Keresés

Részletes keresés

Tucso69 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108397

Jól írta! 

Most már tényleg nem értem, hogy mit nem értesz!

Előzmény: gabor0036 (108380)
Tucso69 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108396

Ez csak célzás arra, hogy 1 ezrest megér neki! :-D

Előzmény: Tan-csi (108395)
Tan-csi Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108395

Maradék, nem hulladék

Előzmény: Babar66 (108391)
hal65 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108394

Rendelésre készítettük.

Előzmény: Feeriba51 (108390)
hal65 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108393

Én nem várok sokat tőle. Sztem túl rövid, de meglátjuk mennyit képes hűteni a forró folyadékon?

Előzmény: Babar66 (108391)
gabor0036 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108392

A fémnyomás elég összetett es nem könnyű szakma... Bárki készítette szép munka!

Előzmény: Feeriba51 (108390)
Babar66 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108391

Szép munka és látványos!

 

Más, ha Zsuzskáéknak beválik a "hulladékból"  készült hűtő, akkor én is vevő vagyok egyre! :)

 

Üdv!

Előzmény: hal65 (108389)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108390

Mi az, hogy elkészült???  Te csináltad, vagy a szomszéd????:-)))

Amúgy remek, igényes munka. Gratulálok a készítőnek!!!!

Jó nedűt!!!!

Előzmény: hal65 (108389)
hal65 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108389

Úgy éreztem ezt látnotok kell.

Eddigi legnagyobb sisakom készült ma el.

Legnagyobb átmérője 64cm.

 

gabor0036 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108388

Nem tudom mit szerettél volna írni, de nekem ez teljesen egyértelműnek tűnik:

"Vörösrezet nem lehet vörösrézzel forrasztani. Az a hegesztés."

Előzmény: öreg_néne_b (108381)
rézműves1 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108387

...most vettem észre, hogy oda is van írva...

...Normbezeichnung: L-CuP6, de ebből az L-nem tudom micsoda...

Előzmény: rézműves1 (108386)
rézműves1 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108386

...jó-jó, igazatok van, én voltam figyelmetlen, mert ez, habár (foszforos) "vörösrézpálcának" mondja a német is, ez mégiscsak egy ötvözet...azt nem tudom, hogy a foszforon kívül milyen ötvöző anyagokat tartalmaz, de az biztos, hogy a tiszta "kupfer"-nél alacsonyabb az olvadáspontja és a "messing", vagyis a sárgarézpálcán és az ezüstön kívül,

 

az egyik leggyakrabban használt keményforrasz......

Előzmény: Tucso69 (108378)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108385

Elnézést mindenkitől de ki kellet javítanom pár dolgot a "reggelink"-ben ezért van kettő belőle. Remélem ,hogy sikerült a javításom.

Előzmény: sogi01 (108384)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108384

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

           

                                    Snapszmester és Nabiti összefoglalója

          http://snapszmester.hu/palinka-fozes-reszletesen/palinka-fozes-hazi/

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

     

                                           Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

         http://snapszmester.hu/palinka-fozes-reszletesen/gyakorlati-palinka-fozes/

 

Előzmény: sogi01 (108382)
Tan-csi Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108383

Valóban nem a méret, de ne legyen kicsi.

Délután megmondjuk, hogy a tiéd elég nagy-e? :)))

Előzmény: hal65 (108363)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108382

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (108337)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108381

Ha esetleg az egész mondatot elolvasnád (esetleg többször, lassan), talán megértenéd, mit írtam.

Előzmény: gabor0036 (108380)
gabor0036 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108380

Én tudom, csak a kolléga írta nem lehet forrasztani csak hegeszteni. 

Előzmény: Tucso69 (108375)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108379

Sőt, ezt is írtam. A vörösréz elemi réz, nincs alacsonyabb és magasabb olvadáspontú vörösréz. A sárgaréz ötvözet, azzal már lehet a vörösrezet forrasztani. Az a keményforrasztás.

Előzmény: Tucso69 (108378)
Tucso69 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 108378

Szerintem félreértetted, vörösrezet vörösréz pálcával nem lehet forrasztani, mert az hegesztés.

Erre gondolt Öreg néne. Te az ötvözött (csökkentett olvadáspontú) pálcára gondoltál.

Előzmény: rézműves1 (108377)
rézműves1 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108377

...de bizony, hogy lehet...a keményforrasztáshoz tartozik...foszforos pálcával csinálják és nem kell hozzá folyasztószer, mert ezt a szerepet a foszfor magára "vállalja"..:):)... ...de vékonyabb anyagokat, nagyon nehéz vele forrasztani, mert az ezüstnél jóval magasabb az olvadáspontja és emiatt már csak oxigénes pisztollyal lehet...de csak vöröset vörössel lehet vele, a sárgát már nem...

 

..."A forrasztás esetében a forrasztandónál alacsonyabb olvadáspontú hozaganyagot használnak."...ez egyébként stimmel is...

Előzmény: öreg_néne_b (108371)
nedüpal Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108376

Én ugy tudom gyakorlatból, hogy sárga rézzel lehet vöröset forrasztani....

Tucso69 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108375

Keményforrasztásnak hívják.

A lényeg, hogy a forraszanyag olvadáspontja alacsonyabb, mint a forrasztandó.

Előzmény: gabor0036 (108374)
gabor0036 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108374

Akkor a fűtés szerelőm mit csinált nálam amikor vörösrezet vörösrézzel "forrasztott"? :))Mert az minden csak nem hegesztés...

Előzmény: öreg_néne_b (108371)
norris53 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108373

Hogyne lehetne - mármint hegeszteni  > így néz ki >

Előzmény: murasake (108372)
murasake Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108372

Nekem a hegesztés is megfelel(ne). :) A kérdés továbbra is fennáll...

Előzmény: öreg_néne_b (108371)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108371

Vörösrezet nem lehet vörösrézzel forrasztani. Az a hegesztés. A forrasztás esetében a forrasztandónál alacsonyabb olvadáspontú hozaganyagot használnak.

Előzmény: murasake (108369)
murasake Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108370

Aha, most néztem meg, jött egy mail, hogy a gázégők link-kel reklámnak minősültek

Előzmény: murasake (108369)
murasake Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108369

Köszönöm a válaszokat.

Most más jellegű kérdésem lenne, csak úgy az éterbe, vajon kit bántottam meg a 108340-es hozzászólásommal, hogy törölve lett? Nem mintha életbevágó lenne, de ezek szerint már elmentem a falig, vajon a gázégő, vagy a hőmérő lett unalmas, vagy az az kétsoros off a bajai halfőzőről? Csak, hogy tudjam mért lettem cenzúrázva? :-/

 

Más. Van még valaki e hazában, aki vörösrezet vörösrézzel forraszt? Mert miután letakarítottam kívülről ezt látom, és,kor a páracső hosszabbítást is így szeretném.

Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 108368

Értem mire gondolsz, csak nem értek egyet:-)))

Ha így megnöveljük a hűtő felületet, akkor lerövidíthetjük a hűtő hosszát (az üsthöz méretezzük), aztán pedig majdnem vízszintesen helyezzük el munka közben. Az utóbbi a Liebigre is érvényes.

A sörnél persze, hogy nagyon jó, de ott is a hozamot jó lesz ha a hűtő utáni csappal szabályozzuk (kicsit pangjon a hűtött lé a hűtőben).

Jó nedűt!!!

Előzmény: hal65 (108367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!