Nem ismerem a kecskét, ám a birkahúsnak semmi szaga, ellenben teljesen le kell tisztítani, a legapróbb faggyúdarabkát, inat, pólyát gondosan. Jó kés való hozzá, bár a marhahúsnál könnyebben tisztítható.
Kedves olvtársak! Kecskehússal van tapasztalata valakinek közületek? Fiatal kecskét, kecskegidát ajánlott egy ismerősöm.... Vegyem, ne vegyem? Mire figyeljek? Melyik része mire jó? Hozzáteszem, a család egy kissé finnyás, a birkahús szagát nem bírják... ha a kecske is olyan, akkor eleve felejtős...
Fogalmam sincs, én több, mint 30 éve vettem az enyémet még fiatal háziasszony koromban. Ez volt az első húsdarálóm, aztán szerencsére kaptam a családból levetett régi vasat.
Vajon megparoltam a gombat tegy kis fej voroshagymaval, dobtam bele reszelt fokhagymat, borsot, sót. Hogy jobban osszealjon, reszeltem bele a mar kisse kihult zoldsegbe sajtot. Beletekertem a husba,es minden oldalrol megpiritottam majd folia alatt 10 percre betettem a sutobe. Majd ugyanabban a serpenyoben, amiben a zoldseg es a hus pirult, megcsinaltam a szoszt.
nehéz kérdés, nekünk gyűjteményünk van a gagyiból (1-2000 ft-osak), egy éve a Butlerben vettünk egy közepeset (25 cm magas kb.) 5000 ft-ért, az tényleg őröl, és még nem esett szét, pedig férj sokat használja
Nézegettem néhány borsőrlőt is. Ami nekem van, az acél őrlős, ezzel szemben viszont mindenhol kerámiát találok. Az őrlő tengelye pedig nem fix, hanem mozog oldalra, amitől az őrlőfelszínek össze tudnak dörzsölődni.
Namost az acél betétek felülete sima, azok elcsúsznak egymáson. De ez a kerámia ilyenkor súrlódó hangot ad, és nyilván kopik is. Ez normális jelenségnek nevezhető??
Ami ráadásul ár-érték arányban is stimmel, ami ugye nem elhanyagolható szempont időnként... A Kecskeméti utcában nemrég nyílt Good bar good burger érdekes hamburger szempontból is, de a reggeli meg egyenesen csodás, és még a hely is jó, nagy terasszal, kellemes környezetben.
[...] Bővebben!Tovább »
A húsdarálóból én a tárcsát és a kést nem tenném be a mosogatógépbe, de magát a darálót szívesen. Van egy régi műanyag húsdarálóm, de az nincs itthon ahol a mosogatógép van, a hegyi házban ha muszáj elkinlódok vele. Annak az a fő baja - azon kívül, hogy kézzel tekerős - hogy nem lehet az asztalra rögzíteni, vákumtalpas, ami persze minden erősebb mozdulatnál megadja magát.
Itthon van a régi öntöttvas, az kolbászt tölteni elengedhetetlen, meg van az elektromos, ami valami aluminiumötvözet.
Pedig megint voltam puccos helyeken. Az egész árkádot körbejártam INOX holmiért, az ottani konyhafelszerelési boltban egyáltalán nem volt húsdaráló meg gyalu, talán még kicsit orroltak is rám, hogy nem vettem az aranyszegélyű porcelánkészleteikből.
NEm macerás, ha jó zsíros a tejszin illetve a tejföl. Én tejfölből csinálom, mert egyszerre nincs elég, össze kell várnom, addig pedig nem áll el a tejszin, úgyhogy beoltom tejbolti tejföllel, másnap megy a hűtőbe, ha összejön elég akkor habverővel (géppel) addig verem, amíg elválik a vaj és az író. Ez szerencsés esetben 2-3 perc. Egyszer jártam csak úgy hosszú évek alatt, hogy 40 perc kavarás után sem vált ki a vaj, azt hagytam a csudába, főzéshez használtam. A kivált vajat összeállítom szilikonlapáttal, jó hideg vízzel átmosom, szűrőben lecsöpögtetem (itt is szoktam öblíteni, mert a benne maradt író hamar keseredik), mehet zárható edényben a hűtőbe.
De nálam a tejföl amiből csinálom már olyan zsíros és kemény, mint a vaj. Ehhez nem jó a bolti 20 százalékos tejföl. Talán a 30 százalékos tejszínből lehetne készíteni, én nem próbáltam, de olvastam neten valakit, aki tejboltból vesz kimérős tejszínt, és abból készíti.
Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Bor és Gasztro topickot.
Magángyűjtő vagyok és bor kedvelő, tanulok is borokról nagyon érdekel ez a téma.
Úgy gondoltam a bor kedvelők itt cseveghetnének, cserélhetnék tapasztalatokat borokról, ételekről, receptekről, kóstoló sorokról, mindenről ami a borhoz tartozik. Kérdezhetünk egymástól fajtákról, területekről bor - étel párosításokról. A közös pont a bor.