 2002 nyarán két tanítványom vizsgázik 1. danra, illetve én is akkor próbálkozom a 4. dan fokozatra vizsgázni, de a felkészülést már most megkezdtük.
Az övszínekről: ebben a gondolatmenetben, amelyet fentebb leírtam, az egyes színek azt jelzik, hogy az adott jitsuka hány és milyen vizsgán, ( mérföldkövön ) van túl. Ezáltal példát mutat az úton mögötte lévőknek ( -Lám ennyien kibírták a kék, barna stb. övfokozathoz tartozó vizsgát, akkor én is meg tudom csinálni ). Mindez feltételezi persze azt, hogy mindenkit egyenlő mércével mérünk önmagához képest.

BLaca

Bassman_ Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7977

madjoe

Kifejtenéd kérlek önellentmondásom mibenlétét?

Előzmény: madjoe (7949)
Wazull Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7976
Csen,

"Apropó láttátok a szilveszteri műsorban azt a két sumozót (az egyiküket úgy mutatták be, mint európabajnoki bronzérmest). Hááát, hogy őszinte legyek, már a kinézetük is kissé szánalmasan volt. Ámbár tudom, hogy a látszat néha csal, de mutattak egy amolyan bemutató mérkőzést is, amit még dulakodásnak is erős jóindulattal neveznék, mert annyi harci szellem se volt benne. Persze lehet, hogy a szitu volt eleve olyan és ezért nem mutattak annyit, dehogy ennyire… "

A sumosokrol Bandey nyilvan autentikusabban es tobbet tud majd irni.
Ami nekem leszurodott a magyar (europai) sumorol:
nagyon fiatal dolog, raadasul nincs tomegbazisa. Arrol sem tudok, hogy japan mester tanitana Sumot nalunk, tehat a technikai kepzettseguk sem olyan, mint a japan profike. Mindezekbol kiindulva: a sumosok mas kuzdosportokbol (cselgancs, birkozas, stb...) atrandult emberek (elsosorban a sulyuknal fogva...)
Emlekszem, az egyik sumos egy volt birkozo, akinek mintha a labaval lennenek gondjai, nekem kisse santanak tunt. Es mintha elmult volna 40 eves...
Volt egy fiatal japan srac (egyik szuleje magyar), aki Magyarorszagon el (azt hiszem Tomohikonak hivjak), es o kiment Japanba Sumot tanulni. Aztan egy par honap mulva visszajott, es mondta, hogy mar nem akar sumos lenni. Viszont par evvel ezelott lattam a Telesportban egy osszefoglalot Sumo VB-rol, ott meg szerepelt magyar szinekben...

Előzmény: Csen (7952)
Wazull Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7975
hiryu,

"Na meg lattam mar szulot a sarokban, ujjongva, hogy vegre megfegyelmezi valaki a gyereket."
Ja, ez ertheto. A szulo maga szereti verni a gyereket (meg a feleseget is, persze), igy mastol ezt nem veszi jo neven...
:-)))

"Engem is lemartak mar az egesz dojo elott, etikettsertes miatt."
Etikettsertes miatt?!? Ugyan mit cselekedtel? Nem hasznaltad a Vitez vagy a Baro cimet a gyerek megszolitasanal? Esetleg nem Kisasszony, Ifiur a megszolitasuk nalatok? Vagy csak nem kessel ettel halat a dojoban?
:-)))

Előzmény: hiryu (7954)
Wazull Creative Commons License 2001.01.09 0 0 7974
bout,

"Mire jó a vizsga, ha csak az mehet el, aki biztosan átmegy? Kell-e külön kitüntetett időponthoz/eseményhez kötni egy fokozat megszerzését?"
Szerintem olyan, hogy valaki biztosan atmegy vizsgan: nincs. (OK, most tekintsunk el a "paraveletlenektol", amikor leszurkol valaki 600 ezer makit...). Az, hogy megut egy szintet, az csak egy dolog. Ezt viszont egy ember tudja igazan megitelni: a mestere. Igen, szukseges, hogy az ember ugy erezze, o mar alkalmas arra, hogy vizsgan megszerezze a kovetkezo fokozatot, viszont sok dolgot o nem lathat kivulrol sajat magarol. Ezert KELL konzultalnia a mesterevel egy esetleges vizsga elott. Ja, es mar irtam korabban: a mester is a nevet adja a tanitvanyahoz, tehat a tanitvany a mesteret is minositi mas mesterek elott, amikor vizsgazik...
Szoval az, hogy elmegy vizsgazni, az nem azt jelenti, hogy ott atmegy, megha a mestere batoritotta a vizsgara is. Erre van nehany peldam. Csak egy: volt klubtarsam elment vizsgazni 3. danra. Ugy megbukott, mint a huzat, holott sokak szerint mar regen megerdemelte volna 3.danjat.
Egy csajjal mutattak be a kozosen a katakat, es a csaj elrontotta, nem tudtak folytatni. A baratom meg mindig 2. danos (ez 3 eve volt...)
Ez csak egy pelda volt, de teljesen mas dolgokert is meg lehet bukni egy vizsgan. Tizbol kilencszer atmennel, csak eppen akkor valamiert nem...
Kituntetett idopont: nalunk ahany danod van, annyi evet kell minimum kivarnod a kovetkezo danvizsgaig.
Ennek a melyebb ertelmet nem ismerem, de valoszinuleg az, hogy hagyja leulepedni a dolgokat az emberben az ido. Kendoban nincsenek ovek, de eleg nezni egy kendost, hogyan mozod, abbol mar meg lehet saccolni, milyen fokozata van.
Mar ket eve mehettem volna 3. danra vizsgazni (akkor telt el a 2. dan ota ket ev), de akkor nem tudtam edzesre jarni rendesen, igy eszembe sem jutott, hogy vizsgazzak. Kb. egy honapja mondta a Mesterem, hogy ideje lenne mar 3. danra vizsgaznom, illetve ezt a tegnapi bemutatonk utan is emlitette. A gondom az, hogy nem tul sok lehetoseg van 3. danra vizsgazni, mert legalabb 5. danos, vagy efolotti kendosbol szuksegeltetik egy vizsgabizottsaghoz legalabb 5 darab. Az meg nem tul gyakran gyulik ossze Japanon kivul...

"Vizsgára senkit nem küldenek akarata ellenére."
Nalunk sem. A tanitvany konzultal a mesterrel. Aztan vagy elmegy, vagy nem, az az o dolga...

"Az is jelzi a szint elértét, ha az ember tudatában van már annak, hogy eljött az idő."
Ezt szo szerint igy mondanam en is...

"Aki nem akar vizsgázni, mert szerinte hülyeség az egész, az nem is érdemli meg az adott fokozatot, mert nem érett meg rá."
Ilyen arcokkal mar en is talalkoztam. Persze, a vizsgazas ellen eppen annyi ervet lehetne felhozni, mint mellette, de ennel objektivebb mercet nehez mondani arra, hol tart az ember...

"Mire eljön a vizsga napja, általában csak azok maradnak a vizsgázni vágyók között, akik alkalmasak is rá."
OK, de lasd fent...

"Vizsgán 3. kyu-ig szinte mindig mindenki átmegy. Magasabb fokozatokon már előfordulnak bukások is,"
Nalunk minel magasabb a fokozat, annal tobben buknak meg. Mar szo volt rola, hogy a 8. dant mar csak a vizsgazok fel (!!!) szazaleka kapja meg...

"de sokkal gyakoribb a következő fokozat kivárási idejének megduplázása, megtriplázása (bármelyik fokozatnál). Ezek a tények. Az okok, indokok még számomra részben tisztázatlanok."
Ez nekem is furcsa, mert ilyennel meg nem talalkoztam. Megduplazni, triplazni a kivarasi idot? Akkor mar a kettovel lentebbi fokozat megszerzesenel is santitott valami. Bar nyilvan nem ezt akarjak sugallmazni vele, megis ilyen mellekize van a dolognak...

Előzmény: bout (7956)
PINGYI Creative Commons License 2001.01.08 0 0 7973
Kedves Wazull!

Persze. Csak úgy gondoltam, a vitaminos-izmos-izületes hozzászólásokra is igény van, szerintem :-)))

Gemini

Gratulálok!!!!

Előzmény: Wazull (7972)
Wazull Creative Commons License 2001.01.08 0 0 7972
Kedves Pingyi!

OK, nincs semmi gond. Ne legyen lelkifurdalasod.
A vitaminos-izmos-izuletes irasoknal vannak sikerultebb hozzaszolasaim is, szerintem :-)))

Előzmény: PINGYI (7969)
Wazull Creative Commons License 2001.01.08 0 0 7971
Kedves Gemini!

A sikeres vizsgadhoz meg egyszer gratulalok!

Előzmény: Gemini (7970)
Gemini Creative Commons License 2001.01.08 0 0 7970
BÚÉK, tisztelt topiclakók!

Vizsga: jelentem, 4 év várakozás (mit várakozás, kemény edzés) után december 10-én levizsgáztam zöld övre!

Igenis fontos. Mérföldkő. Próba. De nem lehet siettetni.

Gemini

PINGYI Creative Commons License 2001.01.08 0 0 7969
Akkor jó, mert nagyon jó volt, amiket az izületekről, a vitaminokról és most az izmokról írtál. Tényleg nem akartalak megbántani.
Előzmény: Wazull (7968)
Wazull Creative Commons License 2001.01.08 0 0 7968
Pingyi,

Nem haragszok, csak furcsa volt...

Előzmény: PINGYI (7967)
PINGYI Creative Commons License 2001.01.08 0 0 7967
Wazull

Rossz vicc volt... :-( Ugye nem haragszol?

Előzmény: Wazull (7966)
Wazull Creative Commons License 2001.01.08 0 0 7966
Pingyi,

"Wazull - a topik háziorvosa :-)"
Jaj, ne! :-(((

Előzmény: PINGYI (7965)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!