Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Bor és Gasztro topickot.
Magángyűjtő vagyok és bor kedvelő, tanulok is borokról nagyon érdekel ez a téma.
Úgy gondoltam a bor kedvelők itt cseveghetnének, cserélhetnék tapasztalatokat borokról, ételekről, receptekről, kóstoló sorokról, mindenről ami a borhoz tartozik. Kérdezhetünk egymástól fajtákról, területekről bor - étel párosításokról. A közös pont a bor.
A korábban alaposan kitárgyalt Kerrygold ír vajat dícsérik sokan. Azt szerintem majd az egész Európában lehet kapni. De próbálkozni kell. Én egészen meg voltam elégedve a kistermelői tejbolt kimérős vajával is. De ritkán veszek: 1. mert én hozatom a valódi tejet, és időnként csinálok vajat is. 2. én fogyókúrázom, +egy személy pedig nem sok vajat fogyaszt.
Hàny féle vaj és margarin létezik?Tudom,hogy sokszor orszàgonként is eltérő "vajtípusok" vannak.Tudnàtok nekem ajànlani egy igazàn finom vajat?Àr nem lényeges.Köszönöm!
Na mert ez esetben néhány dolgot rosszul jegyezhettél meg. Ha érdekel, mik nem stimmelnek ebből, téged vagy valakit, akkor leírom, de ha nem nagyon, akkor inkább nem, mert sok munka.
Hány centi vastag, hány deka? A jó deszka vastag és nehéz, hogy stabilan megálljon az asztallapon és nyugodtan üthesd-vághasd, csoportosíthasd, sepergethesd rajta a dolgokat elmozdulás nélkül. És lehetőleg menjen körbe egy vályú a szélén, hogy a csorgó levek ne folytassák útjukat akadálytalaul az asztalra, földre, ruhára.
Ó, régen (70-es évek) használtunk egy hasonló vajtartó kerámiaedényt (az magyar volt, népművészeti) egy áram nélküli vikendházban! Nyáron alaposan meg kellett sózni a vajat -- belekeverni, amikor puha volt --, úgy elállt.