Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.03 0 0 151

Hát hajrá, majd ha meglesz, írd le a tapasztalatokat! Sok örömet hozzá előre is!

Előzmény: apu70 (150)
apu70 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 150

na, úgy néz ki, megvan a döntés: ue40d6000. mondjuk nemigen tudok rájönni, hogy ez miért drágább, mint a 6100-as, de egy helyen mégis olcsóbban (167e Ft) árulják. aztán már csak linkstick kell meg szemüvegek...

Előzmény: Törölt nick (144)
builder20 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 149

Én is keresgélek, ha találok valamit leírom!

Várom én is, ha valaki tud ilyesmit!

Előzmény: dobozos1.9 (145)
builder20 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 148

Én nekem is az volt a tippem, hogy ez még a régebbi "gagyi" szemüvegekhez van, ugyanezt gondoltam, hogy ha lenne zöld piros, kék piros szemüvegem, akkor simán látnám, de ezzel az aktiv lencsés szemüveggel már nem... és nem és nem és nem... kipróbáltam újfent, ahogyan mondtad, de nem sikerül; benne marad a piros árnyalat és az egész zöldes... nem tudom, hogy a videokártyámon nem e kell vmit állítani (geforce 9600gt)...

 

Előzmény: Nick_X14XE (147)
Nick_X14XE Creative Commons License 2011.10.03 0 0 147

A zöldes-pirosas árnyalatú képed alapján gyanús, hogy ezekhez a gagyi szines szemüvegekhez van állítva a sz.géped.

 

Az aktív szemüveghez úgy állítsd be, hogy a TV két képet láss, a képernyő két részre legyen osztva, a bal fele a bal oldal, a jobb fele a jobb oldal. Ha ekkor bekapcsolod a TV-n a 3D-t akkor megjeleníti térben. Teljesen mindegy a frissítési frekvencia, állóképekre is működik.

(Lehet úgy is állítani hogy egymás alatt legyenek a képek, vagy váltottsoros, de az egymás melletti a leggyakoribb).

 

Sőt az iz3d nevű PC-s progival az összes DirectX-es PC-s játék játszható 3D-ben! (Asszem 30 napig ingyenes a próbaideje)

Előzmény: builder20 (146)
builder20 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 146

Egyszerűen nem tudom megcsinálni, hogy a 3D-s filmeket a pcm lejátssza úgy, ahogy mondjuk a tv csinálja magától, ha külső hddről megy rajta a film!

Mivel mindenhol azt olvastam, hogy a Power DVD 10 mennyire jó, hát én is azzal próbáltam, de mindeddig sikertelenül! Sikerül beállítgatni, hogy a kép "egymáson" legyen és a 3D is menjen, de a szemüveggel még mindig csak zöldes, piros árnyalatos képet látok, akármit akárhova állítok! Ugyanez a film külső hdd ről tökéletesen megy... Nem tudom, valakinek van-e bevált receptje arra, hogyan nézzük pc-n a 3d-s filmeket!

Mivel sokak szerint "csak" 3d tv és szemüveg, ill egy 3d-s film kell hozzá, de hát mégsem megy, ezért vagyok tanácstalan! Már komolyan azon agyalok, hogy tényleg vennem kell egy nagy külső hdd-t, hogy élvezni tudjam a 3d-t? Pedig a számítógépem is elég erős... mennie kéne rajta gond nélkül.... illetve megy is csak nem úgy, ahogyan kéne!

 

 

Nem telepítettem még egyetlen alkalmazást sem, de valószínű rájöttem a lassúság okára! Véleményem szerint az volt a baj, hogy az origo volt kezdőlapként beállítva és nem kábelen, hanem wifin keresztül csatlakozik a hálóra! Na már most az origo így baromi sok idő még betölt, s valószínű, hogy a wifi is csak egy gyengébb sebességet tud produkálni, így lehet az, hogy lassú az url sávba történő beírás!

Amióta a google a kezdőlapom, azóta tökéletesen megy (gyorsan) a keresőszavak beírása, bár nem is próbálom azóta az url sávba...

 

Várok, hátha összejön....

Előzmény: Törölt nick (137)
dobozos1.9 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 145

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. A napokban vettem egy LE40D550K1W típusú Samsung tv-t.

Keresgéltem fórumokat, ahol találok leírást arra vonatkozóan, hogy hogy lehet a legszebb képet beállítani, de sajnos nem igazán találtam ilyet.

Ha tudnátok ebben segíteni, nagyon hálás lennék

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.03 0 0 144

Én is úgy indultam neki, hogy max. 150e-160e. Aztán meggyőzött a C750-es, hogy azt vegyem. Elsősorban a PVR és a 3D miatt. A MMarktban ennek sem volt jó az SD képe, de ha picit már hátraálltam, drasztikusan jobb lett. Ráadásul az üzletben bekapcsolnak mindenféle képjavító szart eszetlenül. Ha ésszel csinálják, tök jó a kép - nálam speciel minden ki van kapcsolva, csak nagyon ritkán kapcsolom be, mondjuk ha 21-22 fps és gyorsmozgásos filmet nézek.

Előzmény: apu70 (143)
apu70 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 143

hát a tv-d az nem éppen az olcsóbb fajta... 205e ft a legjobb ajánlat, ennyit nem szánunk rá, úgy 150e körül megállnék. wifin sajnos nem tudok segíteni, adsl helyett van hipernet. olvastam vhol, hogy lehetséges még wireless bridge alkalmazása, ami nem más, mint a wifi net vezetékessé alakítása. azt hittem, a vezetéknélküliség a jövő, de hát tévedhettem...  

Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 142

A MMarkt esethez annyit, hogy egy cimborám megjátszotta, hogy odament egy - hasonlóan unatkozó, amúgy a csajoknak udvarló - eladóhoz:

- Hát szevasz!

(másik néz, mint a hülyegyerek)

- Hát nem ismersz meg???

(még mindig néz...)

- Hát én vagyok a vevő! Szolgálj mán ki légy szíves! :)

 

A MMarktban a területegységre eső elektronikai berendezések száma gyakorlatilag a tízszerese egy háztartásban lévőnek. Ebből következően kénytelen vagy a 46"-os tévét kábé 1 méterről nézni. Naná, hogy akkor az SD nagyon gáz lesz.

Én LE40C750-et vettem, kábé 5 méterről nézem és tök jó. Persze 3D esetében jobb a nagyjából 2 méteres távolság. A Samsung szerintem még mindig toppon van a tévék közül. Panasonic és Sony még, ami jó, de tudtommal mind a mai napig nem vállalnak pixelgaranciát, még alpixelgaranciát sem.

 

A wifi problémára: sok fórumon találkoztam már ezzel a témával, hogy "elegánsabb a wifi", mert nem kell a tévéhez vezetni a drótot. Igen ám, csak a wifi ELMÉLETI max sebessége 54Mbit/s, ami általában inkább 10-15Mbit/sec. Namármost azzal mondjuk egy FTP szerveren vagy akár youtube-on lévő videót szakadás nélkül nem fogsz tudni nézni, pláne, ha a Internet@TV alatt telepíted az Anywhere 3D widget-et, ami online 3D filmeket játszik le nagyfelbontásban.

Ergó azt mondanám, hogy ha megoldható, maradj a vezetékes netnél.

Előzmény: apu70 (140)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 141

Hülye kérdés, de a leírás nem mond semmit?

Erről a játék módról még nem hallottam. Ez a Media Play menüben jelenik meg vagy AllShare? Vagyezmiez? :)

Jól értem, hogy az a gond, hogy ha az Xbox-ot bekapcsolod, nem vált át a tévé? Vagy ez a játék mód ez valami extra?

Előzmény: new Samsung (139)
apu70 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 140

hahó,

köszi a válaszokat! nincs életközeli tapasztalatom még okostv ügyben, úgyhogy a máshol olvasottak alapján gondoltam, hogy még eléggé alapszintű a dolog. 

tv-választás: továbbra is bizonytalan vagyok. benéztem a mmarktba (unatkozó-trécselő "szakemberek" még véletlenül se kérdezték volna meg, mifenét nézelődök már fél órája - nem baj, segíteni úgyse tudnak), és azt láttam, hogy 1. a hd adás a legtöbbön szép volt (legszebb talán a Sharp 810-en), 2. a normál adás viszont az összesen kiábrándító volt, főleg a 40-42 collos készülékeken... na mindegy, haladjunk a korral, legyen full hd. nekem jó a sima lcd is, te milyet vettél? Azért a samsung a nyerő továbbra is...

a wifi linket, amit küldtél, megnéztem. sajnos korlátozott IT-tudással rendelkezem, így se a tv, se a wifi-dongle meghekkelésére nem fogok vállalkozni. amúgy a többi gyártó is ugyanezt a mókát játssza... 

 

Előzmény: Törölt nick (136)
new Samsung Creative Commons License 2011.10.02 0 0 139

Sziasztok!

 

Nemrégiben vásároltam egy Samsung Lcd tv-t (LE32D450G1W) és egyszerüen nem tudom rajta bekapcsolni a játék módót!!
Xbox360 van rá csatlakoztatva HDMI-vel. Mikor megvettem a tv-t egyszer valahogy rá tudtam nyomni,de azóta semmi!
Menübe nemtalálom,leirásában is csak annyit ir hogy mikor bevan kapcsolva a konzol akkor lehet álitani a tv-n ezt a módót,
de ugysem sikerült!!
Valaki tud esetleg segiteni hogy milyen gombot kell nyomni hozzá a távirányiton,vagy mit kell még beálitani?
(Ha esetleg rossz helyre irtam sorry)

 

Köszönöm

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 138

Sziasztok!

Az Internet@TV-be "develop" felhasználóként belépve be tudtok állítani új szerver IP címet, ahonnét újabb widget-eket tudtok letölteni.

Bővebben itt: http://wiki.samygo.tv/index.php5/Samsung_Apps_widgets_list_for_C_series

Én kipróbáltam, sajnos elég sok orosz nyelvű, gyönyörű cirill betükkel :)

Üdv, PET

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 137

Szia!

Sok örömet a szépséghez! :)

Alapvetően szerintem az a gond, hogy a számítógép nem tudja 100Hz-en áttolni a képet (sőt lehet, hogy 200Hz kellene). Mert ugye a 3D arról szól, hogy felváltva mutatja a tévé a bal és a jobb szemnek szóló képet, tehát 100Hz-es kép esetén "szemenként" 50Hz-cel látod a filmet. Nem tudom, hogy a Te tévéd esetében hogy van pontosan, de a forrásfilmnek olyannak KELL lennie, hogy a jobb és bal szemnek szóló képet vagy egymás mellett, vagy egymás alatt tartalmazza. Tehát semmiképp sem a számítógéppel állítod be a 3D-t. Ha mégis megpróbálod, attól még a tévé nem fogja tudni, hogy na, ez a bal kép, ez meg a jobb. Viszont azt hiszem épp emiatt nem lehet PC-n jövő forrás esetén egymás melletti/alatti módú 3D-be kapcsolni a tévét.

 

A második kérdésedre azt mondanám, hogy lehet, hogy erre gondolt apa70, amikor azt írta, hogy gyerekcipőben jár az okostévé. Lehet, hogy túl sok alkalmazást sikerült feltelepíteni és memóriagondokkal küzd a tévé? A memória állapotát a Beállítások menüponton belül találod (legalábbis nálam, nem ismerem a D6500-at).

Ha kicsit el szeretnél mélyülni a dologban, ajánlanám a Gemote alkalmazást (www.gemote.org). Ezt felrakod Windows alá, a tévé pedig egy új wireless távirányítót fog felismerni. Ha ezzel is lassú a pötyögés, akkor egyértelműen NEM a távirányító-tévé kapcsolatban van a baj. Az Internet@TV egyébként rendszeresen frissíteni akarja magát, ezt érdemes is hagyni. Ekkor ugyan csak a widget-eket frissíti, maga az Internet@TV firmware magában a tévé firmware-ében található, tehát néha érdemes vagy a tévén firmware frissítést kérni, vagy a Samsung oldalára ellátogatni.

Remélem tudtam segíteni, üdv

 PET

Előzmény: builder20 (135)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 136

Szervusz!

Nagyon szépen köszönöm a többiek nevében is a topic-hoz intézett jókívánságaid :)

A kérdéseidre a válaszok szép sorjában:

- azt írod, hogy az okostévé eléggé gyerekcipőben jár. Ezt hogy érted? Kitűnően lehet rajta origo-t, index-et, nők lapja café-t stb. olvasni, youtube, vimeo stb. videót nézni, google calendar-ban a kalendárodat nézni, játszani, stb. Sokan szeretnének mindenféle oldalakat nézni a tévén, ergó webböngészőt futtatni tévén. Ezzel alapvetően szerintem az a gond, hogy lehet 120 centis a képátló, a tévét akkor is 3-4 méter távolságból nézed, alapvetően nem erre van kitalálva. Ráadásul ha alap távirányítód van, azon azért elég macerás beirogatni a dolgokat. Persze erre is létezik szoftveres megoldás, de akkor meg már bejön a notebook, azon meg egyszerűbb akkor már megnézni az oldalt. Szóval mit hiányolsz az okostévé funkcióból? Mit szeretnél pontosan?

- csomó korlátozással él? Hát a "csomó"-ból ugyan csak egyet írtál, a wifi stick-et, de azt rögtön szeretném megcáfolni, hogy csak a saját LinkStick adapterével használható. Itt: http://wiki.samygo.tv/index.php5/Using_NoN-Samsung_USB_WiFi_dongles_with_TV olvashatsz egy cikket erről.

- az utolsó kérdéseddel kapcsolatban: itt mindig az a kérdés, hogy TE mit szeretnél. Eleve, mennyit szeretnél rá költeni. A minőséggel kapcsolatos kérdésedre pedig azt mondanám, hogy ha nem extrakényes a szemed, akkor teljesen jó az SD adás is. Ja, és 46"-os tévét ne másfél méterről nézd :) A D5500 szériás kérdésedre én azt mondanám, hogy én sose tudtam kibékülni a LED tévék fehér színével. Természetellenes, nem szeretem. Ehelyett megvettem a legjobb (!) LCD tévét, feleannyiért. 3D-s, PVR-es, Internet@TV-s stb. stb. Kicsit bosszant ez a LED tévé őrület, a "sima" LCD tévé meg már kezd "gáz" lenni...

Üdv, PET

Előzmény: apu70 (134)
builder20 Creative Commons License 2011.10.01 0 0 135

Sziasztok!

 

Szeretném azok segítségét kérni, akik már jártasabbak a 3d-ben illetve a smart tv-kben.

A napokban vásároltam egy ue32d6500-as szépséget. Természtesen minden apró porcikáját próbálom áttanulmányozni, beállítgatni... :D

Egy dologra azonban nem jövök rá! S bár ez a probléma inkább pc jellegű, de remélem valaki otthon van ebben!

 

Szóval egyszerűen nem tudom megcsinálni, hogy a 3D-s filmeket a pcm lejátsza úgy, ahogy mondjuk a tv csinálja, ha külső hddről megy rajta a film!

Mivel mindenhol azt olvastam, hogy a Power DVD 10 mennyire jó, hát én is azzal próbáltam, de mindeddig sikertelenül! Sikerül beállítgatni, hogy a kép "egymáson" legyen és a 3D is menjen, de a szemüveggel még mindig csak zöldes képet látok, akármit akárhova állítok! Ugyanez a film külső hdd ről tökéletesen megy... Nem tudom, valakinek van-e bevált receptje arra, hogyan nézzük pcn a 3d-s filmeket!

 

A másik kérdésem az lenne, hogy másnál is iszonyat lassú a webböngésző a tv? Szinte lehetetlen a keresősávba bepötyögni egy url címet :S, bár a googleval megy egész szépen!

 

S egy harmadik kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy ha monitornak használom a tvt, akkor bár gyönyörű a kép, de halványan-fehéren vibrál?

 

Előre is köszönöm, ha valaki kiokosít egy kicsit!

 

 

apu70 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 134

sziasztok, 

végigolvastam a topic-ot, nagyon sok hasznos infó van, csak így tovább! 

viszont kérdéseim meg dilemmáim vannak. tv vásárlás előtt állok eddig a samu ue40d5500 volta terv, de elbizonytalanodtam, úgy látom, eléggé gyermekcipőben jár még ez az okostv koncepció. ráadásul a samu egy csomó korlátozással él. én pl. majd szeretnék wifin keresztül csatlakozni a netre, mivel most váltottam hipernetre:-) de úgy látom, hogy alapból csak a samu saját LinkStick nevű wifi adapterével használható, ami ötször annyiba kerül, mint egy hasonló másik. erre van vkinek ötlete?

a D5500 széria jó ötlet? Az sd adások milyen minőségűek? 

köszi előre is

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 133

Itt nincs rossz kérdés :)

A válasz pofon egyszerű: kell 3D vagy nem kell :)

Év elején még gyakorlatilag csak az Avatar volt 3D-ben, most már meg se tudom számolni, hány film elérhető.

Szerintem érdemes 3D-t venni, de persze ez csak az én véleményem.

Előzmény: ata555 (131)
Soproni Pinot N. Creative Commons License 2011.09.23 0 0 132

Ha jól értem képed sincs. Jó kérdés, hogy miért nem:-)

Én az enyémen most végigpróbáltam az összes HDMI bemenetet (típus:32D5000), mindegyiken működik, bár az egyest ki kéne hagyni, az PC-re van fenntartva (HDMI/DVI).Amúgy a Samsung érzékeli melyik HDMI bemenetén van aktivitás, automatikusan azt ajánlja föl mikor a HDMI gombot nyomom a távirányítón.

Kipróbáltam úgyis a TV-t, hogy nem natív full HD-s, hanem alacsonyabb felbontásra kapcsoltam a Media Playert, ami nem okozott gondot a TV-nek, képe így is volt, persze -értelemszerűen- vacakabb.

 

Első nekifutásra én azt gondolom rossz az egyik HDMI bemenete a TV-nek (éppen az, amelyikre dugtad), vagy valamiért a Media Player átkapcsolt Compozit, vagy Componens kimenetre. Reméljük az utóbbi, ezért meg kéne próbálni úgy is csatlakoztatni, és amikor már végre van kép, akkor menüből visszakapcsolni HDMI-re.*

 

*Nézegettem a WD leírását, de sajnos erre -a videómód váltásra- gyorsbillentyű kombinációt nem találtam. Ez -szvsz- egy hiányosság, hisz az első beüzemelésnél mindenképpen vakon kell ezt megtenni (nekem Dune lejátszóm van, azon erre való a MODE gomb és a számbillentyűk 0-tól 5-ig)

Előzmény: cilv27 (129)
ata555 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 131

Sorry...."rossz" helyen kérdeztem!

Előzmény: ata555 (130)
ata555 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 130

Hi All!

Mi lenne a jó döntés? 50" plazma 2D, vagy 3D?

Thx.

cilv27 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 129

Teljesen egyetértek, hogy kell egy média player hozzá. Nekem van egy már egy éve. Viszont most cseréltem a tv-met (UE32D5500-ra), és nem működik vele (egyelőre) a média player. nem ismeri fel. egyéként egy WD Media Live. Eddig úgy volt, hogy egy HDMI-vel a régi (szintén Samsung) tv-hez volt cstlakoztatva (mivel a menüje csak így érhető el), és egy optikai kábel ment az erősítőbe (Onkyo TX SR 506). Nem tudom, mit rontottam el... Próbáltam ugyanúgy összedugni, de nem akar működni. Amikor közvetlenül összedugtam a tv-t és az erősítőt az optikai kábellel, akkor szólt a tv média lejátszója, de a hang nem volt az igazi. Finoman szólva. Nincs tipped, mi lehet másként? Mit tegyek?

Előzmény: Soproni Pinot N. (116)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.19 0 0 128

Óóó, Wireshark :))) Én anno ZigBee hálózatot sniffeltem vele, állati jó cucc!

Node a lényeg: szerintem a wifi és a lan kapcsolat protokollja tök más, és itt most nem az IEEE802.11 vs. akármi szabványra gondolok, hanem arra, hogy a LAN lehet, hogy több dolgot tud már hardveresen kijavítani, amit a Wireshark soha az életben nem fog kijelezni.

De ez csupán csak egy ötlet :)

Amúgy ha full HD-s filmet nézel, ne csodálkozz, ha akad :)

Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.19 0 0 127

Szia!

Windows alatt szerintem próbáld ki a Vuze torrent klienst, annak van AllShare/DLNA kliense, korábban már írtam.

A soft-tal kapcsolatban nézegesd a samygo.tv oldalt, ha van fejlemény, szólj, mert szerintem sokunkat érdekelne.

Üdv,

 PET

Előzmény: Pinochet0217 (125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.18 0 0 126

Update on this issue:

A laptop wifi - wifi router LAN - LAN TV kombinációban pár napja a kapcsolat mindig megszakad, viszonylag hamar (1-30s).

A laptop LAN - LAN router LAN - LAN TV kombinációban jól működik.

Wiresharkkal capture-ölve az első esetben láthatók retransmissionok, a másodikban nem.

Utóbbi esetben nekem furcsa, hogy az IP packet-ek fele checksum erroros (TCP ACK-ok egyik irányban), bár a film jól megy és nem szakad meg egyáltalán.

Ami még új volt nekem, hogy emulált IPv6 lesz a kommunikáció a Teredo segítségével.

A hiba vagy a laptop vagy a router wifi részével van, állítgattam, játszottam vele egy napot de nem sikerült megoldani. De ez már másik topic.

Végülis lett egy külső HDD és arról hibátlanul mennek a filmek.

Vagy marad a LAN kábelezés.

Előzmény: Törölt nick (124)
Pinochet0217 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 125

Sziasztok! tegnap vettem egy Samsung UE32D5500 led tv-t. Wifivel pillanatok alatt összekötöttem. Viszont az Allshare-t nem tudom működésre bírni. Lekapcsoltam már a vírusírtót, újratelepítettem, de semmi. Megadom neki a megosztási mappát (már próbáltam olyat h csak 1 zene volt benne stb) vagy elkezd frissíteni, összeszámolja a fájlokat, majd semmi nm történik, vagy el sem kezdi, csak azt írja h újraindítja az allshare szervert. És ezek után mindig azt írja h nincs megosztási mappa??

A másik kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehet erre a típusú tv-re olyan szoft-ot rakni amiben már benne van a böngésző is? Az eladó srác mondta, hogy ez egy korlátozott net hozzáférésű tv, de lehet csinálni belőle teljeset, böngészővel stb...Valakinek ötlete?

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.10 0 0 124

Nem a laptop töltője viszi bele a "csíkot". Nem is csík, inkább olyan, mintha a félképekből összeálló film nem passzolna vagy mi.

De nem érdekel ez most engem, laptopon töltöm a filmet, megosztom és etherneten nézem a tévén, ott hibátlan.

A topikban indított kérdésemmel azt akartam tisztázni, hogy a Samsung tévé hibája vagy más oka van hogy kissé akadozik a film.

Bebizonyosodott, hogy a tévé lejátszója a fenti módon használva hibátlan.

 

A beletekerés helyett meg tényleg működik a léptetés, köszi Pinot!

Előzmény: Törölt nick (115)
Gcross71 Creative Commons License 2011.09.09 0 0 123

46D5500-at vettem, amiatt mert nem kell 3D TV

Előzmény: farriss (122)
farriss Creative Commons License 2011.09.08 0 0 122

Szerintem a 46D6200-est vedd!

Előzmény: tallg (112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!