A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
"... ugyanitt eladó egy narancssárga kifogástalan állapotó technosystem magic coffe..."
Tavaly november-december táján épp egy ilyent kerestem, mivel nem volt akkor épp, maradt a "delangyi" nespresso kapszulásból a legolcsóbb, hozzá egy halom kapszula. Nálam hétköznap hetente reggelente kb. 3-4 db kapszula fogy, a kotyesz és a Brikka mellett. ...de azért egy podos gépnek reggelre jobban örültem volna, mint a nestlének. :-)
srácok vízkőmérgezésben elhalálozott kávégép újraélesztésében van itt köztetek vállalkozó? NEm tudom SiD foglalkozik-e még ilyesmivel, nekem gyorsan kellene aki elvállalja, hogy szétszedi és összerakja, és ha esetleg kell alkatrész azt is intézi.
a gép egy podos RDL sweet (lánykori nevén grimac terry) ami több éve (nem viccelek) nem látott szervizt vagy vízkőtelenítőt. Ellenben lefőzött napi pár kávét egy irodában. Megpróbáltam most, hogy visszakaptam egy adag durgollal átnyomatni, de szerintem ezzel csak azt értem el, hogy végérvényesen eldugult. Kőkemény a helyzet, ha a vizes szilikoncsövet megnyomod recseg. lol. Szóval darabokra kellene szedni aztán megnézni van-e valami életjel még.
Van itt valaki aki elvállalná, vagy ajánlás? Akár hétvégén is elvinném most.
ui.: ugyanitt eladó egy narancssárga kifogástalan állapotó technosystem magic coffe, innen vettem a topikról de egyetlen egyszer sem lett bekapcsolva, szóval azt sem tudom milyen, ha valakit érdekel továbbadnám, a garázs dísze, de az nem rendeltetésszerű használat úgy érzem... ha már eljutottam ide egy próbát megér :) idővel nagyon gyengén állok sajnos.
Nekem nem jött be. De ez legyen a legnagyobb baja. A kapszulásnál jobb, de sokkal közelebb áll hozzá, mint a karos gépek termékéhez. Egy klasszik talján minőségi cuccal az automata is jobb volt mint a pod. Ezeknek csak akkor látom létjogosultságát, ha napi rendszerességgel nem kávézik valaki, de kell egy "jó" kávé a vendégeknek néha.
az ébresztő kultikus hely a környéken. reklamálj, reklamálj!! sztem véletlen volt, sajnos a gépeket mindig után kell állítani, rosszkor voltál jó helyen.
ezek sajnos így állnak, nekem nincs ilyen ünnepi díszem :-(
pont ez a baj velük, nem dolgoznak össze, ha egyfelé állnának, az lenne a legjobb. lehet egyenesen meg kellene őket fúrni, és akkor egyfele nyomnák a gőzt.
Szerintem is az a jó választás ebben az esetben! Bár a podokat nehezebb beszerezni, mint a kompatibilis kapszulákat, de a minőség sokkal közelebb áll a valódi eszpresszóhoz.
Hát, ha ezt nem hobbiként éled meg, hanem csak egy löket koffein kell reggelente, akkor a karos giga szívás lesz :(( Az eddigi 1 gombnyomáshoz képest macera, az eredmény meg esetleges.
Persze, ha rádobsz a dologra min. 100 ezret, utána KVzás előtt bekapcsolod fél órával, és grammra leméred a természetesen mindig frissen őrölt kávét, akkor hosszú távon 10-ből 8 akár jó is lehet :DDD
amikor eluntam a kávéfőzés maceráját akkor lett egy ilyenem. valóban egyszerűen készül az ami kijön belőle, csak a minősége is xsmall:)) a gaggia fényévekkel jobb.
Ha meg érdekel komolyan, akkor daráló + valami termoblokkos gép, mivel napi 1-2 kávé az ad-hoc szokott lenni, nem na akkor bekapcsolom és majd 15-20 perc múlva.
Ha jobban bele merülnél, érdekel, miegymás, akkor meg egy Gaggia Classicot darálóval.
Ma egy újhullámos kávét kóstolgatok, tesztelgetek (casino mocca honduras). Általában cukor nélkül iszom a kávét, ha így iszom nyári almára emlékeztető, citrusos íze van, karamellás, csokis utóízzel de ha teszek bele egy kis cukrot megjelenik a cseresznye íze. Kérdésem a következő, újhullámos kávékba érdemes egy kevés cukrot rakni, erősítve a gyümölcsös ízt?
Ami tetszett, hogy a mai (nem csak 2015 utáni, hanem az azt megelőzőknél is) Classicoknál vastagabb anyagból volt a ház, már már masszívnak tűnt. A fej körüli rozsda fel sem tűnt, én az eszemtől megvettem volna. A melóba a kis Graefot tőlük vettem, így nem kellett várni a kiszállításra (mondhatni útba esnek hazafelé), azzal semmi gond.
U. I. A kazán nem tizenezer, hanem 3000-3500 ft. Nálunk tényleg a kosáron múlott, mivel 70k-ért szokott lenni jó állapotú, összes tartozékával, így a 75k soknak tűnt (még úgy is, hogy tudtuk, ki kell cserélni a gyári kosarat mindenképpen)
szia, nincs baj a quik mill-el, jó kis gép, kissé össze is szoktunk már, sikerült vele már finom kávét készíteni, de a régebbi gaggiámmal nagyobb az összhang. Elgondolkodtam, régen szerettem volna egy Rancilio Silvia-t, de ez egyfajta kíváncsiság, persze amim van, azok maradéktalanul kiszolgálnak, panaszra nincs okom.