Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108488

És ha 2db 90' könyök között egy hollander lenne? -akkor bármikor tudod változtatni a dőlésszögét... 

Előzmény: murasake (108472)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108487

Mester úr, nagy a baj, nagyon nagy a baj!!!!! Nem értünk egyet, pedig úgy szerettem volna:-)))

 

Mesélek. Van egy helyiség, hőtanilag teljesen zárt. A csempe kályha építőnek azt mondtam építsen két kályhát, külsőre ugyanolyat. Az első legyen üres, csak a csempe borítás, a másodikban legyen egy rakás kanyar a kiáramló hőnek. A hőforrás hajszálra ugyanaz mindkettőnél.

24 óra működés után melyik kályha adott le több hőt, vagy esetleg ugyanannyit????? (a 24 órát a felmelegedési szakasz után mérjük)

Azt már csak heccből kérdem, melyik a töltetes páracső???:-))))

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: snapszmester (108486)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108486

Ugyan annyi, de friss indításnál a töltetes lassabban melegszik a tömege miatt és addig nyilván több a reflux. Ez lehet elég néha de nem lehet általánosítani.

A töltetnek folyamatos fejhűtésnél van jelentősége amikor filmréteg alakul ki és a felszálló párák melegítik a lefelé folyó cseppfolyós párlatot.

 

Gyakran megfeledkeztek arról hogy a párának, folyadéknak a legkisebb egységekre kell oszlani hogy a hatás egyenletes és teljes legyen. 

Előzmény: Feeriba51 (108483)
vasbogre Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108485

Erre gonoltam, ill. arra, hogy a hőmérőnek sem kell hajszálpontosnak lenni mégis hasznos lehet.

Előzmény: snapszmester (108482)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108484

Egyértelműen nem, a töltetesnek lényegesen nagyobb, (szerintem)

Előzmény: Feeriba51 (108483)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108483

Mindenben igazad van.

Kérdés: Ugyanolyan terem hőfoknál, ... van egy sima és van egy töltetes páracső. A deflegmáció mértéke ugyanannyi mind a kettőnél???

Jó nedűt!!!!

Előzmény: snapszmester (108479)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108482

 leolvasott érték cefre-, etil-, metil és egyéb forráspontok megállapítására alkalmatlan

 

Talán mert ilyen nincs is. Cefre, alszesz forráspont van. Elegyek forráspontja van nem komponenseké.

Előzmény: vasbogre (108477)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108481

Működik, de nem EGYLÉPCSŐS lepárló.

Jó nedűt 

Előzmény: snapszmester (108479)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108480

Még annyit:

 - Ha azt mondom, hogy egy sima páracsőben nincs értékelhető deflegmáció, akkor azt kapom, hogy hülye vagyok.

 - Ha azt mondom, hogy egy töltettel teli páracsőben komoly deflegmáció van, akkor is azt kapom, hogy hülye vagyok.

Emberek, hova álljak???:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Feeriba51 (108476)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108479

Ha én is válaszolhatok.

Működik, de mitől függ a reflux?

A mindenkori terem hőfoktól, huzattól, évszaktól, fűtés teljesítménytől, cefre minőségtől. És még biztos találtok mást is.

Ez mind befolyásolja az előpárlat, utópárlat elvételt amit meg lehet tanulni, de nem lesz automatikus. 

Előzmény: Feeriba51 (108473)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108478

Ha a te vizes textiles, módszereddel hűtenénk a toronyt, akkor esetleg lenne reflux, de így nagyon csekély, a léghűtés ide kevés.

Előzmény: Feeriba51 (108476)
vasbogre Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108477

Nekem a páracsőben van a hőmérőm, mert még nincs kész a sisakom.

Hála Nektek, már én is tudom, hogy a leolvasott érték cefre-, etil-, metil és egyéb forráspontok megállapítására alkalmatlan, és sokminden másra is, így nem is görcsölök ilyeneken. Valamire viszont nagyon jó finomításkor: Függetlenül attól, hogy hol van és milyen minőségű az óra, az enyémen tudom ha eléri az 50 °C-ot akkor felére kell vennem a lángmagasságot, pár perc múlva eléri a 60 °C-ot ekkor amennyire csak lehet töpörítem a lángot, és így tudom elérni, hogy alszesz finomításakor lassan csöpögve induljon meg az előpárlat. Ki kellett tapasztalnom, nekem így bevált. A kezemmel 50-60 fok között nem tudok olyan pontosan különbséget tenni. Volt, hogy kisebb mennyiségű 10-15 liter alszesz finomításnál csak később olyan 60 °C-nál vettem vissza a lángból, ekkor az 5 liternyi duplafenékből adódó tehetetlenség miatt már nem tudtam szépen elválasztani az előpárlatot mert az folyamatos csurgással indult meg.

Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108476

..."de akkor is csak bizonyos ideig van reflux, ha már forró a rendszer, akkor már nagyon kicsi a reflux, és az kevés,"

 

Na, itt nem értünk egyet:-)

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: bazseszka97 (108474)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108475

Így van, ezért kéne úgy árulnia, hogy kis üsti főző, nagy kiválasztású deflegmátorral, az egymenetest sokan nem ismerik, ezért nem célszerű ilyen néven hirdetni, de az egy lépcsőstől, így messze van.

Előzmény: barkócza (108468)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108474

Egymenetes esetleg, de akkor is csak bizonyos ideig van reflux, ha már forró a rendszer, akkor már nagyon kicsi a reflux, és az kevés, . Mivel ez egy hirdetés az olx en, és az illető gyártja ezeket a főzőket, akkor legalább tudja hogy mit készít és árul. Ha fogalma sincs a dologról, akkor ne csinálja.

Előzmény: Feeriba51 (108467)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108473

Azzal nincs gond, ha fenntartással kezeltek valamit. Azt azonban leírhatnád, hogy szerintetek mi nem működik ezen a modellen?

Csak, hogy ne halljak meg bután:-))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: barkócza (108468)
murasake Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108472

Köszönöm, akkor én is megnyugodtam. :)

 

De pár dolog még kéne a konkrét tervhez, kb milyen hosszú legyen, 1m elég?

Valamint mennyi lehet az ideális dőlésszög? Mert az (a hollander miatt) kötött lenne. Az csatlakozás esetleges szintezését, finombeállítását a talpon lévő csavarokkal lehetne pontosan beállítani.

A kifolyócsővel is vannak kétségeim, nem jobb lenne levenni az átmérőt 20-ról 16-ra? Ha van egy "kis fojtás" benne talán a hatásfokot is növelné... (?)

Előzmény: snapszmester (108471)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108471

Megnyugodtam, így használható.:-)

Előzmény: murasake (108470)
murasake Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108470

Azt nem rajzoltam rá, mert igen érthetetlen kesze-kusza lett volna, hogy a hűtőben futó csövekre sok kis lemezt forrasztani, a hőleadó felület növelése céljából.

Előzmény: murasake (108469)
murasake Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108469

Előzmény: snapszmester (108463)
barkócza Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108468

Teljesen jól látod, ez nem egylépcsős, deflegmátor nélkül nincs hozzá elég reflux. Az "egymenetes" Feribá kopirájtja, sokan erős fenntartásokkal kezeljük (ha Feribá nem haragszik).

Előzmény: bazseszka97 (108465)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108467

Ha nem is egylépcsős, de egymenetes. Van ott reflux nem is kevés.

Szerintem.

Jó nedűt!!!

Előzmény: bazseszka97 (108465)
sutto Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108466

elvben a réztoronyban is ki tud alakulni egy ideig reflux áramlás.... az a kérdés az elég-e.....

Előzmény: bazseszka97 (108465)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108465

Szerintetek ez egylépcsős főző? csak mert nem látok, semmilyen előhűtőt, így nem alakul ki reflux. Az van óda írva,hogy egylépcsős, meg hogy réz töltettel, van meg töltve a torony. 

sogi01 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108464

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                      Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (108417)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108463

Egy skicc sokat segítene.

Előzmény: murasake (108461)
murasake Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108462

Ezen sokat rágódtam már.

Ezért is kérdeztem a vörösréz hegesztést, mert addig biztos nem vágok rajta, amíg csak sárgarezes forrasztást tudok a közelemben találni. Addig nem áldozom be az eredeti megmunkálást.

Előzmény: Tucso69 (108457)
murasake Creative Commons License 2015.01.26 0 0 108461

Gondoltam alkalomadtán valami lábakat mindenképp a hűtő alá, hollanderes csatlakozással, akár úgy, hogy duplán, tehát végig megtartani a két "kipufogót". A két vastag csövet egy közös vízköpennyel borítva a hűtő hossza még inkább kurtítható, bár nem ez az elsődleges cél. Rézlemezből egy ovális alakú palástot, alakra mint egy kipufogódob...

 

Persze lehet, hogy teljesen tévúton járok. :)

Előzmény: snapszmester (108458)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 108460

Üdv 

Csak annyit fűznék hozzá, ne lihegd túl  ezt a témát, ne másokat pocskondiáz, beszéljünk tisztelettel egymással. Fogad el hogy ez reklám és kész, ez nem a mi topikunk, nem mi hozzuk a szabályokat, ez a topik ilyen és kész. Egyszer elkövettem én is azt a hibát, hogy leparasztoztam a fórum társakt, amiért még egyszer bocsánat. De utólag rájöttem hogy ők segíteni akarnak, és azóta sokat is segítettek, amit köszönök.

Előzmény: tango5001 (108445)
stapika Creative Commons License 2015.01.25 0 0 108459

Legjobb hőmérő:Musca domestica.

 

  Remélem nem vágnak ki reklámozás miatt.:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!