Keresés

Részletes keresés

Darth Bane Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8612
Sziasztok

Nyugodtan dobaljatok meg kovel, de en nem szegyellem, azt hogy versenyzek. Marmint karateban, amit az atlag harcmuveszetnek hiv. En csak azt probaltm mondani, hogy a harcmuveszetekben mindenki megtalalja szt amit, szeret. Es raadasul az ember minden korban (marmint a sajatjaban) mast es mast tart fontosnak. En most a versenyest. De mar most tudom, hogy egy par ev mulva mas lesz fontos. Es akkor is karatezni fogok. De ezt mar leirtam.

Erosites. En is azt irtam, hogy szigoruan a technikai edzesek mellett. Jo erzes neha ugy irni, hogy azzal probaltok megcafolni, amit ket oldallal lejjebb megirtam.

A technika es a sebesseg a lenyeg. Erosites edzesen nalunk sincs, max 5 perc.

DLala Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8611
Wazull,
nyertél, maradjunk a philtrumnál. A rosseb se tudja, mi a szabatos magyar orvosi neve.

Pitzu,
Na most eltaláltad szarva közt a togyit. Éppen azt próbáljuk elültetni az emberekbe, hogy lazán indötík, mintegy kilövöm a kezem, amelynek nem csak gyorsulnia kell, hanem egyre jobban kell gyorsulnia (eggyel magasabb derivált :) ), lényeg az elérheto maximális sebesség, merthogy E=1/2 mv2. Pontosan egyszerre érkezik ki a kéz és a láb, miáltal a teljes test benne van + hullámmozgás, miáltal kvázi mindig lefelé ütsz (ideális eset persze, nem minden helyzetben alkalmazható) és egy gravitációs összetevo is hozzáadódik az energiához stb. stb.

Pingyi,
szóval (lásd elobb) mégse ütünk pont ugyanúgy! Maximum az ököl helyzete azonos, de a többiben elvi eltérés van! Az ITF Taekwon-Do totál máshogy üt, mint a karatestílusok.

bout Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8610
OFF
sister moon!

Boldog sister moon napot kívánok!!!

bout
ON

sexmachinehead Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8609
Pitzu,
jitsu- anyag(substance),igazsag(truth), oszinteseg(sincerity), de ez szerintem nem az a kanji amire te gondolsz.
jutsu- muveszet(art), technika, trukk(trick) szerintem erre gondolsz, de majd meg utananezek.
Nem tudom, hogy segit e, de remelem igen. Regen a judo-t sem do(ut) nak hivtak, hanem jutsunek. jujutsu volt a neve nekije ami a hajlekonysag muveszete, vagy a hajlekonysag technikaja? altalam vegzett szabadforditasban.
udv, smh
Előzmény: Pitzu (8607)
Pitzu Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8608
"Vegy egy apro szilankot, aminek gyakorlatilag alig van tomege es gyorsitsd fel nehany szazezer km/orara."
Azért ekkora sebességnél már a tömegnövekedéssel is számolni kell... Speciális relativitáselmélet. :-)

A viccet félretéve, az 1/2mvv arra az esetre igaz, ha az öklödet hozzávágod az ellenfélhez. (Vagy kilövöd, mint Agy-man a Schwarzeneggeres filmben.) A valóságban az öklödtől a karodon, törzseden, lábadon és talpadon át a talajig tartó rendszert kéne fizikailag leírnod, ami szerintem lehetetlen. De nem is kell, mert okos emberek már kikísérletezték előtted, hogy kell ütni...

Előzmény: Bassman_ (8562)
Pitzu Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8607
Akkor talán én is hozzászólok a sport vs. harcművészet témához. Szerintem egy félrefordítás áldozatai vagyunk. A japán "jitsu"-t lefordították az angol "art"-ra, azt pedig továbbfordították a magyar "művészet"-re.
Rorimack, Sexmachinehead!
Mit jelent a "jitsu"?
A mesterem megmagyarázta már egy párszor a sport és a harc... közötti különbséget. Ez nagyjából egyezik azzal, amit itt többen leírtatok. Én sportoló vagyok, és ezt nem szégyenlem. Ugyanakkor harc...-ot is tanulok.
Példatörténet: Egy 2 m-es kigyúrt neandervölgyi odajön, hogy "lecsaplakmintalegyet!", és tényleg lecsap, mint a legyet. Mondhatom azt, hogy művészi szinten művelem a harcot?
PINGYI Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8606
Bandi-T
Semmi gond, jól esett! :)

Bassman
Nem az a problema, hogy idonkent van egy edzes, amely akar teljes egeszeben erosites, hanem hogy edzesrol edzesre rengeteg idot tolt el az ember erositessel. Ez az amit kifogasolunk a tobbiekkel.

Azért amiből kiindult a vita, az nem ezt sugallta, de már értem, mire gondoltatok Wazullal. Sőt, igazat is adtam nektek, és magam is azt írtam lentebb, hogy biztosan el fog tolódni az aránya nálam is edzésen az erősítésnek a technikai gyakorlás javára. Lehet, hogy csak évek múlva. Ahogy druss42 írta, nem vagyunk egy szinten, a stílusunk is különböző, nekem még erre van szükségem.
Köszönöm a főnix ökölről a leírást.
Mi pontosan úgy ütünk ököllel, ahogyan DLala leírta.

Bandi-T Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8605
Szegény Pingyi,

A lányok nem-kímélése jegyében jó kis szellemi-lelki erősítést tartanak neked a fiúk... :)

Shingitai,

Neked mi teszi a harcművészetet harcművészetté?

Wazull Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8604
Dlala,

bocsi, hogy mar megint kotozkodok. Csak a pontossag kedveert: az orrgyok az az orrhat felso reszen van, kozvetlenul a homlok alatt. A filtrum, az meg a felso ajak es az orrsoveny kozotti kis bevagas, kozepen.
Jol orrba kell vagni a tamadot, hogy mindkettot egyszerre eltalald... :-)))

Előzmény: DLala (8599)
Wazull Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8603
druss42,

OFF
""ezt a nyomas-dolgot mar tudja is alkalmazni"
Na latod nalatok is van nyomas , nem kell hogy hozzank gyere gyakorolni :) vagy csak a lanyok miatt akartal ? :)"
A fiuk miatt biztos nem akartam volna... :-)))
ON

Erosites:
Meg egyszer, mielott tullihegnenk:
Ugy gondolom, hogy a technikak gyakorlasa is erosit. Sot ez erositi igazan azokat az izmokat, amiket kell. Csinalj meg egy technikabol mondjuk 2000-t reggelente. Nem hiszem, hogy nem fogod erezni, hogy erosebb is lettel...
Fekvotamaszt az ember otthon is tud nyomni (foleg ha megmutattak neki edzesen mind a 29 fajtat...)
A technikakat is tudja otthon gyakorolni. Viszont kell egy mester, aki folyamatosan tanitja, javitja a technikajat. Egy vagast (nekunk osszesen van 3 fajta) mar 9 eve tanulok, es meg mindig nem tartom tul jonak. Es ez csak a technikai resze. Amit meg ezen felul irtam (lasd: lentebb), azt egymagad nem fogod soha megtanulni. Meg edzesen sem biztos, meg akkor sem, ha a mestered ejjel-nappal ezt sulykolja neked. Foleg ha nem is sulykolja...

Előzmény: druss42 (8602)
druss42 Creative Commons License 2001.02.05 0 0 8602
sziasztok

off
wazull
"ezt a nyomas-dolgot mar tudja is alkalmazni"
Na latod nalatok is van nyomas , nem kell hogy hozzank gyere gyakorolni :) vagy csak a lanyok miatt akartal ? :)
on

erosites
Hat en ugy gondolom , hogy nem art neha egy egy edzes ami erosites , a tobbit meg ugyis a technikak gyakorlasa meghozza. Itt inkabb arra gondolok , hogy nem veszitek a figyelembe , hogy ki hol tart a stilusanak gyakorlasaban , mert azt mar el tudom kepzelni hogy magasabb szinten egyre tobb a technika gyakorlasa, mig kezdobb szinten az erosites es allokepesseg javitas is boven belefer egy edzesbe.
Ezert erzem ugy kicsit elbeszelunk egymas mellett , mert nem ugyan arrol a szintrol latjuk a dolgokat.

Mindenesetre elfogadom , hogy van olyan stilus ahol nem kell erositeni

A versenyzesrol eszembejutott valami.Nalunk egyaltalan nem a versenyzesrol szol a dolog , pedig karate :) De ha valakinek kedve van versenyezni azoknak van kulkon edzes , ami csak es kimondottan a versenyekre valo gyakorlassal telik, de ez az edzeseken felul pluszban van.

druss42

Bassman_ Creative Commons License 2001.02.04 0 0 8601

DLala

Valoban ket kulonbozo utesrol beszelunk :)))

Előzmény: DLala (8599)
Shingitai Creative Commons License 2001.02.04 0 0 8600
Dlala !
Respektálom a törekvéseid a harcművészetet illetően, de nehéz dolog szembe uszni az árral (de nem reménytelen )
:-)
Előzmény: DLala (8597)
DLala Creative Commons License 2001.02.04 0 0 8599
Bassman,
tudom, hogy másféle ökölütésrol beszélünk.
A mienk az olyan, hogy a mutató- és a nagyujj feledzett felülete egy kissé kiáll, és nem fekszik fel a teljes ököl, hanem bizony behatol (és akkor még nem beszéltünk arról a csavaró irányú mozgásról, amit képzünk és amitol az átadott energia szinte belefúródik a testbe, ahelyett, hogy onnan visszapattanna). Pláne, ha az horog és enyhén felfelé tart.
Demonstrálni könnyebb, mint leírni. De a lényeg, hogy a támadó felület 2db bütyök.
Nyilván minden testrészt a megfelelo támadó felülettel érdemes támadni. Fejre egyenes ütés az orrgyökre tart (philtrum).
Előzmény: Bassman_ (8598)
Bassman_ Creative Commons License 2001.02.04 0 0 8598

DLala

En okollel csak testre utok, ott az okol elulso feluletenek legalabb a fele felfekszik, alkalmasint meg nagyobb reszben. (kemenyebb reszeken valoban kisebb a felulet, de oda meg nem utunk fonixxel) Na most ehhez kepest a fonix okol a maga kb. 1-1.5 negyzetcentis feluletevel legalabb 10-15-od kulonbseget eredmenyez, (fugg a kez meretetol is) a ketszeres kulonbseg (megegyszer hangsulyozom: testre) semmikeppen nem fedi a valosagot.

UI: fejre tenyerrel, vagy a kezeles technikak valamelyikevel utok, ill. torokra-szemre dofes ujjakkal.

"Akkor tehat jojjon a jo oreg ultraeroszak..." :))

Kicsi Alex

Ez utobbibol nem kell messzemeno kovetkezteteseket levonni. :)))

Előzmény: DLala (8597)
DLala Creative Commons License 2001.02.04 0 0 8597
Örülök, hogy mindenkire rájött az írhatnék, de tényleg. Néhány dolgot azonban rendbe kellene tenni.

Shingitai,
a magam részérol annyit tudok mondani, hogy igyekszem harcmuvészetet tanulni és igyekszem a tanulmányaimból merített tudást másoknak továbbadni.
Sommásan fogalmazol, aminek sajnos van alapja, de ne általánosíts, mert akkor saját magad esel általánosítás alá.

Bassman,
a rendes ökölütés és a fonix-ökölütés behatoló felülete közötti különbség mindössze kétszeres.

sokmindenkinek,
megint elojött ez a kell ez az erosítés-keményítés nekem vagy sem c. parttalan vita. A magam részérol ismét az arany középutat hirdetem. Tévúton jár, aki a teste felkeményítésének mindenhatóságában bízik. De még nagyobb tévúton jár, aki elhanyagolja megerosíteni a szervezetét, abban bízva, hogy majd o kitér/elvezet stb. Ez a két véglet az öngyilkosjelöltek klubja és nem a harcmuvészeké.
Minden harcmuvészetben elengedhetetlen a megfelelo edzettségi szint, az izmok-ízületek-csontozat megfelelo szintu megerosítése és karbantartása. És nem csak egy-egy kitüntetett testrészé, hanem az egész testé. Az edzettségnek ráadásul van egy járulékos önbizalomnövelo hatása, amely viszont már a pszichikai felkészüléshez tartozik.

sexmachinehead Creative Commons License 2001.02.04 0 0 8596
"Amit a hasba ütésről írsz, éreztem már hasonlót, amikor az ember haja szála is rezeg az ütés erejétől. Annyira azért biztosan fel lehet edzeni ezeket az izmokat, hogy a szemem se rebbenjen tőle. "
vannak bizonyos pontok a testen, un. vitalis pontok amiket ha jol eltalalsz, igencsak megerzi az ellen. Ezeket nem igazan lehet edzeni:((
viszont jol eltalalni is nehez oket.
Előzmény: PINGYI (8572)
Bassman_ Creative Commons License 2001.02.04 0 0 8595

Pingyi

A fonix okol az olyan furcsa szerzet, hogy
1. nagyjabol okolbe csukod a kezed
2. nagyjabol ugy tartod a mutatoujjad, mintha kopogni akarnal az ajton, tehat elorebb nyulik a tobbi ujjnal vagy 2-2.5 centivel
3. a huvelykujjaddal kitamasztod a mutatoujjad a legfolso ujjperc korom feloli oldalan (esetleg egy kicsit a belso resz fele orientalodva)

ime, gyakorlatilag a mutatoujjad kozepso percevel utsz. (egy kis feluletre koncentralodik az atadando ero) Ezt egeszen erdekes csuklomozdulatokkal lehet feldobni, amirol mar elsosorban a saskasok tudnanak meselni

Meg egy szot az erositesrol.
Nem az a problema, hogy idonkent van egy edzes, amely akar teljes egeszeben erosites, hanem hogy edzesrol edzesre rengeteg idot tolt el az ember erositessel. Ez az amit kifogasolunk a tobbiekkel.
Nehany iranyelv alapjan te magadnak is tudnod kell, mit kellene csinalni Otthon.

Amugy is minden nap kell gyakorolni. Hozza lehet szokni az otthoni, egyeduli erositeshez is. Az, hogy nincs eleg huzoero a kozosseg hianya miatt, nem lehet kifogas. Illetve most meg lehet, de kesobb nem. :))))

Mostanaban peldaul, hogy dicsekedjek kicsit :) ujra belehuztam, es megint 20 ora felett gyakorlok hetente. Kulonosen, amiota megvan a sajat kulonbejaratu fababum. :)))

Előzmény: PINGYI (8582)
PINGYI Creative Commons License 2001.02.04 0 0 8594
Wazull
Igazán nics miért elnézést kérned.
Sajnálom, ha csak olyasmit láttál, amitől ez a vélemény alakult ki benned. Régebben én is megütköztem, amikor itt a topikban olyanokat olvastam, hogy micsoda disznóságok fordulnak elő edzés vagy harcművészet címén. Én csak a saját mesterem módszereit tapasztalom, a saját kis csapatunkat látom, a saját fejlődésemet kezdem látni. Ez alapján alakul ki a véleményem, és bele sem gondolok, hogy más edzéseken - ugyanezen stíluson belül - esetleg másképp van.

Most már azt is értem, miért írtad, hogy időpazarlás az erősítés, amikor a technikák elsajátítása is hosszú éveket vesz igénybe. Ilyen értelemben persze igazad van, és Bassmannak is.

PINGYI Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8593
Mire megszülök egy hozzászólást, itt egy másik. Tegnap is fél háromkor szakadt vége a beszélgetésnek. :)

Shingitai
Nem vagyok sértődős. :)
Amit a kyokushin karatéról írtál, szerintem igaz. Ha mindezektől sport, hát legyen. Lehet, hogy én nem látom még a különbséget sport és harcművészet között. Mindenesetre kitűnően megfogalmaztad azt, amit én Bassmannak próbáltam elmondani.
Továbbra is az a véleményem, hogy ennek a stílusnak a technikáihoz szükség van egy bizonyos szintű erőnlétre és hajlékonyságra, amit azon a szinten kell összeszedni, amelyen most én vagyok. És mivel igyekszem a technikákat legjobb tudásom szerint csinálni, belátom, hogy ehhez néhány zsírpárnát izomra kell cserélnem.
Talán tényleg kevesebb a nő, mint más stílusokban. Bár a statisztikák szerint igen sok nőt vernek otthon, úgyhogy nem értem őket, az mennyivel jobb? :)

Kiket látsz magad előtt reményként ?
Nagydarab férfiakat?

Igen, meg sok kisdarab férfit, néhány aprócska nőt, és kevés velem egy súlycsoportban lévő nőt.

Mutass nekem 7 - 8 danos női Kyokushin mestereket!

Nem tudok, a legmagasabb fokozatú, akit ismerek, Babi sensei, kb 50 éves. Ezt Unsui pontosan is meg tudná mondani.

Miért nincsenek ?
Ne piszkáld fel a feminista énemet! :)
Azért nincsenek, mert elmennek szülni, gyerek mellől meg nem oly egyszerú visszarázódni az edzésekbe, főleg nem olyan mértékben, hogy 3., 4., sokadik danos vizsgára felkészüljenek. A kyora ez valószínűleg fokozottan igaz. Mindig is irigyeltem a férfiakat, mert nem kell félbeszakítani semmilyen tanulmányukat gyerekszülés, aztán a család miatt. De hogy ezt még a nők szemére is vessék és érvként felhozzák ellenük? Ha egy nőnek gyereke születik, családja lesz, onnantól nem vetheti bele magát teljesen egyetlen dologba, mert a hátamögött ott a család, a felelősség irántuk, ami megosztja a figyelmét, elveszi az ideje nagy részét. Ha meg le se tojja az egész családot és a gyerekeket, és próbál a hivatásának élni, akkor meg karrierista. Na ezt nem folytatom, mert nagyon off.

Wazull Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8592
Kedves Pingyi,

csak hogy meg jartassam a szamat... :-)))
Epp most estem be edzesrol. Amikor a Mesterrel vivtam (ezt mindig idezojelbe kellene tennem, hiszen mindig arrol szol a dolog, hogy O tanit engem, segit meglatni a hibaimat...), egeszen "furcsa" stilusban vivott ellenem (bar ezt a dolgot en eleg jol ismerem mar...), allandoan jott elore, ugyhogy gyakran mar nem volt helyem egy epkezlab mozdulat vegrehajtasara sem. Hogy mi volt ennek az ertelme?
Habar O nem mondta, de tudom, hogy ez azert volt, hogy fejlessze bennem azt a kepesseget, hogy meg tudjam allitani az ellenfelet, ugy hogy kemenyen (nem gorcsosen!) tartom kozepen a kardomat, es kozben nyomom a kardom hegyevel, hogy eszebe ne jusson kozelebb jonni...
Persze nekem ez meg nem megy...
Ezert is EZT tanitja nekem most (anelkul, hogy egyetlen szoval is emlitene...)
Vannak olyan dolgok, amit az ember csak egy igazi Mestertol tud megtanulni, senki mastol. Hiaba van valakinek nalunk negy-ot danja, technikailag persze nagyon jo, sot ezt a nyomas-dolgot mar tudja is alkalmazni. Tanitani azonban biztos hogy nem (ez is sajat tapasztalatom).
Ezek utan nem tudom, kell-e meg magyaraznom, hogy miert erzem a MAGAM RESZEROL teljesen felesleges, kidobott idonek, azt ha valaki fekvotamaszokat nyomattat a tanitvanyaival a draga (es itt most termeszetesen NEM penzrol van szo...) edzesidoben?
Meg egyszer, es remelem utoljara: amit irtam, azt NE vedd ugy kerlek, hogy a Kyokushinkairol irtam, mert tenyleg nem arrol irtam. Mint ahogy mas stilusrol sem. En teljesen altalanossagban irtam amit irtam...

Előzmény: PINGYI (8582)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8591
leha:
akkor olyan, aki utannad megy:))))
Előzmény: leha (8585)
Wazull Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8590
Pingyi,

tehat akkor nyilvanosan elnezest kerek Toled itt a topicban. Meg egyszer: nem volt szandekomban, hogy minositsem a Kyokushin Karatet. Merthogy gyakorlatilag nem tudok rola semmit.
Amit leirtam, azokon a dolgokon alapszik amit a sajat szememmel lattam eddig. Ez vagy igaz, vagy nem. En igaznak gondolom...

Előzmény: PINGYI (8582)
Wazull Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8589
Orltran,

a magam reszerol nem akarok atmenni egyik (masik) stilus fikazasaba sem. Ezert is nem akartam Pingyinek valaszolni. A Kyo-hoz nem ertek, tehat nyilvan nem is minosithetem, hogy "jol" vagy "rosszul" csinalnak-e valamit, hiszen AZ A Kyo, amit ok csinalnak, es nyilvan ugy csinaljak, ahogy kell. Ezert ez a neve.
Amit leirtam a tovabbiakban, az az altalam emlitett dolgok tovabbgondolasa a reszemrol...

Előzmény: Törölt nick (8580)
PINGYI Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8588
leha
Szerintem ez így helyes, ha így gondoljuk, hogy a magunk számára -képességeinkhez, igényeinkhez,stb. - a legjobb stílust választottuk.
Ha fél év múlva szabadul valaki, akivel elkerülhetetlen a hirig: Ezen jót mosolyogtam, én sem kyokushinra járnék, lehet, hogy elmennék ving csunozni, vagy valamilyen övédelmi gyorstalpaló tanfolyamra, plusz minden reggel és este futnék. Én ezt azért érzem így, mert a karatéból még oly keveset tudok, hogy nem tudnám megvédeni magam. :)

bikanyaki - ez olyan, mint a Lázár Ervin mesében a bálömböki. :)

A kyokushintól sem fog úgy kinézni senki, mint egy body buildinges. A mesterem is inkább pocakosnak tűnik, bár most fogyózik. De vannak kifejezetten vékony testalkatúak is. És vannak súlycsoport nélküli bajnokságok is, decemberben egy ilyenen lett második otouto a 70 kilójával -remélem, nem haragszik meg, hogy ezt ideírtam, de szerintem ez nagy teljesítmény.

nekemmegkezdazagyamrahúzódnianátha :)))

Shingitai Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8587
Hasonló kérdéseket és érveket a no -contact bandáról is el lehet mondani (Shotokan, Wado, shito,goju - ryu ), ők is mindent alárendeltek a versenynek, hiszen ők engedték ki a szellemet a palackból.
Mi sem vagyunk jobbak :-)
Előzmény: Shingitai (8586)
Shingitai Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8586
Akár kioktatásnak is veheted, de tényleg nincs benne bántó szándék.
Akkor leszel kezdő harcművész, amikor belátod stílusod korlátait (gyakran túl későn ). Mas Oyama egy sikeres iskolát alapított, de akkor is csak sport az amit csinált, az egész kyokushin karatét áthatja Knock down szelleme, minden edzés és tanítás ennek van alárendelve, még akkor is ha nem valljátok be és nem látjátok be. A kyokushin egy speciális testi és lelki alkatú embernek szól, ezek ritkán nők. Élmény lehet minden edzés, lehet élvezni a társaságot, de ez akkor sem harcművészet. (nem azt mondtam, hogy rossz - oly nehéz semleges szavakat találni - csak nem harcművészet ). A kondicionális képességek javítása (erősítés, nyújtás ) látványos eredményeket hoz (főleg az edzetlen embereknél, de ehhez nem kell karatézni ) a lényeg a technika, taktika és stratégia kell hogy legyen.
Mondok néhány hasonlatot: ha a karate sakk lenne, akkor az ütések és rúgások végrehajtása olyan, mintha ismernéd a lépéseket a bábukkal, a sakkban úgye mégsem ez a lényeg, de mivel itt a technikák megtanulása éveket vesz igénybe, a végére elsikkad a cél.
Minden edzőnek egyszerűbb erősítenie, mint technikát oktatnia ( a tanítvány elfárad és úgy érzi kapott valamit, persze kapott, csak eredetileg nem ezért jött ).
Kérlek ne hidd azt, hogy én magas lovon ülök. 20 éve tanulom ezeket a keleti vackokat. a harcművészet ösvénye folyamatos kiábrándulás, azt hiszem ha van megvilágosodás,akkor az az illúziók folyamatos elvesztéséből áll ( hasonlóan a felnőtt léthez ).
Kiket látsz magad előtt reményként ?
Nagydarab férfiakat?
Mutass nekem 7 - 8 danos női Kyokushin mestereket!
Miért nincsenek ?
Előzmény: PINGYI (8582)
leha Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8585
"Hiaba tanulok meg ugyesen kiterni, ugyis van, aki jobban kitud."

és hol zavar az engem, ha ő jobban ki tud térni? : )))

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8584
hiába keményítek, úgyis találni nálam keményebb, bikanyakibb embert
Hiaba fejlesztem a gyorsasagom, ugyis talalok nalam gyorsabb embert.
Hiaba fejlesztem az ugyessegem, ugyis talalok nalam ugyesebb embert.
Hiaba tanulok meg ugyesen kiterni, ugyis van, aki jobban kitud.
Hiaba tanulok meg gyorsan es sokaig futni, ugyis talalok gyorsabb es kitartobb futot.
Akkor minek is csinalom az egeszet?:)

Előzmény: leha (8583)
leha Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8583
PINGYI: nem hiszem, hogy itt bármelyikünk is lenne azon a szinten, hogy megmondhassa egy harcművészetről, hogy az jó, vagy jobb, mint a másik. én csak hiszem, hogy a legjobbat választottam. azt viszont tudom, hogy ha a karate/kempo/ju-jitsu/ilyesmi melett döntök, hamarabb érek el látványos eredményt. ha tudnám, hogy fél év múlva szabadul valaki, akivel elkerülhetetlen a hirig, nem aikidot tanulnék, hanem erősítenék, acéloznám magam.

hogy mi elől szaladnál el ... én minden elől elszaladnék, ha bírnék, de lassan is futok, meg hamar kifogyok a szuszból (és nem is lehet mindig mindenhonna elszaladni objektív okokból)

nem szeretnék állást foglalni se pro, se kontra, csak hangosan(látványosan?) gondolkodom:

az élet is lehet verseny és produkálhat olyan helyzeteket, hogy az segít ki, amit az edzésen tanultunk, de - a valódi versenyekkel ellentétben - ott se súlycsoport, se bíró, se szabályok, se semmi. én azt mondom, nem megengedhető számomra, hogy akár csak egyszer is megüssenek, tehát nem is szempont a hasfalam ütésállósága (bár azért ki van párnázva : )).
hiába keményítek, úgyis találni nálam keményebb, bikanyakibb embert

assetudommirőlbeszélek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!