Keresés

Részletes keresés

quilla Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1189

Baleset es poggyasz nekem sosem volt...az E111 elvielg jo mindenre, de csak 3 honapig ervenyes. Mindamellett, hogy lassan kivonuloban van az EU-bo, rajtam mar itt eu egeszsegkartyat vagy mit kerestek, itt mar azt adjak ki de ugy tudom odahaza csak oktober korul ternek at arra a rendszerre. Szoval E111 van meg... ha megjottel, a lakohely szerinti Centro de Saudeba be kell setalni es akkor ok regisztralnak es mindent megkapsz ra ingyert, amit a portugalok is ingyert, a tobbiert amiert ok is fizetnek, neked is kell.

Nem tudom mit ertesz teljes koru biztositason... utazasi irodabana megkotottet? Akkor azzal oda mehetsz gyogyulni, akikkel nekik szerzodesuk van...

Nade amig ti osztondijjal itt vagytok nem kaptok orvosi ellatast??? Ezen csodalkozom, az otthoniak Mo-on kaptak siman. Bar az allami osztondij volt, az is igaz...

Előzmény: hedus (1188)
hedus Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1188

Még lenne egy kérdésem, ami nektek (gyakorlott utazóknak) nyilván hülyén fog hangzani, de én tényleg nem tudom!

Elég e az, ha csináltatok egy E111et és egy baleset és poggyász biztosítást? Vagy inkább legyen teljeskörű biztosításom?

quilla Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1187

Irtam mailt :o)

 

Hat en nem ertek a repuleshez, de az tuti, hogy a lufi minden alkalommal (akar fujt erezhetoen akar nem) ugyanott kanyarodott es szallt le.... a tobbi kicsit maskent kanyarodott de ugyanabbol az iranybol szallt le... mondjuk a jellemzobb, hogy szelben :o))) Itt mikor nincs szel!!??

 

Asszem nem szeretnem tudni mo kovetkezett a kapitany bejelentese utan :o((

Előzmény: pbence2345 (1186)
pbence2345 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1186

NEm, a repulogep leszallasi iranyat legtobb esetben a szelirany hatarozza meg. Ez felszallasra is vonatkozik.

 

Nekem a kapitany altal a hangosbemondoba kozolt "cabin crew take your seats immediately" felszolitas maradt meg legjobban. Az, hogy mi kovetkezett utana.......

 

 

Egyebkent mikor szeretnetek utazni?? Megnezem en is nektek hatha talalok valamilyen olcso jegyet? Johet mailben is. Annyit irj meg, hogy bp-i v portoi indulassal. Ja, es mikor mennetek vissza.

Azt en is nagyon sajnalom,h nincs fapados. Sajnos egy bp-porto nem illik bele az uzletpolitikai modelljukbe, mert tul draga....:-(((

Előzmény: quilla (1185)
quilla Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1185

Nem attol fugg honnan szallsz le, hogy honnan jon a gep? Mert a Lufi eddig mindig onnan kanyarodott.... az Air Berlin mar maskeppen, masfelol jottunk... es az Aire France sem ugyanarra repult. de a Lufi az eleddig mindig :o)

 

A szemelygepkocsit ossze nem tudnam hasonlitani egy osztrak/szlovak terulet feletti viharos zonaval (almaimban ne jojjon elo a kezben tartott pohar, mert borult minden :o) )..de hat kinek mi jon be :o)))))

 

Amugy meg nem iszom... es tul szoktam elni a dolgot segedanyag nelkul is :o))) De nem komalom, ez a nagy valosag!!

Előzmény: pbence2345 (1184)
pbence2345 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1184

Nem értem miért fél mindenki ennyire a repüléstől???

 

Be kell vágni 4-5 felest a tranzitban, és mindenkinek jobb kedve lesz....:-))) Persze ezt nem viccből mondom, én mindenkinek ezt javaslom.... Ha italt is mondhatok, akkor a rumtól nincs jobb ilyen esetekben.....:-))

 

Turbulencia? Ez természetes velejárója, e nélkül nem is repülőút a repülőút!!!! Erre fel lehet készülni személygépkocsival macskaköves úton, az is kirázza a lelkedet :-)

 

Egyébként az, hogy honna szállsz le portóban az szélirányfüggő. Mi most nem a duoro felől szálltunk, amit nagyon sajnáltam mert már készítettem a fényképezőgépet...:--(( Elég határozottan vágta a betonhoz,de tetszett...:-)))

Előzmény: quilla (1174)
quilla Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1183
Na, ha legkozelebb jossz mar ra sem fogsz ismerni, komolyan! Ha nem felejtem el (megyek jovo heten oda) akkor fenykezek rola.
Előzmény: dismay (1182)
dismay Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1182
Ola, 4 eve jartam ott:) hideg volt, es nem tetszett, habar a holland resz az nagyon kiraly volt....
Előzmény: quilla (1181)
quilla Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1181
Mikor jartal utoljara a Portoi repteren?? :o)) Tavaly tavasszal eleg videkies volt, nade azota erost fellenduloben van... mar ketszer akkora legalabb az epulet, mar kiepitettek (bar nem hasznaljak meg) a direkt gepbe setalos kigyos alagutakat is :o)) Fullos jatszoter a gyerkoknek (nalam ez is elony) hatalmas varoterek... DE leulesre lehetoseg pl igen gyer!! Mindenesetre nagyon kezd puccos lenni am!! :o)))
Előzmény: dismay (1180)
dismay Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1180
Ola, hat a Porto-i repter se semmi:) mintha Miskolcon jarnank, es ugyanilyen Bilbao is... amugy erdekes modon csak a TAP jaratan (kozvetlen) volt meleg kaja, es portugal ujsag, ni legorveny, sajna a nemzetkozi csapat ismetelten tapsolt a fel es leszallaskor....:( vonattal szerintem elegge megviselo lehet, annak idejen meg Nizzaba oke, de Barcelonaba elerve mar az ember kisse lefarad, es meg utana Lisboa?:) ja, ha valaki kint jar nezze meg a Belem kozpontban az Espelho meu kiallitast (eleg dobbenetes fotok vannak a regi Portugaliarol), a bejaratnal egy olyan srac ul, aki most jon augusztusban Pestre kutatni a diploma munkajahoz.... es beszel egy mondatot magyarul is:) ate a logo dismay
Előzmény: quilla (1179)
quilla Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1179

Reszleteibe nem megyek bele, mert annyira nem akarom itt lefesteni az elmenyt, de amikor eloszor jottem Portoba hat leszallas utan azt mondtam, vagy letelepszem, vagy gyalog megyek haza :o))) Maga a repulout oke is volt nagyjabol, de a turbulenciakat nehezen viselem...es mivel itt a repter a tengerperthoz igen kozel van, hat eleg surun fuvik a szel... es hat gyonyoru latvany amugy, mert Porto tortenelmi belvarosa es a Douro felett fordul be a gep a leszallashoz megfelelo iranyba, de hat azert ez csak egy bo 90 fokos fordulat, mar eleg alacsonyan, sokszor kanyarodva...es ha ehez meg fuuu is, az kicsit illegos-billegos tud lenni :o))) En meg a vidamparkot is eleve utalom, de van akinek bejon ez a resze a dolognak.

 

Ja, az az elobb lemaradt, hogy talirol persze, hogy lehet szo. Meg van meg itt elszorva nehany mas magyar lany is, szovala akarmi is lehet meg :o))))

Előzmény: hedus (1178)
hedus Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1178

Én megnéztem, hogy vonattal, hogy lehet eljutni Portugáliába! 2 és fél nap, asszem 5 átszállással! Vonatozni ugyan imádok, de ennyire azért nem vagyok elvetemült! Inkább kipróbálom a repülőt, aztán haza már lehet lóval jövök! :))))))))

Előzmény: quilla (1177)
quilla Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1177
Nem allt szandekomban ijesztgetni, en repulok eleg sokat de utalom am nagyon :o)) Eleg nekem a magam paraja, dehogy akarok en masokat is belevinni :o)) Mindenesetre a Torontoit mindenki meguszta... en ha tehetnek akar loval indulnek neki, csk repulore ne kelljen ulni. Es raadasul minden alkalommal ugye duplazni is kell a direktjaratok hianya miatt.
Előzmény: hedus (1176)
hedus Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1176

Jajj! Ne ijeszgessz már! Így is eléggé be vagyok parázva a repüléstől! Én ezelőtt még sosem...

Akkor egyszer majd összefuthatnánk kint!

Most kaptam levelet az egyetemről: persze a kolit nem kaptam meg, de elküldték néhány guesthouse telefonszámát! De asszem anyumék nagyon nem díjaznák, ha egy óriási telefonszámlát hagynék itt magam után!

Előzmény: quilla (1175)
quilla Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1175
Na szuper, most nezzuk eloben a Parizs-Toronto Aire France gepet, amint oltjak a Torontoi repteren, mert enyhen szolva is langokban all a landolas utan... kellemes :o((
Előzmény: quilla (1173)
quilla Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1174
Ja igen, Palmai repter megegszer...hat en nem vagyok egy repules szerelmese, igy annyira nem is dobott fel az a hurok, amit mar a felhok alatt, Mallorca felett felig a tenger felett tettunk, hogy iranyban vagy idoben legyunk... az ilyeneket szivesen kihagyom. Mondjuk az egesz repulos cuccot hanyagolnam ha lehetne :)
Előzmény: pbence2345 (1172)
quilla Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1173

Hat en nem tudom, de nekem eleg kicsinek tunt a Palmai repter is :) Mar az epulet reszei... es leginkabb az volt a bajom a gyors gyalogos atszallassal, hogy minden gep kinn all meg a placcon, jon a busz, aztan korbegyalogoltuk a fel repteret fel es le, gyerek es a csomagok a fulemen logtak (a kezik) es aztan megint be egy buszba, ki a masik gephez es felcaplat.... ha egyedul lennek fel sem tunik :o)

 

Amugy eppen ma neztem, micsoda kedvezmenyek vannak a Wiznel oszre... nade a mi desztinacionkra nem megoldhato sajna... valahogy nem megy ez nekunk, hogy olcso jeggyel utazzunk, bar most tudom a datumot es a legolcsobb verzio most Aire Franceval mukodik. Nemkizart, hogy annal maradunk.

Előzmény: pbence2345 (1172)
pbence2345 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1172

Aki nem szeretne Becsig buszozni, az keddenkent pestrol mehet a Wizzair jarataval Mallorcara, es mivel az kora delelott odaer, gyorsan megmartozhat a MELEG Földközi-tengerbe, amig a délutáni portói - vagy bármelyik ibériai - járata nem indul el.....:-)))) és bécsig sem kell menni....:-)))

 

Amugy a "gyalogos" palmai repter kapacitasa a new yorki JFK terminallal egyezik meg - tudomasom szerint -, de az tuti, hogy kb 18-20 millio utas veszi igénybe évente, tehát ferihegyet belecsomagolhatnánk valamelyik szárnyába....:-)))

Előzmény: quilla (1165)
Heidi1 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1171

Sziasztok,

új vagyok a fórumon. Infot szeretnék Azori-szigetek témában. Ha lenne valaki, aki tudna róla mesélni, kérem írjon. Turisztikai céllal mennénk. Köszi előre is.

quilla Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1170
A megismeresnek semmi akadalya, de a lefuvarnak sajna igen. Ugyanis a szept 10.-e eppen olyan napra esik, amikor egy eskuvore vagyunk hivatalosak :o((((((( Pedig tenyleg itt lakunk a reptertol 10 percre...
Előzmény: hedus (1169)
hedus Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1169
Annak a srácnak, aki a sulinkból tavaly volt Aveiroban, volt olyan szerencséje, hogy megismerkedett olyan készséges, barátságos, kedves és segítőkész magyarokat Portóból, aki elvitték Portóból Aveiróba! Abban reménykedem, hogy én is megismerem őket! :))))))))
Előzmény: quilla (1168)
quilla Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1168

Hat persze, vegulis igy logikusabb :) Innen azert nincs olyan messze. No meg a kozlekedes sem rossz. Busz-vonat- ott helyben mar nem tudom milyen messze landoltok az egyetemhez kepest, ami nem tunt tul kozponti helynek :o)

Előzmény: hedus (1167)
hedus Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1167

Portót célozzuk, nem Lisboat! Bár Lisboába egy picit olcsóbb a repülő, de onnan tényleg többet kell utazni! Szóval, amit megspórolnánk a repülőn, azt elköltenénk a taxira meg vonatra!

 

Előzmény: quilla (1166)
quilla Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1166
De tenyleg, ha Aveiroba mentek miert Lisboa felol kozelititek a tett szinhelyet? Ugy azert joval tovabb tart a megerkezes... vagy Palmarol Porto?
Előzmény: hedus (1164)
quilla Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1165
Air Berlin jo dolog. Foleg Becstol, mert Palmasig a Niki repuli a tavot, es olyan full ellatasuk van, hogy meg a Lufthansa is elbujhat a hatuk megett :o) Mondjuk Palmas kicsi, gyalogos, szalados hely volt nekem, ahol a csomagjaink szepen le is kestek a csatlakozast, csak en ertem el :o) De aztan masnap estere utolertek hianytalanul. De tenyleg, az ellatas a Nikin csucsszuper, az Air Berlinen is kifogastalan volt.
Előzmény: hedus (1164)
hedus Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1164

Sziasztok!

Végre eldőlt: mi szept. 10 től dec. 23 ig leszünk Portugáliában! :)) Mi is az Air Berlinnel megyünk Bécsből, bár nekünk kicsit drágább volt! Gondolom a karácsony előtti időpont miatt! De már mindegy, csak ott lennénk már! :)))

Előzmény: Noa Pearl (1151)
v_viktor Creative Commons License 2005.07.30 0 0 1163
Ahogy látom az 50-es busz pont arra jár:

http://www.carris.pt/horarios/a050_1.pdf
http://www.carris.pt/horarios/a050_2.pdf

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 1162

Kedves Emberek!

 

Meg ot napom van itt Portugaliaban, probalom megszervezni az utolso napomat a gepem indulasa elott.

Kerdesem a Lisszaboniakhoz: hogy jutok el a kozpontbol a Monsanto kempingbe? (Lisboa Camping, Estrada da Circunvalação, ATLX-Gest. Emp. Turísticos Lda.)

Vagy ami meg fontosabb: tudja-e esetleg valaki, hogy jutok el a kempingbol a legkonnyebben a repterre? Menjek be a kozpontba, aztan 44-45-os buszok, vagy van egyszerubb is?

 

Koszonom elore is!

emborembor

laranjeiras Creative Commons License 2005.07.29 0 0 1161

Hehe, elôször én is wc-nek néztem :o)

(A madridi jelekhez szoktam, azok látványosabbak.)

Előzmény: quilla (1159)
quilla Creative Commons License 2005.07.28 0 0 1160

Ja egen, megegszer 'metro' tema.

Van itt egy eleg nagy korhaz, a St.João... elotte is turtak, csinaljak a 'metrot'. A korhaz egy naaagy kertben van, szoval az uttol jelentosen beljebb, a metro pedin nem mas mint HEV vagy esetleg villamos, szoval nem fold alatt elduborgo valami, es nem is a kapuban... na volt nagy ellenallas mostanaban, hogy micsoda dolog, hogy 'metro' megy a korhazhoz/elott, a nepek is felzudultak, szoval szet van turmanyolva az egesz resz, kesz felvonulasi terulet, aztan ugy is van hagyva... nincs metro :o)) Komolyan nem ertem, szerintem ahova megy, annak akornyeknek a kozleked miatt jobb a fekvese... korhahoz ha megy, szerintem plane jo... De hat en nem vagyok odavalosi, nekik nem jo. Talan meg a sinek is le vannak teve mar... de nem kell akkor sem :oDDD

Előzmény: laranjeiras (1158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!