Keresés

Részletes keresés

Kántor87 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 108121

Üdv.

Nincs lecsökkentve az átmérő a hűtő csatlakozásánál, viszont 2 m. hosszú, így elég jó a deflegmáló hatása- szerintem-.

Előzmény: Feeriba51 (108118)
Füredi1 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 108120

Nekem ugyan ez jutott eszembe :)

Előzmény: Feeriba51 (108118)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 108119

Ez Kántornak szólt:-)

Előzmény: Feeriba51 (108118)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 108118

Ha ez az 50 mm le van csökkentve a hűtő bemenetelnél, akkor komoly deflegmáció növelő hatása van. Tehát növeli a kiválasztást.

Felér egy Pistorius Tányérral

.Jó nedűt!!!

Előzmény: sogi01 (108117)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 108117

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (108096)
Kántor87 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 108116

Lehet, hogy vastag, de csak ilyenem volt.

Előzmény: Füredi1 (108115)
Füredi1 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 108115

Indokolja valami a brutál vastag 50mm-es páracsövet?

Előzmény: Kántor87 (108107)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108114

üdv

 

Véleményem szerint, ha most vágsz bele, az otthon főzésbe, akkor mindenképp 2 lépcsőssel kezdjed. A dupla fal az oké, de egy kezdőnek, az 1 lépcsős főzés bonyolult  lenne, kezd kis üstivel, és ha úgy érzed, hogy megvan a kelő tapasztalatod, és ki próbálnád, az egylépcsős technikát, akkor válts. Én is kis üstivel kezdtem, és annak is a legegyszerűbb kivitelével, most 1 lépcsőssel főzők, át alakítódtam a kis üsti gépemet. Szerintem ha elsajátítod a kis üsti művészetét, nem akarsz majd váltani, nálam is, kísérletezésnek indult, és meg tetszett az egylépcsős és leragadtam annál, amúgy nem váltottam volna. De így se fogom, az összes cefrémet, egy lépcsősön főzni, a kis üstit soha nem hagyom, el végleg.

Előzmény: T1bi (108108)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108113

Finomításnál kihagytad, a liebig hűtőt.

Előzmény: snapszmester (108112)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108112

Véleményem szerint finomításra csak a spirál és a palackhűtő alkalmas. 

Alszesz főzéshez viszont kifejezetten ajánlott a jó tisztíthatósága miatt.

Előzmény: Kántor87 (108105)
norris53 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108111
Előzmény: jani&999 (108109)
norris53 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108110

Ha most jutottál odáig hogy készüléket vásárolj akkor azt hiszem az korai hogy meg éri e egylépcsőset venni - a duplafal és hogy egylépcsős nincs összefüggésben

 Ha egylépcsős akkor az keverővel ellátottnak kellene lennie úgy ér valamit !

 Az otthonfőzők 95% a kétlépcsős pálinkafőzőt használ !

 

 Szerintem :-)

Előzmény: T1bi (108108)
jani&999 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108109

Kérnék egy kis segítséget.

Van egy 50 l-es söröshordóból készült főzöm. Lehet e a saválló tetejére rézlapot tenni valahogy, vagy valahogy rézzel bevonni a tetejének a belső részét.

 

T1bi Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108108

Üdvözletem az egybegyűlteknek! :)

 

Az elmúlt években már belecsöppentem a gyümölcsfeldolgozás eme formájába, azonban csak most látom elérkezettnek, hogy beszerezzek egy saját lepárlót. 

Ehhez kérnék tanácsot, pro és kontra, hogy milyet lenne érdemes beszerezni. Hajlom a dupla falu felé, de nem tudom ér-e annyit egy egylépcsős készülék, amennyivel többe kerül. 

 

 

Kántor87 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108107

Az üst 76.5 literes, 50 mm-es páracső átmérő.

 

A hűtő teljes magassága 120 cm, a hűtött rész 100 cm, a belső átmérője 15 cm, a palást -amiben a hűtővíz van- + 5-5 cm oldalanként.

10 db 14 cm átmérőjű tányér egy 2 cm-es csőre hegesztve 10 cm-es távközzel van rögzítve. Az egész tányéros rész tetőhöz van hegesztve. 

Alul egy 1/2" csapon megy be a hideg víz, felül egy 3/4"-es T-egálon (amibe van egy kazánhőmérő tekerve) távozik a kb. 70-75 fokos meleg víz.

Alul egy 3/4 " csonkon folyik ki párlat.

Egy adag cefre főzésnél kb. 90-100 liter víz fogy, tisztázásnál egy kicsit több.

Az egész hűtő saválló acélból készült.

 

Pálinkásat, ha van még kérdés remélem tudok segíteni.

Előzmény: Füredi1 (108106)
Füredi1 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108106

Szia! Élnék az általad kínált lehetőséggel. De légyszi írjad meg a rendszer elejétől. Azaz hány literes az üst, milyen átmérőjű a páracső stb. Írhatod ide is akár pü-ben is. Köszönöm!

Előzmény: Kántor87 (108105)
Kántor87 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108105

Helló a Sólyom könyvből ollóztam ki:

Nekem is ilyen rendszerű hűtőm van.

Előnyök: könnyű tisztítani, kevés vizet fogyaszt, kis méret. Ha kell elküldöm a méreteit.

Üdv.

Előzmény: Füredi1 (108102)
deszegregator Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108104

Hamar tonkremennek meg a kalibralhatok is. Idovel hulyeseget mutat mind, ezt tanusithatom. Mar csak a duplafalban van homerom, az is baromsagot mutat hiaba kalibralhato. Mondjuk nekem nem kell, mert en es a fozom már osszeszoktunk.. ;-) Termeszetesen kisusti ketmenetes. 

Előzmény: rézműves1 (108103)
rézműves1 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108103

...azért ez nem igaz, mert Te is tudod, ha nem is teljesen (tizedre) pontos, akkor is jó tájékoztatást ad a főzés egész menetének ideje alatt...persze lehetnek különbségek, de mindenki a saját főzőjét kell, hogy kiismerje és aszerint használja...

Előzmény: barkócza (108101)
Füredi1 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108102

Tudna valaki feltenni egy sematikus ábrát (hogy néz ki belülről) egy tányéros hűtőről. Valóban jó hatásfokkal működnek átfolyós tartály esetén?

barkócza Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108101

Már sokszor megbeszéltük, hogy ezek a nagy dög órák pálinkafőzőhöz alkalmatlanok. A digitális (a kis méretű érzékelő miatt) viszont teljesen jó. A legjobb a parafadugón átszúrt érzékelő, ami közvetlen a gőztérben van.

Előzmény: bazseszka97 (108100)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108100

Mikor én keresgéltem, ilyen órásat, csak 4000-5000-6000 ft ért találtam. Elmentem egy központtis ismerőshöz, és megvettem, 500 ft ért darabját, vadi zsír órák.

Előzmény: Füredi1 (108099)
Füredi1 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108099

2-3e Ft volt.

Előzmény: bazseszka97 (108093)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108098

"A fokoló fontos, de a hőmérő nem."

 

Miket beszélsz Te, elmúlt a karácsony, nem kell a dísz???:-))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: bezzeg Jani (108094)
Rollei Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108097

Köszi mindenkinek a választ. Magam is hasonlóra tippeltem, csak nem voltam benne biztos.

 

Előzmény: In Lak'ech (108089)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108096

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (108066)
PaGyu Creative Commons License 2015.01.17 0 0 108095

Igen, figyelemre méltó a 2013 szept. 13-án megjelent törvény, ami nagyjából ugyanaz mint 

Magyarországon, Brüsszeli óhaj szerint, ugyanakkor megszüntettek minden olyan "NAV" alegységet,

ami eddig ezzel foglalkozott. Brüsszelnek: nesze semmi, fogd meg jól.

 

Előzmény: Feeriba51 (108076)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.01.16 0 0 108094
Előzmény: Füredi1 (108073)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 108093

Menyibe vetted ?

Előzmény: Füredi1 (108092)
Füredi1 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 108092

Köszönöm, már túl vagyok rajta. A Lombiktól rendeltem. Valami hasonlót mint az általad feltett bimetálos. 50mm-es benyúlással

Előzmény: bazseszka97 (108091)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!