Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Véleményem szerint, ha most vágsz bele, az otthon főzésbe, akkor mindenképp 2 lépcsőssel kezdjed. A dupla fal az oké, de egy kezdőnek, az 1 lépcsős főzés bonyolult lenne, kezd kis üstivel, és ha úgy érzed, hogy megvan a kelő tapasztalatod, és ki próbálnád, az egylépcsős technikát, akkor válts. Én is kis üstivel kezdtem, és annak is a legegyszerűbb kivitelével, most 1 lépcsőssel főzők, át alakítódtam a kis üsti gépemet. Szerintem ha elsajátítod a kis üsti művészetét, nem akarsz majd váltani, nálam is, kísérletezésnek indult, és meg tetszett az egylépcsős és leragadtam annál, amúgy nem váltottam volna. De így se fogom, az összes cefrémet, egy lépcsősön főzni, a kis üstit soha nem hagyom, el végleg.
Ha most jutottál odáig hogy készüléket vásárolj akkor azt hiszem az korai hogy meg éri e egylépcsőset venni - a duplafal és hogy egylépcsős nincs összefüggésben
Ha egylépcsős akkor az keverővel ellátottnak kellene lennie úgy ér valamit !
Az otthonfőzők 95% a kétlépcsős pálinkafőzőt használ !
Van egy 50 l-es söröshordóból készült főzöm. Lehet e a saválló tetejére rézlapot tenni valahogy, vagy valahogy rézzel bevonni a tetejének a belső részét.
Az elmúlt években már belecsöppentem a gyümölcsfeldolgozás eme formájába, azonban csak most látom elérkezettnek, hogy beszerezzek egy saját lepárlót.
Ehhez kérnék tanácsot, pro és kontra, hogy milyet lenne érdemes beszerezni. Hajlom a dupla falu felé, de nem tudom ér-e annyit egy egylépcsős készülék, amennyivel többe kerül.
Szia! Élnék az általad kínált lehetőséggel. De légyszi írjad meg a rendszer elejétől. Azaz hány literes az üst, milyen átmérőjű a páracső stb. Írhatod ide is akár pü-ben is. Köszönöm!
Hamar tonkremennek meg a kalibralhatok is. Idovel hulyeseget mutat mind, ezt tanusithatom. Mar csak a duplafalban van homerom, az is baromsagot mutat hiaba kalibralhato. Mondjuk nekem nem kell, mert en es a fozom már osszeszoktunk.. ;-) Termeszetesen kisusti ketmenetes.
...azért ez nem igaz, mert Te is tudod, ha nem is teljesen (tizedre) pontos, akkor is jó tájékoztatást ad a főzés egész menetének ideje alatt...persze lehetnek különbségek, de mindenki a saját főzőjét kell, hogy kiismerje és aszerint használja...
Már sokszor megbeszéltük, hogy ezek a nagy dög órák pálinkafőzőhöz alkalmatlanok. A digitális (a kis méretű érzékelő miatt) viszont teljesen jó. A legjobb a parafadugón átszúrt érzékelő, ami közvetlen a gőztérben van.
Mikor én keresgéltem, ilyen órásat, csak 4000-5000-6000 ft ért találtam. Elmentem egy központtis ismerőshöz, és megvettem, 500 ft ért darabját, vadi zsír órák.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: