98l-es mert egy 80-asba egy 60-as hordót tudsz nyugodt szívvel fölönteni,egy 100-asba,meg egy 80-at.Akkor egy falusi gyereknek hová kisebb,vagy 80-as,vagy 100-as!:)
A pálmaolaj (kókuszolaj) tartalmazza a növényi olajok közül a legkevesebb kettős kötést, éppen ezért a legkevésbé hajlamos gélesedésre (polimerizációra). A sima étolaj egy idő után bekocsonyásodik a két fal között, aminek katasztrofális a következménye.
Ha bejött a vizes akkor miért cseréld le, én is szívesen csináltam volna vizeset , ha nem lenne ilyen bonyolult , meg a fával az se egy élet biztosítás.
Gondolkodjunk egy kicsit: ha olaj, viasz a bűnös, -18 fokon azért már igencsak meg kéne dermednie.
Igenám, de a szűréskor szerintem visszaoldódik egy része, akár a keveredés miatt, akár a szűrőn fennakadt olajcseppekből.
Próbáld ki a "húsleves", vagy "kocsonya" módszert: egy lapos lábasban tedd be a normál hűtőbe, vagy tedd ki, de langyosan a néhány fokos mínuszba, és ne mozgasd. Vigyázz, a macska bele ne essen!
Ha olaj a bűnös, felúszik a tetejére, igaz nem mind,mert oldódik is.
Ha valami feljön, papírszalvétával itatgasd le a felületét, mielőtt megdermedne.
Na itt lesznek bajok, én is fával fűtök, és én is olajosra duplikáltam, de fa mellet ez értelmét veszti , fával nem fogsz tudni olyan precízen fűteni hogy ne hevítsd túl az olajat és ne égjen le a cefre. Én azóta szűröm a cefrét, és használok egy belső kosarat, amibe a cefre sűrűje kerül.
Renden van, akkor olajosra csinálom és akkor az ugye nem zárt. A üst és a külső burkolat közé, amibe a hőközlő pálma olaj megy elég e 200 mm-es hézagot hagyni?
Igen így van, a vizessel nagyon sok a munka, és az elkészítése elég bonyolult. Maradj az olajnál , csinálj egy tágulási tartályt neki , és pálma olajjal töltsd meg