Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

csoppika júl. 20. Creative Commons License 84768

Hali! Elvileg lehet kapni valamelyik autógyártó(renault vagy VW???) által preferált fagyállót, ami nem bántja az aluminiumot. Most kapásból nem tudom milyen színű, de talán rózsaszín...

Idézet egy motoros fórumról:

susugaga[2439] 2008. július 30. 07:37 Jól mondták neked valóban két féle fagyálló létezik az ócsóbb hagyományos, és a drágább foszfátmentes. Valóban a hagyományos fagyálló megkezdi az alut de ahoz idő kell. Természetesen az mindenkinek a saját döntése melyiket használja. válasz erre

Előzmény: shaggy86 (84767)
shaggy86 júl. 19. Creative Commons License 84767

Miért van az hogy ami a vízszivattyúból jön csőcsonk az állandón széttörik nem is széttörik valahogy eltűnik ennyire marhat a fagyálló?
Most tavasszal lett kicserélve és most vettem észre köpködi megint a vizet és megint széttört.

Mit tudnék oda rakni ami bírja nem megy szét ilyen könnyen?

Illetve valami rendes fagyállót ami nem marna ennyire vagy nem is tudom mit kellene.

Vízzel sem akarom használni és akkor sűrűbben leengedni ezt kellene?

Most szerencsém volt sikerül hazaérnem mielőtt teljesen szétment.

GABI033 júl. 19. Creative Commons License 84766

Annyit tudok tanácsolni,hogy cseréld le az olajat és pucold ki a centrifogál szüröket durvaszüröt finomszüröt ujat bele,és ami a hütö elöt van azt a szüröt is kell cserélni vagy pucolni ami hüti a motorolajat,hütö elött van rácsnál vagya a bal vagy jobb egy kicsi gumicsö szerü,mert ha szar olaj van benne akkpr nincs meg a kenése se a hütés se a tömités,énis azokat csináltam mikor megvettük a trakesz,még volt hogy csöveket kelett cserélni mert folyt az olaj belöle,hát most már rendbe van az kis gép!

Előzmény: Péter mz (84763)
Rlevi. júl. 19. Creative Commons License 84765

helló 

szerintem az olajat mindenféleképp le kell cserélni ha olyan állagú és szinű mint amiről beszélsz

a visszajelző csövét nem hiszem hogy ki kell cserélni hacsak nem oldódik meg a probléma az olajcserével

a generátorral kapcsolatban nem tudok segíteni mert az ilyenekhez én nem értek, de kárpótlásul adok egy kezelési és karbantartási utasítást amiben szinte minden benne van(a villamossági alaprajzzal együtt csak elég sok szál van és nem tudom ki tudod e hámozni a lényeget: http://uloz.to/x1BvaXTk/mtz-50-52-pdf

remélem ezzel tudtam segíteni :)

Előzmény: Péter mz (84763)
jejejetiii júl. 19. Creative Commons License 84764

A szalagon kellene állítani.

Lehet az van megkopva

Előzmény: Mtz 550E (84758)
Péter mz júl. 19. Creative Commons License 84763

SZiasztok

Ebben a fórumban új  vagyok ,Péter vagyok,és szeretnék majd tőletek kérdezni pár dolgot.Vettünk apuvalegy 50 es mtz-t fő probléma egyenlőre hogy kevés az olajnyomás hidegen olyan max 2 bar volt melegen ,alapjáraton talán 0.3 bar ,gázon 0.5 lehet.Az előző tulaj azt mondta nem tudja mikor volt olajcsere ,Az biztos hogy az olaj az igen igen fekete, és hignak tűnik. ,Az olajszűrőt szétszedtem az jó , talán 1-2 mm es kosz folt csak a szürő falán.Levettem a akrtert mondom mégis belenézek mi lehet a karterban nincs e benn sok mocsok,vagy épp nem tudja felszivni az olajat az olajpumpa.A karter belül tiszta volt ,a felszivó szűrője is jó.

Most majd kap uj tömitéseket a karter ,meg új olajat,kíváncsi leszek hogy alakul majd a nyomás.Az olajnyomás mérőig menő rézcső is ugy 6-7 helyen már forrasztva volt,még arra is gondoltam ebbe a kis csőbe nem e folyt be a forraszanyag,és alig jön át rajta a nyomás(lehet kicsi az esélye ).A motorba alulról felnézve a hengerek jó állapotunak tünnek nem karcosak.A motor ugy állt meg h kb a 4 dugattyú azonos helyzetben van és igy a hajtókarokat megtudtam mozgatni radiális irányba mindegyik kb 1 mm-t mozog ,hát nemtudom mennyi fér bele ezeknél ,mekkora az illesztés ,hideg motornál néztem.A főtengelyt még nem sikerül igy megmozgatnom ,mert azt hallottam hogy a nyugvó csapágyak általában előbb cserések az mtz ben.Mi az igaz?

elsősorban motorolaj csere lesz ,ha ez nem hoz javulást ,akkor esetleg lehetne állitani az olajnyomáson ,ha állithato. vagy az olajpumpa kopott.?

A bentlévő olaj kb ugy folyik mint a víz,csak egy cseppet sűrübb ettől.ugyhogy ez biztos baj,felhigult az olaj ,vagy kitudja mi van bent.

 

Másik dolog hogy töltés az nincs, a generátor nincs bekötve 2 vékonyabb kábel is megy rá de 30cm után nem mennek sehova a kabin irányába.a vizhütő körül van egy fekete műanyag ház ha jól tudom áramátalakitó.az sincs bekötve.ez egy 700 W os generátor,esetleg tudnátok a bekötésben segiteni ? meg még át kell néznem a fesszabot is hogy milyen állapotban van,nincs e beégve beül valami.Tudnátok mutatni bekötési rajzot ?

 

előre is nagyon köszönöm a választ.

Tech1210 júl. 18. Creative Commons License 84762

Meg sok boltos nem tudja ,hogy kétfajta gumigyűrű méret van . Adnak hüvelygumi gyűrűt azt ennyi. 

Előzmény: kzsolt88 (84761)
kzsolt88 júl. 17. Creative Commons License 84761

Üdv!
Sikeres hüvely-dugó csere történt az 550-es traktorunkon. A felújítás oka volt hogy víz került az olajba. Javaslom mindenkinek kerülje az ukrán csomagolt víz tömítő O-gyűrűket. Silányok, kiöregedtek, és átszökött mellettük a víz. Nem az első eset amivel már találkoztam. Szilikon gyűrűket vettem bele. A hornyokat jól kitisztítva kicsit szilikon zsírral megkenve tettem be az új gyűrűket, valamint a hüvely külső oldalát is kicsit bezsírozva kényelmesen, fogósan becsusszant a helyére az új hüvely. 3-4000 ü. volt az előző motoromban, de nem volt szívem összerakni a régi dugóval meg hüvellyel, ha már így szét szedtem.

Mtz 550E júl. 17. Creative Commons License 84760

Hali!

A kardán kapcsoló kart szép lassan húzzátok hátrafelé bekapcsoláskor? Úgy bekapcsolódik vagy feszit rendesen a szalag?

Előzmény: Tech1210 (84759)
Tech1210 júl. 17. Creative Commons License 84759

Rúgó erőt mi nem könyv szerint állítjuk. Nem szokott bejönni.

Ha bekapcsolt állapotban a kar és beleér a lemezbe akkor a munkahenger szárnál lévő kis fedelet felszeded és  a feléd közelebb lévő pálcán tekersz 360fokot. De úgy ,hogy a kart kikapcsolt állapotba teszed.

Persze ezt sem lehet a végtelenségig állítani.

Lehet kopott a szalag meg a dob is. 

Előzmény: Mtz 550E (84758)
Mtz 550E júl. 17. Creative Commons License 84758

Hali!

A képen bekapcsolt állapotban jól van beállítva a rugóerő?

 

Még egy kérdés ha a kapcsoló kar idővel majd beleütközik bekapcsolt állapotban a burkolatba akkor min kellesz állítani?

uaz3 júl. 17. Creative Commons License 84757

Sziasztok!

Nektek mi a véleményetek mtz 52-esről?

Mert most azt szeretnék venni,ha esetleg tud valaki eladót és belinkelne azt megköszönném

 

shaggy86 júl. 16. Creative Commons License 84756

azt elfelejtettem kertészeti permetező nem szántóföldi érdekel.

shaggy86 júl. 16. Creative Commons License 84755

Ugyan nem tartozik szorosan ide amit kérdezni szeretnék ,de más fórumokon nem kaptam választ hátha itt kapni fogok.

 

Forrás 2000 Axiál permetezőm van.
Sima vonós és az lenne a kérdésem én át akarom alakítani nyomkövetős vonószerkezetre.

Szóval akkor a kardánból is hosszabbat kell venne?

Illetve akinek van ilyen vonószerkezetet forrás permetezőre az lefényképezné esetleg valami méretet is közölne róla azt megköszönném.

Gepesz35 júl. 16. Creative Commons License 84754

Üdv!Ki mennyire szokta állítani kuplungoláskor a villákat és hol méritek?

tomiracing júl. 16. Creative Commons License 84753

Mai meló.  https://www.youtube.com/watch?v=EPsgABV1qy0

Törölt nick júl. 15. Creative Commons License 84752

Üdv!
2 éve számoltam be a "tüzesünk" állapotáról, azóta sok üzemóra belekerült.
Idén különösen sokat makacskodott, igaz már 4320 óra fölött jár.
Kezdődött a szezon azzal, hogy az adagoló egyik eleme beragadt indításkor, a motor meg elkezdett pörögni. Szerencsére pár másodperc alatt le sikerült fullasztani, de az adagoló mehetett teljes generálra. A gázolajból oldódott ki valami feketés anyag, az meg összeállt az adagolóban. Lecseréltem az összes gázolajcsövet, mert azokban is le volt rakódva az anyag. Kapott megbízható finomszűrőt, meg új porlasztócsúcsokat is. Sokkal harapósabb, nyomatékosabb lett, de még komolyabb munkát nem végzett azóta. 
Időközben pár indítás alatt teljesen lerágta a fogaskoszorút az önindító. A motor eléggé szorult, ha kulccsal próbáltam forgatni a főtengelyt. Indítás után meg szépen, egyenletesen járt. A nyugvó csapágyak koptak meg, a főtengely meg tengelyirányban tudott komolyabban elmozdulni. Kapott új nyugvó csapágysort, meg a hajtókarokba is kerültek már újak.
Jelenleg bejáratás alatt van, de a kipufogó egyre többször fúj ki pár csepp olajat a könyöknél, pedig max 5-6 percig tartom ugyanazon a fordulaton a motort.
A kartergáz elvezető csövén indítás után víz csepeg, meleg motornál meg olajos vízpárát fúj ki. Hűtővíz nem fogy látványosan, de ki kell derítenem, hogy mitől ilyen. A kompressziót lemértük a hengereken (22; 22,5; 27; 25bar). 
Idén nem igen lesz már tovább újítva a motor, mert nehezen tudnánk bejáratni tárcsázásig.

Az első hajtást és a hátsó hajtást fogjuk még idén kihézagolni, mert már nagy lett a holtjáték. Meg talán kap az "alváz" egy új fekete festést.

fecó1966 júl. 14. Creative Commons License 84751

sziasztok van nálam mtz-50 fülke hátsó elhuzhatos üvegekkel csak hátsó ablak. és még  1 pár hátsó sárvédő , közötte a torzios rugos ülés , helyhiány miatt sürgös lenne ide irjon akit érdekel

 

GABI033 júl. 13. Creative Commons License 84750
Előzmény: Mobiles (84746)
GABI033 júl. 13. Creative Commons License 84749

Szerintem a agroinform fórum oldalán vagy az agrolux lehet infót kérni a M.F röl!

Nem tudom mit akar tudni van benne vagy 100ló és 6 henger és dolgozzon az a lényeg többit nem érdekel ki kit hazudik össze és,majd megtapasztalja hogy jó gép a földön fogyasztás és a birja e a munkagépet,és a kiképzést a több mint 20 hektárban!

Előzmény: ferri72 (84748)
ferri72 júl. 13. Creative Commons License 84748

Hát,, jó helyen érdeklődsz:)))

Előzmény: Mobiles (84746)
GABI033 júl. 13. Creative Commons License 84747
Előzmény: Mobiles (84746)
Mobiles júl. 13. Creative Commons License 84746

Sziasztok!

 

Massey Ferguson traktorról van valakinek tapasztalata, véleménye? Egy 6160-as-t ajánlottak. Ha ismeritek ezt a típust legyetek szívesek írjatok róla. Előre is köszönöm.

GABI033 júl. 13. Creative Commons License 84745

Egy pár kép a pótkocsiröl

GABI033 júl. 13. Creative Commons License 84744

Hát 78 régen voltmár,de hányan használták mire ujitásra került és én megvettem!

Ha jol tudom a vonórud az nem fisz van benne egy rugó és kijön vagy 5-10 cm mikor huzom,de majd csinálok képet róla ami közelebb van

Előzmény: Józsi73 (84742)
shaggy86 júl. 13. Creative Commons License 84743

egy kis segítségre lenne szükségem.

Ma a diófa antenna csatát a diófa nyerte szépen letörte nekem.

Dynaflex DA99 antenna és a kérdésem az lenne, valahogy vissza lehetne rakni a csavaros részt forrasztani nem lehet gondolom hegeszteni sem valami okosság valaki tudna vagy újat kell vennem?

Józsi73 júl. 13. Creative Commons License 84742

Szemi, már ez sem olyan, mint ami nekem kell. Ezeken a pótkocsikon eredetileg forgó fejes vonórúd volt rugós csillapítással, de már a tiéd is fix.

Előzmény: GABI033 (84738)
GABI033 júl. 12. Creative Commons License 84741

Hellósztok nekem is kéne egy bal oldali ajtó mtz-82esre használt ha lehetne szürke de bármilyen jó szinbe!

Uj ablak nélküli az most 25 körül van habinál!

Előzmény: John Deere 8530 (84740)
John Deere 8530 júl. 12. Creative Commons License 84740

Sziasztok!Nem tudna nekem valaki esetleg MTZ-550 nagy fülkéshez baloldali ajtót eladót?Használtan persze.Előre is köszi.

GABI033 júl. 12. Creative Commons License 84739

Ez a pótkocsi 1978 kiadásu,ugy van felujitva gondolom ilyen volt és utánna csináltak zárt egészen 1994ig gyártották a MPB pótkocsikat,ha jól emlékszem!

Előzmény: Józsi73 (84736)