Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108367

Zsuzska fogja, megírni, mert nála van.

Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy mi nem tudjuk kihasználni a nagy hűtőfelület előnyeit, mert a pálinka lassan csordogál. Esetleg úgy tudnám elképzelni, hogy az alsó kifolyóra tenni egy szűkítőt, hogy kicsit "benntartsa" a pálinkát a hűtőbe. (de ez is hülyeség) Egyszerűen ez nem nekünk való, oszt jóvan.

Előzmény: Feeriba51 (108366)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108366

Ez tényleg "hasonlít":-))))

Akkor vissza mindent. Nem is baj, hisz így is bajok voltak a szikra kipattanás körül.

A lényeg, hogy mi pálinkások láthatunk, tapasztalhatunk, használhatunk új dolgokat.

A hétvégi próbáról, remélem megírod a tapasztalataidat.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: hal65 (108365)
hal65 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108365

És tényleg.

Akkor Feribát most plágiummal vádoljuk? :)

Előzmény: envision (108360)
gyusy Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108364

no ha lesz még egyszeri töltet bepróbálom,de uccsóra))Köszi a segítséget,olajjal megpróba))) majd

Előzmény: norris53 (108362)
hal65 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108363

Nem hiszek Neked!

Nekem mindig azt szokták mondani, (utána): Ne bánkódj! Nem a méret a lényeg :-))

Előzmény: szilvakukc (108355)
norris53 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108362

Hogy meg éri e neked kell eldöntened - a főzőt ne töltsd tele csak 2/3 ig és ne siettesd csak finoman  és ( étolajat a tetejére ) menni fog !

Előzmény: gyusy (108361)
gyusy Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108361

nem akarok sürűn főzni,tegnap első próbás,ma másod próbán is bebukott,nem tudom meg éri-e a vesződést??!!))

Előzmény: norris53 (108357)
envision Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108360

Találtam egy hasonló triplafalu liebig  elgondolást.

 

http://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=16&t=8448&start=24#p6848737

 

Előzmény: hal65 (108352)
gyusy Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108359

5 literes vizes kannát raktam alá,melybe csendesen belefolyt kb 1.5 l.majd teleköpte barna seprős trutyival,sőtt még melléje is iutott valamennyi!

Csupán tíz percre hagytam magára,előtte húsz percekre ,semmi gondom nem volt.

Előzmény: norris53 (108357)
envision Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108358

Sziasztok

 

Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

2 főzőm van , az egyik doplafalu 70 literes  a másik egy szimpla 20-as Alambic.

A 70 literest nagyrészt csak alszesz előállítására használom , (cefre mennyiség függvénye).

A 20literes Alambic-t használom legtöbbször finomításra,

Kérdésem az lenne ,hogy hozna -e javulást  a párlat  íz illetve illatvilágában ha az Alambic főző (fix) esö páracsövét  átalakítanám egy emelkedő ...esetleg deflegmátorral ellátott páracsőre.

Nem mintha nem lennék elégedett a mostani produktummal ,de ha van értelme akkor biztosan  megejteném az átalakítást.

Ha esetleg valaki csinált már ilyet ,szívesen venném ha megosztaná a tapasztaltakat a végeredményt illetően.

Előre is köszönöm építő véleményeteket :)

 

norris53 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108357

Ne hagyd magára -mert fél egyedül :-)

De ha habzásgátlót teszel rá lehet hogy bent marad ( mondjuk 3 kanál étolajat )

Előzmény: gyusy (108353)
szilvakukc Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108356

Én pölö főztem már seprőt, többször is, viszont nem nagyon értem. Milyen edényt nyomott tele, hogyan, merre? Kicsit részletesebben, ha elmondanád.

Előzmény: gyusy (108353)
szilvakukc Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108355

Nem kell várnod jövő hétig, most elárulom, a méretek mindig fontosak, Neked még egyik sem mondta?:DD

Előzmény: hal65 (108352)
vasbogre Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108354

Most értem a cefrém közelébe. A gyufa még elalszik, a kotyogó nagyon lassan de még böfög. Megkóstoltam már nem édes. A bunda még fent van. Ebből leghamarabb jövő hétvégén lesz főzés.

Előzmény: zsuzska60 (108348)
gyusy Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108353

Sziasztok!

Kérdeznék tőletek,söprőt főzött már valaki közületek??Ma másodjára főztem ugyanazt az adagot,mert elsőre kifutottkb 10l ,gondoltam bizti meghajtottam,ma másodjára óvatosabban álltam neki a feladatnak,le is jött kb 40liter söprőből 7lityi,magára hagytam,és pár perc alatt tele nyomta az edényemet??Van valami trükkje,esetleg felejtsem el a főzését??

Gyula

hal65 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108352

Ahogy Zsuzska írta :) már nem tudom megmérni mert nála van, de szerintem kb 80cm hosszú lehet. Itt a méretek csak annyiban fontosak, hogy lássuk egy ekkora hűtő, ilyen paraméterekkel, mennyit képes hűteni a 95 fokos sörön? 

remélhetőleg jövő hétem már okosabbak leszünk ez ügyben.

Előzmény: gabor0036 (108339)
szilvakukc Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108351

Azért vigyázz! 18 éves kor alatt fogyasztani sem ajánlott alkoholt, nem hogy készíteni! És Te még nagyon kicsi vagy ehhez! Legalábbis gondolom, azért van babakocsi a nicked mellett.:DD

Előzmény: tango5001 (108345)
szilvakukc Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108350

Ja! Má mingyá más! Mé nem ezzel ezzel kezdted! Akkó má rég kész.:))))

Előzmény: vasbogre (108349)
vasbogre Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108349

Kicsit óvatos voltam a hőfokkal. 14-be tettem el most hívtam az oregemet és 14,2-őt mutat a hőmérő.

Előzmény: zsuzska60 (108348)
zsuzska60 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108348

lehet, hogy nem

Előzmény: vasbogre (108347)
vasbogre Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108347

Nem vagyok az almacefrém közelében, így nem tudok ránézni. Szerintetek enyhén cukrozott vegyes almákból (mutsu, golden...) álló cefrém kiforrt-e 13 nap alatt, 13°C-os pincében. Kicsi cukor, pektinbontó meg Budafoki élesztő került bele rögtön pépesítés után. Mert úgy szervezném a holnapomat.

Köszi

zsorsz Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108346

Érdeklődve várom a fejleményeket,ha jól vizsgázik ez a hűtő,a készülő 100l-esemhez lehet hogy ezt használnám.

Előzmény: zsuzska60 (108342)
tango5001 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108345

 

"Üdv a fórumon!

Gratula a kitartásodhoz és a hozzáállásodhoz.  :)"

 

Köszönöm! :-)

 

 

Előzmény: Babar66 (108338)
tango5001 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108344

Köszönöm a válaszokat, a segítséget alszesz/műanyag kanna ügyben!

rézműves1 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108343

...én a sisak felső (legszélesebb), domború részében helyezném el, oda szépen be lehetne

forrasztani a menetes hüvelyt (vízszintesen), és ha ne adja Isten elromlana, egy kis rögzítő csavar oldásával kicserélhető...a sisak tetejéből kiálló, kerek hőmérő lehet, hogy kissé murisan mutatna...

 

...a képeken látható, csőből készült gázégőkről nincs túl jó tapasztalatom, habár a kör alakú, az igényesebb megoldásnak tűnik és talán még jól is ég...a C az elég gagyi, ennek a kisebbik változata nekem is van, de borzasztóan kormol, akárhogy állítottam a levegőt és a teljesítménye is siralmas...5.000.-ért már komolyabb, kétsorosat is láttam...

zsuzska60 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108342

bocs, hogy én válaszolok:

8, 15, 22 mm, ha jól mértem. A hétvégén teszteljük.

Előzmény: gabor0036 (108339)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108341

A gáz visszatorlódás hülyeség. Valószínűleg mindkettő kiválóan működik, de a nyomás egyenletesebb a mindkét végéről megtáplált (O-alakú) égőben.

Előzmény: murasake (108340)
gabor0036 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108339

Ha már feldobtam ezt a megoldást. :) Publikus milyen méretű csövekből raktad össze, és milyen hosszú lett?

Előzmény: hal65 (108231)
Babar66 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108338

Üdv a fórumon!

Gratula a kitartásodhoz és a hozzáállásodhoz.  :)

Szerintem is nyugodtan tárold az alszeszt azokban a kannákban, főleg, hogy előtte pálinkával voltak "kimosva". 

Előzmény: tango5001 (108333)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108337

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (108289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!