Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

KKoppány Creative Commons License 2006.03.21 0 0 390

Hali!

Hát nem is terveztem... :)

Előzmény: Cornetto33 (377)
csabis Creative Commons License 2006.03.21 0 0 389

a 0W-40es olaj annyira nem felel ám meg.az már egy nagyon híg olaj ami könnyen kicsapódhat a tömítéseknél illetve a perselyeknél.Én 5W-40-est ajánlok mindenkinek.

Előzmény: pestigyerek (388)
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.21 0 0 388

Na ez asztán minden elvárásnak megfelel...

Mobil 1
Mobil 1 Protection Formula motorolaj - 0W40

forgalmazó:
Homasita Kft.
szintetikus motorolaj
API SL/CF, ACEA A3/B3/B4, MB 229.1 Approved: VW 502.00/505.00, VW 503.01, MB 229.3, MB 229.5, Opel GM LL-A-025/LL-B-025, BMW Longlife 01, Porsche, Recommended by SAAB Méret: 1 literes Cikkszám: 97014302 Az Ön ára: 2 920 Ft Méret: 4 literes Cikkszám: 97014303 Az Ön ára: 11 590 Ft
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.21 0 0 387
Elf
ELF EXCELLIUM LDX 5W40 forgalmazó:
Formula3000 Bt.
MINŐSÍTÉS: API SL/CF, ACEA A3/B3/B4, VW 502.00/505.00, BMW LONGLIFE Méret: 1 literes Cikkszám: formula_161 Az Ön ára: 1 650 Ft Méret: 5 literes Cikkszám: formula_162 Az Ön ára: 8 200 Ft Azt hiszem ezt tudom olcsón megszerezni... info holnap
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.21 0 0 386
Castrol
Castrol GTD Magnatec 5w40 Formula3000 Bt.
szintetikus motorolaj

API CF, ACEA A3/B3/B4, VW505 00,MB229.31
Méret: 1 literes Cikkszám: formula_408 Az Ön ára: 1 950 Ft
Méret: 4 literes Cikkszám: formula_409 Az Ön ára: 7 700 Ft

pestigyerek Creative Commons License 2006.03.21 0 0 385
Fina Excel 10w40 rész-szintetikus motorolaj forgalmazó:
Formula3000 Bt.
rész-szintetikus motorolaj

Minősítése: API SL/CF, ACEA A3/B3/B4, VW 502.00/505.00,MERCEDES 229.3, BMW Longlife Oil Méret: 1L Cikkszám: formula_059 Az Ön ára: 1 330 Ft Méret: 4L Cikkszám: formula_058 Az Ön ára: 5 100 Ft Méret: 5 literes Cikkszám: formula_132 Az Ön ára: 6 700 Ft
csabis Creative Commons License 2006.03.21 0 0 384

Kedves Koppány!

tuti h kuplungcserére adtak 320-as ajánlatot?Mert ha igen akkor a Fábiánnál nagyon le akartak húzni.Ez egyik ismerősöm a 607-ben cseréltetett kuplung szettet a Peugeot Frédi-Béninél és gyái alkatrészekkel meg munkadíjjal együtt 114ezer forint volt ÁFÁval.Jah és még valami,a kuplungcserekor nem kell az olajat leengedni a  váltóból,az teljesen más tészta.Azért jól néznénk ki ha a kuplungtárcsák közé olaj kerülne:)

Előzmény: KKoppány (369)
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.21 0 0 383
 PEUGEOT Model  607 2.2 HDi Engine  DT Year  2000-   Application Recommendation Capacity (ltr) Engine  (DT) Castrol's best oil for your vehicle EDGE TURBO DIESEL 5W-40  (f) 4.8  HDi engines alternative viscosity: 0W-40, 5W-40. Do not use 0W/5W/10W-30
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.21 0 0 382
Bocs az olajinfo hiányáért, a helyzet az hogy nem akarok valótlant állítani, holnap délelőtt tudok pontos árat és címet. Azzal ugy sem vagytok kisegítve ha azt mondom Nizza Supermarche áruház, Castrol 5W-40 Hdi (API SL-CF) 5L 28.9 EURO
Cornetto33 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 381

Én meg hálás köszönet a Maffiozók fórumért.

Estleg Neked nincs meg a 6/1-es?

C.

Előzmény: Gilbert (380)
Gilbert Creative Commons License 2006.03.21 0 0 380
Köszi!

Kecskemét 70 km és éppen holnap megyek oda igy duplán jól jön a segitséged.

Many thank's!:-)
Előzmény: Cornetto33 (379)
Cornetto33 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 379

Nekem sem adta még meg.

Viszont nézd med a 342-es hozzászólásom . Ha nincs messze kecskemét akkor ezt az olajat megkapod 9.500-ért. Én már kétszer raktam bele. Ja és a Peug.-nál egy ismerősöm ajánlotta, hogy jó olaj.

C.

Előzmény: Gilbert (373)
Cornetto33 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 378

Ja. A havi 5.000 miatt keresek mindin viszonylag kevesett futott (nagyon nehéz .... ezt is 2 hónapig tartott megtalálni) autót. Viszont ez a futás szinte csak hossszútávú utakból áll. ( Én eggyik autómmal sem mentem 180- nál többet ,még próbára sem, egyszerűen sajnálom tépni.) Az átlagaim ezért ilyenek, mert nem hajtok. Ráadásul a van egy 10 éves Fiatom hétvégén azzal (vagy biciklivel mivel az is rám fér) szaladgálok rövid távon a városba, a 607-est elő sem veszem.

C.

Cornetto33 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 377

Addig ne foglalkozz a részecskeszűrővel amíg nem jelzi. (Modjuk olyan felöntést amit én is csináltam bármikor lehet végezni.) Ma az autópályán még 150-ig is felment így "Vész" üzemmódban csak baromi lassan.

C.

Előzmény: KKoppány (376)
KKoppány Creative Commons License 2006.03.20 0 0 376

Heló!

Hát amennyiért vettem, akár totálkáros is lehetne... :)

De láttam a szervíztörténetét, úgyhogy nem volt okom bizalmatlanságra. Azért nem bántam nagyon, hogy most megnézték Fehérváron...

Nekem a részecskeszűrő kb. 5-6.000 kilométer múlva esedékes (bár a fehérvári ismerős úgy emlékezett, hogy majd csak 120-nál kell, bár ez mindegy, mert úgyis jelzi a gép...), viszont az ingyen van - legalábbis ha hajlandó leszek betolni a Gablinihez.

Hajlok, mint az ingadozó középparaszt... Csak én arra, hogy inkább Fehérvárra vigyem, ha szakszervizet akarok.

Szívesen sütkéreznék a környezetvédlemi minisztériumi visszatérítés dicsfényében, de nem én dobtam be a köztudatba. Viszont ahogy elnézem, eléggé keményen strapálod a járgányt, ha havi ötezret mész vele...

Előzmény: Cornetto33 (375)
Cornetto33 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 375

Hali !

Ez aztán a bizalom ! Vásárlás után festéket mérni.  Ez jó hír , hogy a lámpabúrát szét lehet szerelni. Az A6- nál nem lehetett, ezért kellet egy spec kampóval benyúlni és helyre pattintani a foncsúrt.

Más . A részecskeszűrőm 5 hónap után megint hibát jelzett. Várható volt annak idején 1.5 L-ert tudtak csak bele tenni és mentem vele 25.000 km-ert . Szerintem ez jó . Nem biztos, hogy tudok szerezni megint darabot viszont egy 5 L-es cucc nem megy bele és tárolni sem leht. Ha valakit érdekel, hogy közösen vegyünk (azt hiszem 25-30 körül van) írjon . (Én nettón kapom)

Koppány ! Nekem a peug-nál azt mondták a kimosást csk elmebeteg vállalja, mert iszonyú rákkeltőanyagok vannak ebbe a szarba. A felújításra holnap mondanak árat. Meglepődtek, hogy tudok a körny.minisztériumi visszatérítésről. Köszi.

C.

Előzmény: KKoppány (374)
KKoppány Creative Commons License 2006.03.20 0 0 374

Voltam ma Fehérváron, megpróbáltam beállíttatni a lámpáimat. A jobbos sajna gázos, valami el van benn törve, azt mondták, szét kell szedni, úgyhogy majd a következő nagyszervíznél... :((( De legalább körbemérték, és mindenhol gyári értékek vannak a kasztnin.

Viszont kipróbáltam a 407 V6 2,7 HdI kupét! Brutális járgány. Nagyon brutális. Nem is dízel hangja van! Hörög és húz. Wow!

Ezzel együtt nem kéne. Jobban élvezem ezt a kellemes hajózást... :)

Gilbert Creative Commons License 2006.03.20 0 0 373
Látom az én kérdésem felett átsiklottál.

Kérdésem, hogy megadnád e az "olajos" elérhetőséget nekem is?

Üdv,

G.
Előzmény: pestigyerek (372)
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.19 0 0 372
Részleteket nem irtam, de természetesen a pesti srác aki nekem is csinálta millio paraméter alapján tudja beállítani a tunungot. Lehet gázpedálfüggő is, hogy csak akkor megy a tuningartalom ha minimum 3/4-ig nyomod neki, és persze figyeli a vízhőfokot is hogy csak normális üzemi hőmérsékleten menjen a dolog. Részletekbe nem akarok belemenni, szerintem akit érdekel úgy is felhívja. a száma (Misinek hívják) vodafonos triplahárom duplanyolc duplanégy. Ha kell az e.mail címe megadom azt is ha csak puhatolózni akartok nála, de most nem tudom csak holnap. Na jók legyetek (és gyorsak) mint én! :-)
Előzmény: baada (371)
baada Creative Commons License 2006.03.19 0 0 371
nekem a 406 2.2hdi-re a ciptuning ugy nezett ki, hogy szombathelyen a csavo a gyari progi melle feltöltött egy ujat is. -5 - 30 C -ig megy a gep az okos progival szelsösegesebb körülmnyek közt visszaáll a gyári progira (ha kell barmikor leveszi az ő progijat ingyen). ez került kb ket oraba es 40ezer ft-ba. persze a gyari csatlakozon kerezsztül tamadta az epromot. ha valakit izgat a csavo telszama, akkor a 406 forumba megtalalja szombathelyi srác utalast. egyetlen hiba van a csavoval, hogy mindig kesik mindenhonnan, igy varni kell ra. lehet, hogy meg lehet beszelni vele, hogy pesten jar, akkor itt megcsinalja (egy laptoppal dolgozik). ha nem talaljato, akkor előasom majd
Gilbert Creative Commons License 2006.03.18 0 0 370
Szia!

Ez a lehetőség engem is érdekelne ugyanis éppen most cserélnék olajat. Megadnád nekem is?

Köszönöm szépen!
Előzmény: pestigyerek (359)
KKoppány Creative Commons License 2006.03.18 0 0 369

Szia Cornetto!

Roziék azt mesélték, hogy a szakszervizekben két dolgot szoktak csinálni. Az egyik, hogy elküldik Franciaországba a cuccot, és ott felújíttatják, majd új áron eladják a gyanútlan autósnak.

A másik, hogy simán kiszedik, magas nyomású vízzel átfújják, majd feltöltik.

Na ezt a kettőt szeretném elkerülni, és ezért fogom elvinni a saját szerelőmhöz. Akiről annyit, hogy amikor a 406-oson tönkrement a kupplung, akkor a Peugeot Fábián ajánlott nekem 320-ért egy kupplungcserét, és ő megcsinálta 90-ért. Munkával, alkatrésszel! Márpedig a kupplungcseréhez le kell bontani az egész elejét az autónak. És a kupplung maga 65 ezerbe kerül. Ja, a 90-ben benne volt az olajcsere és a szűrők cseréje is. Mert ha már egyszer hozzányúltak, akkor nem töltötték vissza ugyanazt az olajat, nem rakták vissza ugyanazokat a szűrőket... Szóval ingyenszervíz ide, ingyenszervíz oda, én a Rozihoz viszem az autót...

A tuningra rá vagyok gerjedve én is!

Előzmény: Cornetto33 (367)
KKoppány Creative Commons License 2006.03.18 0 0 368

Szia Pestigyerek!

Nincsen semmi baj, örülök, hogy becézni akarsz! Feleségem pszichológus, és amikor a három éves unokaöcsémre akartam rádörrenni, hogy ne kopizzon, mert azt nagyon nem szeretem, szelíden a fülembe súgta, hogy "Kopertám, az ember azt becézi, akit kedvel..."

A székesfehérvári Peugeot szalon vezetője mondta a 200-as árat. Autókereskedő a lelkem, természetes, hogy keresni akar. Van ez a gyári Peugeot tuning, ő ezt javasolta. Annyiért.

Az e-mailt dobom.

Üdv!

Előzmény: pestigyerek (366)
Cornetto33 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 367

Sziasztok !

Látom Pestigyerek érzékeny pontodra taointott Koppány!

A részecskeszűrőről annyit tudtommal két féle beavatkozás van.

1. Simán öntenek bele trutyit aminek az ára kb 25.000-30.000 (5L) . Nos az autóba 3.5 L megy, Mi lesz a maradék 1.5 lityivel? Vagy kiöntik , mert annyira agresszív anyag, hogy sokáig nem lehet tárolni vagy jön egy "földönfutó" tag (mint én) és ad 1.500 ft azért a 1.5 lityiért és megy vele még vagy 30.000 km-ert (én már így 20.000 -et mentem).

2. A klasszikus felújítás: Na ez húzós (90.000) itt veszik ki az egész cuccot és viszik felújítani ami abból áll, hogy kap egy új belsőt a kűlső marad, majd felöntik löttyel. viszont ezzel a szervízbe nem dicsekedtek, hogy a felét vissza adja az állam. Köszi a tippet !

A lámpáról annyit én az A6-ommal jártam úgy, hogy aXenon lefelé világított és nem lehetett csavarokkal állítani. Nem kell betojni nálam a foncsúrok voltak szétcsúszava (hogy miért máig nem tudom) , de a vill.szerelő készített egy speckó kampót ée helyre rakta ! Mindenre van megoldás !

Ez tuning lehet, hogy engem is érdekel.

C.

Előzmény: KKoppány (365)
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.17 0 0 366

Bocsi Koppány! Te úristen! Hol találtál te ilyen csillagászati árakat? A 100-120 -ról hallottam, de az a másik ár... nagyon gáz! Természetesen az ilyen tuning ugy indul hogy a jelenlegi progit kiolvassa, elmenti (felirja CD-re neked ha kell) majd rátölt egy olyan tartalmat ami a te computertipusodra van megirva. nem tudom hány különböző computerrel szerelték a 607 hdi-ket, de kiolvasásnál kiderül melyik van benne. természetesen itt nem lehet próbálkozni, csak a megfelelő tartalom jó a megfelelő computerhez. amugy ez az ár teljesen baráti, lehet hogy neked többet mondana, de ha rám hivatkozol majd akkor meg lehet vele egyezni. ja és ha érdekel tudok 5.000-ért teljesítménymérést is. én tavasszal el akarok menni. Azt mondta a srác hogy ha akarom egy mérés árában megméri tuning nélkül is és utána is. Kiváncsi vagyok.

A tuningos srác rengeteg verdát csinált már, baromira elfoglalt. Dobj egy e.mailt a hdihatszázhét kukac frimél pont hu-ra és megadom a srác számát. amugy 65-ért csinálta nekem egy éve (60-ba volt neki) már emlékszem, de majd megkérdem mi az aktuális tarifa. nekem még ugy csinálta hogy kivettük a computert (aksi mögött van) és kiforrasztotta az epromot és tett be egy másikat (előtte egy foglalatot) és akár én is ki tudom cserélni kb 5 perc az egész. a kéziváltóson nagyon brutálisat dob ahogy hallottam! 165 paci és kb 70Nm nyomatéknövekedésre számíthatsz.

közben rákerestem a gugllal és 75+áfa pl a megalarm-nál. az a 200ezer nagyon durva, valaki sokat akar rajtad keresni!

Előzmény: KKoppány (365)
KKoppány Creative Commons License 2006.03.17 0 0 365

Nekem 6 sebességes kézi, és a régi tulaj azt mondta, hogy ment vele 220-at...

Szerintem 3700-nál még nincs szétpörgetve! A 406-osomat megpörgettem 4000 fölé is. Igaz, csak egyszer... De akkor ment is...

Milyen chiptuningot adnak 60.000-ért? Én két verziót hallottam. Az egyiket egy szervízben csinálják, ahol letöltik az autó számítógépéről a programot, átállítják az értékeket, és visszatöltik. Ez 150.

A másik a külső, kivehető-betehető, az 220.

Ha te tudsz 60-ért, akkor annak az elvtársnak is kérném szépen az elérhetőségét!

Köszönöm!

A xenonom nem simán kicsit lefele világított, hanem konkrétan a kocsi orra elé, semmit nem láttam... A bal oldali meg egy kicsit fel az égbe... :( De most - remélem - már jó.

A hátsó lámpára nincs ötletem, a motort is csak azért ismerem meg, mert berreg... :)

Előzmény: pestigyerek (363)
KKoppány Creative Commons License 2006.03.17 0 0 364

Szia!

Engem Koppánynak becéznek a családom tagjai és a barátaim is. A feleségem Kopertának hív. De ez az ő privilágiuma.

A bőrápolós kolléga elérhetőségét kérném szépen! A szerelő nekem ráér, csak jelezni szerettem volna, hogy tud rólad.

Amit a feltöltésről írtál, minden bizonnyal igaz, de olyan plasztikusan ecsetelte a Rozi, hogy hogy is működik az ilyen, hogy egyből láttam a lelki szemeim előtt, ahogy valami márkaszervízben valami hanyag szerelő barkácsol rajta, úgyhogy inkább hozzá fogom vinni. És kifizetek annyit is akár, mint a márkaszervízben. Nem véletlenül járok a sráchoz.

Előzmény: pestigyerek (362)
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.17 0 0 363

Én se sokáig birtam chiptuning nélkül. Egy barátom ezzel foglalkozik és ugy győzött meg hogy 60.000-ért megcsinálta 2 hét próbaidőre majd kérdezte hogy kivegye-e. Szerinted hogy döntöttem?? :)

Azóta fellődött a technikája és a könyöktámasz alatti stekkeren tölti fel a progit és a azt mondom hogy alacsonyon jobban szeretném hogy menjen akkor állít a görbéken... amugy 210 a vége csak az automatámnak. Még tolhatna rajta egy kicsit mert pont a 3700-as fordulat ahol már nem húz a moci, de inkább azt mondom hogy ne pörögjön annyira szegény moci nem akarom szétpörgetni. A gyorsulása egyébként sokkal jobb lett tuning után. És érdekes de normál használat mellett kevesebbet is fogyaszt... A xenonom nekem is kicsit lefele világít, majd picit feljebb állítom én is. Van egy kérdésem: Bele vagyok esve a 307CC hátsólámpájába és kitaláltam, sőt meg is terveztem hogy 2 sorban telerakom nagy fényerejű LED-ekkel a hátsólámpán pont ugy mint a 307CC-nek van. Szerinted hogy sikerülhet a dolog és mennyire cseszné el a hátulját? Vagy dobna rajta?

Előzmény: KKoppány (361)
pestigyerek Creative Commons License 2006.03.17 0 0 362

Hello kopi!

Rossz hírem van! A márkaszervízben nem 90.000 a feltöltés hanem csak a fele! A környezetvédelmi hivatal visszatéríti az 50%-át a szervíznek és nem kell kifizetni! tudom mert nekem is úgy csinálták. a szerelőt nem ma terveztem felhívni, hanem majd ha aktuális lesz és lesz időm egy egyeztetett időpontban megkeresni. Kb 2 hét... A bőrt nedvesen illik tartani mert kiszárad ezért bőrápolóval kell kezelni ilyet a NET-en találsz egy csomót a google-lal is. Én évente egyszer elviszem egy barátomhoz aki autokozmetikus és leápolja. 2 napos a melo 20.000 Ft de mintha a futoszalagrol jött volna le... müanyag ápolás (szilikonmentes természetesen), külön gumiápoló, bőrápoló (csupa amerikai termékkel), polírozás, stb... Eladás elött tuti elviszem hozzá, de az nem mostanában lesz.

Előzmény: KKoppány (361)
KKoppány Creative Commons License 2006.03.17 0 0 361

Még egy kérdés uraim!

Tud valamelyikőtök valami jó bőrápolószert? A szerelőm - aki egyébként várja a hívásod Pestigyerek!, és akihez majd viszem részecskeszűrő-felújításra, mert elmondta, hogy hogyan csinálják 90.000-ért a márkaszervízben, úgyhogy inkább fizetek érte, de ő csinálja... - azt mondta hogy ezek a vajbőrök nagyon kényesek, úgyhogy nem ártana azelőtt leápolni, mielőtt elkezd repedezni.

Köszönöm előre is a választ!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!