...jó-jó, igazatok van, én voltam figyelmetlen, mert ez, habár (foszforos) "vörösrézpálcának" mondja a német is, ez mégiscsak egy ötvözet...azt nem tudom, hogy a foszforon kívül milyen ötvöző anyagokat tartalmaz, de az biztos, hogy a tiszta "kupfer"-nél alacsonyabb az olvadáspontja és a "messing", vagyis a sárgarézpálcán és az ezüstön kívül,
az egyik leggyakrabban használt keményforrasz......
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Sőt, ezt is írtam. A vörösréz elemi réz, nincs alacsonyabb és magasabb olvadáspontú vörösréz. A sárgaréz ötvözet, azzal már lehet a vörösrezet forrasztani. Az a keményforrasztás.
...de bizony, hogy lehet...a keményforrasztáshoz tartozik...foszforos pálcával csinálják és nem kell hozzá folyasztószer, mert ezt a szerepet a foszfor magára "vállalja"..:):)... ...de vékonyabb anyagokat, nagyon nehéz vele forrasztani, mert az ezüstnél jóval magasabb az olvadáspontja és emiatt már csak oxigénes pisztollyal lehet...de csak vöröset vörössel lehet vele, a sárgát már nem...
..."A forrasztás esetében a forrasztandónál alacsonyabb olvadáspontú hozaganyagot használnak."...ez egyébként stimmel is...
Vörösrezet nem lehet vörösrézzel forrasztani. Az a hegesztés. A forrasztás esetében a forrasztandónál alacsonyabb olvadáspontú hozaganyagot használnak.
Most más jellegű kérdésem lenne, csak úgy az éterbe, vajon kit bántottam meg a 108340-es hozzászólásommal, hogy törölve lett? Nem mintha életbevágó lenne, de ezek szerint már elmentem a falig, vajon a gázégő, vagy a hőmérő lett unalmas, vagy az az kétsoros off a bajai halfőzőről? Csak, hogy tudjam mért lettem cenzúrázva? :-/
Más. Van még valaki e hazában, aki vörösrezet vörösrézzel forraszt? Mert miután letakarítottam kívülről ezt látom, és,kor a páracső hosszabbítást is így szeretném.
Ha így megnöveljük a hűtő felületet, akkor lerövidíthetjük a hűtő hosszát (az üsthöz méretezzük), aztán pedig majdnem vízszintesen helyezzük el munka közben. Az utóbbi a Liebigre is érvényes.
A sörnél persze, hogy nagyon jó, de ott is a hozamot jó lesz ha a hűtő utáni csappal szabályozzuk (kicsit pangjon a hűtött lé a hűtőben).