Mind 1: Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!! Ha megcsinálom elmondom az eredményt. Milyen bélbe szoktad tölteni??? Sima 50 es 60 as mű, vagy marha vastag esetleg ló? Párom nagyon szereti a Pick szalámit, (én még a ,,szagát,, is útálom) uh ha van is itthon pár nap alatt képes egy egész rudat elpusztítani:):) Köszi még 1x!!!!
Cross 80: Minden rendben a darálóval????
Csampi: Érdekes egy sajt recept!! Egy misét biztos megér!!
A szalámit kötözd spulnival(kb 12-13 cm-es botra tekersz zsineget,vizesen) a végét az asztal lábához kötöd és húzhatod szakadásig!!Ha ügyes vagy még középen is el tudod kötni!
Ezt a módszert elvileg a "hentes iskolában"tanították(a haverom "89"-ben végzett ő még tanulta.
Én is szoktam itt bóklászni, akár receptet, akár tecnnikát, ötletet kapni.
Nem hinném, hogy egymás szapulása előbbre viszi a dolgokat. Kit ez, kit az érdekel.
Mindenki a számára érdekeset, értékeset hasznosítja, az hogy vki vmit másképp csinál, még lehet jó is.
Én pl. hálás vagyok a vágási videókért, így mertem/tudtam sikerrel levágni egy kb. 50 kg-s csüngőhasú malackát. A nagyokat azért meghagyom a MESTEREKNEK. ;)
Akihez régen hordtam füstölni a cuccot, még télen sem vállalta a sajtot ha beütött valami tavaszias idő tíz fok körüli hőmérsékletekkel. Könnyen megromlik és nagyon csúnya dolgokat lehet tőle kapni.
Füst nélkül mehet, hamar hűtőbe vele oszt megenni...
NNNNNa! 4-5 fél sert.fej 1kg.szív 4-5db.nyelv 1-1.5kg bőrke. Ezeket megfőzöd, fej kicsontoz, nyelvet megpucolod a nyelvhámtól,vagy egészben rakod a többi közé, vagy vékony hosszú csíkokra vágod.A bőrkét apró lyukú tárcsán ledarálod. 10 kg. cucchoz 28-30 dkg só 3dkg bors, 5dkg. fokhagymapép 15 dkg.papr.+erős,ha akarsz.Ha túlszáraznak találod,akkor egy kevés zsírmentes abalével beállíthatod az állagát.Műbélbe töltöd,vissza az abalébe 80-90fokon átmelegíted,hűtöd,préseled. Megszurkálni én már csak akkor szoktam,amikor már majdnem megdermedt,hogy benne maradjon a jó kocsonyás lé. Jóétvágyat hozzá !! írj majd hogy sikerült!!
Nem tudom hogy egyről beszélünk -e de nekem egy sima golyóscsap van rajta pici sufnituningal+egy darab cső fuvókával és a fej. Légyszi ird meg hogy a fejen mit módositottál! A fuvókát már kicseréltem kisebbre,most használható de hátha jobb lesz. köszi
Sajnos nem találtam meg a téliszalámi receptedet, pedig kerestem, de sajna ez a mobilnet egy átok és elég nehezen tölti be az oldalakat. Uh. ha lehetne légyszi rakd fel még 1x! Előre is köszi!!
Na de ,,elvtársak,, minek marakodtok amikor verekedni is lehet:):):) (csak vicc!!! Isten ments!!!) Ha valakinek barkácsolni van kedve hát tegye!!! Én is a cuccaimat nagyrészt magam csináltam, akár szégyen akár nem, sajnos (vagy nem sajnos) nem telt 30 x ezer forintért ilyen lelángolóra vagy mire, mikor a pörzsölőmet csináltam.
Hát a barátom 10 éve ezzel perzsel és még egy sem maradt szőrös.Ő négyet megcsinál annyi gázzal mint én a a sztár k 911 el. hát ennyi. És nincs sehol elégetve meg ilyenek.
Tökéletesen igazad van. Ami jó benne gyárilag az a gáz karos adagolása. Én kényszerűségből alakítottam át, mert egyáltalán nem úgy működött gyárilag, ahogy nekem megfelelt volna. Szerencsére sikerült a műtét, de elég drága, és macerás mulattság, hogy az embernek jó perzselője legyen. Erre is jó ez a fórum , hogy más kárán tanulva, megkíméli az ember magát néhány felesleges kiadástól.
CSak tudod az baj hogy agyon lett sztárolva a k911 és aki nem ismerte az azonnal ráugrott. Nekem van egy apám álltal a hajógyárba gyártott perzselőm.Eddig no,1 csak az ember mindig keresi a jobbat és azt hittem hogy ez valami csoda de most már én is tudom hogy csodák nincsenek. Na már most ha a fej nem jó rajta akkor mi a jó ? A csap vagy a tömlő vagy mi? Azért gondolom egy olyan fejért amit ujra kell csinálni felesleges kifizetni az árát.
Kicsi kihívó bekeményített egyből lett kettő jelentkező aki írt.Na ezt már szeretem :))) Mekkorát mekkorát,normálisat vagy mit tudom én :D Csak végre egy hazait akarok enni nem a boltit! :). Amúgy komolyra fordítva a szót én még nem ettem füstölt d.sajtot!Nekem jó a sima is.Már késő csinálni azt mondjátok?
NNNNNA! Majd én most írok neked választ! A sertésgyomros füstölt ,kamrábantárolós disznósajt valóban felejtős a meleg miatt!! Deee ugynevezett nyári disznósajtot műbélben, füstölés nélkül bármikor csinálhatsz! Mekkora mennyiségben gondolkodjunk?? (tte másik béka) :-)))))
Üdv. mindenkinek! Én vállalom,hogy hentes vagyok 33-dik éve, vágok nagy disznókat,kisebbeket,ahogy az élet hozza. Nem szoktam vele dicsekedni ,a felszerelésem is elég tűrhető,ha nem is tettem közkinccsé. Azért degammával teljesen egyetértek!!!!!
Lehet, nemtetszést vált ki néhány olvasóban, hogy a disznóvágás eszközeiről ilyen részletekbe menő eszmecserék folynak, de ez a fórum pont az ilyen műkedvelő bölléreknek, henteseknek szól. El kell fogadni, hogy vannak megszállott disznóvágás rajongók, akiknek ez a hobbijuk, és igyekeznek minél jobban érezni magukat, miközben kedvtelésüknek élnek. Ha irritál valakit, egyszerűen tovább kell szörfölni, és kész.
A pontyhorgász bojlis topikokban még a pontyok ürülékét is elemzik, mégsem gondolom, hogy ez baj lenne.
Eredeti verzióban tényleg nem jó perzselésre, arra van kitalálva, hogy forrázás utám a megmaradt szőrt leégesd vele.
Nem vészes az átalakítás, pláne, he nem rozsdamentes csőből csinálod az égőfejet.
A Baumaxban és társaiban kapható szigeteléshez használatos perzselő nem jó disznót perzselni. Lehet vele, de disznóperzseléshez kék, erős, szúró láng az igazi, amivel mintha "festenél", úgy dolgozol a disznón.
A sárga, terítő láng nem jó, mert szétéget olyan bőrfelöletet is, amire nem is irányítod az égőfejet, és pazarolja a gázt.