Sokan pont a kerítésszaggatóhoz vannak szokva,azt mondják - "az a jó,ha marja az ember torkát".Erről jut eszembe, mikor az egyszerű ember megnősül és állandóan hiányol egy ízt,ami az anyja főztjében megvolt.Egyszer aztán a fiatalasszonynak sikerült az ételt odaégetni, - na ez az az íz amit kerestem,mondta a jóember.
Hát igen, és azok akik az ilyen videókból tanulnak, azok készítik a jó disznóvágásos kerítés szaggatót, már ha eljutnak ódáig, és nem ölik meg magukat, valami mérgező pálinkával
Mégis sokan az ilyen videókon okosodnak - Semmibe veszik Snapsmester tanításait - kétségbe vonják ezen fórum összeszedet -bármelyik tankönyvnél többet tudó -nyújtó tanítást !
Nem tudja mikor forr a cefre, nem érti a rézeleje elvételt és még a cefrék szesztartalmáról is csak reményei vannak. A bornak van 10% alkoholtartalma meg a cukorcefrének. 4-6% már jónak tűnik.
Annyit kínlódik a hőfokkal hogy már felvetődik a kérdés, tudja mit csinál?
Dehogy működik, hisz pontosan azt ecsetelték neked, hogy túl közel van a két forráspont. Sőt a vége fele majdnem egyenlő. Ezért azt fogod tapasztalni, hogy a köpenyben mindig felforr a víz, míg a cefre nagyon lassan melegszik.
Igen ezzel tisztában vagyok, abban biztos voltam hogy működik, csak rosszul fejeztem ki magam, a kérdés az akart lenni, hogy mennyire működik jól, mivel itt nincs lefújó szelep, hanem szabadon tud távozni a nyomás, meg a gőz.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Itt vagy már egy hónapja, nem sokat tanultál. Nem hívhatjuk fel mindenre a figyelmedet, de az unalomig ismételt oldalakat elolvasnád nem lenne kérdés az előadás idétlensége.
Nem akarom nagyon nyújtani az Off témát: ha a talajod lúgos (erősen meszes, vagy szikes) kifejezetten jót tesz neki a savas cefremoslék. Magyarázat: A talaj morzsalékosságát és levegő tartalmát biztosító huminsavak- humusz lúgos közegben feloldódnak és kimosódnak a talajból. Sőt, röhely, senki nem gondol rá ilyenkor a cefre kénsavas pH beállításának kifejezetten talajjavító hatására: a természetes szerves savak (pl. hangyasav, almasav, oxálsav, citromsav) előbb-utóbb a baktériumok, gombák lebontásának áldozatává válnak: széndioxid (levegőbe jut) és víz lesz belőlük, míg a kénsav tartósan fejti ki pH csökkentő hatását a talajban.
A cefremoslék trágyázáscsak a kifejezetten savas kémhatású talajok esetén nem javasolt.