Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107642

Súlyszelep honnan van mester úr?

Előzmény: foxrudi (107634)
naivkezdo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107641

és a trafóolaj?

Előzmény: barkócza (107636)
abácsip Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107640

Eperfa/tölgyfa kockával történő érlelést próbált már valaki? Megéri vele foglalkozni? Először érlelném (2-3hónap), utána ágyat raknék alá (3hónap).

bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107639

Megmondom őszintén, nekem szerszámaim se nagyon lenne, ehhez a vizes duplikáláshoz. hegeszteni is a testvérem szokott, de mostanában ő sem ér rá.

Előzmény: foxrudi (107638)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107638

98l-es mert egy 80-asba egy 60-as hordót tudsz nyugodt szívvel fölönteni,egy 100-asba,meg egy 80-at.Akkor egy falusi gyereknek hová kisebb,vagy 80-as,vagy 100-as!:)

Előzmény: bazseszka97 (107637)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107637

Frankó a főződ, mekkora dög ez ?

Előzmény: foxrudi (107634)
barkócza Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107636

A pálmaolaj (kókuszolaj) tartalmazza a növényi olajok közül a legkevesebb kettős kötést, éppen ezért a legkevésbé hajlamos gélesedésre (polimerizációra). A sima étolaj egy idő után bekocsonyásodik a két fal között, aminek katasztrofális a következménye.

Előzmény: naivkezdo (107622)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107635

Nekem jó a cefre szűrés meg a belső kosár 

Előzmény: foxrudi (107633)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107634

Így néz ki az enyém:

    

Előzmény: bazseszka97 (107630)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107633

Nem cserélem,mert a főzdék sem,hiszen ez a legjobb megoldás cefre szempontjából.

  Nem bonyolult szerintem,csak 2db T kell hozzá,egy nyomásmérő,egy bizti lefújó,és egy visszacsapó szelep,a hőfokmérőn kívül.

 

Előzmény: bazseszka97 (107630)
naivkezdo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107632

bérfőzdében is átszűrték a kész pálinkát, amit éppen én vettem ki előtte a mélyhűtőből.

Tehát nem nevezném melegnek a szűrés előtti hőmérsékletet.

Borászatban is használnak lapszűrőt, ott is hidegen megy a cucc.

Előzmény: gombászok (107627)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107631

Nem tudom,mert -22C°-on már volt.

  Egyszerre csak 2 l,mert annyit tudok kiszűrni visszoldódás(melegedés)nélkül.

Előzmény: gombászok (107627)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107630

Ha bejött a vizes akkor miért cseréld le, én is szívesen csináltam volna vizeset , ha nem lenne ilyen bonyolult , meg a fával az se egy élet biztosítás.

Előzmény: foxrudi (107628)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107629

Épp most dobtam be a frigóba én is.

 

Előzmény: berczes (107626)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107628

No,amikor a gyári főzdék átállnak gőz,vagy vízfürdős technológiáról olajosra,akkor állok át én is.

 Viszont addig rendületlenül a vizeset használom.

  Persze ahány ház annyi szokás!

Előzmény: bazseszka97 (107623)
gombászok Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107627

Én még hidegen szűrést soha nem csináltam.

Gondolkodjunk egy kicsit: ha olaj, viasz a bűnös, -18 fokon azért már igencsak meg kéne dermednie.

Igenám, de a szűréskor szerintem visszaoldódik egy része, akár a keveredés miatt, akár a szűrőn fennakadt olajcseppekből.

Próbáld ki a "húsleves", vagy "kocsonya" módszert: egy lapos lábasban tedd be a normál hűtőbe, vagy tedd ki, de langyosan a néhány fokos mínuszba, és ne mozgasd. Vigyázz, a macska bele ne essen!

Ha olaj a bűnös, felúszik a tetejére, igaz nem mind,mert oldódik is.

Ha valami feljön, papírszalvétával itatgasd le a felületét, mielőtt megdermedne.

Csak egy ötlet volt.

Előzmény: foxrudi (107612)
berczes Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107626

Én az ilyen cuccot 3* szűrtem át 5 mikronos szűrőn és rendbe jött.

Előzmény: foxrudi (107603)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107625

Éttermekben használják, fritőz olajnak is hívják.

Előzmény: naivkezdo (107622)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107624

Oldalt 20mm,a fenéken 30-50mm legyen a hézagod.Vizeshez kell lefújószelep(0,5bar)visszacspó szelep,hőfokmérő,nyomásmérő.

 Olajoshoz hőfokmérő,,és kiegyenlítőtartály. 

 Plusz ezek szerelvényei.pl.:T,könyök,stb.

Előzmény: bandipálinka (107614)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107623

Na itt lesznek bajok, én is fával fűtök, és én is olajosra duplikáltam, de fa mellet ez értelmét veszti , fával nem fogsz tudni olyan precízen fűteni hogy ne hevítsd túl az olajat és ne égjen le a cefre. Én azóta szűröm a cefrét, és használok egy belső kosarat, amibe a cefre sűrűje kerül.

Előzmény: bandipálinka (107620)
naivkezdo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107622

én nem tudom, az okára vagyok kiváncsi, mert mindketten egyből ezt írtátok.

Amúgy én trafót használok, csak érdekel, mégis miért pálma.

Előzmény: bazseszka97 (107621)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107621

Őszinte leszek, mikor én csináltam a duplikálást akkor nekem is ezt ajánlották, de amúgy jó a trafó vagy még az étolaj is, te mit javasolsz ?

Előzmény: naivkezdo (107619)
bandipálinka Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107620

Üstházban fűtök fával.

Előzmény: bazseszka97 (107618)
naivkezdo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107619

mi ez a pálmaolaj rajongás? Miért éppen ezt javaslod?

Előzmény: bazseszka97 (107613)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107618

Még annyit kérdeznék hogy mivel fűtesz ?

Előzmény: bandipálinka (107617)
bandipálinka Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107617

Rendben köszönöm a válaszokat!

Előzmény: bazseszka97 (107616)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107616

Elég lesz 

Előzmény: bandipálinka (107614)
bandipálinka Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107615

20mm-t akartam írni!

Előzmény: bandipálinka (107614)
bandipálinka Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107614

Renden van, akkor olajosra csinálom és akkor az ugye nem zárt. A üst és a külső burkolat közé, amibe a hőközlő pálma olaj megy elég e 200 mm-es hézagot hagyni?

Előzmény: foxrudi (107611)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 107613

Igen így van, a vizessel nagyon sok a munka, és az elkészítése elég bonyolult. Maradj az olajnál , csinálj egy tágulási tartályt neki , és pálma olajjal töltsd meg 

Előzmény: foxrudi (107611)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!