...ha nem vagy a kérdésben tapasztalt, keress meg és javasolok egy két jó, (kíméletes) technikát...
...csak azért mondom, mert mechanikusan, nem lesz egyszerű (és talán nem is ajánlott) eltávolítani azt a patinát, még gépek segítségével sem...főleg belülről nagyon problémás, mert kívülről még könnyen hozzáférhető a felülete...egyébként tényleg szép munka, de ennek a rendbetételét csak saját magának vállalja be az ember...
Na erre nem számítottam, ekkora főzőhöz a liebig hűtő nem való, lehet rá csinálni, de nagyon nagy lesz. Ahogy írtad 22 belső, külsőnek meg fölösleges a 70, bőven elég a 30-35, én a helyedben 2-2,5 m hószúra csinálnám. De jobban jársz, ha spirálosra csinálod.
Ja még egy, az eladó mesélte (zalai), hogy ő is MÉH telepen találta, hozta el. Volt ott még kettő, az egyik nagyobb is volt....... Ennyit arról kinek mi a fontos és mi a szép. :/
Igen nagyon szép szerintem is, a rendbehozása nem is talán annyira technikai nehézség, hanem inkább a "stílusát" megőrizni és a többi alkatrészt is hasonlóan illeszteni optikailag, úgy anyagválasztás terén, mint formailag.
Mert ne csak jó legyen (elsősorban), hanem szép is! ( bár ez minden egyéb "alkotás" esetén így van, vagy kéne lenni:)
Kezdésnek lehet, ellátogatok egy hulladékfémeshez, hátha találok valami régi sparherdt lábakat...
Valószínű más is így gondolta innen, mert a hsz-em után reggel két ugyanolyan 0 vásárlásos nyeretlen mint én, már elkezdett hadakozni. :) Én meg fogtam a fejem, hogy minek hívtam fel a figyelmet rá... :)
Gyönyörű, nekem is nagyon tetszenek az ilyen patinás cuccok. A kónusz úgy tömít, hogy kicsapódik a két lemez közt egy kis pára, és az ott maradó folyadékfilm tömít. Főzés elején egy kicsit fölülről meg is locsolhatod, hogy kialakuljon ez a vízfilm.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Köszi, időközben muszáj volt kockáztatnom, mert 18:40-kor kifutott.
A csóka küldött jó pár nagy felbontású képet, így be mertem vállalni a licitet.
Végül is az enyém lett, egy kis agytorna biztos lesz mire kész lesz, de ha úgy adódik, hogy sikerül az elképzelés és lesz mivel dicsekedni, megmutatom.
Igen a duplacsövű ágyú az érdekes jelenség rajta, valahogy egy elnyújtott Y elemmel össze akarom hozni a hűtő előtt...
Mindenképp várj meg egy pozitív véleményt arról, hogy egyáltalán átalakítható-e rendes pálinkafőzővé ez a kövület, mármint olyanná, ami nagyjából megér ennyit. Ez a felépítés ugyanis jobb helyeken már 200 (!) éve is elavultnak számított – pl. azért van két páracsöve, mert hűtőspirál nélkülire tervezték.
100L körülire tervezem. Én saját kútfőből legalább 22-es belsőt de még a 30 körüli is megfordult a fejemben. A külső pedig 70 körülire gondoltam. De ez teljesen csak érzés volt. Még ha rossz is. :)
Csak azért kérdeztem,mert ha már betetted reklámnak,gondoltam hátha vásároltál ott,és tudsz némi információt adni,ne kelljen ajánlatkérésekkel zargatnom a címet.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell méretezni egy főzőhöz egy Liebig hűtőt? Átmérő, hossz? Ha valaki tudna segíteni az nagyon jó lenne. Előre is köszönöm.