Keresés

Részletes keresés

chandos Creative Commons License 2016.06.05 0 0 52000

Köszi!

Előzmény: zso70 (51999)
zso70 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 51999
Előzmény: chandos (51980)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.06.04 0 0 51998

gratula zoncsi, nagyon értett teljesítésnek tűnik :)

durván nyomod mostanság, mátra 115 is.. 

hajrá!

Előzmény: zoncsi (51995)
CSERMANEK Creative Commons License 2016.06.03 0 0 51997

Szép volt zoncsi!

 

Nekem két éve minden hosszú versenyen előjőtt a talpszúrás. Aztán egyszer csak már nem. Asszem az volt a megoldás, hogy levettem a kamáslit, mert az alatt nem szellőzött úgy a cipőm, hogy ne ázzon fel a talpam. Azóta nincs ez.

 

Szép és okos menet volt. 

 

P.

Előzmény: zoncsi (51995)
tsabii Creative Commons License 2016.06.03 0 1 51996

Kösz a beszámolót. Teljesen másképp állunk a dologhoz, én végig úgy mentem ahogy épp jól esett/bírtam, eszembe nem jutott hogy hanyadik vagyok épp. Rám is számolt a számolóember, de nem nem foglalkoztam vele különösebben.

Lepencénél sprinteltél le a pont előtt, aztán a rézsűs pokolban elöreengedtetek, pedig a botokkal csak látszólag volt könnyebb :)

Holnap pacsi a Mátrában!

 

Üdv: egy skalp az övedről

 

Előzmény: zoncsi (51995)
zoncsi Creative Commons License 2016.06.03 0 0 51995

megszületett :)

 

2016. máj. 15. 0:00
UTH (Ultra-Trail Hungary)
114 km / 4200 m szint

Minél nagyobb a verseny, annál többet gubbasztok a beszámolón. Viszont holnap már Mátra 115, szóval nem halogathatom tovább... :) Na szóval úgy kezdődött, hogy...

Szombaton este egy pihenősebb hét végén becses nejem és Vajda Anita társaságában kikocsiztunk Szentendrére. Felvettem a rajtcsomagot, kicsit társalogtunk, majd visszakísértem a csajokat az autóhoz. Itt rontottam el a dolgot. Mire visszaértem, már elég kapkodósan kellett öltözködnöm, cihelődnöm, és végül nem maradt idő belanolinozni a talpamat, lábfejemet. Végülis szerintem ezt az egyet hibáztam az egész verseny során, de ez sajnos komoly hatással volt a táv végén a közérzetemre.
Még sosem futottam éjjel, max. este, így kíváncsian vártam, hogy viseli majd a szervezetem az éjszakai műszakot, illetve mennyire leszek álmos hajnalban, meggyötört másnap délután. Aludni előzetesen persze nem sikerült.
Nagyon visszafogottan vettem az első kilométereket, beszélgetősen, de ennek ellenére nem éreztem túl jól magam. Zavart a fejlámpa, kicsit úgy éreztem, szédelgek, erő se volt. No mondom, szép lesz, ha ki kell szállnom már Dobogókőn. Aztán egy olyan jó fél óra múlva kezdett helyrerázódni a szervezetem. Ideje is volt, mert jöttek az első saras részek. Számítottam rá, hogy nem lesz könnyű pálya, de azért így is megzavart a rengeteg csúszkálás, pocsolya, mély sár kerülgetés, amivel szembesültünk.
Az első frissítőponton, Dobogókőn, kellemesen elszöszöltem, feltöltöttem a puttonyt, hagytam, hogy még páran megelőzzenek, pedig sejtettem, hogy amúgy is a mezőny hátsó traktusában utazom, de nem akartam kapkodni az elején.
Belus Tomi barátom megcsinálta az elérhető adatokból a ponton és az előző szakaszon elért sorrendekkel kibővített táblázatot, innen tudom, hogy 82-ikként értem ide. Aztán lefelé menet, ahogy elhaladtam Szaszáék fotópontja mellett, Szabó Áron beszült, hogy "jól a végén vagy!". :) Ez volt az első intés, a másodikat pedig az egyik irányítótól kaptam kicsit még lejjebb, valami sorompónál. (Az hol lehetett??) Így szólt: "Te vagy a 108. Számolom." No ez már kicsit szíven ütött. Mi a fene, csak én kezdtem visszafogottan, mindenki más rendes tempóban megy?? Vagy túlzásba vittem a csigatempót? (Persze valamelyik adat nincs rendben, mert 26 helyet nem estem közben vissza, sőt. De ezt nem tudtam akkor, csak a 108-as számot.) Így aztán innentől elkezdtem kicsit jobban tolni, ami a lejtőn, ami az én igazi terepem, ment is. És közben számoltam. Az elkövetkező 2 órában vagy 25 embert előztem meg 2 - 3 - 5-ösével. Aztán valahogy vége lett az előzéseknek, előttem vákuum keletkezett. Mindenesetre Pilisszentlélekre már 64. helyen érkeztem. Közben mikor kivel teljesítettem rövid szakaszokat. Belus Tomi, Bartakovics Balázs, Lázár Laci, Kósik Gábor,... De sokat nem mentem senkivel, mert szeretek saját tempóban futni, senkihez nem igazodva. Meg kicsit olyan meditatív is egy ilyen utazás. Volt nemzetközi élményem is. Egy bukaresti fickóval is beszélgettem, egy lengyel csapattal is mentem röviden.
Pilismaróton ettem egy kis paradicsomlevest, már hiányzott is valami izótól, géltől különböző íz, mondjuk sós levest vártam előzetesen. Ja, ekkor már bőven világos volt, még Szentlélek előtt elkezdett világosodni, egy pillanatig tán még a nap is átsütött a felhőréteg alatt.
Itt új utastársat kaptam, egy soproni (?) srácot, Takács Zolit, akit eddig még sosem láttam terepversenyeken, és vele egész sokat mentünk együtt, a Kisrigónál vált csak szét végleg az utunk. Megvolt együtt a Szakó-nyereg, majd lementünk Dömösre. Közben csodaszép szakaszokat hagytunk magunk mögött. Dömösön felvettem a csomagomat, és úgy döntöttem, legfőbb ideje a tiszta sár, szétázott zoknimat, kamáslimat kicserélni, amire lehetőségem volt, mert küldtem előre cserecuccot. Persze ezzel elcsesztem vagy 10 percet. (P.marót 59., Dömös 65., azaz ennyien előztek meg cihelődés közben.) A Prédire már 61-ikként értem, 31. idővel, azaz a rápihenés a meredélyre meghozta a gyümölcsét, nem csoffadtam meg felfelé, sőt, Lepencére ereszkedés közben újabb 7 helyet hoztam egy 18. szakaszidővel. Eztán jött az egész pálya talán legszebb szakasza, a Spartacus ösvény. Oda menjen el, aki még nem volt! Nagyon látványos, izgalmas. Itt valahogy nagyon pörgött a lábam, végigfutottam a hosszú, szinte vízszintes szakaszt, majd Pszt.lászló határában várt kedvesem. Vele tettük meg a hátralévő rövid utat a a Kisrigóig. Közben bejöttek a rövidtávosok, és elkezdtem kidüllesztett mellkassal futni, annyi csodáló és elismerő tekintetet, szurkolást kaptam tőlük. Persze én is vissza "hajráztam". A Rigóban megeszegettük a levest a versenytársakkal, elpihengettem ott vagy 10 percet, aztán nekivágtam az Apátkúti völgynek, ami szintén nagyon szép, csak arra már sokat jártam. Érdekes, hogy ez a rész teljesen jól futható volt, leszámítva hogy jó párszor a patakon keltem át a kövek helyett, illetve simán bokáig merültem a mocsárba párszor. Előzgetés itt is volt, de az aszfaltos szakasz nagyon nem esett jól, pedig annyira nem vagyok finnyás. Visegrádon (51. hely) már nem vacakoltam annyit, töltekeztem, bár csak minden 2. ponton tettem ezt, mert kitartott a bő 1 liter izó 1 pont kihagyással, minden ponton való ivással. (Talán ihattam volna többet...) Jött a Pap-rét irány, amit már jó sokszor megfutottam, nem volt meglepetés. Ildikóm itt is elém jött, és most elég hosszan tudott kísérni. Ez jól esett. A többi részlet nem változott. Sár, néhányszor rendesen bokáig merülés...
Pap-réten (49.) SK-ék csinálták a fesztivált. Öröm az ilyen pontokra befutni, az embert kiveszi az monoton ritmusból, kicsit szocializálódhat, nevethet, barátkozhat! Eztán Ildikóm levált, ment vissza a Kisrigóhoz, én meg célba vettem Szentendrét és az utolsó 2 fordított vámpírfogat a szinttérképen.
És innentől kezdődött a vesszőfutásom is sajna, mert ahogy beharangoztam az elején, a lábaim vízhatlanításának kihagyása kellemetlen következményekkel járt. Elkezdtem érezni előbb egy szúró pontot. Ismerős volt, egy Less Nándoron 2 x vettem le a cipőmet menet közben, hogy megtaláljam a kavicsot, pedig csak a kialakuló vízhólyag okozta a szúró érzést. Mivel már esélytelen volt bármilyen beavatkozás a szétázott lábamon, összeszorított foggal tűrtem. Mondjuk nem fájt mindig, viszont legalább terjedt a talpamon. Aztán már a másik lábamon is megjelent.
Persze ehelyett inkább arra koncentráltam, milyen lesz 100 km után meghágni az ijesztőnek lefestett Vörös-kő csúcsot. Hát, tényleg jó meredek volt, de büszkén állíthatom, hogy nem fogott ki rajtam. Megtorpanás nélkül mentem fel rajta, persze egy fenntartható tempót választva. A lefelét már nem nyomhattam túl a talpam miatt, pedig az izmaim még bírták volna. Közben megrettenve néztem a völgy túloldalán magasodó bércet, félve kérdeztem a versenytársakat, nem tán oda kell még felmennünk? És oda kellett. :) De az is megvolt. Közben jó pár skalpot az övemre tűzhettem, és már az utolsó nagy hegy, a Nyerges tetejéről ereszkedtem lefelé, amikor rám tört egy ellenállhatatlan érzés, ami megállásra késztetett. :) Utólag megnézve az eredménylistát, ezzel 6 pozíciót veszítettem, de muszáj volt. Igazából már legalább a Kisrigó óta hordoztam nehéz terhemet...
A Skanzenhez 45-ikként érkeztem, már nagyon fáradtan, és meghökkenve hallottam a pontőröktől, hogy még 10 km. No mondom, a 18 órás teljesítésnek - amit közben kitűztem célul - annyi, hisz 17 óra már elmúlt, én meg nem vagyok "6 perces" szinten. Főleg, hogy mint kiderült, ez a látszólag sík szakasz még jócskán tartogatott kis aljas emelkedőket. Körülöttem jó pár "rövid"-távos roskadt magába, hasonló számítással, ugyanis az ő helyzetük rosszabb volt, nekik 18 órára célba kellett érni a sikeres teljesítéshez. És bizony mint kiderült pár embernek a teljesítésébe került ez a félrevezető infó, ugyanis a valós táv 7 km volt. Hát ez elég nagy szarvas hiba volt a szervezők részéről...
Engem már leginkább a célbaérés vágya hajtott innentől, illetve miután a telefonom és a sporttársaktól közben kapott információ is arra a megállapításra juttatott, hogy mégsem 10 km van hátra, és mégis meglehet a 18 órai célbaérés, utolsó erőimbe kapaszkodva szárnyakra keltem. Ugyan csak 1 hosszútávost előztem meg ezen a szakaszon, de számos rövidtávos maradt mögöttem. A városon belül a patak melletti rész végtelennek tűnt, de aztán csak eljött a patakátkelés, majd kis bizonytalankodás után - főként a szurkolók pozíciójából tájékozódva - ráleltem a cél felé vezető macskaköves útra. És innentől jött a beteljesülés. Előzetesen nem voltam túl lelkes a versenyt övező nagy felhajtás miatt, nem ájultam el attól, hogy a szépséges szentendrei belvárosban van a rajt és a cél, de utólag meg kell állapítsam, zseniális húzása volt ez Csanyának. Az, hogy tapsoló, pacsizó, hajrázó turisták, helyiek vagy épp szurkolók között tehettem meg az utolsó pár száz métert teljesen elfújt minden fáradtságot a tagjaimból, és boldogan, kissé elérzékenyülve csaptam a célba 17 óra 50 perc minden nyűgjétől, fájdalmától, de szépségétől is áthatva.
A kalandok itt persze még nem értek véget, mert még motozáson - na jó, felszerelés ellenőrzésen - vettem részt, ahol vicces kedvemben frászt hoztam az ellenőrző kislányra. Miután az összes listaelemet kipipáltuk, az utolsóhoz ért, személyit kért. Én meg hirtelen kétségbeesett arcot vágva mondtam, hogy az nincs. Az amúgy láthatóan tisztelettel a munkáját végző leányzó arca elnyúlt, hogy úristen, meg kell fosztania a teljesítő címtől, mire gyorsan mondtam neki, hogy jogsim van. :) Jót nevetett ő is.

Utószó:
5 perc ácsorgás után már csak tyúklépésben ment a járás, és a járdaszegélyek is palánkmagasságúaknak tűntek. Érdekes, hogy 5 perc alatt futóból szánalmas rokkant lettem. :) És a 2. emeleten lakunk, lift nincs. :) Aztán másnap megvolt a ráedzés, ki kellett pakolnunk a félig teli garázst felújítás miatt, a végére már a lépcsőn lefelé és délcegen, hetykén közlekedtem. :)

Tapasztalat: bírtam a 18 órás éjszakai, majd nappali dupla-műszakot. Nem voltam álmos, nem voltak brutális holtpontjaim. De mindehhez az is kellett, hogy szerényen, a tiszteletet megadva álltam oda a feladathoz. És ennek köszönhető a 100 körüli pozícióból a 44-ikig való előretörés közben. (Az utolsó 2 szakaszon 31. időt mentem.)
Lényegében végigfutottam a távot, nyilván az emelkedő futhatóságának megállapításánál kicsit szigorúbb voltam, mint pl. egy P85-ön.

Azóta kijött az UTH 2017 időpontja, és szomorúan kellett megállapítanom, hogy valamelyik ujjamat le kell harapnom, mert most nem hogy nem lesz (szűk) 3 hét az UTH és a Mátra 115 között, de valószínűleg ugyanazon hétvégén lesz...

Joffi Creative Commons License 2016.06.03 0 1 51994

Viola mesélj, itt mindent el lehet mondani! Hova készülsz, milyen versa lesz? Kíváncsiak lettünk, nagyon!

Előzmény: chandos (51993)
chandos Creative Commons License 2016.06.03 0 0 51993

háát izé... kedvem az igennagyon volna, sőt nem is jártam még arra, folyton csak tervben van. valami hosszabbat viszont be kell passzintanom még erre az időszakra, mert augusztusban el sem merem mondani, hová készülök -- és az idei versenyekkel eddig nincs szerencsém, mindet bukom ilyen vagy olyan okokból... de 60-80-at meg nem szoktam elindulni futni csak úgy passzióból, jobban megy, ha van keret vagy társaság :) azért is érdeklődöm ilyen bőszen.

Előzmény: allez zserzseli! (51992)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.06.03 0 0 51992

háát...izééé. 60at egyben nem terveztünk.. hanem részletekben.. biztosan.. de jó buli lesz.. ha időd engedi, meg belepásszol a versenynaptárba!

Előzmény: chandos (51987)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.06.03 0 0 51991

:)) mondjuk ez igaz, itt éveket okosodhatsz! :)

Előzmény: Joffi (51990)
Joffi Creative Commons License 2016.06.03 0 0 51990

Ahol a madár sem jár? Minden reggelemet ezzel kezdem! A terepfutás legjava! :)))

Előzmény: allez zserzseli! (51985)
mtb Creative Commons License 2016.06.02 0 1 51989

Szia! Nem, azt hiszem, elég lesz nekem az ötvenes is..:) De ez még csak terv egyelőre.

Előzmény: chandos (51988)
chandos Creative Commons License 2016.06.02 0 0 51988

Szia! Köszönöm, ez nagyon tuti, én is szemezek már vele tavaly óta. Ezt az egyet találtam akkorra, és érik, hogy ki is megyek az 50-esre (bár most lett vetélytársa Szaszáék zempléni hétvégéjével). Te a hosszúra mennél, ha mennél?

Előzmény: mtb (51986)
chandos Creative Commons License 2016.06.02 0 0 51987

Szevaaa! Ezt a tábort egy perccel ezelőtt láttam meg pont ott, a ki sem merem mondani, hol ;) Tetszik, és ezennel be is került a terveimbe -- Szaszánál nem úgy jött le, hogy lenne ilyen hosszabbra terv, de ha valaki hajlandó velem hasonló távot jönni, akkor ez p a z a r. A Glockner Trailt néztem még akkorra, mást nemigen találtam egyelőre.

Előzmény: allez zserzseli! (51985)
mtb Creative Commons License 2016.06.01 0 0 51986

http://www.ultratrail.at/

Igaz,  hogy csak 110-es és 50-es távok vannak,  de itt van a szomszédban, és a megadott időpontban. Még lehet,  hogy én is elgondolkodom rajta... 

Előzmény: chandos (51980)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.06.01 0 1 51985

Vioooolaaa :))

 

én nem tudok versenyt akkorra, de örömmel üdvözöllek itt, ahol a madár sem jár :)

 

a július 22-i hétvégén lesz a zemplében egy jó kis hétvégi dzsembori, gyere oda, ott futunk 60-at biztosan..

részletek szaszánál meg a pfúj...jajjj..romba döntő.. megnyomorító..arcképcsarnokban.. :)

 

gyere!

Előzmény: chandos (51980)
barefootBushman Creative Commons License 2016.06.01 0 0 51984

Grat! "egyszer megnéznék ott egy igazi nagymenők csatáját" milyen lenne? kb.3'-ig látnánk ... hátát (viszont a Zsófival és Szabival -bandázásért irigyellek).

Előzmény: allez zserzseli! (51973)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.06.01 0 1 51983

na ja, megvolt régebben, de elkavartam és annyira titkos, hogy nem találom..

küldmán át priviben

 

Előzmény: procaliber. (51982)
procaliber. Creative Commons License 2016.06.01 0 0 51982

iratkozz fel athosz hirlevelre es nem maradsz le semmirol.amugy erdemes elolvasni mert abban aztan van rinya,2008)as Ccc-ig visszanyulik

Előzmény: allez zserzseli! (51978)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.06.01 0 1 51981

share-eld!!!! ez a jövő. sharing economy, sharing minden!

Előzmény: -athosz- (51979)
chandos Creative Commons License 2016.06.01 -1 1 51980

Sziasztok!

Tanácsra volna szükségem: a július 16-17-ei vagy a 23-24-ei hétvégére keresek 60-80 km-es távú, viszonylag közeli rendezvényt. Ha ismer valaki családiasabb versenyt ebben az időszakban a környező országokban, esetleg járt is már ott, megköszönném a tippeket. Mivel először írok ide, röviden még annyit, hogy már régi olvasó vagyok, a passzív fajtából. Pár év kellett hozzá, hogy regisztráljak, és még egy kis idő, hogy meg is merjek szólalni.

Előre is kösz a tippeket és üdv: Viola

-athosz- Creative Commons License 2016.06.01 0 0 51979

Pedig megvan az, csak jó helyen kell keresni...

Előzmény: allez zserzseli! (51978)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.06.01 0 1 51978

mester!

 

ráéreztél a lényegre! :)))

 

viszont szívesen olvasnám az UTH beszámolódat! miért kell mindent elsunnyogni?? :)

 

Előzmény: -athosz- (51976)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.06.01 0 0 51977

köszi, de valaki mondta, hogy németh csabi azon a T100-on, amin 8:50 körül ment, 21 perc körül ért fel :)

szóval van még fejlődési pálya! :)

Előzmény: Pinyo (51975)
-athosz- Creative Commons License 2016.06.01 0 0 51976

Rinyából ötös!!!!

Ottsemvoltam, csaksétáltam, nemlélegeztem, csakharmadik.

:))))

Előzmény: allez zserzseli! (51973)
Pinyo Creative Commons License 2016.06.01 0 0 51975

De megijedtél a szemétszedéstől :-) Na, ügyes voltál, betonlábakkal ennyit mászni. Fogadd vállveregetésemet.

Előzmény: allez zserzseli! (51973)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.05.31 0 0 51974

jaa, a sztraván biztos van szegmens, de azért jó lenne egy all live versenyt is megnézni.. :))

Előzmény: allez zserzseli! (51973)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.05.31 0 1 51973

ha engem kérdezel, íme:

 

sajnos épp egy kis kényszerszünetre kényszerülök futásban, de a verticalt nem akartam kihagyni, egyrészt, mert biztos benne van a versenykiírásban, hogy csanya örökre kitilt az összes versenyről és életem végéig szemétszedésre ítél, másrészt, mert tudtam, hogy itt nem a futás fog dominálni, ráadásként a felfelében nem fáj a lábam.

 

hogy valami sportértéke is legyen a dolognak, bringával mentem dömösre pszentlászlón keresztül, arra kevesebb az autó és sokkal szebb is..

volt időm a rajtig, elmentem bemelegíteni 10 percet. mivel tavaly egyszer és idén is eddig kétszer ültem nem városi kerékpáron, a lábaim egészen konkrétan betonba lettek öntve.

 

gondoltam vicces lesz, majd felsátálok.. a tavalyi női győztes utánam indult, biztos voltam benne, hogy megelőz.

alig bírtam emelni a lábaimat. azért nyomtam neki, érdekes módon egy jó pár embert utolértem, gondoltam utolsó már nem leszek..

ahol tudtam joggoltam, de túlhúzni nem akartam.. a második felében persze inkább a séta dominált.

csika, boszi és dóri szurkoltak középtájt, ott muszáj volt futómozgást mímelni..

a célban személyesen The Csanya mérte az időt, mecsoda megtiszteltetés..!

 

A Prédin még örömködtünk kicsit Pálos Zsofival, Szabival és az ismerősökkel, majd leindultunk. Nekem sajnos 1 km után már szúrt a térdem így inkább csak gyorslépéseztem.

 

Jó kis verseny különben, egyszer megnéznék ott egy igazi nagymenők csatáját, mint hoznak ki magukból.

Épp indultam volna bringával vissza, mire kiderült, hogy egy harmadik helyet sikerült elcsípni..  

Ez meglepett, mutatja az idei mezőnyt:), de örültem neki..

 

 

 

 

Előzmény: Pinyo (51972)
Pinyo Creative Commons License 2016.05.31 0 1 51972

Milyen volt a Vertical 500?

SzGero Creative Commons License 2016.05.29 0 0 51971

Pünkösd hétfőn sztem össze is futottunk a Hidegkúti th környékén, mi már mentünk vissza Mátrakeresztesre a sárgán.

Előzmény: ubalika76 (51970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!